A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Utánpótlást szállítanak Törökországon keresztül

Vágólapra másolva!
Törökországon keresztül szállítanak utánpótlást az Észak-Irakban harcoló amerikai csapatoknak. A BBC helyszíni tudósítója szerint az elmúlt néhány napban jelentek meg a török-iraki határon az élelmiszert, üzemanyagot és gyógyszereket szállító kamionok. A török kormány korábban csak az ország légterének átengedéséhez járult hozzá.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620) Térkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Élelmiszert, üzemanyagot és gyógyszert szállítanak az Észak-Irakban harcoló amerikai csapatoknak azok a kamionok, amelyek az elmúlt napokban lépték át a török-iraki határt. A BBC információi szerint a szállítmány egy része az iraki civil lakosság megsegítését szolgálja majd. A brit hírtelevízió úgy tudja, hogy a járművek fegyvereket nem visznek Irakba.

A BBC szerint a szállítmányok nem azt jelzik, hogy a szövetségesek még nagyobb erőt szeretnének Észak-Irakra koncentrálni. A török kamionokon szállított nélkülözhetetlen felszerelés inkább a török kormány segítőkészségét jelképezi - vélekedett.

Az iraki háború kitörése előtt az amerikai kormány repülőterek és katonai támaszpontok átengedését kérte Törökországtól. A török parlament azonban csak a légtér átengedéséhez járult hozzá. Bár a mostani szállítmányok a BBC információi szerint harci eszközöket nem tartalmaznak, Törökország mégis szárazföldi segítséget nyújt az Irakban harcoló szövetséges csapatoknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!