A britek szerint Szíria nem célpont

Vágólapra másolva!
Jack Straw brit külügyminiszter szerint Szíriával együttműködve kell a szövetségeseknek választ találniuk arra a kérdésre, hogy vannak-e tömegpusztító fegyverek a közel-keleti ország birtokában. Straw ezért kijelentette: Szíria nem a következő célponja a tömegpusztító fegyverek ellen folyó amerikai-brit harcnak.
Vágólapra másolva!
Irak-oldalhttp://www.origo.hu/irak

Az amerikai kormányzati tisztviselők az utóbbi napokban több kemény hangú nyilatkozatot is tettek Szíria ellen. Gorge Bush amerikai elnök vasárnap kijelentette: Szíriának vegyi fegyverei vannak.

Jack Straw brit külügyminiszter szerint ugyanakkor Szíria nem a következő célpontja a tömegpusztító fegyverek elleni amerikai-brit harcnak. A brit külügyminiszter hétfőn a BBC-nek kijelentette: több fontos kérdés is van, amelyre választ kell adnia a közel-keleti ország vezetésének.

Straw szerint egyáltalán nem biztos, hogy Szíria kémiai fegyvereket gyártana. Úgy vélte, hogy a szövetségesek Szíriával együttműködve, nem pedig az országot ellenségnek tekintve fognak válaszolni ezekre a kérdésekre. A brit külügyminiszter ugyanakkor arra a kérdésre nem válaszolt, hogy a brit kormány nemet mond-e, ha az Egyesült Államok a Szíriával - és Iránnal - szembeni kemény fellépés mellett dönt.

Jack Straw a Perzsa-öböl menti arab országokban tesz körutat a hét elején.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről