CD-ről szól az iraki tájékoztatási miniszter

Vágólapra másolva!
A volt iraki tájékoztatási miniszter háború alatt elhangzott mondatait is beépítették brit zenészek legújabb számaikba. Egy londoni színház Szaddám Huszein hasonmásait keresi, mert előadásra készülnek, amelyben az iraki rezsim végnapjait dolgozzák fel.
Vágólapra másolva!

Dalokba építették brit zenészek a bukott iraki rendszer tájékoztatási miniszterének, Szaid an-Szahafnak, az iraki háború idején, sajtótájékoztatókon elhangzott mondatait. An-Szahaf az iraki háború legnépszerűbb Szaddám-párti figurájává vált. A világ számos tévécsatornáján naponta közvetítették tájékoztatóit Bagdadból, amelyeken az iraki csapatok közelgő győzelméről, az amerikaiak szörnyű veszteségeiről beszélt. Ezeket a mondatokat vágták össze és zenésítették meg most Nagy-Britanniában. A Libération című francia lap úgy tudja, hogy több dj és rádióadó is vevő a dalokra.

Az [origo] Irak-oldala/irak/index.html

Eközben Londonban bejelentették: színdarab készül Szaddám Huszein iraki rendszerének utolsó napjairól. Az egyik londoni színház felhívást tett közzé: a bukott diktátor hasonmását keresik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről