A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Táncolva várták ki a győzelmet a fideszesek -percről percre

Események

Vágólapra másolva!
Ölelkező, zászlókat lobogtató emberek töltötték meg vasárnap este a Vörösmarty teret, ahol a Fidesz tartotta eredményváró rendezvényét. A jó hangulatot a hosszas várakozás sem törte meg: az üres órákban régi slágerekre ropták a párt szimpatizánsai, Fidesz-felirattal díszített zsíroskenyeret eszegettek, míg a Fidesz politikusai az irodaház elkülönített részén készülődtek. A várakozás feszültsége azért érződött, az OVB elnökét kifütyülték, este tíz után pedig egy fideszes zászlót tartó férfinál elszakadt a cérna: "eredményeket akarok" - kiabálta a közeli gyorsétteremben.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül46 bejegyzés
02:01
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán elmegy a feleségével meginni valamit

A választás napján templomba ment és délután megnézte a Videoton-meccset Orbán Viktor, aki a Tv2 Frizbi című nűsorában válaszolt személyes jellegű kérdésekre. A Fidesz-elnök elmondta, hogy még éjszaka tartanak egy elnökségi ülést, majd a feleségével kettesben fognak elmenni egy meg nem nevezett helyre, hogy megigyanak valamit. Azt mondta, minden választás után be szoktak ülni valahova, és hol örülnek, hol szomorkodnak.

Orbán elmondta, hogy a szocialista politikusok közül Mesterházy Attila hívta fel, és közölte vele, hogy a következő két hétben keményen fog küzdeni az MSZP. Orbán arra nem akart válaszolni, hogy ki lesz a pénzügyminiszter és a belügyminiszter, azt viszont elárulta, hogy miniszterelnökként maradni akar mostani otthonában.

02:03
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Lengenek a zászlók a Vörösmarty téren

A Vörösmarty téren örömünnep kezdődött. Az emberek összeölelkeznek, zászlókat lobogtatnak, táncolnak.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]


Ünnepelnek a Fidesz-hívek

02:08
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Meglepte a VI. kerületi Fideszt az LMP

Az [origo] tudósítója telefonon beszélt Illés Zoltán VI. kerületi fideszes jelölttel, akire még vár egy második forduló. Illés azt mondta, meglepte őket a VI. kerületben is az LMP jó szereplése. Arra számítanak, hogy az LMP nem fog visszalépni senkinek a javára sem, és úgy kalkulálnak, hogy az MSZP-s jelöltnek nem jöhet össze annyi plusz szavazat, amivel fordítani tudna az álláson. Illés így folytatja a kampányt, amelynek részeként jövő hétvégén több tonna étolajat, lisztet és cukrot fognak kedvezményes áron osztani a rászorulóknak.

02:17
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

A Fidesz honlapján szmájli fogadja a látogatót

A Fidesz.hu címen először egy hatalmas, narancssárga mosolygós jel fogadja a látogatót, erről a képről lehet kattintással továbblépni a Fidesz oldalára.

02:20
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Összeült a Fidesz elnöksége

A fideszes elnökségi tagok nem veszik fel a telefonjukat. Kubatov Gábor egyik munkatársa szerint azért, mert a párt elnökségi ülést tart, amely várhatóan fél-egy óráig fog tartani.

02:37
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Kedden dönt a Fidesz-elnökség a kampányügyekről

Martonyi János az [origo] tudósítójának azt mondta: véget ért az elnökségi ülés, és abban maradtak, hogy minden, a kampánnyal kapcsolatos fontos döntést a keddi elnökségi ülésen fognak meghozni. 

02:49
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Tarlós focimeccs félidejéhez hasonlította a hangulatot

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője megerősítette, hogy valóban abban maradt az elnökség: a keddi ülésen fognak dönteni a kampány folytatásáról. Szerinte azt fogják megbeszélni, hogy kinek milyen szerepe lesz ebben. Azt mondta, kormányprogramnál és kormánynévsornál egyelőre még nem tartanak, most a kampányra kell koncentrálni. Tarlós megjegyzte: neki külön öröm, hogy Budapesten ilyen nagy fordulat következett be. Az elnökségi ülés hangulatát Tarlós úgy írta le: mint az öltözőben egy olyan meccs félidejében, ahol már az első félidőben több góllal vezet a csapat.

03:00
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Áder szerint nem a Fidesz-jelöltek fognak kétharmadot emlegetni

Áder János az [origo] kétharmados esélyekre vonatkozó kérdésére azt mondta: soha a rendszerváltás óta nem fordult elő, hogy egy párt megszerezze a kormányalakításhoz szükséges többséget már az első fordulóban, és ez most megtörtént. Az 57 körzetből, ahol még verseny van, 55-ben a Fidesz jelöltjei vezetnek, és ő azzal lenne elégedett, ha ez lenne a végeredmény is - tette hozzá. Szerinte azonban a választópolgárokon múlik, hogy mekkora felhatalmazást adnak a Fidesznek a kormányzáshoz. Áder azt mondta: bár a következő két hét arról is fog szólni, hogy meglesz-e a kétharmados többsége a Fidesznek, biztosan nem a Fidesz jelöltjei fognak erről beszélni. Ők Áder szerint csak újra el fogják mondani azt, amit korábban is: hogy mi a párt programja és mihez kérik a választók támogatását. Áder nem akart találgatásokba bocsátkozni arról, hogy mikor állhat össze az új kormány, de azt mondta, hogy a lehető leghamarabb szeretnék elkezdeni a progamjuk megvalósítását.

03:32
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Pokorni is jól érezte magát az elnökségi ülésen

Az [origo]-nak telefonon nyilatkozó Pokorni Zoltán szerint is jó hangulatú volt az elnökségi ülés. A kétharmadra vonatkozó kérdésre Pokorni azt válaszolta: ha összejön, akkor megköszönik a választóknak, de az sem lesz tragédia, ha nem sikerül.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Navracsics Tibor távozik - Még több képért kattintson a fotóra!

03:40
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Nem akar szavazati jogot a Fidesz székelyföldi szövetségese

Szász Jenő romániai magyar politikus tudósítónknak azt mondta, reménykedik a kétharmadban, mert akkor meglesznek az intézményes keretek ahhoz, hogy a kárpát-medencei magyarság egyesüljön. Ezzel a kettős állampolgárságra utalt, de hozzátette, hogy nem igénylik a szavazati jogot, mert a saját szülőföldjükön akarnak boldogulni. Szerinte a kettős állampolgárság csak egy szimbolikus dolog, amely begyógyítja a lelki sebeket, de ennél többről van szó, amikor a nemzet integrációjáról beszélünk.

19:49
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

A sörpadok már állnak

A Vörösmarty téren felépítették a színpadot, éppen próbál egy zenekar. Két nagy kivetítőn közvetítik a Hír Tv adását. Egyelőre nem lehet eldönteni, hogy a téren gyülekező emberek közül ki a szimpatizáns, és ki a turista. Sörpadokat helyeztek ki. A tévéstábok már beálltak, tudósítónk látott egy szlovák közveítőkocsit is. Rendőri készültség is van a téren, de tudósítónk szerint nem látványos: féltucatnyi láthatósági mellényt viselő rendőr tartózkodik a téren.

20:22
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Elzárkóznak a politikusok

Körülbelül száz szimpatizáns gyűlt össze a Vörösmarty téri padokon, hallgatják a színpadon játszott élőzenét. Az irodaházba külön bejáraton mennek be a politikusok, és külön bejárat van az újságíróknak. A legelső sajtótájékoztató fél nyolckor lesz. A Fidesz sajtóosztályának munkatársaitól előjegyzést kell kérnie annak, aki a későbbiekben beszélni szeretne politikusokkal. Arra a kérdésre, hogy miért nem beszélhetnek az újságírók egyszerűbben a politikusokkal, Nyitrai Zsolt, a párt operatív igazgatója azt mondta az [origo]-nak: dehogynem tudnak beszélni, a sajtótájékoztatókon kérdezhetnek, egyébként pedig figyelhetik, ki mikor érkezik. Nyitrai nem tudta megmondani, mikor érkezik Orbán Viktor pártelnök. Az újságíróknak fenntartott elegáns teremben 250 forintért olyan zsíroskenyér kapható, amelyre pirospaprikával a Fidesz feliratot szórták rá.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

További képekért kattintson a fotóra!

20:32
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Drága a koktélbár

Az irodaházban működő koktélbár nagyon drága, egy leves is 1100 forintba kerül. Tudósítónk a Fidesz sajtóosztályának egyik munkatársával próbált bemenni a politikosok bejáróján, de a biztonsági őrök nem engedték be. A helyzet még a politikusoknak sem egyértelmű: Farkas Flórián például az újságíróknak fenntartott részre akart bemenni, de útba igazították.

20:36
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Kolozsvárról is jöttek

A politikusok bejáratánál két ember azt mondta tudósítónknak: ők szimpatizánsként kaptak meghívót. Az egyikük Kolozsvárról jött.

20:46
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

A mélygarázs lejárót is rendőrök vigyázzák

Az irodaház hátsó részénél, a mélygarázs lejárónál álló rendőrök azt mondják: a Fidesz rendezvényét biztosítják, nem kaptak tájékoztatást arról, hogy Orbán itt érkezne.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Még több fotóért klikkeljen a képre!

21:05
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Pozsgay Imre is a Fidesznek drukkol

Pozsgay Imre egykori államminiszter is a Fidesznél várja az eredményeket. Az [origo]-nak azt mondta: a Fidesz nagyarányú győzelmére számít, de arról nem akart nyilatkozni, hogy összejön-e a kétharmad. Szerinte az MSZP meg fogja őrizni a második helyét, a részvételi arány pedig nem kedvez a kis pártoknak, azok szerinte nem fognak bejutni a parlamentbe.

21:09
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Andy Vajna ünnepelni jött fideszes barátai hívására

Sorra érkeznek az ismertebb emberek a Vörösmarty térre. Köztük van Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester is, aki azt mondja: egyelőre kivár a kétharmad ügyében. Rogán örül a részvételi adatoknak, ő alacsonyabb részvételt várt. Megérkezett Andy Vajna producer is. Fideszes barátai hívták meg ünnepelni - magyarázta. A téren van már Harrach Péter, a KDNP alelnöke is, aki arról beszélt tudósítónknak: ő is bízik a kétharmadban, de tapasztalatai azt mondatják vele, hogy előbb meg kell várni az eredményt. Felbukkant Kun Miklós történész is.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Még több fotóért kattintson a képre!

21:16
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Kubatov Gábor nem beszél a kétharmadról

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója nem akart beszélni az [origo] tudósítójának arról, szerinte meglesz-e a kétharmad.

21:35
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Szijjártó Pétert nagy fotelban sminkelik

Az újságíróknak kijelölt kétszintes teremből belátni egy fideszesek által használt elkülönített részre, egy emelett feljebbre. Tudósítónk szerint ott egy nagy fotelben ül Szijjártó Péter kommunikációs igazgató, és éppen sminkelik, Cser-Palkovics András helyettes szóvivő pedig beszélget. Az újságíróknak ezalatt Ákos zenéje szól.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Többi képünkért klikkeljen a fotóra!

22:00
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Megtelt Fidesz-szimpatizánsokkal a Vörösmarty tér

A Vörösmarty téren összegyűlt Fidesz-szimpatizánsok a Hír Tv-t nézik a kivetítőkön. A padok szinte mind tele vannak emberekkel, akik többnyire iszogatnak: üdítőket, sört, van, akinél pezsgő van. A politikusok bejárójánál hosszabb sor alakult ki: meghívott vendégek várakoznak a bejutásra. A kampánycsend kitolása miatt a politikusok továbbra sem mutatkoznak. Az [origo] tudósítója hivatalos kérést nyújtott be a sajtóosztály munkatársaihoz, hogy reagáljon a párt egyik politikusa a kampánycsend kitolása miatt kialakult helyzetre.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=fMqiALrOv9dqPkQF
22:09
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Rogán nem aggódik a kampánycsend-káosz miatt

Rogán Antal az [origo]-nak azt mondta: ő nem tulajdonít nagy jelentőséget a kampánycsend meghosszabbítása miatt kialakult helyzetnek. Nem hiszi, hogy befolyásolnák a közvélemény-kutatási adatok azok véleményét, akik sorban állnak arra várva, hogy szavazhassanak. Ők már úgyis előre eldöntötték, kire szavaznak - tette hozzá. A politikus szerint az viszont kiderült, hogy az átjelentkezési rendszerrel, annak kivitelezésével problémák vannak, amelyeket meg kell oldani.

22:29
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Türelmet kért a fideszesektől Pálffy István

Kiállt a színpadra Pálffy István, az MTV riportere, aki a KDNP jelöltjeként indult a választásokon. Elnézést kért a tehetetlenségért. Ha már kibekkeltünk ennyi évet, akkor azt a pár órát is kibírjuk - mondta, és türelmet kért. A közönség bekiabálta, hogy "nem baj, kibírjuk". Pálffy végül felkonferálta a Vegas Showband zenekart. A banda most épp egy Queen-feldolgozást játszik.

22:34
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Orbánt még nem látták

Beszélgetnek, várják az eredményt - mondta az [origo] tudósítójának a párt politikusairól egy Fidesz-szimpatizáns, aki meghívottként az újságíróktól elzárt, politikusoknak fenntarton részlegen várakozik. Szerinte a párt legismertebb arcai még nem tűntek fel, ő egyedül Schmitt Pál európai parlamenti képviselőt látta. A szimpatizáns úgy tudja: Orbán Viktor sem érkezett még meg, de elképzelhető, hogy vele nem is fog tudni találkozni, mert Orbán számára a politikusok részlegén belül is kialakítottak egy elkülönített elnöki részt.

22:40
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

A kampánycsend végéig hallgat a Fidesz

Az [origo] tudósítójának hivatalos érdeklődésére a Fidesz sajtóosztálya azt közölte: csak a kampánycsend befejeződése után reagál a Fidesz a kampánycsend kitolása miatt kialakult helyzetre.

22:56
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

A Flashdance túlharsogja a hírműsort a Vörösmarty téren

A Vegas Showband zenekar belekezdett a Flashdance főcímdalába a Vörösmarty téren. A Hír Tv műsorát közvetítő kivetítők hangját levették.

23:01
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Táncra perdültek a Fidesznél

A Flashdance főcímdalát a Grease zenéje követi a Vörösmarty téren. Pár tucat ember már táncol.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Még több képért kattintson a fotóra!

23:13
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Pelczné szerint a Fideszhez nem futnak be eredménymorzsák

Arra a kérdésre, hogy a kampánycsend ellenére futnak-e be a Fideszhez adatok a választási részvételről és eredményekről, Pelczné Gál Ildikó, a Fidesz elnökségi tagja kijelentette: semmiféle adatok nem jönnek hozzájuk a kampánycsend ellenére. Szájer József európai parlamenti képviselő az [origo]-nak azt mondta: csak most érkezett Sopronból, nincs erről információja.

23:18
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Vége a koncertnek a Vörösmarty téren

Befejeződött a Vörösmarty téren a Vegas Showband koncertje. Megérkezett Balázs Péter színész.

23:21
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Áder János rákacsintott az [origo] tudósítójára

Megérkezett Áder János európai parlamenti kéviselő. Arra a kérdésre, hogy jönnek-e a Fideszhez részeredmények, azt válaszolta: neki a csornai körzetről vannak információi, de azokat nem akarja elárulni. A beszélgetés végén Áder rákacsintott az [origo] tudósítójára.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

23:30
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Megvizsgálná az átjelentkezések jogszerűségét a Fidesz

Meg kell vizsgálni, hogy jogszerűek voltak-e az átjelentkezések - mondta az [origo]-nak Selmeczi Gabriella, aki a gyerekével érkezett a Vörösmarty térre. Szerinte is valóban érkeznek részadatok a párthoz, de azokról nem beszélnek a kampánycsend miatt. Martonyi János, az Orbán-kormány egykori külügyminisztere annyit mondott: ennek a kormánynak az érettségit sem sikerült rendben lebonyolítania, de a Fidesz helyre fogja tenni a közigazgatási problémákat. Megjött a rendezvényre Tőkés László európai parlamenti képviselő és Reviczky Gábor színész is.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Még több képért klikkeljen a fotóra!

23:31
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Kósa szerint a miniszter a felelős

Lemondásra szólította fel az Országos Választási Iroda (OVI) és az Országos Választási Bizottság (OVB) vezetőit és nem pártok által delegált tagjait a választások után Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere. Kósa szerint az OVB túllépte a hatáskörét és egyben megsértette a választási törvényt azáltal, hogy meghosszabbította a kampánycsendet, és azzal, hogy este 19 órakor nem záratták le azokat az épületeket, ahol a szavazókörök helyet kaptak. A történtekért az önkormányzati minisztert is felelősség terheli - mondta.

23:34
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán már a Fidesz-központban van

Várhatóan csúszni fog a Fidesz 23 óra körülre tervezett elnökségi  ülésének időpontja a kampánycsenddel kapcsolatos történések miatt - tudta meg az MTI vasárnap este a párt fővárosi, Vörösmarty téri választási központjában. Az elnökség az eredeti tervek szerint 23 óra körül tartotta volna az ülését, a tagok közül többen azonban - az MTI este fél 10-es információi szerint - még saját egyéni választókerületükben vannak, és ott figyelik az eseményeket. Navracsics Tibor frakcióvezető például még Veszprémben, Kósa Lajos alelnök Debrecenben, Pokorni Zoltán alelnök a főváros XII. kerületében tartózkodik, Kövér László választmányi elnök - aki egyébként nem indul egyéniben - pedig Pápán. Orbán Viktor pártelnök már megérkezett az V. kerületi választási központba.

00:09
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Nem fáradnak a várakozó fideszesek

Fáradhatatlanul, türelmesen várakoznak a Fidesz szimpatizánsai a Vörösmarty téren. Újra játszik a zenekar, megint többen táncolnak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=1RYjPlj5SWNCgaFK
00:17
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Kifütyülték az OVB elnökét a Fidesznél

A Fidesz szimpatizánsai a Vörösmarty téren kivetítőn figyelik a Hír Tv közvetítését. Füttyögésbe, fújolásba kezdtek, amikor Szigeti Péter, az OVB elnöke beszélt a műsorban, és a zaj csak akkor maradt abba, amikor átvette a szót a televízió riportere.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Többi fotónkért kattintson a képre!

 

00:20
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Elszakadt a cérna egy Fidesz-szimpatizánsnál

"Eredményeket akarok" - kiabálta egy fideszes zászlót lobogtató férfi a Vörösmarty tér közelében lévő gyorsétteremben.

 

00:35
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Trokán Péter tisztességet, toleranciát és tehetséget vár a Fidesztől

Trokán Péter színész az [origo]-nak a Fidesz rendezvényén azt mondta: a kádári három T mintájára ő is három dolgot vár a Fidesztől: tisztességet, toleranciát és tehetséget, mind a színházi élet, mind az ország vonatkozásában. Szerinte ez hosszú munka lesz, de jó irányú változás fog elindulni.

00:44
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Üdvrivalgással köszöntik az eredményeket a Fidesznél

A kivetítőkön követik a Fidesz szimpatizánsai az eredmények ismertetését a Vörösmarty téren. Valahányszor bemondják, hogy első helyen a Fidesz végzett, a tömeg üdvrivalgásban tör ki.

00:46
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Beszélni jön Orbán

Orbán Viktor pártelnök érkezik, hogy beszédet mondjon.

00:57
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Kokó is nagyon örül a Fidesznek

A Vörösmarty téren drukkoló Kovács István egykori bokszoló azt mondta az [origo]-nak: nagyon örül a Fidesz eredményének, a nemzeti ügyek kiemelését várja tőlük.

01:06
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán megvárja Sólyom beszédét

A Fidesznél megvárják Sólyom László köztársasági elnök beszédét, ezután fog csak beszélni Orbán Viktor - közölte Szijjártó. Addig Cseh Tamás-dalok szólnak a Vörösmarty téren.

01:12
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Beszédet mond Orbán Viktor

A győzelem nem a Fideszé, a győzelem Magyarországé - jelentette ki este tizenegy óra után Orbán Viktor sajtótájékoztatóján, miután Szijjártó ismertette az eredményt. Orbán azt mondta: élete legnagyobb feladata előtt áll, de ez a feladat megoldható. A színpadon ott áll Kósa Lajos, Pokorni Zoltán, Martonyi János, Szájer József, Pelczné Gáll Ildikó, Tarlós István és Schmitt Pál. Orbán 1956-hoz és 1989-hez hasonlította a mostani évet.

Orbán kezében egy összehajtott papírlap volt kézzel írt, többször átfirkált szöveggel.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Még több képért klikkeljen a fotóra!

01:16
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Befejezte a beszédét Orbán

Orbán Viktor sajtótájékoztatója befejeződött. Végül kijött a színpadra a felesége, Lévai Anikó. Orbán megfogta felesége kezét, és hosszan szorongatta. A sajtótájékoztató után az újságírók nem kérdezhettek, és angolul sem hangzott el semmi, bár nemzetközi sajtótájékoztató volt meghirdetve.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Többi fotónkért kattintson a képre!

01:19
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Ujjongva várják a téren Orbánt

A sajtótájékoztatója után Orbán Viktor elindult ki a Vörösmarty térre, hogy beszédet mondjon az ott összegyűlt szimpatizánsok előtt is. "Megnyertük, megnyertük" - kiabálja a tömeg. "Viktor, Viktor" - skandálás is hallatszik. A téren a színpadon ismét felsorakozott a Fidesz elnöksége Orbán mögött.

01:24
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Orbán: Történelmiek az elvárások is

"Szikár tény, hogy ezt a választást megnyertük" - kezdte a téren beszédét Orbán. Történelminek nevezte a Fidesz győzelmét, és azt mondta, a velük szemben megfogalmazott elvárások is történelmiek. Mindig is tudtuk, hogy eljön a pillanat, amikor Magyarország meg fogja mutatni az igazi arcát, és ez a pillanat most eljött - mondta a Vörösmarty téren ünneplő embereknek Orbán. Amikor a Fidesz elnöke arról beszélt, hogy milyen soká kellett várniuk, a tömeg elkezdte skandálni: "nyolc év, nyolc év".

01:27
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Szerénységről és alázatról beszél Orbán

Orbán szerint csak akkor sikerülhet a változás, ha az egész nemzet mögöttük áll. A szerénység és az alázat fontosságáról is beszélt a Vörösmarty téren a Fidesz elnöke. Orbán a beszéde közben folyamatosan váltogatta a tegezést és a magázódást, szinte minden mondatában így is, úgy is megszólította közönségét. A beszéd a Himnusz éneklésével ért véget. Az elnökség többi tagja nem beszélt, a politikusok gyorsan elhagyták a színpadot.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

01:57
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Intenzív kampányolásra készül a Fidesz

Az [origo] tudósítójának egy befolyásos fideszes politikus neve elhallgatását kérve azt mondta: a következő hetekben, a második forduló előtt el fognak menni kampányolni mindenhova, ahol még nem nyertek. Szerinte minden választókerület megnyerhető, ezért érdemes nagy energiákat fektetni ebbe, és csak ezután fognak a kormányprogram és a kormánynévsor véglegesítésével foglalkozni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!