A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Mesterházy telefonon gratulált Orbánnak - MSZP percről percre

Események

Vágólapra másolva!
Az MSZP a szavazatok 19,3 százalékát szerezte meg a választáson, így "elvesztette a kormányzás lehetőségét" - mondta Lendvai Ildikó pártelnök az eredmények közzététele után. Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt telefonon gratulált Orbán Viktornak a győzelemhez. A párt politikusai hajnali egy óra előtt távoztak, a székház teljesen kiürült.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül34 bejegyzés
02:06
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Kiss Péter örül a 30 százalékának

Kiss Péter társadalompolitikai miniszter azt mondta, elégedett a IV. kerületi 6-os választókerületben elért 30,05 százalékos eredményével. Szerinte a valamivel harminc százalék fölötti eredmény komoly támogatást jelent, különösen, mert egy kis körzetről van szó. Hozzátette, Észak-Pesten minden szocialista jelölt állva maradt, ezért "kemény két hetet" ígért ellenfeleiknek.

Az [origo] a Lendvai Ildikó által emlegetett állítólagos "Kubatov-szavazókra" vonatkozó kérdésére elképesztőnek nevezte a jelenséget, amely mögött a szocialisták állítása szerint valamilyen szervezettség állhat. Kiss Péter szerint ki fog derülni, hogy egy jobbikos-fideszes akcióról van szó - állította a szavazókörök előtt álló hosszú sorokra utalva.

02:15
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Pakolnak az MSZP-székháznál

Egymás után hagyják el az MSZP-sek a székházat, már távozott Kiss Péter, Szekeres Imre, Katona Tamás. A személyzet nekiállt csomagolni, és az utcán összepakolják a kordont és az utat lezáró szalagokat. A vendégek is hazafelé készülődnek.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Már takarítanak a székházban - még több képért kattintson!

02:20
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Lendvai kedves fideszes aktivistáról mesélt

A székházból éppen távozni próbáló Lendvai Ildikót körbevették az újságírók, akiknek elmesélte egy személyes élményét - jelentette tudósítónk. Lendvai szerint az ő pártja "éppen most nem nyert", mégis érez "valami ünnepet" a választásban. Tegnap ugyanis - mondta - kampánycsend idején lement a házukban levő kisboltba, ahol elbeszélgetett valakivel, aki bevallotta magáról, hogy fideszes aktivista. A pártelnök szerint olyan jót beszélgettek, hogy utána csak arra tudott gondolni, "ez milyen egy normális ország, nem szabad ezt elrontani".

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Lendvai hazafelé menet még nyilatkozott - több képért kattintson a fotóra!

02:48
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Féltve őrizték az MSZP-szimpatizánsokat

22 órakor készült videónkból kiderül, mennyire féltették az MSZP-székházban megjelent szimpatizánsokat a sajtótól.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=QHvILFbtfGCgygri
20:06
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Csak újságírók várnak az MSZP-re

A Jókai útnak azt a szakaszát, ahol az MSZP új székháza van, lezárta a rendőrség, ide csak az engedéllyel rendelkezők hajthatnak be - jelentette tudósítónk a helyszínről. Egyelőre sem szimpatizánsokat, sem tüntetőket vagy érdeklődőket nem látni. Az utca végén rengeteg újságíró és két operatőr gyülekezik.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Még több képért kattintson!

20:08
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

A székház emeletén gyülekezik az MSZP vezetése

Az [origo] az MSZP elnökségéhez közel álló, névtelenséget kérő forrásból úgy értesült, hogy az elnökség egy része már megérkezett, köztük Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt is. Ők jelenleg forrásunk szerint a székház felső emeletén üléseznek. A szocialisták egyelőre várják az eredményeket, és tanácskoznak az exit-pollokról. Forrásunk szerint hét órakor várható hivatalos nyilatkozat a párt részéről.

20:21
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

A szimpatizánsokat biztonsági őr őrzi

Az újságírók az MSZP-székház első emeletén várhatják az eredményeket, még a szimpatizánsoktól is elkülönítették őket, akik a földszinten, egy biztonsági őr által őrzött teremben várakozhatnak. Az érdeklődők és az MSZP hívei piros karszalagot kapnak.

20:26
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Belógott a bábelőadásra gyűjtő néni

Az [origo] tudósítója az érdeklődők közül mindössze egy idős hölggyel találkozott, aki azt mondta, nem szimpatizál az MSZP-vel, de piros karszalagot kérve belógott a terembe. Rákbeteg gyerekeknek szervezett bábműsorokhoz szeretne szponzort találni egy politikus személyében.

20:30
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Megérkezett Budai Bernadett

Megérkezett Budai Bernadett, az MSZP szóvivője, aki az [origo] tudósítójának kérdésére nem kívánta kommentálni az exit-poll eredményeket. Csak annyit mondott, hogy nem közvélemény-kutatást, hanem választást kell nyerni. Politológusként szakmailag is nagyon fontosnak tartja a mai napot - tette hozzá, majd felment az emeletre.

20:33
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Három szimpatizáns

Fél hétkor összesen három szimpatizáns gyülekezett az eredményekre várva az MSZP székházának földszintjén.

20:44
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Pogácsát és almát eszik az MSZP vezetése

Szolid rágcsálnivalókat, pogácsát, aprósüteményt és almát kértek a választási estére az MSZP politikusai - mondta tudósítónknak a pártház büfése. Hozzátette, hogy a büfé egész éjjel nyitva lesz, és jó forgalomra számítanak, főként a melegszendvicsekből szokott sok elfogyni. A büfés szerint négy évvel ezelőtt, a 2006-os választási éjszakán is ők szolgáltatták az élelmet az MSZP-nek. Kérdésünkre azt mondta, "akkor jobb hangulat uralkodott" a székházban, és jól fogyott minden termékük.

20:53
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Puch László elégedett

Elégedett a részvételi aránnyal Puch László, az MSZP korábbi pártpénztárnoka - mondta a politikus az [origo]-nak. Hozzátette, rosszabbra számított, hiszen "nem volt ütközet", csendes volt a kampány. Puch kérdésünkre elmondta, egyelőre kevés politikus van a felső emeleten, de szerinte az MSZP-nél hagyomány, hogy a politikusok a saját választókörzetükben kezdik az estét, és majd csak az eredmények ismeretében, este 11 óra körül érkeznek a központba.

21:04
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Nem hagyja ki az estét a bottal járó bácsi

A tudósítókat az MSZP-központban igyekeznek még a szimpatizánsoktól is távol tartani. Tudósítónk ennek ellenére beszélt egy idős, bottal járó bácsival, aki kérdésünkre, hogy miért szeretné a székházban tölteni az estét, csak annyit mondott: "mert ide tartozom".

21:12
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Nyolcig nem nyilatkozik az MSZP

A sajtószobába egy percre besietett Lendvai Ildikó pártelnök, de csak annyit mondott, hogy nyolc órakor nyilatkozik majd. Ezután sietve távozott - jelentette tudósítónk.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

21:25
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Kiss Péter elhajtott

Fél nyolc előtt a párközpontból kilépett Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, majd Audijával elhajtott. Az MSZP székházánál tudósítónk szerint öt szocialista szimpatizáns ácsorog, akik azt mondták, csalódottak, mert nagyszabású rendezvényre számítottak.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Nagy rendezvényt vártak - kattintson még több képért!

21:35
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Szendvics és uborka az MSZP-seknek

Újabb vacsoraadagokat vittek fel az emeletre az MSZP politikusainak egy kiskocsin. Tudósítónk szerint főként rántott húsos szendvicseket és kovászos uborkát szállítottak.

21:40
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Örül az exit-polloknak az ORTT MSZP-s tagja

Örül az exit-poll felméréseknek Gyuricza Péter, az ORTT MSZP által delegált tagja, mert ezek alapján úgy tűnik, hogy az LMP bejut a parlamentbe. Gyuricza tudósítónknak azt mondta, ha a Fidesz kétharmados többséget szerez, akkor van rá esély, hogy gyökeresen átalakul a média szabályozása, és az év végéig valószínűleg tető alá hozzák az új médiatörvényt.

21:43
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Fideszes hölgy tévedt az MSZP-központhoz

Egy eltévedt idős hölgy jelent meg a Jókai utcában az MSZP-székház előtt, és megkérdezte az újságírókat, hogy merre van a Fidesz rendezvénye. Tudja, hogy ez "az ellenség", de kérte, hogy igazítsák útba. Az újságírók a Vörösmarty térre irányították, ezután határozott léptekkel távozott.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
A harmadikon üléseznek a politikusok - még több képért kattintson!

21:51
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Korai lenne elkeseredni egy MSZP-s szerint

Egy befolyásos, a kampánycsend miatt névtelenséget kérő MSZP-s politikus azt mondta, "korai lenne még elkeseredni az exit-poll eredmények miatt", amelyek szerint gyakorlatilag az MSZP a Jobbikkal küzd. Azt ugyanakkor nem tudta megmondani, hogy az átjelentkezések miatt kialakult sorbanállás vajon kinek kedvez.

22:18
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Ingyen adják a sört az MSZP-nél

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Nem kerül semmibe - még több képért kattintson!

22:33
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Kajánkodó fideszesek tűntek fel az MSZP-székháznál

Újabb Fidesz-szimpatizánsok tűntek fel az MSZP-székház előtt, összesen hat fiú és egy lány, akiknél összetekert magyar zászló volt. Tudósítónknak azt mondták, eljöttek megnézni, hogy "itt mi újság". Remélték, hogy itt megduplázzák a tömeget, és megállapították, hogy sikerült - mondták. Tudósítónk szerint rajtuk kívül összesen két ember lézengett a pártház előtt. A fideszes fiatalok rövid nézelődés után visszaindultak a Vörösmarty térre, ahol "sokan vannak, és jobb a buli".

22:36
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Szervezett átszavazásról suttognak az MSZP-székházban

Az MSZP székházában az [origo] tudósítója szerint az egyik legfőbb beszédtéma az, hogy az átszavazások miatt kialakult helyzet szervezett akció eredménye lehet. A találgatások szerint a Jobbik felszólította a támogatóit, hogy jelentkezzenek át Budapestre, mert itt van a legnagyobb esélye a pártnak arra, hogy az átszavazókkal annyival több töredékszavazatuk lesz, hogy az akár egy plusz mandátumot is jelenthet a pártnak. Egy MSZP-hez közeli forrás is ezt mondta tudósítónknak, szerinte ezt az elméletet támasztja alá az is, hogy milyen "mintázatot" adnak az átszavazások, hogy melyik kerületekben állnak sorban még most is a szavazók.

22:55
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Idegesen topognak az újságírók az MSZP-központban

Mintegy ötven szimpatizáns gyűlt össze a földszinti teremben, ahol csak meghívott vendégek lehetnek. Az épület előtti rész szinte teljesen üres. Politikus régóta nem mutatkozott a sajtóteremben, az újságírók egyre türelmetlenebbek - jelentette tudósítónk.

23:09
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Fideszes összeesküvésra gyanakszik egy MSZP-szavazó

Egy, az MSZP-székház előtt álldogáló férfi szerint a Fidesz csoportosította át a biztos körzeteiből a bizonytalanokba a szavazóit, ezért alakult ki nagy sor bizonyos választókerületekben. A férfi azt mondta, szomorúan várja a következő négy évet, szerinte az MSZP nem érdemli meg a vereségét.

23:13
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

A politikusok már tudnak eredményeket az MSZP-nél

Az MSZP-s politikusok többsége már tudja, hogyan alakultak az eredmények a saját kerületében - mondta az [origo]-nak egy névtelenséget kérő, MSZP-hez közeli forrás, amikor lejött a pártszékház emeletéről, ahol a vezető politikusok tartózkodnak. A szavazókörökben dolgozó embereik nyomták ki - magyarázta. Hozzátette, az elnökség tagjai egyelőre várakoznak, sem elkeseredettség, sem öröm nem jellemző.

23:23
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Harmadszor kapnak enni az MSZP-sek

Újabb adag ételt vittek fel az MSZP politikusainak, a korábbihoz hasonlóan ismét savanyú uborka és rántott húsos szendvics érkezett az emeletre.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Még több képért kattintson!

00:04
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Kovács László szerint abnormális a helyzet

Kovács László, az MSZP korábbi uniós biztosa az [origo] kérdésére abnormálisnak nevezte a kialakult helyzetet. Szerinte az MSZP is azon lesz, hogy megtalálják a felelősöket. Mi lesz például az önkormányzati választásokon? - kérdezte. A várható eredményekről nem akart beszélni.

00:14
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Még fotózni sem lehet a szimpatizánsokat

A földszinti teremben gyülekező szimpatizánsokat annyira el akarják zárni az újságíróktól, hogy a székház földszinti auláját elkordonozták arra az időre, amíg kiszellőztették a termet. Tudósítónknak ugyanakkor a recepciós azt mondta, lényegében bárki bemehet a terembe, aki a bejáratnál piros karszalagot kér. Tudósítónk ezután kért, de nem kapott karszalagot, így nem mehetett be a terembe.

00:21
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Elfogyott a sör az MSZP-nél

Kifogyott a sör az MSZP-nél, összesen két hordónyit csapoltak ki az este folyamán - jelentette tudósítónk.

00:30
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Lendvai Ildikó tart sajtótájékoztatót

Az MSZP a szavazatok mindössze 19,3 százalékát szerezte meg.

Lendvai Ildikó pártelnök az eredmények közzététele után tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az MSZP-nek az a célja, hogy a "bárhogyan alakuló kormány" működésének demokratikus kontrollja legyen. "Egy párt veszíthet a választáson, de az ország nem veszíthet" - fogalmazott. Szerinte az MSZP-nek vannak támogatói, van programja és van eltökéltsége és elkötelezettsége, hogy ne hagyja, hogy a felelős válságkezelés eredményét elprédálják - mondta Lendvai.

Az előzetes eredményeket a pártelnök egyelőre nem akarta kommentálni, de úgy fogalmazott: ha ezek nem változnak, "az MSZP elvesztette a kormányzás lehetőségét, de azt a lehetőséget nem, hogy az ellenzék legerősebb pártja legyen". Demokratikus ellenerőt fogunk biztosítani, (...) bármi legyen, a két forduló közt azon leszünk, hogy ez az erő minél nagyobb legyen - ígérte.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Még több képért kattintson!

00:41
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Kivizsgáltatná a szavazási káosz okait az MSZP

Az MSZP annak a megvizsgálását javasolja, hogy mi vezetett a szavazás elhúzódásához, illetve meg kell nézni a választási törvénynek azt a módosítását is, amely miatt ez megtörténhetett - mondta Lendvai Ildikó pártelnök, aki ezért szokatlannak nevezte a mostani voksolást. Mint mondta, meg kell nézni, helyes volt-e, hogy az átjelentkező szavazók csak egy helyen voksolhattak. Elsősorban azonban azt kell megvizsgálni, felmerülhet-e a gyanú, hogy "Kubatov-szavazók jelentek meg a körzetekben a késői órákon", vagyis történt-e visszaélés a törvényjavaslattal.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
A képre kattintva még több fotót talál!

01:04
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Fals tűzriadó volt az MSZP-székházban

Pár perccel 11 óra után a tűzjelzők vijjogása rázta meg a székházat, de kiderült, hogy vaklárma volt.

01:34
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Szanyi Tibor szerint jó volt a hangulat a körzetében

"Ha csak a helyi viszonyokat nézzük, nyertem", csakhogy még hiányzik az a szavazókör, ahol az átirányítottak voksoltak - kommentálta az [origo] kérdésére Szanyi Tibor a körzetében elért választási eredményt. Szanyi a XIII. kerületben 37,87 százalékot szerzett, ezzel hajszállal megelőzve fideszes riválisát, a 37,71 százalékot kapott Szalay Pétert. Szanyi szerint valószínűleg a hiányzó szavazókör sem dönti el a voksolás eredményét az első körben, mert itt a Jobbik "kiugró" szereplésére számít. Szanyi azt állította, a körzetében "szervezetten hordták a jobbikosokat" szavazni. Hozzátette, matematikai esély nem nagyon volt ugyan arra, hogy az első fordulóban nyerni tud, de mint mondta, mégis volt ok reménykedni, mert "jó volt a hangulat". (Hajnalra kiderült, hogy Szanyi mégis csak a második helyet szerezte meg)

01:42
április 11, 2010
Vágólapra másolva!

Mesterházy felhívta Orbán Viktort

Nehéz időszakon vagyunk túl - foglalta össze Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a kampányidőszakot, szerinte most új időszak kezdődik Magyarország történetében. Pár perce telefonon gratuláltam Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének, és azt kívántam neki, hogy legyen minden magyar miniszterelnöke - mondta Mesterházy.

A második forduló Mesterházy szerint arról szól, hogy "milyen erős a demokratikus kontroll" Magyarországon. A miniszterelnök-jelölt a második fordulóban szavazásra buzdította a párt híveit, mondván, nagyon sok helyen tud fordítani az MSZP a jelenlegi eredményeken - mondta Mesterházy, aki szerint az MSZP "megvédi a szavazóit".

Mesterházy beszédéről részleteket itt talál.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
A képre kattintva megnézheti Mesterházy jegyzeteit!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!