A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Mindössze egy órán át tartott a parlamentben a végkielégítések különadójára, illetve az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozására vonatkozó törvényjavaslat részletes vitája. A keddi éjszakába nyúló ülés után a módosító indítányok megtárgyalásában nagyon kevés képviselő vett részt, a javaslatokat benyújtó fideszes Lázár János sem jött el. Olvassa el erről szóló parlamenti tudósításunkat!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül11 bejegyzés
13:30
november 03, 2010
Vágólapra másolva!

Folytatódik a kedden éjszakába nyúló vita az Alkotmánybíróságról

A parlament szerdán tárgyalja Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője által benyújtott három egyéni indítványt az alkotmány, az Alkotmánybíróságról szóló törvény megváltoztatásáról, illetve az alkotmánybírósági elkaszálás után változatlanul beterjesztett különadóról. Az Alkotmánybíróság múlt héten alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót. Kedden a parlament négy órán át vitázott a fideszes javaslatokról, erről itt olvashat részletesen.

13:35
november 03, 2010
Vágólapra másolva!

A végkielégítések visszavétele csak ürügy Varga László szerint

Vártuk volna a kormány észrevételeit a javaslatokhoz - mondta Varga László, MSZP-s képviselő. Szerinte azért "nyirbálja" meg az Ab jogkörét a kormány, hogy ne akadályozza, mikor forrást akarnak szerezni a politikájukhoz. Erre példaként a magánnyugdíj-pénztáraktól való elvonást nevezte. Így Varga szerint a végkielégítések szabályozása csak ürügy az Ab szerepének csökkentéséhez.

13:40
november 03, 2010
Vágólapra másolva!

Szekerestől sem venné vissza a végkielégítést az LMP

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője ismét a kormányt bírálta, amiért "aktuálpolitikai érdektől vezérelve" hetente módosítani akarják az alkotmányt. Szerinte ezzel komolyan veszélyeztetik a jogbiztonságot. A politikus arról is beszélt, hogy nem lehet azoktól elvenni a végkielégítést, akik ezt a törvényben bízva, jogszerűen kapták munkájukért, viszont a jó erkölcsbe ütköző módon kifizetett menedzserszerződések visszakövetelését támogatják. "Nem lehet visszaszedni olyan jövedelmeket, amelyeket törvény alapján kapott bárki, akár Szekeres Imre, akár egy közalkalmazott" - utalt Schiffer arra, hogy a távozó szocialista miniszterek ellen is irányulhatott a Fidesz javaslata.

13:45
november 03, 2010
Vágólapra másolva!

Alig pár képviselő van az ülésteremben az alkotmánybírósági vita alatt

Az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosításának részletes vitáját kezdte meg a parlament. Az ülésterem szinte teljesen üres, mindegyik párt részéről csak páran tartózkodnak az ülésteremben.

13:50
november 03, 2010
Vágólapra másolva!

Lamperth a már elindult ügyeket mentené

Az MSZP-s Lamperth Mónika elmondta: a fideszes javaslat a folyamatban lévő, már elindult ügyekre is vonatkozna, így az Ab hatáskörét ezekre nézve is korlátoznák. Ennek módosítását javasolja Lamperth, aki hozzátette: ettől még a javaslat többi részével sem ért egyet.

13:55
november 03, 2010
Vágólapra másolva!

Az MSZP örül, hogy végre megszólal a kormány

Répássy Róbert államtitkár szerint nem ellentétes a jogbiztonsággal, hogy a folyamatban lévő ügyekben is alkalmaznák az Ab hatáskörének csökkentését. Szerinte inkább az okozna problémát, ha az Ab olyan ügyben járna el, amelyben időközben elvesztette a hatáskörét. Varga László, MSZP-s képviselő erre reagálva először élesen megjegyezte: jó, hogy legalább emiatt a módosítási indítvány miatt megszólalt a kormányoldal, amely kedden a parlamentben szerinte alig szólt hozzá az Alkotmánybíróságot érintő változásokhoz.

14:00
november 03, 2010
Vágólapra másolva!

Az MSZP szerint az emberek jövőjét herdálja el a kormány

A kormány elherdálja a magány- nyugdíjpénztári tagok jövőjét - jelentette ki Varga László, MSZP-s képviselő. Szerinte a magánnyugdíjról hozott döntés még mindig nyitva maradhatna, ha az Ab korlátozása a már megkezdett ügyekre nem vonatkozna, és így ezt a testület még vizsgálhatná. Megismételte, hogy az Ab korlátozása csak ürügy, hogy a kormány a rendelkezéseivel forrásokat szerezzen ahhoz, hogy elengedje a "felső- és középosztály adóit".

14:10
november 03, 2010
Vágólapra másolva!

Az Alkotmánybíróságról szóló részletes vitának mára vége

Lezárta a házelnök az Alkotmánybíróságról szóló részletes vitát, az egyes módosító indítványokról a következő ülésen szavaznak.

14:15
november 03, 2010
Vágólapra másolva!

A különadó kérdését vette elő a parlament

Az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló, szintén Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője által benyújtott javaslattal folytatta munkáját a parlament, amely az Ab által megsemmisített különadóra is vonatkozik. A változatlan formában beterjesztett jogszabály visszamenőleg 98 százalékos különadóval sújtaná a 2 millió forint feletti végkielégítéseket.

 

14:20
november 03, 2010
Vágólapra másolva!

Lázárt hiányolja az MSZP

Az MSZP soraiból a függetlenek közé átült Szili Katalin hozzászólásában arról beszélt: a kormány javaslataiban összemossa a megérdemelt juttatásokat a valóban támadható végkielégítésekkel. Lamperth Mónika ezt követően azt kérdezte, milyen eredménnyel zárult a kormány és a szakszervezetek közti, szerda délelőtt tartott egyeztetés. Az MSZP-s Varga László szerint elgondolkodtató, hogy Lázár el sem jött a részletes vitára.

14:30
november 03, 2010
Vágólapra másolva!

A különadóról sem vitázik tovább a parlament

A végkielégítésekre kivetett különadóról szóló részletes vitát is lezárta szerdán a parlament, a módosító javaslatokról várhatóan a következő ülésen döntenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!