A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Körülbelül száz gárdista érkezett a budapesti Hősök terére, szombaton ünnepelték a forradalmat, és avattak is. A rendőrség nagy erőkkel érkezett a térre. A törvény betűjén jól elvitatkoztak, a nagy kérdés az volt, hogy honnantól alakzat az alakzat, és honnantól egyenruha az egyenruha.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül10 bejegyzés
11:00
március 17, 2012
Vágólapra másolva!

Gyülekeznek a gárdisták

A rendőrség már pénteken közleményt adott ki arról, hogy egy magánszemély bejelentése alapján március 17-én 10 órától Budapest XIV. kerületében, a Hősök terén gárdistaavatásra kerül sor. A BRFK pénteki közleménye szerint "a jogsértő rendezvényt a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó törvényes demonstráció lehetőségével visszaélve kívánják megtartani". Közölte továbbá, hogy ha jogsértő cselekmény elkövetését vagy arra való felhívást észlel, mások jogainak és szabadságának sérelmét tapasztalja, illetve a rendezvényen a résztvevők fegyveresen, illetve felfegyverkezve jelennek meg, akkor a rendezvényt feloszlatja. A BRFK sajtóügyeletese az [origo]-val annyit közölt, hogy megfelelő erőkkel készülnek a rendezvényre.

A helyszínen az egyik gárdista az [origo] tudósítójának elmondta: most ünneplik március 15-ét, mert korábban nem kapták meg a teret. Az ünnepség részeként avatják fel az új tagokat. A gárdisták összeöltöztek a szombati avatásra. Mindenkin surranó bakancs, terepszínű nadrág, fehér Magyar Nemzeti Gárda feliratos zöld póló és terepsapka van. A gárdisták az Obeliszk előtt gyülekeznek, színpaddal és hangosítással is készültek. A tér szélén egy bácsi jobbikos és árpádsávos zászlókat árul.

Rengeteg rendőr gyülekezik a tér szélén a Műcsarnok mögött, de egyre többen érkeznek buszokkal. Érkeztek civil támogatók is, de az ő számukat egyelőre nem lehet megsaccolni, mert keverednek a turistákkal.

11:20
március 17, 2012
Vágólapra másolva!

Alakzatban ülni tilos

A rendőrök annyira szigorúan veszik a törvényt, hogy amikor  az eddig álló gárdisták leültek, akkor ketten felszólították őket, hogy ne üljenek alakzatba, mert az tilos. Az egyik gárdavezető ennek ellenére felszólította a sorokban (alakzatban) ülőket, hogy ne álljanak fel, de ugyanakkor működjenek együtt a rendőrökkel. Ha elviszik őket, menjenek, ha igazoltatják őket, igazolják magukat. Aki nem akar ülni, az menjen el.

11:30
március 17, 2012
Vágólapra másolva!

Egyenruha tilos

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

Újra felszólították a gárdistákat, hogy ne üljenek alakzatban. Egy rendőr arra is felszólította a gárdisták egyik vezetőjét, hogy ne legyenek egyforma ruhában, mert az egyenruha. Erre a főgárdista azzal vágott vissza, hogy akkor vetkőzzenek hasra, és legyenek meztelenek. Egyelőre nem vetkőznek.

11:40
március 17, 2012
Vágólapra másolva!

Ellentüntetők jöttek

14 ellentüntető érkezett. No nazis, no racism feliratot tartanak maguk előtt.

12:20
március 17, 2012
Vágólapra másolva!

Ülve nem énekelnek Himnuszt

A főkapitány egy rövid dobpergő után bejelentette, hogy idén nem éneklik el a Himnuszt, mert tavaly is akkor oszlatták fel a gyűlést, mert az énekléshez fel kellett állniuk, úgy meg már nagyon alakzatnak tűntek. Ülve viszont nem énekelnek Himnuszt.

12:45
március 17, 2012
Vágólapra másolva!

Elválasztják az ellentüntetőket

A 14 (vagy kicsit több) ellentüntető közelített a gárdistákhoz, a rendőrök viszont gyors ellenfallal elválasztották őket.

12:47
március 17, 2012
Vágólapra másolva!

Abszolút Paradox

Az Abszolút Paradox zenekar játssza éppen a színpadon a Magyarország a magyaroké című számát. A rendőrök állnak a helyükön.

13:07
március 17, 2012
Vágólapra másolva!

Beszédek, beszédek, szigorúan ülve

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

Pár rendező a Magyar Gárda Mozgalom egyik kiadványát osztogatja a nézők között. Körülbelül 150 érdeklődő van jelenleg. A Jobbik jogsegélyszolgálata is itt van, egyikük azt mondta, hogy a szervezők hívták őket, hogy itt legyenek, és segítsenek, ha valami baj lesz.

13:30
március 17, 2012
Vágólapra másolva!

Felavatták az újoncokat

A gárdakapitány felavatta az új gárdistákat, a ceremóniát egy "Isten engem úgy segéljen" zárta.

14:00
március 17, 2012
Vágólapra másolva!

Egy utolsó hirig

Az avatás után a gárdisták jól lehazaárulózták az ellentüntetőket, akik Nácik hazával viszonoztak. Mivel a két ellentábort rendőri sorfal választotta el, nem tudott tovább fajulni az utálat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!