A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Tették már lapátra Orbánt

Események

parlament, plenáris ülés, országgyűlés, Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
Kétnapos ülésbe kezdett hétfőn a parlament: napirendre kerül az alaptörvény első módosítása, és a képviselők gyorsított eljárásban tárgyalják meg a Magyar Export-Import Bank államosításáról szóló javaslatot. A napirend előtti felszólalások többsége az új adókról és a Széll Kálmán-terv 2-ről szólt. Az LMP-s Vágó Gábor szerint ahol a Fidesz pénzt szagol, ott megszorít, Cséfalvay Zoltán államtitkárnak babérlevelet és fűszerpaprikát akart adni egy jobbikos, az ülést vezető Lezsák Sándor pedig kínosnak nevezte a képviselők viselkedését. Orbán Viktor egyik válaszában úgy fogalmazott: előfordulhat, hogy a választók lapátra teszik, hiszen ez egy ilyen szakma.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül75 bejegyzés
12:10
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Bemutakozik Balog

Hétfőn kezdődő kétnapos ülésén kezdi tárgyalni az alaptörvény első módosítását, illetve a jegybanktörvény ahhoz kapcsolódó változtatását az Országgyűlés. Reggel kilenc órakor a parlament ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottsága, majd a nemzeti összetartozás bizottsága előtt ismerteti programját Balog Zoltán felzárkóztatásért felelős államtitkár, aki a csütörtökön lemondott Réthelyi Miklós helyét veszi át a Nemzeti Erőforrás Minisztérium élén. Balog miniszterként is megtartja a felzárkóztatási ügyeket, sőt az egyházügyi államtitkárság is átkerül a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz (Nefmi), így végképp mamutszervezetté válik az eddig is legnagyobbnak számító csúcsminisztérium; az oktatással, egészségüggyel, kultúrával, szociális és családügyekkel, illetve sporttal együtt így ugyanis már hét önálló területet felügyel majd a tárca, illetve az azt vezető miniszter.

12:12
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Vörösterror Devecserben

A napirend előtti felszólalásokat egyértelműen a Jobbik uralja majd hétfőn. Volner János szerint a Bokros-csomagon is túlmenő megszorításokra készül a kormány, Nyikos László a közpénzkezelés hazai elszámoltatási kultúrájának alacsony színvonaláról szóló történet hetedik részét adja elő. Az LMP-s Jávor Benedeknek "Még két év megszorítás - itt az újabb Orbán-csomag" címmel nyílik lehetősége felszólalásra.

12:23
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Ismét a mobiladó a téma

Az újabb adókról, a fiatalok idegennyelv-ismeretének javításáról és a hazai termékekről is interpellálnak a hétfői plenáris ülésen az ellenzéki képviselők. Hiller István, volt oktatási miniszter a Diákhitel 2-ről kérdezi a nemzeti erőforrás minisztert. Az MSZP-s Baja Ferenc és az LMP-s Vágó Gábor is mobiladóról faggatja majd Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert.

12:32
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Horgászok a pácban

Rendőrbiznisz lett az iszapból? - címmel kérdezi a belügyminisztert Ferenczi Gábor, a Jobbik képviselője. A kérdések között szó esik a pácban levő horgászokról, az akadálymentesítésről, és az egészségügy feltámadásáról is.

12:40
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

A közadatok újrahasznosításáról is vitáznak

Késő délutántól összesen nyolc új, vagy korábban tárgyalni kezdett javaslat tárgyalását kezdik meg a képviselők. Ezek között szerepel az az indítvány is, amely közvetlen állami tulajdonba helyezné a Magyar Export-Import Bank Zrt.-t és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.-t. De tárgyalnak még az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank létrehozásáról szóló megállapodás módosításáról, továbbá részletes vitára bocsátják a közadatok újrahasznosításáról szóló törvényjavaslatot, és folytatják a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapjáról, az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramokról, valamint a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló javaslatok korábban kezdett vitáját.

13:14
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

A közmunkások bérét védte Balog

Támogatták az Országgyűlés ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának tagjai Balog Zoltán kinevezését a Nemzeti Erőforrás Minisztérium élére. A Balog a bizottsági meghallgatáson többek között arról beszélt, hogy aki szerinte 16 éves koráig nem végzi el az iskolát, az reménytelen. A politikus a bizottsági tagok előtt védelmébe vette a közmunkások 47 ezer forintos bérét, és azt mondta, fontosnak tartja, hogy a szociális ellátásoknak legalább egy részét Erzsébet-utalványban fizessék ki. Balog szerint naiv dolog azt hinni, hogy a miniszteren múlik, mire mennyi pénz jut, elsősorban a gazdaságtól függ, hogy mikor lesz béremelés a szociális szektorban.

14:50
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Kiderül, milyen vastag a titkokat védő fal

Közel tíz éves uniós szabályra hivatkozva forgatná fel az állami hivatalokban keletkező vagy azokhoz köthető adatok megismerését és felhasználását a fejlesztési minisztérium a közadatok újrahasznosításáról szóló törvényjavaslattal. Bár a kormány szerint nem gyengülhet a közérdekű adatok megismerhetősége, a javaslatot bíráló jogvédők szerint ez lehet az egyik hatása a törvénynek. A javaslat lényege az indoklás szerint az, hogy rendezze az állami fenntartású intézményekben keletkező, minden magyar állampolgárt érintő információk újbóli felhasználását és megismerésének módját, amit egy európai uniós szabály tesz szükségessé.

15:03
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Lezsák már kocogtat

A képviselők készülődnek a hétfői ülésre. Folyamatosan érkeznek a terembe, Lezsák Sándor már meg is kocogtatta a csengőjét.

15:06
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Hülyének nézik az embereket

A kormány a megszorítások terén már túl is tesz Bokros Lajoson - kezdi napirend előtti felszólalását a jobbikos Volner János. Uniós rekordot döntött Magyarország a rekordmagas áfával is, és ezek után még itt van a Széll Kálmán-terv 2 - mondja Volner. "Hülyének nézi-e a kormány a magyar embereket?" - teszi fel a költői kérdést a politikus.

15:08
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Volner hadonászik

Volner folytatja: pénzügyi tranzakciós adó, elektronikus útdíjfizetés, és még a gyógyszerkasszából is kivesz az állam - ez utóbbi évente 50 ezer forinttal terheli majd az embereket. A képviselő olyannyira felháborodott az újabb adókon, hogy erősen hadonászik a kezével, miközben beszél. "Önök csak arra koncentrálnak, hogy milyen módon lehet újabb és újabb közterheket behajtani az embereken" - mondja Volner, aki véletlenül közteremnek nevezi a közterhet.

15:10
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Cséfalvay a Bokros csomagot elemzi

Cséfalvay Zoltán államtitkár reagál az elhangzottakra. Azzal kezdi, hogy felsorolja a Bokros csomag egyes elemeit. Ez láthatóan nem hozza lázba a teremben ülőket, ugyanis egyre nő a zaj. "Azt javaslom a képviselő úrnak, hogy értelmezzük a Széll Kálmán-terv 2.0-át" - mondja az államtitkár a jobbikos képviselőnek.

15:14
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Nem figyelnek az államtitkárra

Harangozó Gábor az előtte ülővel diskurál, Hende Csaba tollával kopogtat az asztalon, miközben Cséfalvay a Széll Kálmán-tervet méltatja.

15:15
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Kínosan viselkednek a képviselők

Lezsák Sándor házelnök eddig bírta szó nélkül: tisztelettel megkér mindenkit, hogy legyenek halkabbak, mert kínos pillanatokat él meg, miközben nézi képernyőjén nézi, hogy a televízió előtt ülők mit is látnak a parlamenti ülésből.

15:18
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Kitűnően halad a honosítás

A jól haladó honosítási eljárásról beszél napirend előtti felszólalásában Pótápi Árpád János, fideszes képviselő, aki az új alaptörvényre is hivatkozik, amelynek szerinte nagy szerepe van a sikerekben, majd a módosított állampolgársági törvény által felkínált lehetőséget először kihasználókra emlékezik vissza. Pótápi köszönetet mond a honosítási kérelmek elbírálásában résztvevőknek.

15:22
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Volner a megszorításokról - kép

Fotó: Hirling Bálint [origo]

15:23
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Tanzániából is kértek honosítást

Még Tanzániából is adtak fel honosítási kérelmet - mondja válaszában Rétvári Bence KDNP-s képviselő. Egy máramarosi féri 103 évesen kérte, hogy magyar állampolgár lehessen.  Rétvári szerint úgy próbálták a rendszert kiépíteni, hogy az eljárás ne vegye el senkinek a kedvét.

15:27
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Saját farkába harap a kígyó

Soha nem látott érdeklődés övezte az Orbán Viktor által, két hete Brüsszelben átadott konvergenciaprogramot - mondta Szekeres Imre, MSZP-s képviselő. A tervezett intézkedéseknek groteszk hülyeségük van, és az egész olyan, mint amikor a kígyó a saját farkába harap - véli a szocialista képviselő.

15:30
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Rétvári válaszol - kép

Fotó: Hirling Bálint [origo]

15:33
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Időt nyerünk az új adókkal

Nem érti Cséfalvay, hogy miért tesz fel ilyen kérdéseket Szekeres Imre, hiszen a nagyon súlyos államháztartási hiányt pont az MSZP idézte elő. Az új adókkal az ország időt nyer, ezért vetette ki a kormány ezeket - mondja az államtitkár.

15:35
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Lezsák csenget

A hangzavar ismét kezdi átvenni az uralmat az ülésteremben. Az államháztartás hiánya nem köti le a képviselők figyelmét. Lezsák már a csengőjét üti.

15:36
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Cséfalvay nem bír a mikrofonnal

A csiptetős mikrofont mindig az oldalra tegye, ahol beszél - tanácsolja Lezsák Cséfalvaynak.

15:38
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Orbán a boldogulás útjában

Az LMP-s Jávor Benedek is az új adókról, a megszorításokról beszél napirend előtt. "A rövid távú pénzbehajtás és a hosszútávú hangzatos tervek között zéró összhang van" - mondja Jávor. Az újabb Orbán-csomag az ország fejlődésének a gátja. "Orbán Vitkor és a Fidesz miatt nem tud az ország egyről a kettőre jutni, nem boldogulnak az emberek" - állítja a zölpárti politikus.

15:40
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Szekeres groteszk hülyeségről beszél - kép

Fotó: Hirling Bálint [origo]

15:43
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Trendet fordított a kormány

Ma teljes mértékben Cséfalvay Zoltánra marad, hogy védelmébe vegye a Széll Kálmán-terv kettőpontnullát. Jávornak azt mondja, hogy tavaly sikerült az államháztartási hiányt 3 százalék alatt tartani, bár erről vita van az Európai Unióban. Sőt, tavaly még az a trend is megfordult, hogy Magyarországon növekszik az államadósság. "Ezt sikerült megállítani, nagyon sok fáradtsággal" - mondja az államtitkár.

15:49
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Harrach és a szülés csodája

Örömmel nézte tegnap az utcán a virágcsokorral mászkáló édesanyákat és gyerekeket Harrach Péter, a KDNP képviselője. "Mi férfiak, csak megsejteni tudjuk azt, hogy milyen élmény egy nő számára, ha anya lesz. Hogy milyen, mikor testükben megfogan egy új élet" - elmélkedik a képviselő, aki hozzáteszi, hogy az ő generációjának még nem volt lehetősége rá, hogy bent lehessen a szülésnél.

15:52
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Isten éltesse az anyákat

Harrach újra köszönti az édesanyákat, "Isten éltesse őket!" - mondja a képviselő, szavait vastaps kíséri.

15:54
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Az MSZP-nek semmi sem szent

Jól helyreteszi a szocialista képviselőket Soltész Miklós államtitkár, aki úgy hallotta, hogy azok gúnyolódtak Harrach Péter szavain, ez is csak azt bizonyítja, hogy még egy ilyen jeles napot és eseményt sem tisztelnek. "Nem csoda, hogy idáig jutottak és a választók megbüntették Önöket. Reméljük ott is maradnak, ahol most vannak" - mondja Soltész. Az MSZP-esk hurrognak, a kormánypárt tapsol.

15:57
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Vége a napirend előttieknek

Véget értek a napirend előtti felszólalások. Göndör István jegyző ismerteti a napirend utáni felszólalókat.

16:02
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Cséfalvay sokat beszélt - kép

Fotó: Hirling Bálint [origo]

16:11
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Jávor Balog Zoltánnal beszélget - kép

Fotó: Hirling Bálint [origo]

16:19
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

A mentelmi jog is szóba kerül

A fideszes Tilki Attila mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló kérelem érkezett - mondja a házelnök. Lezsák ezt továbbította a megfelelő bizottságnak.

16:23
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Hiller szólt, hogy baj lesz

Az MSZP-s Hiller István a nemzeti erőforrás minisztert interpellálja a diákhitel 2 programról. A volt oktatási miniszter szerint pártokhoz nem tartozó közgazdászok figyelmeztettek: ebből nagy baj lesz. "Én is jeleztem, hogy a program kidolgozatlan" - mondja Hiller.

16:27
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Tehermentesített a diákhitel

A szocialista képviselő világos és egyszerű válaszokat vár Réthelyi Miklós minisztertől, aki papírból olvassa az új program részleteit. A diákhitel 2 lehetővé teszi azoknak is a tanulmányok elkezdését, akik rosszul állnak anyagilag. "Nagy terheket veszünk le minden tanulni vágyó diák válláról" - mondja Réthelyi.

16:31
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Réthelyi a tisztességes

Hiller tisztességes dolognak tartja, hogy Réthelyi annak ellenére teljesíti miniszteri kötelességeit, hogy posztjáról a múlt héten lemondott. A diákhitelről szóló fejtegetését azonban nem tudja elfogadni. "Ez a konstrukció rossz és átgondolatlan, ami óriási problémákat fog okozni" - fogalmaz.

16:33
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Agyament ötlet

Korondi Miklós jobbikos képviselő szerint a kormány legújabb, agyament ötlete a mobiladó, "már a levegőt is elveszik azoktól, akiknek már arra sincs pénhzük, hogy a számláikat befizessék". Sokat gondolkodott Korondi, hogyan tudna pénzhez jutni a kormány. például fizessenek azok, akik az egykulcsos adóval jól jártak, vagy azok, akik a Békemenetben részt vettek és kiálltak a Fidesz-KDNP mellett. "Lehetne az adó neve: szimpátiadó" - poénkodik Korondi.

16:36
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

"Tessen gondolkodni"

A távközlési adó célja nem az, hogy a kormány többszázmilliárd forint bevételt hajtson be a kisemberektől - teszi helyre Cséfalvay Zoltán államtitkár a méltatlankodó jobbikos képviselőt. Korondi szúrós szemmel néz. "Gondolja meg, miről beszél!" - mondja Cséfalvay, aki szerint Korondi össze-vissza beszél. "Tessen gondolkodni!"

16:40
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Vonat elé vetik magukat

"Két éve hallgatom az Ön szóvirágait. Mi lenne, ha kimenne az utcára? Akkor látná, hogy naponta négy-öt ember választja a vonatot, az öngyilkosság céljából. Ők már nem fognak sem sárgacsekket befizetni, sem távközlési adót befizetni" - vág vissza Korondi az államtitkárnak.

16:42
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Pénzt szagol a Fidesz

Miért nem az egykulcsos jövedelemadót szünteti meg a Fidesz, ahelyett, hogy újabb megszorításokat vezetne be - kérdezi csíkos nyakkendőjében Vágó Gábor, LMP-s képviselő. Vágó társadalmak szétesésével riogat, sokan leszakadnak majd. Matolcsy terve az egykulcsos adóval megbukott, de ezen nem kell meglepődni. "Ahol a Fidesz pénzt szagol, ott el is kezdődik a behajtás" - mondja az LMP-s politikus.

16:49
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Depressziós gazdaság

Az ülés vezetését közben átvette a jobbikos Balczó Zoltán. Vágó nem fogadja el Cséfalvay válaszát, és újabb adatok felsorolásával próbálja alátámasztani igazát. "Ezt nem adhatja el sikerként. Lehet kozmetikázni a számokat, de a vállakozók depressziót érzékelnek a gazdaságban" - mondja.

16:55
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Vágó és a nyakkendője - kép

Fotó: Hirling Bálint [origo]

17:01
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Valaki rosszul tudja a házszabályt

Baja Ferenc, MSZP-s képviselő a mobiladó bevezetése miatt interpellálja a miniszterelnököt, de annak távollétében örül majd Cséfalvay Zoltán válaszának is. Az adó bevezetése nem lehet indokolt társadalmi szempontból, pláne az érintettek megkérdezése nélkül. "Puccsszerű kereteket kezd ölteni az új adó életbe léptetése" - mondja Baja, aki szerint senki nem elemezte a várható hatásokat. Baja felszólalása előtt kisebb vitába keveredett az ülést vezető Balczóval, mert az szerinte nem kérdezte meg, hogy elfogadja-e a kormányfő helyett Cséfalvay válaszát. Balczó szerint Baja nem ismeri a házszabályt.

17:07
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Megakadt a lemez Baja Ferencnél

Baja Ferenc nem fogadja el Cséfalvay válaszát, majd nagyjából tízszer elmondja a "nem fogadom el, mert.." kezdetű mondatot.

17:10
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Kommandózik a Jobbik

Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő orbitális méretű övcsattal a nadrágszíján kérdezi, hogy mikor lesz hazai a magyar termék. A párt élelmiszerkommandója az utóbbi hetekben azt tapasztalta, hogy több, mint harmincféle védjegy létezik, ezek többsége azonban csalárd. A Jobbik már rég elintézte volna, hogy ne legyen ennyi szemét az élelemiszerboltok polcain, a kormány azonban semmit nem tett.

17:12
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Baja nem fogadta el - kép

Fotó: Hirling Bálint [origo]

17:18
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Babérlevelet kap Cséfalvay

A hétfői ülés legtöbbet beszélő államtitkára címre pályázó Cséfalvay Zoltán szerint valóban vannak visszás esetek, de az élelmiszerekkel kapcsolatos megtévesztő gyakorlatokat kiemelten vizsgálják. A válasz nem nyugatja meg Z. Kárpát Dánielt, aki hangját felemelve azt kérdezi, hogy az államtitkár szerint hol termesztenek babérlevelet a Kárpát-medencében? Ugyanis a fűszert magyar eredetet tanúsító címkével árulják az üzletekben. A képviselő elrettentésképp egy zacskó csemegepaprikát is átnyújt az államtitkárnak, aki ezt nem fogadja el.

17:28
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Nevet váltott Németh Lászlóné

Kezdődnek az azonnali kérdések. Nemény András, szocialista képviselő "Hol volt a fejlesztési miniszter -negyedik rész" címen kérdezi a címben emlegetett tárcavezetőt. Rendelkezik-e Németh Lászlóné bármilyen fejlesztéspolitikai koncepcióval - teszi fel kérdését Nemény. Megadom a szót Németh László miniszter asszonynak - mondja Balczó, majd gyorsan kijavítja tévedését.

17:31
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Beszélt a miniszter

Németh Lászlóné óriásikat nyel válasza közben, és majdnem a kétperces, rendelkezdésre álló időt is túllépi.

17:34
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Gaudi felhúzta magát

Gaudi-Nagy Tamás, jobbikos képviselő szerint nyolc éve annak, hogy egy csalárd népszavazással bekényszerítették Magyarországot az Európai Unióba. A képviselőt láthatóan lázba hozza a téma: erősen gesztikulál és szinte már kiabál. Beszédébe beleszövi a 2006-os szemkilövetéseket is.

17:36
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Orbán megvédi az EU-t

Az elhangzottakra Orbán Viktor válaszol, aki szerint Magyarországnak nagy értéke, hogy tagja az EU-nak. Több érv szólt a belépés mellett, mint ellene - mondja. "Az unós tagságunk évente több, mint ezermilliárd forint bevételt jelent az országnak" - teszi hozzá a kormányfő. Ha nem lennénk tagot, akkor nem magyar embereknek adna megélhetést például az Audi.

17:39
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Fűszerosztás - kép

Fotó: Hirling Bálint [origo]

17:41
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Senki nem akar kilépni

Az emberek nem kívánnak kilépni Magyarországon az Európai Unióból - viszontválaszol a kormányfő a jobbikos Novák Elődnek. Az alkotmányügyi bizottság ülése elkezdődött, a tagok most elhagyják az üléstermet.

17:42
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Oligarchák ólálkodnak

Újra az oligarchák kezébe került a kormányzás - mondja az LMP-s Karácsony Gergely, aki Simicska Lajost, Nyerges Zsoltot és a Közgépet emlegeti. Miért nem a magyar emberek érdekeit képviseli a kormány, ahelyett, hogy a Fidesz-közeli cégeket hozzák nyerő pozicíóba? - kérdezi Karácsony.

17:44
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Tegyen feljelentést

A kormányfő válaszában felszólítja Karácsonyt, hogy ha bármilyen visszaélésről tudomása van, akkor kötelessége feljelentést tenni. A Fidesz a középosztály kezében fogja tartani a hatalmat, a nagytőkések ennek ellenére Magyarországon is jelen vannak. A nemzeti együttműködés rendeszerében oligarchák nincsenek - mondja Orbán.

17:47
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Németh Lászlóné - kép

Fotó: Hirling Bálint [origo]

17:48
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Orbán szerint lapátra kerülhet

Karácsony Gergelynek nem tetszik a miniszterelnök válasza, és azt vizionálja, hogy a választók el fogják küldeni a kormányt. "Tettek engem már lapátra a választók, és nagy valószínűség szerint fognak is még, ez egy ilyen szakma" - reagál Orbán Viktor.

18:00
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Mennyit ér az élet

A jobbikos Mirkóczki Ádám az utóbbi hónapokban elkövetett brutális gyilkosságokról beszél, szerinte mára kiderült, hogy a két éve megígért rendrakás csupán egy kormányzati trükk volt. "Ön szerint mennyit ér ma az emberi élet Magyarországon?" - kérdezi Orbánt Mirkóczki.

18:02
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Orbánnak sem tetszik a Cozma-ítélet

Magyarországon az élet nem reménytelen - válaszol a kormányfő, aki szerint véget vetettek annak a gyakorlatnak, hogy szociális alapon mentegeik a bűnözőket. Az egyenruhás bűnözést nem fogadjuk el Magyarországon, jelentősen szigorítottuk a büntető törvénykönyvet - mondja Orbán. Szóba kerül a három csapás törvény és a rendőrök számának megnövelése is. "Minden településen kéne lennie egy körzeti megbízottnak"- vázolja a kormányzati terveket a miniszterelnök. A Cozma-ügyben született ítéletről a kormányfő azt mondta, egyetért a jobbikos képviselővel, de nem teheti meg nagy nyilvánosság előtt, hogy ezt a véleményét kifejtse. "Az emberi élet a legfontosabb dolog" - fogalmaz.

18:07
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Nemzeti ügyetlenkedés kormánya

Rekordalacsony számú cég alakult az utóbbi időben - mondja az LMP-s Vágó Gábor. A kormány gazdaságpolitikája megbukott, ez a nemzeti ügyetlenkedés kormánya- teszi hozzá.

18:09
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Nincs ok vitatkozni

A kormányfő válaszában azt mondja: semmit sem szeretne jobban, mint, hogy lemondhassanak az új adók évközbeni bevezetéséről, az egész európai gazdaság helyzete azonban ezt nem teszi lehetővé. "Kérem ne vegye egy kalap alá a megszűnő vállakozásokat" - kéri a képviselőt Orbán, aki szerint számos céget direkt az adócsalás céljával hozták létre. A lényeget illetően nincs okom vitatkozni Önnel - mondja a kormányfő, aki szerint újabb és újabb bürökráciát csökkentő csomagokkal állnak majd elő.

18:14
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Kutyák a közleményben

"Kik a kutyák?" - címmel kérdezi a vidékfejlesztési minisztert az MSZP-s Gőgös Zoltán. A politikus arra kiváncsi, hogy kiket ért a minisztérium kutyák alatt, mivel a közelmúltban ezzel a címmel adott ki a tárca közleményt.

18:16
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Csak egy mondás

A válaszra szót kapó Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter megnyugtatja Gőgöst, hogy senkit nem akartak megbántani, csupán egy mondásból vették a "kutya ugat, a karaván halad" - kifejezést.

18:20
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Novák elfelejtett mikrofont tenni

Böröcz Istvánról, a MTVA-vezérigazgatójáról kérdez a jobbikos Novák Előd, aki úgy kezdett el beszélni, hogy nem tette fel mikrofonját. Emiatt kisebb zavar keletkezett az ülésteremben, az időszámlálót is vissza kell állítani. Novák szerint Böröcz az előző rendszerben ügynök volt, ennek ellenére magas állami pozicióban van. A jobbikos politikus a kuruc.info-n megjelent dokumentumokat lobogtat, ügynöklistákról és az elszámoltatásról beszél.

18:23
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Tisztelet a szülőknek

Az NMHH vezetőit nem a kormány nevezi ki, ezért a Böröcz István kinevezését firtató kérdést másnak kell feltenni - válaszol Orbán. Novák szerint a kormányfő fél a múlt feltárásától, mert rejtegetnivalója van. Novák itt megemlíti a miniszterlenök édesapját is. Orbán erre úgy reagál, hogy szerinte helyes lenne megkövetelni a Házban, hogy ha valaki a másik ember szüleiről beszél, akkor adja meg a kellő tiszteletet. "Ha kapunk szélesebb cselekvési lehetőséget, hatékonyabban fogunk eljárni az állambiztonsági múlt feltárásában, mint ahogy az ma történik" - mondja a miniszterelnök.

18:27
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Orbán válaszol - kép

Fotó: Hirling Bálint [origo]

18:32
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Eltűnő vonatjáratok

A jobbikos Farkas Gergely a nemzeti fejlesztési miniszternek tesz fel kérdést az április 15-ei új vasúti menetrendről. A képviselő Nógrád megyét emeli ki, amelyet a legsúlyosabban érintett a vonatok megszüntetése. Megszünetették a Balassagyarmat-Budapest közötti közvetlen vasúti közlekedést. Várható-e, hogy felülvizsgálják-e korábbi döntésüket - kérdezi Farkas.

18:34
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Rossz hatással voltak az Intercityre

Nógrád megye elérhetősége nem tekinthető rossznak - válaszol Fónagy János államtitkár. Az említett Balassagyarmat-Budapest közötti járat megszüntetésének oka az volt, hogy a korábban közlekedő vonatok negatív hatással voltak az Intercity- és gyorsvonatokra - mondja Fónagy.

18:36
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Egyre több lesz a beteg

A gyógyszerellátás területén tapasztalható negatívumokról beszél az LMP-s Szilágyi László. A képviselő szerint jelentősen megugranak majd egyes megbetegedések, a gyógyszerhez való hozzájutás pedig, különösen vidéken nehéz lesz, ha életbe lépnek a Széll Kálmán-terv 2.0-ban leírt, gyógyszerkasszát érintő átalakítások - jósolja Szilágyi.

18:40
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Lesz gyógyszer

Biztosítva lesz a folyamatos gyógyszerellátás - mondja válaszában a nemzeti fejlesztési minisztérium illetékes államtitkára.

18:46
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Akadozó akadálymentesítés

"Újabb akadályok az akadálymentesítésben" - címmel tesz fel kérdést a szocialista Tóth Csaba. Sok az elmaradás a témában, ennek érdekében pedig semmit sem tesz a kormány. Tóth szerint ma az is probléma, hogy több tízezer embert érint hátrányosan a rokkantrendszer átalakítása. Nem csak a mozgássérületek számára fontos az akadálymentesítése, tekintettel kell lenni a kismamákra és az idős emberekre is - mondja Tóth.

18:48
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Erről is az MSZP tehet

A kormány támogatja az akadálymentesítés támogatását, erre nyolcmilliárd forintnyi pénzt különítettek el - mondja Halász János államtitkár. A 2007-ben alkotott szabályozás több szempontból is pontatlan, ezt pedig még a szocialisták alkották - emlékeztet Halász.

18:49
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Tállai szerint nincs kérdés

Közel kétmilliárd forintnyi közpénzt fizettek ki a vörösiszap-katasztrófa által sújtott Devecserben dolgozó ügyvédeknek - állítja Ferenczi Gábor, a Jobbik képviselője. Ferenczinek Tállai András, belügyi államtitkár válaszol, aki szerint nehéz dolga lesz, mert nem is volt kérdés. Az államtitkár szerint a jobbikos képviselő tisztességes emberek munkáját pocskondiázza. Tállai szerint a kétmilliárd jó lesz nettó 500 ezer forintnak is.

18:53
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely kérdez - kép

Fotó: Hirling Bálint [origo]

18:56
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Fogy a horgászok türelme

Élővizeink halállománya vészesen fogy, ezzel együtt pedig a horgászok türelme is - panaszolja a jobbikos Magyar Zoltán. Nem várhatunk 2015-ig, meg kell vizsgálni, hogy újra kell-e pályáztatni a hazai vizeket. A kormány szerinte évek óta hiteget 300 ezer horgászt, most már ideje lenne megtenni a szükséges lépéseket.

18:57
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Védik a halakat

Kardeván Endre államtitkár szerint a kormány évek óta küzd a magyar halászokért. A természetes vizek halállományára jelenleg a legnagyobb veszélyt az illegális halászat jelenti - mondja Kardeván, majd emlékeztet rá, hogy az orvhalászatot a büntető törvénykönyvbe is beemelték.

18:58
május 07, 2012
Vágólapra másolva!

Vége a kérdéseknek, szünet

17.30-ig szünetet rendelt el az ülést vezető Balczó Zoltán. Az ülés határozathozatallal folytatódik majd. Percről perce tudósításunk véget ért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!