A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Repült a bálna - Parlament percről percre

Események

Vágólapra másolva!
A Parlament a bajai videóval, az állami tankönyvterjesztéssel kapcsolatos káosszal, valamint a Kishantosi TSZ-szel indította a napot. Ezután megválasztották az új kisebbségi jogokkal folgalkozó ombudsmanhelyettest, Tállai András BM-államtitkár pedig a Republic együttes egyik dalát idézte a budapesti Bálnára vonatkozó kérdésre adott válaszában. Parlamenti hétfő.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül47 bejegyzés
14:20
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

A nap legjei

Kíváncsi arra, hogy ki mondja a hét legkampányszagúbb beszédét? Kié a legnagyobb ellencsapás? Vagy esetleg ki a legnagyobb vádaskodó? Olvassa el a parlament eheti legjeit itt

14:30
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Napirend előtt Bajáról

Napirend előtt minden frakció saját aktuális témáját próbálja erőltetni. Rogán Antal az állítólagos bajai választási csalásról szóló videóról fog beszélni, ahol vélhetően az MSZP-vel próbálja majd összefüggésbe hozni a felvételt. Az MSZP-s Hiller István a tankönyvpiacon levő fejetlenségről beszél majd, míg a jobbikos Z. Kárpát Dániel a Jobbik október 23-i tüntetését próbálja majd promótálni. A Jobbik ünnepi megemlékezését kormánykárosultak demonstrációjának nevezték el. Erről beszél majd a képviselő. A KDNP, szokásához híven megpróbál elrugaszkodni a napi politikai adok-kapoktól, és a mártíromságról fognak beszélni. Az LMP-s Széll Bernadett a már hetek óta hangoztatott témát, a Kishatosi TSZ ügyéről beszél.

15:06
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Késve indul a nap

Kis késéssel indul a nap a Parlamentben. Rogán is megérkezett, aki nemrég sajtótájékoztatót tartott a bajai videó ügyben.

15:11
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Kishantos nemzeti büszkeségünk

A napirend előttiek sorát az LMP-s Széll Bernadett kezdi, aki a magyar birtokméretekről és a Kishantosi TSZ-ről beszél. A képviselőnőre nem nagyon figyelnek a képviselők, a zaj miatt kénytelen fennhangon elmondani a beszédét, Kövér többször is belecsilingel. Évente többszáz gazdának adják át a különleges tudást, nemzeti büszkeségünk, amely világítótoronyként mutatja nekünk az utat - méltajta a képviselő a veszélybe kerülő Kishantosi TSZ-t. Széll szerint egy salgótarjáni vállalkozó kapta a föld egy részét, míg a valódi nyertes egy nagyüzem, így nem igaz a kormány érvelése a helyi gazdák támogatásáról. "Kishantos tönkretétele örökre ráég majd a Fideszre" - fenyegetett Széll.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

15:18
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

"Nem találtam Kishantos terméket"

A kormány részéről Bitay Márton VM-államtitkár reagál. "Én végigjártam egy sor bioboltot, de sehol nem találtam olyan terméket, amit a Kishantos gyártott" - mondta az államtitkár, aki szerint az LMP egy olyan céget véd, ami nemzetközi kapcsolatait felhasználva csinál egy oktatást, aminek semmilyen nyoma nincs. Bitay beszédébe többször beleszóltak, az LMP-s Széll Bernadett például azt mondta folyamatosan, hogy "Szégyen!".

15:20
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Mártírra emlékezik a KDNP

A KDNP-s Lukács Tamás a most boldoggá avatott Sándor Istvánt méltatja ötperces, kissé csapongó beszédében.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

15:24
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Kövér rendre inti a kormányt

A felszólalást követően Kövér László már rátért volna az MSZP-s felszólalására, de a kormány részéről mégis jelentkezett az egyházügyi államtitkár, aki egy előre megírt szöveget olvasott fel Sándor Istvánról. "Ha a kormány egy felszólalásra reagálni szeretne, ne nekem kelljen keresnem a szemkontatkust" - dorgolta le a kormánytagokat Kövér.

15:25
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Ki az a Sándor István?

Sándor István 1914-ben született Szolnokon. 1936-ban belépett a szalézi rendbe, mint laikus testvér. 1940 és 1949 között nyomdászként dolgozott a rákospalotai szalézi nyomdában. Lakhelye és működésének fő színhelye a rend újpesti székhelye, a Clarisseum, a legszegényebb családok iskolás gyermekeit befogadó fiúnevelő intézet volt. 1950 tavaszán betiltották a rendek működését, de Sándor István továbbra is találkozott a fiatalokkal, kirándulásokat, összejöveteleket szervezett, hittant tanított. 1951. február végén a hatóság tudomására jutott Sándor István illegális tevékenységének egy része. 1952 júliusában társaival együtt letartóztatták, és koholt vádak alapján elítélték. Sándor Istvánt kötél általi halálra ítélték, és az ítéletet 1953. június 8-án végrehajtották. Legnagyobb valószínűséggel a Rákoskeresztúri köztemető 30l-es parcellájában hantolták el. A Sándor Istvánra kiszabott halálos ítéletet csak 1994-ben semmisítették meg.
15:29
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Hiller: Ez rombolás

Az MSZP-s Hiller István a tankönyvhiányról beszél. A képviselő, volt oktatási miniszter szerint nem részproblémáról van szó, hanem az egésszel van gond, mert a kiadók szerint is zűrzavar van a tankönyvek körül. Hiller azt mondta, hogy még múlthéten is volt olyan hely, ahol 170 gyereknek nem volt tankönyve, nekik fénymásolatot adnak a Klik pénzén. "Ez a magyar közoktatás rombolása, leromboltak egy jól működő piacot" - mondta Hiller, aki szerint ez szégyen.

15:30
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Pesti és Semjén

Fotó: Hirling Bálint - Origo
15:34
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Hoffmann: Némi elmaradás van

"Nem is tagadtuk, hogy a mindent eluraló piac helyett az állami szerepvállalást kell erősíteni a közszférában" - mondta Hoffmann, aki szerint nincs szó se káoszról, sem rombolástól, csak "némi elmaradásról". Az államtitkár ezután a különböző pótlási folyamatokról beszélt, és szerinte a mai napon csak 2 ezrelék az elmaradás. Hoffmann egy kicsit magyarbálintozik is: az érettségi-botránnyal tompítja a tankönyvek körüli problémákat, amiért felelősek a tanárok, a szülők és a kiadók is.

15:38
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Rétvári Mansfeld Péteres pólóban

Fotó: Hirling Bálint - Origo

15:41
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Jönnek a kormánykárosultak

A jobbikos Z. Kárpát Dániel a párt október 23-i tüntetését promózza. A "Kormánykárosultak demonstrációjára" várják a devizahiteleseket, a kisemmizett kisboltosokat, a földhöz nem jutó gazdákat és a munkát kereső fiatalokat is. Z. Kárpát a devizahitelesek helyett föleg a fiatalok kivándorlásról beszél, mert szerinte még a szomszédos román régiókban is jobban alakulnak a munkanélküliségi számok. "A bankok visszaéléseinek gátat szabni vagy a trafikügyet visszacsinálni, nem kerülne pénzbe" - mondta Z. Kárpát, aki a felszólalása végén azért elmondja a tüntetés helyszínét és időpontját.

15:45
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Számháborúznak a Házban

A kormány részéről Cséfalvay Zoltán válaszol. Az államtitkár szokásához híven számokkal, statisztikákkal vág vissza. Nincs az a politikus, aki le tudná győzni Cséfalvay-számait, mert tudjuk az örök igazságot, hogy bárki, aki számokat sorol, hitelesebb, mint, aki nem. Cséfalvay Z. Kárpát ekézése helyett azonban inkább az MSZP felé fordul, és arra kéri őket, hogy korrekt számokat mondjanak a létminimum alatt élők adatairól.

15:48
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Rogán: Bizonyítékot hamisítottak

A rendszerváltozás óta először keveredett bele bizonyítékhamisítási ügybe egy parlamenti párt - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a bajai videóról, aki szerint tegnap még az MSZP tagadta, de mára kiderült, hogy először a párt Jókai utcai székházába került a felvétel. A Fidesz ezért arra szólítja fel az MSZP-t, hogy tisztázza magát, tudott-e videóról a párt annak megjelenése előtt, hozzanak nyilvánosságra mindent arról, amit a videóról tudnak. "Tudtak-e arról, hogy a videó egyik készítője a DK egyik tagja volt?" - kérdezte Rogán, aki szerint mindenki számára fontos dolog, hogy kiderüljenek a részletek. "Baloldali aktivista, ha bizonyítékot nem talál, akkor hamisít" - zárta felszólalását Rogán, aki reméli, hogy nem ez lesz az új jelmondat.
15:53
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Kontrát: Megtudjuk, hogy kik voltak az átvevők

A kormány részéről Kontrát Károly reagál Rogánra, aki elismételte a rendőrségi sajtótájékoztatót: megrendezett videó volt, megrendelésre, lefoglalták a mobilt, a CD lemezt eljuttaták az MSZP-székházba, ahol két embernek átadták. Kontrát szerint a rendőrségi nyomozás remélhetőleg minden részletre fényt derít majd, többek között arra is, hogy kik voltak az átvevők.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

15:55
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Hoffmann Hegedűsnével társalog

Fotó: Hirling Bálint - Origo

15:58
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Napirendről szavaznak

A parlament most a napirendről dönt.

16:03
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Helyettes ombudsmant választanak

Kállai Ernő eddigi nemzetiségi biztoshelyettes mandátuma szeptember 24-én járt le. Utódját a parlament választja most választja meg kétharmados többséggel. Az alapvető jogok biztosa, Székely László Szalayné Sándor Erzsébet egyetemi docenst, a Pécsi Tudományegyetem volt dékánját, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem intézetvezetőjét javasolta.

16:05
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Szavazási szünet

A képviselők most titkos szavazással választják meg az új ombudsmanhelyettest. Kövér László házelnök ezért 14.40-ig szünetet rendelt el.

16:20
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Amíg a szünet tart

A képviselők a büfében nyüzsögnek. Érdekes, párok jönnek ilyenkor össze. Gaudi-Nagy Tamás például Selmeczi Gabriellával limonádézott, sőt, a jobbikos képviselő még külön citromot is facsartatott a Fidesz szóvivőjének poharába.

16:30
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Papcsák újságot olvas

Fotó: Hirling Bálint - Origo

16:45
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Hamarosan folytatódik az ülés

A parlament már szinte tele van, Szíjjártó Péter haja áll, Latorcai házelnök a helyén.

16:50
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Vivát!

Szalayné Sándor Erzsébetet nagy tapssal köszöntik, a 299 szavazatból 23-an érvénytelenül, 268-an igennel, míg 6-an nemmel voksoltak. Szalayné most éppen esküt tesz. Minden frakció gratulál neki, az MSZP-s Harangozó Tamás még puszit is ad az új ombudsmanhelyettesnek.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

17:01
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Vizsgálják felül az NFA működését!

Az MSZP-s Harangozó Gábor a Nemzeti Földalapkezelőnél tapasztalt visszaélésekről beszél. Ezúttal egy borsodi földpályázatnál merült fel az, hogy több helyen megsértették a pályázati eljárás szabályait. Szerinte a nyertese között volt Tállai András feleségének rokona és Mengyi Roland kampányfőnöke. is. "Az esetből az következik, hogy az NFA összes pályázati eljárása megkérdőjelezhető" - mondta Harangozó.

17:04
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Bitay: Nekem egyetlen ügy is sok

Bitay Márton, VM-államtitkár szerint az MSZP-s borsodi felejelentés ügyében nyomoz a hatóság, de az vádemelésig még nem jutott el. "Nekem egyetlen ügy is sok" - mondta az államtitkár, aki szerint nem szabad ítélkezni a bíróság előtt. Bitay szerint az MSZP alat 1000 hektár per fő volt az átlag szemben a jelenlegi adatokkal, ahol sokkal többen kapnak földet. Harangozó szerint viszont ez a pályázati rendszer megbukott, ezért nem fogadta el a választ, a parlament viszont igen.

17:10
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Mi van a rendőrséggel?

A jobbikos Mirkóczki Ádám az alacsony rendőri fizetésekről, és az ebből következő alacsony hatékonyságról beszél. Szerinte a kormány csak pótcselekvést végez, csak a tünetet kezelik és a rendőrséget csak pénzbehajtásra használják. Kontrát Károly, BM-államtitkár - aki valószínűleg az utolsó kormánytag, aki még használja a Nemzeti Együttműködés Kormány szókapcsolatot - szerint a kormány új irányt szabott rendőrségnek és szigorították a Btk.-t is. "2012-ben kedvező irányba fordult a rendőrség létszámhelyzete, többen jelentkeznek rendőrnek, új rendőrautókat vettünk" - mondta Kontrát, akinek válaszát Mirkóczki nem fogadta el, a parlament viszont igen.

17:21
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Vágó: Ma már a Közgépet is be kell venni a bizniszbe

Vágó Gábornak nem sikerült rendesen bekapcsolnia a mikorfonját, ezért Latorcai visszaállította az idejét. Az LMP-s képviselő egyébként a már hetekkel ezelőtti napelem-történetről beszél. Vágó szerint, ha a sztori nem jelenik meg a sajtóban, akkor nem történik semmi. Lázár János, NFÜ-ért felelő államtitkárként azt mondta, hogy helytelen, hogy konkrét vállalkozókat idézzünk meg a parlamentben, mert ők nem tudják elmondani az álláspontjait. "Ön mindig magyar cégek pályázatait firtatja" - tette hozzá Lázár, aki szerint Vágót sosem érdekli a Strabag vagy a Swietelsky, és az a több mint 60 százaléknyi építőiparban forgó pénz, amit még mindig külföldi cégek nyernek. Október 26-án nyilvánosságra fogják hozni azokat a cégeket, akik nem nyilatkoztak arról, hogy offshore hátterű-e a cég - ígérte Lázár. "Inkább a szentirást forgatom Bibliaként, mint egy kormányhatározatot" - mondta Vágó, aki szerint ugyanazok a cégek viszik ki talicskával viszik ki a pénzt, csak most "a Közgépet is be kell venni a bizniszbe". Vágó nem, a parlament viszont elfogadta a választ.

17:28
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

A baloldal is rasszista?

Ágh Péter kampányüzemmódra kapcsolt. A kormánypárti öninterpellációban a Fidelitas elnöke épp arról beszél, hogy a nemzetközi jogvédők hallgatnak arról, hogy Bajnaiék szobrot döntenek, meggyalázzák '56 emlékét és cigányozós játékot csinálnak. "A baloldali ellenzékről sem áll messze a rasszizmus" - reagált Rétvári Mansfeld Péteres pólóban, aki sorolta azokat az eseteket, amikor az MSZP vagy az Együtt rasszista-ügybe keveredett. Rétvári szerint a baloldal csak megvásárolható szavazatként tekint a cigányokra, amikor olyan játékokat gyárt, ahol szerintük cigány szavazókat kell Fidesz-szavazóvá konvertálni. Ágh Péter meglepő módon elfogadta az államtitkári választ és nem felejtette el promótálni a Fidelitas új kampányoldalát, a www.gordonelete.hu-t sem.

17:36
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Repül a Bálna Tállai módra

Az MSZP-s Pál Tibor a budapesti Bálnáról beszél, ami félkészen áll a Közgáz mellett. Pál szerint aggályos, hogy az épületet légből kapott árvízvédelmi érvekkel kivették a közbeszerzési eljárás alól. Pál arra volt kiváncsi, hogy miért kellett kivenni a beruházást nemzetbiztonsági okokra hivatkozva a közbeszerzés alól. Tállai András BM-államtitkár a nap legkínosabb válaszát adta, ugyanis érdemben nem válaszolt a kérdésre, ellenben kicsit bizonytalanul elszavalta a Republic Repül a bálna című dalának néhány sorát.  

Kicsi vagyok.
Kicsi vagyok,
Ha megnövök
Beléd rúgok.
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Repül a bálna
Repül a bálna
Mindenki álljon vigyázba
Repül a bálna
Repül a bálna
Beleköpök a nagy Dunába.

Repül a bálna
Repül a bálna
Ez a parancs
Érik a narancs
Repül a bálna
Repül a bálna
Aki hülye, az is marad!

Pál nem fogadta el az államtitkári választ, viszontválaszában az "ez a parancs, érik a narancs" sorral vág vissza Tállainak. A parlament elfogadta a választ.

17:48
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Éljen a kormány!

Aradszky András öninterpellációját a munkahelyvédelmi akcióterv sikereiről nem közvetítjük.

17:58
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Szemétbe fullad Heves megye?

A Heves megyei közgyűlés egykori elnöke, az MSZP-s Sós Tamás szerint az utcán maradhat a megye összes szemete. "A rezsicsökkentés miatt 22 településen nem viszik el az önkormányzati cégek a szemetet" - mondta a képviselő, aki szerint az e-útdíj is közrejátszott a helyzet kialakulásához. Ez járványveszélyhez is vezethet. A temperamentumos Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerint Sós Tamás riogat és nem a megoldást keres. Az államtitkár bevonta a showba a karzaton ülő diákcsoportot is, és hozzájuk beszél, hogy így hitelesítse az érvelését. Sós Tamás szerint a kormány mellébeszél és ellehetetlenítik a kistelepüléseken élők helyzetét, nem fogadta el az államtitkári választ, a parlament viszont igen.

18:06
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Jönnek az azonnali kérdések

Latorcai felolvas egy passzust, hogy személyes válasz nem kérhető a legfőbb ügyésznek.

18:06
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Politikai megrendelésre dolgozik az ügyészség?

Harangozó Tamás a legfőbb ügyész helyettesét kérdezi a Hunvald és Weinek-ügy tanulságairól. A felmentő ítéletet hozó bírót idézve Harangozó elmondta, hogy nem jó, ha a bíróság politikai ügyek színterévé változik. Harangozó emellett Meggyes Tamás egyik nyilatkozatáról kérdez, ahol az egykori esztergomi polgármester azt mondta, hogy az ügyészséget politikai megrendelésre lehet használni. Belovics Ervin, Polt Péter helyettese azt mondta, hogy az ügyészség egyetlen ügyben sem enged a politikának, és szerinte prejudikálás lenne bármit mondani a bármilyen ügyben addig, amíg nincs jogerős ítélet.

18:15
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Mi van a rendőrterrorral?

A jobbikos Gaudi-Nagy Tamás felszólalásának lényegét a felszólalás közepére sem sikerült kideríteni. Valami olyasmit kérdez, hogy rendben megy-e a 2006. október 23-i rendőri erőszakkal kapcsolatos vizsgálat. Navracsics elmondta, hogy a 2010-ben alakult Parlament egyik első dolga az volt, hogy elfogadott egy határozatott, amely bocsánatot kért az áldozatoktól, emellett pedig éppen most tart a rendőri vezetők pere. "Elkötelezettek vagyunk az igazság kiderítésében" - mondta a KIM-et vezető miniszter.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

18:25
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Nem vizsgálja devizahiteleket az ügyészség

Vágó Gábor most nem Lázár Jánost, hanem az ügyészség vezetőjét veszi célba. Azután érdeklődik, hogy az ügyészség miért nem indít közérdekű keresetet a devizahitelek miatt. Lajtár István, a legfőbb ügyész helyettese azt mondta, hogy az ügyészség már számos esetben indított az ÁSZF-fel kapcsolatban vizsgálatot, de magát a főszolgáltatást vagy az egyedi szerződéseket nem vizsgálhatja az ügyész.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

18:32
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Rewind: mégegyszer Bajáról

Kocsis Máté a bajai videóról beszél. "Tegnap még durván tagadtak mindent, de ezt már megszokhattuk akkor, amikor nincs érdemi válaszuk valamire" - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki nagyjából elismétli azt, amit már Rogán Antal elmondott már egyszer. Kocsis szerint "lehullott az álarc a baloldalról, mert ez a gátlástalanságnak már olyan foka, ami túlmegy már minden határon". Kontrát Károly BM-államtitkár is szó szerint ugyanazt mondta el, amit Rogán Antalnak válaszolt.

18:36
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Durva laptopmatrica

Az egyik jobbikos képviselő laptopján - ha jól látjuk - egy olyan matrica van, amelyen a Kuruc.infót reklámozza, mint az igaz hírek portálját. Lehet, hogy eddig is ott volt, csak most tűnt fel. Nincs ott a képviselő gazdája, ezért nem tudjuk, kié a laptop.

18:44
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Hoffmann: A gyerekek, szülők örülnek

Az MSZP-s Pál Béla a kormányzati oktatáspolitikát szidja, mert az nem egyeztet soha a szakmával. Szerinte nem kaptak béremelést sokan a közoktatásban, ráadásul Balatonfüreden és Városlődön is szembement a központi kormányzat a helyi tantestület ajánlásával. "Az oktatásügy működik, a gyerekek és a szülők örülnek" - mondta Hoffmann, aki szerint az igazgatóválasztások jogszerűek voltak.

18:50
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Újabb kurucos laptopmatrica

A jobbikos Szilágyi György szokásos témáját, az NFÜ állítólag offshore-céges kifizetéseiről beszél, de nem tudtuk levenni a szemünket a képviselő új, szintén Kuruc.infós laptopmatricájáról. A Nemzeti Dohánybolt trafiklogó helyett Nemzeti Hírportál logó van. Eddig nem tűntek fel ezek a kurucos matricák.

18:54
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Sztahanov szelleme

Fotó: Hirling Bálint - Origo

19:03
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Bűnözőket fogott Fazekas

Az LMP-s Lengyel Szilvia az MVH-s csalásról kérdezi a vidékfejlesztési minisztert, miért tolták maguk előtt 8 hónapig az ügyet. Fazekas elmondta, hogy februárban az ő kérésére kezdtek nyomozni, és jól tették, hogy nem hozták nyilvánosságra az ügyet, mert így nem tudtak egérutat nyerni a csalók.

19:05
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Hol a pénz?

Az MSZP-s Göndör István a minimálbér-emelésről kérdezi a szociális államtitkárt, mert sokkal kevesebb maradt a borítékban ahhoz képest, amit a propaganda mondott. "Ha a nokiás dobozokat visszahoznák, akkor lenne pénz" - mondta Soltész Miklós, aki szerint folyamatosan emelkedtek a minimálbérek.

19:11
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Vége van az azonnali kérdéseknek

Most jönnek a kérdések.

19:18
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Fény derült a titokzatos gyilkosságra

A jobbikos Kulcsár Gergely végre fényt derít a debreceni menekülttáborban történt eltitkolt gyilkosságra. Idén olyan súlyos tömegverekedés tört ki a menekülttáborban, hogy az egyik táborlakó meghalt a verekedésben - mondta, aki szerint a debreceniek nem kérnek a menekülttáborból. Kontrát Károly BM-államtitkár szerint azért nem jelent meg hír a gyilkosságról, mert az nem történt meg. "Egy ember tényleg súlyosan megsérült, de állapota stabilizálódott" - mondta az államtitkár, aki szerint az üggyel kapcsolatban büntetőügy van folyamatban.

19:25
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Több pénzt a szociális szférának!

Az LMP-s Széll Bernadett megelőzte a költségvetési vitát és a felcsúti kisvasútra vagy a Kossuth tér ápítésére fordított pénz helyett azt szeretné, hogy a szociális szférában dolgozók kapnának inkább pénzt. Soltész Miklós sajnálja, de a gazdaság nem engedi meg a béremelést, majd E/3-ban elmúltnyolcévezik kicsit, ami furcsa kicsit, tekintve, hogy LMP-s a kérdező.

19:30
október 21, 2013
Vágólapra másolva!

Köszönjük a figyelmet!

Sajnos a kérdések végét már nem tudjuk megvárni. Amikről lemaradnak:

  • Vas Imre (Fidesz) - Mikor nyitja meg kapuit a felújított Erkel Színház?
  • Nyakó István (MSZP) - Hova menjenek most a hajléktalanok?
  • Farkas Gergely (Jobbik) - Miért halogatják a szakma által már régóta követelt ún. sürgosségi eljárás bevezetését a designer drogok elleni hatékony fellépés érdekében?
  • Kalmár Ferenc András (KDNP) - Ki ellenorzi a nyelvvizsgaközpontok muködését?
  • Baráth Zsolt (Jobbik) - Tragédiák a családban!
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!