A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:00TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az MSZP a földtörvényről vitázott volna, de a Fidesz rendre az EP-eredményt hozta fel a parlament hétfői ülésén. Rogán Antal szerint a szavazók nemet mondtak a szélsőségekre, Rétvári Bence tiszteletet kért a magyaroknak, és az is kiderült, hogy az MSZP keleti oligarcháktól tart.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés
14:47
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

Kérdések nem lesznek

A ülés 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Interpellációk, azonnali kérdések és kérdések ezúttal sem hangzanak el, arra ugyanis a frakciók megállapodása alapján a kormány megalakulásáig várni kell.

14:48
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

A minisztériumokról döntenek

A képviselők az előzetes napirend alapján először véleményezhetik, majd el is fogadhatják az új kormányszerkezetről szóló javaslatot (erről bővebben itt olvashat). Orbán Viktor miniszterelnök június 6-án mutatja be új kormánya tagjait. A parlament előzetesen rövidre tervezett ülésén néhány mentelmi ügyben is döntés várható, de várhatóan egyetlen képviselő mentelmi jogát sem függesztik majd fel.

14:59
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

8+1 minisztérium

A Lázár János által vezetett Miniszterelnökség mellett nyolc minisztérium lesz: a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Földművelésügyi Minisztérium, a Honvédelmi Minisztérium, az Igazságügyi Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Bár egyelőre épp Lázár minisztériumának a neve kérdéses.

15:10
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

Keleti oligarcháktól tart az MSZP

Az MSZP-s Harangozó Gábor az első napirend előtt felszólaló, és nem az EP-választás eredményéről beszél, hanem a földtörvényről. Harangozó attól fél, hogy keleti oligarchák juthatnak magyar földekhez, és így a kisemberek eshetnének el a termesztéstől. 

15:15
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

Budai a 80-20-ban hisz

Budai Gyula nem is hagyja ki a ziccert, válaszában rögtön visszatámad az MSZP vasárnapi eredményével. Sok időt azonban nem is fecsérelt a választásra a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, aki szerint 80-20 arányban a kis- és közepes gazdálkodók javára szeretnék átalakítani a gazdálkodási rendszert. 

15:20
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

Szélsőségek közé zárva

Az EP-választással kapcsolatos gondolatait kezdi megosztani Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. Az úk idők retorikájának megfelelően gyorsan világossá teszi, hogy a Fideszen kívül más pártok szélsőségesek. Szerinte az EP-választás járulékos hatása volt az ellenzéki pártok átrendeződése. Az is kiderült, hogy a baloldali pártok sok szálon kötődnek az európai baloldali pártokhoz, és hiányolta, hogy a baloldali pártok már nem törődnek a kisemberrel.

15:24
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

Tiszteletet a magyaroknak

Szinte rekordmennyiségűnek nevezte a Fideszre szavazók számát Rétvári Bence, ugyanis a Fidesz kapta arányaiban a legtöbb szavazatot az Európai Néppárt tagpártjai között, és az egész EU-ban csak egy máltai párt előzte meg. Fideszes panelekben bővelkedő beszédet mondott, ebből az sem maradhatott ki, hogy tiszteletet kért Brüsszeltől a magyaroknak.

15:30
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

No, megállj csak

A "No, megállj csak" csak címet választotta felszólalásának az LMP társelnöke, Széll Bernadett. A paksi bővítésről, illetve a beruházásról nem nyilvánosságra hozott adatokról beszél. A háttérben szokatlan látványt nyújt, hogy a parlamentben gyakran egyedül látható liberális Fodor Gábor beszélget egy képviselővel, bár a képernyőn nem látszik, hogy kivel. Széllre visszatértve most azon sajnálkozik, hogy a lányainak lehet, megint oroszul kell majd tanulnia az iskolában. 

15:36
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

Kicentizett válasz

Indulatosnak látta Széll Bernadettet Fónagy János, és arról kezdett el beszélni, hogy milyen jeltőségteljes a paksi atomerőmű teljesítménye, milyen előnyei vannak a nukleáris energiának. Annak ellenére fényezte a nukleáris energiát hosszan, hogy Széll nem is kérdezte erről, azt viszont Fónagy nem hozta szóba, hogy miért nem nyilvános az oroszokkal kötött szerződés. A felszólalása utolsó másodperceiben azért elmondta, hogy majd nyilvánosságra hozzák a pénzügyi részleteket a parlamentben.

15:42
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

Jobbikos ásítás

Lehet, túl kevés idő telt el az éjszakába nyúló EP-választás és a mostani ülés között, legalábbis erről árulkodott Gyüre Csaba Jobbik-alelnök ásítása az előtt felszólaló Balczó Zoltán beszéde közben. Balczó csak úgy cikázott a témák között, a földtörvényről, a Jobbik második helyéről, Kovács Béla ügyéről, az alacsony részvételről vagy éppen a magyar érdek fontosságát is szóba hozta. A beszéde vehemenciáján nem látszott meg, hogy keveset aludt volna.

15:46
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

Kágébéla sötét oldala

Érezhetően visszaesett a Jobbik teljesítménye - sorolta ismét az EP-választás adatait Rétvári Bence. Majd "Kágébéla" sötét oldaláról beszélt, aki Rétvári szerint az orosz érdekeket szolgál Brüsszelben. Még egyet rúgott a Jobbikba, amikor arról beszélt, hogy botránypolitikusok vannak a Jobbikban, mint például Szegedi Csanád vagy Morvai Krisztián. Az MSZP-nek is jutott pár odaszólás, Rétvári felezőbulinak nevezte az MSZP tegnapi eredményváróját.

15:53
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

Nemet mondtak a szélsőségekre

Az utolsó előtti felszólaló Rogán Antal, aki szerint tegnap nemet mondtak a szélsőségekre. Tartalmilag ugyanazokat a panelokat mondja el, mint Harrach Péter, de kétségtelen, hogy a patetikusságban jóval erősebb. A végére picit megenyhült, és arra kérte a többi pártot, hogy ne a belpolitikai vitákat folytassák Brüsszelben is, hanem a magyar érdekekért küzdjenek. Németh Zsolt külügyi államtitkár reagál a frakcióvezető szavaira, aki leginkább annak örül, hogy két szlovákiai és két romániai magyar is bejutott az EP-be.

16:07
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

A Fidesz újonca beszél

Kis szünet után folytatódik az ülés, és elkezdik tárgyalni az első napirendi pontot, a minisztériumok átnevezését. A Fidesz újonca, Tuzson Bence fog legfeljebb beszélni a témáról, legfeljebb nyolc percben.

16:12
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

Tuzson gyorsan lezárta

Tuzson gyorsan lezárta a beszédet, bár az kiderült, hogy a bizottság támogatja a törvénytervezetet. Most Bárándy Gergely jön, aki kicsit hosszabban kíván beszélni arról, hogy a bizottsági ülésen mire jutottak a minisztériumi átalakításokról. Bárándy szerint egyre jelentéktelenebbé akarják tenni a parlamentet, szerinte nem tudják például, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a teljes irányítást magához akarja-e vonni. 

16:18
május 26, 2014
Vágólapra másolva!

Vége

A szavazások eredményéről majd külön cikkel jelentkezünk, élő közvetítésünk véget ért. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!