A Quaestor az ülésnap sztárja

Események

Vágólapra másolva!
Hatmillió forintig kártalanítják a Quaestor károsultjait – tájékoztatott képviselői kérdésre a miniszterelnök. Orbán Viktor ismét visszautasította az ügynökvádat és cáfolta, hogy oligarchák befolyásolnák a törvényhozást. Az azonnali kérdések végéig követtük az ülést.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül65 bejegyzés
15:05
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Megérkezett Kövér László

Dr. Molnár Lajosra, az SZDSZ egykori egészségügyi miniszterére néma felállással emlékezik az Országgyűlés. 

15:09
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Quaestor-nagykoalíció?

A Jobbik Szijjártó Péter külügyminisztert és a jegybank elnökét is meghallgatta volna a Quaestor-ügyben - jelentette be Volner János, a vállalkozásfejlesztési bizottság elnöke. 

A szocialisták kilencmilliárd forintnyi kezességet vállaltak a Quaestorért, 2010-ben mégsem indult ellenőrzés. 

Nincs magyarázat arra, hogy miért brókerházban tartotta a közpénzeket a kormány. Lázár János válasza, hogy ott alacsonyak voltak a számlavezetési díjak, nem elfogadható.

15:12
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Mindig ugyanaz a forgatókönyv

A pénzügyi felügyelethez 24 törvényjavaslatot nyújtott be a Jobbik, de ezeket leszavazta a teljes Fidesz- és MSZP-frakció. A pénz mindig eltűnik, sosincs valódi elszámoltatás. A Kulcsár-ügy 2003 óta húzódik, azóta sem sikerült lezárni. A Jobbik a képviselők nyilakozatát kéri, hogy vettek-e ki pénzt a brókerházból az utóbbi időben. 

15:15
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

L. Simon László visszautasítja

L. Simon László visszautasítja a nagykoalíció vádját. Nincs ilyen. A miniszterelnök előrelátóan és felelősen cselekedett. Nincs veszélyben a közpénz, a károsultakat kártalanítják.

Arra kérte az ellenzéket, hogy szavazzák meg a négyötödös törvényt. 

15:18
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Az LMP Orbán Viktor esküjét idézi

"A törvényt megtartom és másokkal is megtartatom." Orbán Viktornak egyetlen dolgot kellett volna tennie, amikor megkapta Tarsoly Csaba levelét: feljelentést tenni – mondta Szél Bernadett. A miniszterelnök azonban nem a hatóságokhoz, hanem Varga Mihályhoz és a kormányhoz fordult segítségért. 

15:20
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor vagyonát is zárolnák

Ne csak a Quaestor vezetőjének a vagyonát zárolják, hanem mindenkiét, akik nem tették meg a szükséges intézkedéseket azért, hogy megmaradjon a kisemberek pénze: a jegybank vezetői és a sáros kormánytagok vagyonát. Önök az információk birtokában nem a hatóságokhoz fordultak – ismételte meg Szél Bernadett –, és ezzel megakadályozták, hogy a kisbefektetők a pénzüknél maradjanak. 

15:22
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Rendszerszintű változtatás kell

Önök elszabotálták a jegybank erős pénzügyi felügyeletét, és leszavazták az offshore lovagok garázdálkodását a kormány körül – összegzett Szél Bernadett.

15:24
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor megtartotta az esküjét

Tállai András sajnálatosnak nevezte, hogy az LMP odáig jutott, hogy a miniszterelnök pénzét zárolná. Orbán Viktor nemhogy nem szegte meg az esküjét, hanem annak szellemében cselekedett, amikor megvédte a közpénzeket. 

15:26
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

A kormány rendet tesz

A kormány egyszer és mindenkorra rendet tesz a tíz év óta zajló pénzügyi korrupció ügyében - ígérte meg Tállai András. A Quaestor esetében minél több ember kártalanítására törekszik, de a megtérülési összeg a brókercégek esetében maximum hatmillió forint lehet - tájékoztatott.

15:30
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Ötpárti egyeztetés volt

Ma délelőtt volt egy ötpárti egyeztetés, ahol úgy tűnt, hogy a pártok együtt tudnak működni - kezdte felszólalását a kereszténydemokrata Harrach Péter. A nemzeti érdekek képviseletére és a másik méltóságának a tiszteletére lenne szükség. Ehelyett virágzik a gyűlölet, az alpári stílus, a hazugság és az alaptalan gyanúsítgatás. A gyűlölet nem igényel okot, mondta. Úgy látszik sikk lett a bunkóság. Harrach Péter mindenkit a jobbik énje felmutatására szólított fel.

15:32
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Sajnos nem tudok cáfolni

Sajnos mindezt nem tudom cáfolni, mert igaz - reagált ezúttal is L. Simon László. Pedig a székely menetelés alkalmával felcsillant a remény, hogy egy ügyért, az erdélyi testvéreinkért valamennyi párt fel tud zárkózni, hogy van remény egy nemzeti minimum rögzítésére. 

15:42
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Tarsoly úrnak semmije sincs

A sajtó már meg is írta, hogy Tarsoly úrnak semmije sincs - ismertette a legújabb fejleményt a szocialista Lukács Zoltán. A miniszterelnök beismerő vallomást tett. Egyszer akkor, amikor elismerte, hogy Szijjártó Péter közvetítette számára Tarsoly Csaba levelét, és másodszor akkor, amikor elismerte, hogy kockázatos helyen tartják az állami vagyont. Mi történt február 25-e és március 9-e között? A külügy már március 9-én megkapta a négymilliárd forintját, ráadásul készpénzben – tájékoztatott. 

15:47
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Szijjártó nem közvetített levelet

Úgy látom, nem sikerült megértenie, ezért újra elmondom – reagált Magyar Levente. Szijjártó nem közvetített semmilyen levelet – szögezte le.

A kormány állampapírokat tartott a Quaestornál – ezeket kimenekítette, de nem a kisbefektetők elől. Mivel közpénzekről van szó, a kormány morálisan helyes döntést hozott. Az egyetlen kérdés, hogy miért kézpénzben kapta meg a pénzt a Külügyminisztérium – ismerte el, de ez ügyben is a Quaestor gazdálkodását kell vizsgálni.

15:50
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Brókerbotrányok sorozata

Az ellenzék hallgat a többi brókerbotrányról, pedig itt brókerbotrányok sorozatáról van szó, amelyet a szocialisták nem tártak fel - mondta Rogán Antal. Az LMP részéről Szél Bernadett is csak a Quaestorról beszélt, talán azért mert a PSZÁF főigazgatóját 2009-ben Schiffer Péternek hívták - tárt egy eddig ismeretlen információt az Országgyűlés elé a Fidesz frakcióvezetője. 

15:54
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Tállai nyolcévezik

Tállai András arról beszél, hogy mi minden szakadt a Fidesz-kormány nyakába 2010-ben. Devizahitelek, államadósság, brókerbotrány. A brókerbotrányt meg lehetett volna előzni, ha a szocialisták akarják. De nem akarták, sőt bátorították. Ha a pénzügyi felügyelet nem kerül a jegybank alá, akkor a mai napig nem kerülnek a felszínre a csalások - mondta.

15:58
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Kivételes eljárásban tárgyalják

A kormány arra tesz javaslatot, hogy már az eljárás kezdetén lehessen zárolni a gyanúsítottak vagyonát. Az Országgyűléstől a kivételes eljárás jóváhagyásához kért támogatást Tállai András.  

16:01
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Már holnap megszavazhatják

A kivételes eljárás részleteit ismertetik. A gyorsított eljárás lehetővé teszi, hogy már holnap zárószavazást tartsanak a vagyonok zárolásának új szabályairól.

16:11
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Elfogadták a napirendet

Bizottsági tagcserékről is döntöttek. A Ház megszavazta, hogy a jobbikos Szávay Istvánt Staudt Gábor váltsa az igazságügyi bizottságban. 

16:14
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Egészségüggyel kezdődnek az interpellációk

Napi ötmilliárd forint adósságot halmoz fel az egészségügy naponta. Túl sok a változás, ami tovább rontja az ágazat helyzetét. Pontosan milyen átalakítások folynak? - kérdezte a szocialista Szakács László. 

16:18
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Kicsit le van maradva

Március elsejétől az egészségügyi háttérintézmények már átalakított formában működnek. A szigetszerűen működő intézményeket összekapcsolták: 17 intézményből 12 lett. Rétvári Bence hosszasan sorolja az átalakult intézmények régi és új neveit. 

16:20
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Lopakodó átalakítás

Ha felnézett volna a papírjából, láthatta volna, hogy a frakcióját mennyire érdekli az, amit itt most elmondott: semennyire. Tukacs István nem fogadta el a választ, mivel Rétvári sokoldalúsága ellenére sem felel az egészségügyért, és azért sem, mert az átalakítás kapcsán nem beszélt az egészségügyi stratégia megvalósulásáról. Az MSZP szerint lopakodó átalakítás zajlik.

16:24
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Pálinka-szabadságharc

Magyar Zoltán az elbukott pálinka-szabadságharcról beszél. Az unió nem fogadta el a kormány családi pálinkafőzdéknek tett engedményét, ezért 72 000 forint adót hajthatnak be rajtuk. A Jobbik szerint a kormány becsapta az embereket. 

16:27
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Ön az unióval vitatkozik

A Jobbik nem a kormánnyal, hanem az Európai Unióval vitatkozik, ezért el kéne döntenie, hogy mi a véleménye az uniós tagságunkról. Az uniónak április 26-ig kell újabb javaslatot küldenünk, mivel az ezerforintos adót elutasították. Az ügyben kötelezettségszegési eljárás folyik Magyarország ellen. 

16:34
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

LMP: Szijjártó megbukott

Az LMP szerint is megbukott Szijjártó Péter. A Quaestor-ügy a keleti nyitásra és az ellenőrizhetetlenül elszabadult nemzeti bankra hívja fel a figyelmet. Sz(a)orosan összefonódik a külügy és a Quaestor - érvelt Sallai R. Benedek, de elszólása miatt nevetségbe fulladt a felszólalása. 

Szijjártó Péter Kiss Szilárddal nyitotta meg a moszkvai kereskedőházat, ahol pénzért illegálisan vízumokat árultak. 

16:40
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Természetesen elszólás történt

Elszólás történt, nem a Ház méltóságának a megsértése - igyekezett nyugtatni a kedélyeket Jakab István ülésvezető elnök. 

Magyar Levente elismerte, hogy a Quaestornak volt vízumközpontja Moszkvában, de jogosultságát az ügy kipattanása után azonnal felfüggesztették. A moszkvai kereskedőháznak nincs köze Kiss Szilárdhoz. A kormányt megdöbbentette a Quaestor csődje - mondta.

Az LMP szerint épp ez bizonyítja, hogy nem volt megfelelő a pénzügyi felügyelet. 

16:45
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Buda-Cash

A fideszes Bánki Erik a Buda-Cash-üggyel vág vissza, amelyet a Kulcsár-ügy folytatásaként értelmez. Szigorítani kell a szabályokat, a befektetési alap működését, a felelősség kérdését, és meg kell szüntetni az elszámoltatás útvesztőit - mondta.

Tállai András egyetért. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter törvénycsomagot nyújt  be az Országgyűlésnek, amelyet áprilisban tárgyalhat a Ház - tájékoztatott. 

16:53
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Egészségügyi kampány Tapolcán

A szocialista Korózs Lajos Zombor Gábor egészségügyi államtitkár szavait idézi. A tapolcai kórház elhúzódó beruházását most kampányolásra használja a Fidesz - állítja a képviselő.

Az egész országban mintegy 500 milliárd forint értékű egészségügyi beruházás folyik, több mint 400 településen - reagált Rétvári Bence, aki szerint a fejlesztések nem függnek össze az időközi választásokkal. A döntések jóval korábban születtek, mint a választások, Tapolca esetén még 2012-ben és 2013-ban.

16:57
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Hol az államtitkár?

A döntés lehet, hogy korábban született, de a kampányban jelentették be - állítja Korózs Lajos. Forradalmi hangulat van az egészségügyben, bevásárlókocsikban tolják a csecsemőket, és a Praktikerben vásárolnak fúrógépeket az implantátumokhoz. Talán nem véletlen, hogy az egészségügyi államtitkár nem mert válaszolni a kérdésre.

17:00
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Híd-programok

A szakiskolákhoz vezető Híd-programokban még nagyobb a lemorzsolódás, mint a szakiskolákban - állítja a Jobbik oktatáspolitikusa. Dúró Dóra a Kliktől kikért adatok alapján drámai képet fest a felzárkóztatásról: mintegy 120 000 a mulasztott órák száma, és a tervezett 130 intézményből csak 90 indult el.

17:06
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Tanodai programok

Rétvári Bence a kötelező 3 éves óvodástatással kezdi, és a tanodák sikereit sorolja válaszul. Bízik benne, hogy előbb-utóbb láthatók lesznek az eredmények.

Ön egyik kérdésemre sem válaszolt. A rendszer nem tartható fenn tovább. Két megyében a hátrányos és halmozottan hátrányos gyerekek aránya eléri a 40 százalékot, önök ehhez képest 2500 gyermeknek biztosítják a Híd-program keretében a felzárkózást, és itt is drámai a lemorzsolódás - ismételte el Dúró Dóra. Nem fogadta el a választ, de az Országgyűlés 104 igen szavazattal, 27 ellenében, 2 tartózkodás mellett megszavazta. 

17:15
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

LMP: A földadó a válasz?

A földadó a végső válasz az önkormányzatok finanszírozására? A miniszter úr a földadó visszavonását kérte, miközben állítja, hogy nincs is ilyen adó. A jövőben várható-e a természeti erőforrásokat terhelő más adó, mint levegőadó, vízadó és egyéb adók? - kérdezi az LMP-s Sallai R. Benedek.

17:19
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Települési adó van, nem földadó

Szűk feltételek mellett lehet a föld a tárgya a települési adóknak, de se a mezőgazdasági termelőkre, se az őstermelőkre nem vonatkozhat - sorolta a kivételeket Fazekas Sándor miniszter. Mindössze 13 önkormányzat élt a lehetőséggel a 3000 közül, és azok is szabálytalanul. 

17:27
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Felminősítették Magyarországot

Erősödik a gazdaság, Magyarország a stabil besorolási osztályba került valamennyi mérvadó hitelminősítőnél, ami már csak egy lépésre van a "befektetésre ajánlott ország" besorolástól - utalt a Standard and Poor's pénteki lépésére a fideszes Mengyi Roland. 

Tállai András szerint a felminősítés gyorsabban következett be, mint várták, de ennek a mögöttem ülők nem örülnek, mert folyamatos bekiabálással zavarják meg az interpellációt. Az államtitkár szerint a lépés mögött a devizahitelek kivezetése áll.

17:31
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Lesz nemzeti gyógyszer-nagykereskedő?

Az MSZP attól tart, hogy újabb állami monopólium készül, ezúttal a gyógyszer-nagykereskedelem területén. Az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet már létezik, de a jövőben félő, hogy nem csak a járványok esetén lesz egyetlen szereplő a piacon. Mi lesz az EKI-vel? - kérdezte Szakács László. 

17:34
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Besorolják a nagykereskedőket

Az átalakítás célja a betegbiztonság és a lakosság ellátásának a biztosítása. A nagykereskedők közül néhány létfontosságú ellátó lesz, de ezzel a tulajdonosi szerkezetük nem változik - válaszolt Rétvári Bence.

17:37
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Ellátási gondok vannak

Az egészségügy átalakítása ellátási zavarokhoz vezetett. Korábban több mint egy évre szóló tartalék volt a rendszerben, ez mára messze nincs így - állítja Szakács László, ezért is tette fel a kérdést, de véleménye szerint nem kapott választ.

17:44
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Tényleges életfogytiglan

Jelenleg 277 fő tölti életfogytiglani szabadságvesztését, közülük 55 fő tényleges életfogytiglant kapott. A tényleges életfogytiglan a köztársasági elnök kegyelmi döntésével változtatható meg 30 év után. Az eddigi kegyelmi statisztikák alapján erre egyetlen esetben került sor. Répássy Róbert a Jobbik kérdésére válaszolt.  

17:48
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Miért nem tudhatjuk meg a gáz árát?

Az Energia és Közmű Hivatal másfél éve nem válaszol arra a kérdésre, hogy a Magyar Földgázkereskedő Zrt. mennyiért vásárolja a gázt a Gazpromtól. Egy független intézmény élén egy fideszes választókerületi elnök áll. Dorkota Lajos látja az árakat, de nem mondja meg - állítja Szél Bernadett.

17:52
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Az adatszolgáltatás kötelező

A földgáz hazai árát nemcsak az  importgáz ára, hanem a rendszerhasználati díj is befolyásolja: a rendszerhasználati díj az ár egynegyedét teszi ki. A termékár is hatósági ár, ennek egyharmadát a hazai kitermelés önköltsége befolyásolja - ismertette az árszámítás szabályait Aradszki András. A MFGK adatszolgáltatása kötelező - állítja az államtitkár.

17:55
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

A rezsicsökkentés politikai termék

Dehogy fogadom el a választ! - reagált Szél Bernadett, aki szerint a válaszból kiderült: a rezsicsökkentés egy politikai termék. Az LMP szerint az adatszolgáltatás késlekedése miatt az államtitkár felmenthetné a Magyar Földgázkereskedő Zrt. vezetőjét, de nem teszi. A cél a gázár eltitkolása a lakosság elől.

17:57
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Hálapénz

Naponta három orvos hagyja el az országot, a chips-adó ezen nem változtat. A hálapénz rendszerszintű korrupció, amit a betegek azért fizetnek, mert jobb szolgáltatást remélnek. Mikor hagynak fel az ötleteléssel az egészségügyben? Mikor szüntetik meg a hálapénzt? - kérdezte a szocialista Tukacs István. 

18:02
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Rezidens-ösztöndíjak

A rezidensek és a kezdő orvosok ösztöndíja 2012 óta lassítja az elvándorlást - állítja Rétvári Bence. A támogatást elnyert rezidenseknek az ösztöndíj folyósításával azonos ideig itthon kell maradniuk és ez alatt az idő alatt hálapénzt sem fogadhatnak el. 1700 rezidens kapott eddig ösztöndíjat, a hiányszakmák területén célirányos ösztöndíjak vannak - tudtuk meg.

Tukacs István szerint mindez kevés a hálapénz felszámolásához.

18:08
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Minden gyerek lakjon jól alapítvány

Hegedűs Zsuzsa alapítványa 2014-ben végre benyújtotta ellentmondásoktól hemzsegő beszámolóját. Az alapítvány működése a kormány szociálpolitikájának és civil politikájának a csődje. Hegedűs évekig külföldről hozta be a rászorultaknak szétosztott kisállatokat, az alapítványt az állami vállalatoknál dolgozók, vezetői nyomásra, "önkéntesen" támogatták - állítja a jobbikos Szávay István. 

18:13
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

A kormány nem tud róla

A kormánynak nincs tudomása erről, hacsak nem az állami vállalatok önkéntes támogatásaira gondol, amelyek leginkább repiköltségek felajánlását jelentik - reagált Fónagy János.

Most már van tudomásuk róla, kérem vizsgálják ki az eseteket - kérte Szávay. A Jobbik képviselője egy újságcikkre hivatkozott.

18:18
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Várólisták

Készült-e számítás arról, hogy mennyi pénzbe kerülne a várólisták valódi felszámolása? - kérdezte a szocialista Harangozó Gábor. 

Az adósságállomány nem ugyanaz, mint a várólisták - tette helyre a dolgokat Rétvári Bence. A kisebb műtétek esetében 3 hónapra szorítanák le a várakozási időt, a nagyobb, ortopéd műtéteknél maximum fél évre. Az informatikai hálózat kiépítése lehetővé tette a területi különbségek kiszűrését is. A kormányzat nemcsak beszél, hanem tesz is a várólisták felszámolása érdekében: tavaly 8 milliárd forintot fordított a probléma megoldására. 

18:20
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Nem kevertem össze semmit

Nem tévesztettem össze semmit, Önök írták le, hogy 120 milliárd a kórházak adóssága. 

Ismerünk olyan beteget, aki három hónapig várt szövettani vizsgálatra egy olyan daganatos betegség esetén, amelynek a lefolyása 3-4 hónap - mondta Harangozó Tamás. 

18:22
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Hortobágyi Nemzeti Park

A Hortobágyi Nemzeti Park pályázatainak egy részét nem vizsgálta meg a Kehi, ezért talált csak 14 visszaélést - állítja Harangozó Gábor, aki képek felmutatásával szemléltette, hogy kik, hány állattal nyertek. 

18:26
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor válaszol

Hiába kérdezi meg többször, mindig csak ugyanazt tudom elmondani - reagált Orbán Viktor és elimételte: Ő rendelte el a Kehi vizsgálatot, ami 14 esetben talált visszaélést. 

Harangozó Gábor (MSZP) szerint nem 14 esetben, hanem a pályázatok negyedében volt csalás. Ön elismerte azt is, hogy a pályázati rendszer nem működik jól, ezért intézkednie kellett volna valamennyi nyertes pályázat felülvizsgálata érdekében, de látva, hogy ismerősei nyertek nem csodálom, hogy nem tett semmit.

Intézkedtem, ezért beszélhetünk a kérdésről most. Önöknek az fáj, hogy nem a zöldbárók nyernek - vágott vissza a miniszterelnök. 

18:29
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Ügynökvád másodszor

A sorkatonaságban eltöltött ideje alatt együttműködött-e a III/IV-es csoportfőnökséggel és jelentett- e bárkiről?  - tette fel a kérdést a jobbikos Mirkóczki Ádám. 

A visszautasítás magába foglalja a cáfolatot. Méltatlan minderről akár csak vitát is nyitni, mert a dokumentumok elérhetők. Ezért a vitát elkerülendő visszautasítom, mert nevetségesnek tartom a felvetését. 

18:31
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Miért nem támogatják az átvilágítást?

Akkor miért nem támogatják az átvilágítást? - kérdezett vissza a Jobbik képviselője.

A Fidesz a nyilvánosság híve. Az a kérdés, hogy kinek adjuk át a nyilványosság jogát. Ezt a jogot a Fidesz a sértetteknek és elnyomottaknak adja meg teljeskörűen, mert emberiességi szempontból ez az egyedül elfogadható - mondta Orbán Viktor. 

18:33
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Oligarchák a NER-ben

Vannak-e oligarchák a Nemzeti Együttműködés Rendszerében? A kérdést az LMP már az előző ciklusban feltette, akkor Ön ezt cáfolta és nemzeti nagytőkésekről beszélt - emlékeztette Orbán Viktort Schiffer András. " Ki kormányzott 2010-2014 között? " - tette fel a kérdést az LMP politikusa. 

18:35
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Ki nem kormányzott?

Akkor nézzük végig, hogy kik nem kormányoztak 2010 és 2014 között. Nem kormányzott az IMF, nem kormányzott Washington, nem kormányzott Moszkva, se az eurobürokraták, se az oligarchák, se Gyurcsány Ferenc, pedig szerettek volna - válaszolt Orbán Viktor.

18:40
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Simicska foglyul ejtette a kormányt

Önnek el kell számolnia a Simicska és Közgép-korszakkal. Az LMP végig foglyul ejtett államról beszélt, de Önöknek csak a ciklus végére gyűlt meg a bajuk Simicskával - inszisztált Schiffer András. 

Minden egyes döntésünket a magyar emberek érdekében hoztuk és vállaljuk-, és a jövőben is vállalni fogjuk érte a felelősséget - reagált viszonválaszában Orbán Viktor. 

18:43
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Teljes kártalanítás a Buda-Cashnél

Jövő év március 26-ig lehet kártalanítást kérni a Buda-Cash ügyben - tájékoztatott Varga Mihály. Tuzson Bence (Fidesz) megígérte, törvényjavaslatot nyújtanak be a teljes körű kártalanítás érdekében. 

18:46
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Mi tartott eddig?

Bárándy Gergely (MSZP) a legfőbb ügyészt kérdezi, hogy miért hagyták két hétig futni Tarsoly Csabát? A sajtó megírta, hogy ez alatt az idő alatt tömegével hordták ki a vagyont Tarsoly házából. Miért nem léptek azonnal, amikor egy strómanra ruházta át a Quaestor vezetését a vezérigazgató?

18:48
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Eredményes az eljárás

Polt Péter közölte: a csőd másnapján a rendőrség kiszállt a Quaestorhoz és vagyontárgyakat foglalt le. A nyomozás nagyon gyorsan és eredményesen haladt és halad. 

18:52
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Tarsoly Csaba?

A kérdés Tarsoly Csabára vonatkozott - ismételte meg Bárándy Gergely. 

Önnek jogászként tudnia kell, hogy a potenciális gyanúsítottakat nem lehet kihallgatni tanúként. A Postabank-ügyben hónapok teltek el a bank vezérigazgatójának a kihallgatásáig - emlékeztetett Polt Péter.

18:54
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Quaestor: nem tájékoztat a kormány

A károsultakért Orgován Béla cégtulajdonos fog helytállni? - kérdezte Hegedűs Lórántné. A Jobbik képviselője szerint a károsultak semmilyen kérdésre nem kapnak választ, mert válaszra sem méltatják őket. 

19:00
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Hatmillió forintig kártalanít a kormány

A Fidesz hatmillió forintig támogatja a károsultakat. A 33 000 károsultból 22 000 ember teljeskörűen megkapja a pénzét, 9500 embert pedig hatmillió forintig kártalanít a kormány - ígérte meg Orbán Viktor.

Önnek nemcsak az állami cégeket, hanem tízmillió ember érdekét kellett volna képviselnie - reagált Hegedűs Lórántné. De nem álltak helyt az önkormányzatok pénzéért sem. A Széchenyi Banknál bezzeg azonnal kifizettek hatmilliárd forintot magánszemélyeknek. 

19:04
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Próbálom követni Önt

Próbálom követni Önt, de nehéz eldönteni, hogy miről beszél: az önkormányzatokról, a Buda-Cash-ről, a Quaestorról, vagy a Széchenyi Bankról? A Széchenyi Bank esetén 50 százalékos tulajdonos volt az állam, a Buda-Cashben és a Quaestorban nem volt államti tulajdon - mondta a miniszterelnök.

Fotó: Polyák Attila - Origo
19:17
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Tapolcai kórház

Az állami és magánszolgáltatást teljes egészében el kell különíteni az egészségügyben - mondta a Tapolcai Deák Jenő Kórház kapcsán a fideszes Bene Ildikó. A megyékben komoly szakmai egyeztetések folynak - cáfolta az ellenzék vádjait.

Tapolcán mentőállomás, és helyi, egynapos sebészeti beavatkozás lesz. A tavas barlanghoz kapcsolódva tüdőgyógyászati és kardiológiai rehabilitációs ellátás nyílik, várhatóan már idén nyáron - tájékoztatott Rétvári Bence.

19:21
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor ismét a Quaestorról

Ezúttal a szocialista Tóth Bertalan teszi fel kérdéseit Orbán Viktornak: "Mi történt 12 nap alatt? " címmel. A kérdés arra vonatkozik, hogy miért csak 12 nap után teljesítette a Külügyminisztérium az utasítást a pénz kivételéről?

19:23
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Gyenge a közpénzügyi rendszer

Már azon is csodálkoztam, hogy önkormányzatoknak van pénze a Quaestornál, ezt követően merült fel a kérdés, hogy más állami intézmények is tarthatnak ott pénzt. Létre kell hozni egy modern kincstári rendszert - mondta az ügy kapcsán Orbán Viktor. 

 

19:28
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Offshore hátterű a Quaestor

Ha jól tudom az önkormányzatok bankoknál tartották a pénzüket, onnan tűntette el a Quaestor - mondta Tóth Bertalan.

Mivel a magyar törvények egyértelműen tiltják, hogy állami cégek offshore céggel szerződjenek, a Külügyminisztérium egyértelműen törvénytelenül járt el, amikor a Quaestornál parkoltatta a pénzét. Lesz-e felelősségre vonás az ügyben? - kérdezte az MSZP politikusa.

19:33
március 30, 2015
Vágólapra másolva!

Volt egy Hajdú-Bét ügy is

Orbán Viktor ismét a kártalanítás részleteinek ismertetésével válaszolt. 

Mivel a politikában az összehasonlítás értékítélet is egyben, és Ön egy MSZP-s képviselő, emlékeztetem, hogy volt egy Hajdú-Bét ügy is, azzal a különbséggel, hogy ott nem történt semmilyen kártalanítás - zárta felszólalását Orbán Viktor miniszterelnök. Vége az azonnali kérdések órájának. Köszönjük figyelmüket! 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről