A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A NAV döntötte be a kapuvári húsgyárat

Események

Vágólapra másolva!
Bírósági ítélet mondta ki, hogy alaptalan tartozásokra hivatkozva zárolta a később csődbe ment kapuvári húsgyár számláit az adóhatóság. Az ellenzék számos kínos kérdéssel bombázta a kormányt. Az ülésnap jó híreként miskolci fejlesztéseket és a Buda–Cash-ügyfélvagyon felszabadítását jelentették be. Percről percre az Országgyűlés.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül40 bejegyzés
13:04
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

LMP: Létezik a visszafoglalkoztatás

Jogsegélyt indított a párt a közmunkásként visszafoglalkoztatott közszférai dolgozóknak - jelentette be Szél Bernadett. Az érintettek minden esetben radikális, akár 60 000 forintos bércsökkenést szenvedtek el. A visszafoglalkoztatás a költségvetésben is megjelenik - állítja az LMP. A kormány a csurran-cseppen orbáni politikát valósítja meg, aminek lényege az ágazatok és az ágazaton belüli csoportok egymás ellen ugrasztása. 

13:10
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Kormány: ez így nem igaz

Kovács Zoltán szerint 2010-ben elsődleges feladat a bérek megőrzése volt, hiszen az IMF-hitel felvételekor még bércsökkentés fenyegetett. Az életpályamodellek 10 százalékos béremelést hoztak, először a pedagógusoknak, most pedig a rendvédelmi szerveknek, ami több százmilliárd forintjába került a költségvetésnek.

A 2016-os költségvetésben 25 milliárd forint szerepel a közszféra-életpálya beindítására. Első lépésben a járásbíróságokon lesz 30 százalékos béremelés 2016. júliusától. A szociális ágazat 7 milliárd forint bérkiegészítést kap, ami jövőre 15 milliárd forintra emelkedik. 

13:11
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Valóban volt bércsökkenés

A közszférában valóban volt bércsökkenés, de az a vezető pozícióban lévő embereket érintette - állítja az államtitkár, aki az egészségügyben is életpályamodellt ígért. 

13:19
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Mérséklődő energiaárak

Meghozta az eredményt a rezsicsökkentés politikája - derül ki az Eurostat májusi adataiból. Földi László (KDNP) szerint a megélhetés biztonságát pozitívan befolyásolták a mérséklődő árak. 

Aradszki András ismét elsorolta a 2002-2010 közötti áremeléseket. A hatósági ár 2010-es bevezetése egy átlagos családnak évi 85 000 forint megtakarítást hozott. A gáz és áramon kívül, a további szolgáltatásokkal együttvéve akár a 100 000 forintot is elérheti évente a rezsiteher csökkenése. Az energia árának szintje európai összehasonlításban majdnem a legalacsonyabb lett: Bulgária és Románia van csak előttünk. 

A kinnlévőségek, elmaradt befizetések 20 százalékkal csökkentek, ami európai összehasonlításban már nem kiugró adat - jelentette az államtitkár. 

13:24
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

A kormány tartozik az embereknek

Gúr Nándor szerint a radikális adócsökkentés helyett számtalan új adót vezetett be a kormány, elmaradt az 1 millió új munkahely és megvalósult a dolgozói szegénység. A kormány tartozik az embereknek - véli az MSZP. A 365 000-rel több foglalkoztatás hátterében 160 000-rel több közfoglalkoztatott, több százezer kivándorló, és négyórás foglalkoztatások állnak. 

A közfoglalkoztatottak 75 000 forint helyett 47 000 forintért dolgoznak, a minimálbér vásárlóereje ma 5000 forinttal kevesebb, 2 millióan többen élnek a létminimum alatt. A közszférában az illetményalap még mindig mindössze 36 000 forint. 

A szocialista képviselő a cserbenhagyás költségvetése helyett nemzeti bérpolitikát sürgetett.

13:31
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

A tartozást a szocialisták halmozták fel

A gazdaságilag aktívak száma 23 éves csúcson van. Czomba Sándor a 28 000 forintos segélyt állította szembe a közmunka összegével, ami 52 000 nettó egy gyermek után, a családi adókedvezményt is beszámítva. Nem az a kérdés, hogy meg lehet-e élni belőle vagy nem, mert ez egy parttalan vita. 

A létminimum és a minimálbér az első Orbán-kormány alatt volt a legközelebb egymáshoz, amit Önöknek sikerült 72 %-ra letornászniuk. 

A KSH az egy éven túl külföldön dolgozókra 20 éve nem lát rá, egy év alatt a növekmény 50 000 fő. A kormány akárhogy is számoljuk 260 000 új munkahelyet teremtett - védte meg a számokat Czomba Sándor.

13:36
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

A Jobbik nem lépne ki az unióból

A Jobbik nem lépne ki az unióból, népszavazást viszont tartana, ami egy legitim álláspont, hiszen David Cameron brit miniszterelnök is erre törekszik - Vona Gábor.

A miniszterelnök és mások a Jobbik korábbi, 2012-es nyilatkozataira hivatkozva próbálják hitelteleníteni a párt álláspontját, de hasonló nyilatkozatok egy változó, az Európai Unióval konfliktusos viszonyban a kormánypártok részéről is elhangzanak. Egy uniós zászló is elégett - ismerte el, a képviselők elmosolyodása mellett a Jobbik elnöke, de abban a lélektani helyzetben, amikor az uniós források zárolása felmerült, mindez vállalható volt. 

A lényeg mégis az, hogy mi van a Jobbik programjában: ez pedig a csatlakozási szerződés módosítását tartalmazza. A Fidesz nem tárgyalná újra a szerződést, mert a kormánypártok szerint minden jó úgy, ahogy van. 

13:44
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Ez már nem a damaszkuszi út

Egy élmény hallgatni a Jobbik színeváltozását, ami már nem a damaszkuszi út, hanem vállalhatatlan kaméleonizmus - reagált L. Simon László. 

Külön élmény volt, amit a zászló felgyulladásáról mondott, ami egy eufemizmus. Hasonlóan nyilatkozott a Népszabadság főszerkesztője, amikor azt mondta, sajnos meghalt a fiatalember; arra a fiatalemberre gondolt, akit egyébként ő gázolt el. A zászló azért gyulladt fel, mert Önök felgyújtották - szögezte le jobbikos bekiabálások mellett. A kialakult szópárbajban csak L. Simon László hangját hallottuk, aki úgy tolmácsolta az elhangzottakat: Kérem jegyzőkönyvezzék! Úgy kezdődött, hogy B... és úgy végződött, hogy meg!

13:50
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

"Hősök voltak"

Székesfehérvár mind a mai napig katonaváros és ápolja a hősök ügyét. Az első világháború százéves évfordulóján példa értékű mozgalmat indított el, kiállításokkal emlékezve meg a hősökről - dicsérte meg a fehérváriakat L. Simon László, aki maga is Fejér-megye szülötte - tudtuk meg. 

Az államtitkár Vargha Tamás államtitkár felszólalására reagált. 

13:56
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

A kkv-knak fáj a kórházak adóssága

A kormány a magyar kis és középvállalatokat hozza nehéz helyzetbe, amikor hónapokig halogatja a kórházak adósságainak a rendezését. Mindössze 20 milliárd forint kifizetés történt. Miért hozzák ilyen helyzetbe a kórházakat, akiknek utána ugyanazokkal a beszállítókkal kell egyezkedniük. Tényleg úgy érzik, hogy ezzel átvállalták a kórházak adósságait? - kérdezte a szocialista Szakács László.

A 25 legnagyobb beszállító 28 milliárdos tőketartozását rendezte első körben a kormány - jelentette be Rétvári Bence, aki bízik benne, hogy a következő hetekben mind a 6000 beszállítóval lezajlik a tárgyalás és a 60 milliárd fedezni fogja a több éve halmozódó adósságot.  

14:02
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

2-es számú út

Sneider Tamás (Jobbik) elkeserítő forgalmi adatokról számolt be a Szendehely-Rétság-Nagyoroszi településeket átszelő 2-es számú főközlekedési úton. Mikor kívánják mentesíteni az útszakaszt? - kérdezte. 

Még nem sikerült megállapodni a szlovák féllel a határátszelő pontban, ezért késik a beruházás, amit uniós forrásból mindenképpen meg kíván valósítani a kormány. Tasó László a közútfejlesztések gyorsítását célzó jogszabálycsomag támogatásához a Jobbik szavazatait kérte. 

14:07
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Szingapúri beruházás Miskolcon

Újabb szingapúri cég fektet be Miskolcon - jelentette be a keleti nyitás újabb sikerét a fideszes Mengyi Roland. A cég a Volkswagen beszállítójaként első körben 150, majd 400 embernek adhat munkát. 

A keleti nyitásnak köszönhetően ez a hatvanadik befektetés - mondta Mikola István. 

14:12
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

LMP: Késik az új Vidékfejlesztési Program

Az LMP attól tart, hogy az új Vidékfejlesztési Program késése összefügg a minisztérium Kecskemétre költözésével - mondta Ikotity István. 

Bárcsak ez lett volna a legnagyobb probléma a vidékfejlesztési pályázatoknál! - reagált Lázár János. A miniszterelnökség kimutatásából azonban az derült ki, hogy a források 2/3-a tőkeerős cégekhez és nem vidékfejlesztésre ment. A kormány ennek a politikának a megváltoztatására törekszik, amit sikerült is elérni az uniónál. Nem történt késés, hiszen még mindig futnak a 2013 előtti források - közölte a miniszter.

14:16
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Ami a kormányfői látogatásból kimaradt

Miskolc ismét. Varga László (MSZP) hiányolta az intermodális csomópont fejlesztését és az 1000 hektárnyi ipari park megvalósulását a korábbi acélmű helyén. A képviselő zöldmezős beruházás helyett barnamezős fejlesztést szeretne.

Nem lehet kihagyni Miskolcot az intermodális csomópont megépítéséből. Lázár János az ipari park megvalósulására is ígéretet tett. 

14:21
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Corvinus: nem a hamisított levél döntött

A Jobbik szerint nem a hamisított levél miatt hívták össze a Corvinus hallgatóit és tanárait, hanem azért, mert valóban voltak olyan hírek, hogy az Egyetem hat karát feldarabolnák. Ezeket a híreket a kormány azóta sem cáfolta. Mit szándékoznak tenni? - kérdezte Farkas Gergely.

Azt, ami a Felsőoktatási Stratégiában le van írva, vagyis egy teljesen átlátható folyamatról van szó - nyugtatott meg mindenkit Rétvári Bence.

14:25
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Késnek a GINOP-pályázatok

Késnek a mikro-, kis- és középvállalkozások áprilisra ígért pályázatai - állítja Horváth Imre. Ki a felelős azért, hogy a saját határozatait sem tartja be a kormány? - kérdezte a szocialista képviselő. 

A Gazdaságfejlesztési és Innovatív Operatív Programot már elfogadta az unió. Már öt felhívás meg is jelent a 700 milliárdos keretből. Az előkészített pályázatok, köztük a GINOP 1.2.1 és 1.2.2 felhívás pályázatai is folyamatosan jelennek meg - tájékoztatott Tállai András. 

14:31
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Táboroztató pedagógusok

Csak az étkezést és a szállást fizetik ki a pedagógusoknak a kötelező táborozáskor. Néhány ezer forintnyi Erzsébet-utalványon kívül, az utazási költségeiket nem térítik meg és a munkájukat sem honorálják - állítja Ikotity István.

Rétvári Bence szerint sikeres az Erzsébet-program. A kísérő tanárok önkéntesen jelentkeznek, mindössze 2000 forint önrészt kell fizetniük. Munkájukat a tábor szervezői segítik, és valóban kapnak 10 000 forint összegben Erzsébet-utalványt.

14:34
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Buda-Cash és a honvédek

"Bajban a honvédek" (K/4976 szám) a Buda-Cashnél elhelyezett pénzeik miatt, a kormány pedig semmit sem tesz. Kulcsár Gergely (Jobbik) kérdésére Vargha Tamás válaszolt. Sajnálatosnak nevezte, hogy olyan dolgokat kér számon politikai haszonszerzésből a minisztériumon a Jobbik, amire a minisztériumnak nincs törvényi felhatalmazása. 

14:39
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

LMP: Nem izolálták a lovakat

A fertőző ló-AIDs ellen nincs orvosság. Ezért megbocsáthatatlan, hogy a politikai irányítás alatt álló Nébih nem izolálta az állatokat. A látványosan felsült hatósági ellenőrzés miatt egy helyi fertőzés országossá vált - mondta Ikotity István.

10 000 állatból mindössze 5-nél mutatták ki a fertőzést, nincs országos kevésvérűség-járvány. Sajnálom, hogy felült a pánikkeltésnek, és ezzel Ön is hozzájárul ahhoz - mondta az LMP képviselőjének Zsigó Róbert.

14:43
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Tukacs István büszke Nyíregyházára

A lokálpatrióta Tukacs István a helyi állatpark felfutását méltatta és nem érti, hogy a nyíregyházi állatpark miért nem kaphat a főváros 25 milliárdos forrásához fogható támogatásokat. 

Lázár János a szabadidő értelmes eltöltése miatt nagy híve a vidéki állatkertek fejlesztésének - mondta. Válaszában egyeztető fórumot javasolt a szocialista és minden érintett képviselőnek az állatparkok jövőjéről. 

14:48
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Elfogadják-e a Liget népszavazás eredményét?

"Elfogadja a kormány a zuglói népszavazás eredményét, vagy akkor is be akarják majd építeni a Városligetet, ha arra a polgárok nemet mondanak?" (K/4973 szám) - kérdezi Szávay István. A Jobbik mindent megtesz, hogy megakadályozza a múzeumi negyed megépítését, és reméli, hogy a 20 milliárdot másra költik.

Rétvári megnyugtat mindenkit: konkrét törvény rögzíti, hogy a zöldfelület aránya nem változhat, sőt a jelenlegi 60-ról 65%-ra nő. Ön is tudja, hogy népszavazás csak olyan kérdésben írható ki, ami a helyi önkormányzat hatáskörébe tartozik: a Városliget nem ilyen  - hűtötte le a felszólalót.

14:53
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

A rezsiháború vesztesei

Ki fizeti a rezsiháború veszteségeit? A kérdést úgy is feltehetném, hogy ki fizeti a Fidesz 2014-es kampányát, mert Önök a rezsicsökkentéssel kampányoltak - pontosította az LMP kérdését Szél Bernadett. A szolgáltatók fokozatosan építik le a vállalkozásaikat. 1500 fő állása került veszélybe, többségében magyar vállalatokról van szó. 

A nem kellően hatékony közszolgáltatási struktúrát át kellett alakítani - reagált Szabó Zsolt, aki szerint a cél a színvonal javítása mellett egy nonprofit rendszer létrehozása.

14:56
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Hány embernek kell még bekattannia?

Mindössze 355 millió forintot szán a kormány kábítószer-megelőzésre, miközben jövőre is 600 milliót költünk nemzeti konzultációra. A dizájnerdrogokat már 7-8 éves fiatalok fogyasztják, de sokan a felnőttek közül is a szegénységből a kábítószerbe menekülnek. A kormány rendvédelmi eszközökkel reagál, konferenciákat szervez, de semmi érdemi lépést nem tesz - fogalmazott a szocialista Korózs Lajos. 

15:00
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Az EFOP-pal a kábítószer ellen

A kormány szigorúan fellép a kereskedőkkel szemben - reagált Rétvári Bence. Az állam szándéka az, hogy a kábítószerrel még kapcsolatba nem került emberekre is kiterjeszti a megelőzést. Ön a forrásoknak csak egy részét említette: az EFOP (Emberi Erőforrások Fejlesztése Operatív Program) lesz a megelőzés fő eszköze - tájékoztatott Rétvári Bence.

15:08
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

" Mi lesz nyáron a mentőszolgálattal? "

Ikotity István nem érti, hogyan fogják a mentőszolgálatok a megerősített balatoni szolgálatot biztosítani a nyári szezonban. A fonyódi és siófoki mentőállomásokat átköltöztették, Siófokon a tűzoltókhoz, az állomások felújítása miatt. Érthetetlen, hogy miért a nyár elején kezdik a felújítást. Nem megoldás, hogy taxisokból faragnak mentőket - fogalmazott.

Balatonlelle, Fonyód, Siófok, Balatonvilágos: ezeken a helyeken nyújt + szolgáltatást az Országos Mentőszolgálat. Az ellátás a felújított állomásokon sem változik - tájékoztatott Rétvári Bence. 

15:15
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Szemét Balatonvilágoson

Korábbi azonnali kérdésére tájékoztatást ígért és kapott - köszönte meg Lázár Jánosnak a szocialista Harangozó Gábor. A határidők azonban lejártak, és a kármentesítés elmaradt - állítja. A döcögő államigazgatás helyett most a kármentesítéshez kéri a miniszter személyes közbenjárását. 

Területi szinten egységes kormányhivatal lép fel, ebben az esetben a baranyai kormányhivatal. A területi integrációval számos hatékonysági előny jár. A kormányhivataloktól azonban nagyobb érzékenység is elvárható - mondta Lázár János, ebben az esetben az, hogy ne csak közérdekű lakossági bejelentésekre kezdődjön intézkedés. Megkértem a kormánymegbízottat, hogy a jövőben álljon az Önök rendelkezésére - jelentette be.

15:18
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

"Mivel etetik a betegeket?"

Azt már tudjuk, mivel etetik a választókat, most azt kérdezem, mivel eteti az embereket a kórházakban a kormány - kérdezte Lukács László György a Jobbik-frakcióból. 

Idén januárban lépett életbe az új törvény, szeptembertől a Nébih megkezdi az ellenőrzéseket. A panaszokat mostantól nemcsak az internet közösségi oldalaira lehet feltenni, de egy zöld számon is be lehet jelenteni. Az 550 forintos nyersanyagnorma áfa nélküli összeg, ami megfelelő tervezéssel jól felhasználható - mondta Rétvári Bence.

15:20
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Alaptalan volt a kapuvári húsgyár bezárása

Bírósági ítélet mondta ki, hogy hazug vádak alapján zárolta a kapuvári húsgyár számláit az adóhatóság. Még mindig azt állítják, hogy nem szándékos károkozás történt? Milyen személyes felelősséggel tartozik Budavári Gyula az ügyben? - kérdezte Magyar Zoltán a Jobbikból.

15:23
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Nagy István is megdöbbent

Az adóügyek nem tartoznak a Földművelésügyi Minisztérium hatáskörébe, ezért a megdöbbenés mellett Nagy István a leghatározottabban cáfolta, hogy egy harmadik szereplő érdekében nyomást gyakorolt volna az adóhatóságra a minisztérium. 

15:26
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Buda-Cash-ügyfelek vagyona

Az ügyfelek vagyona egyértelműen elkülönül a társaság vagyonától, ezért a vagyonelkobzás nem érinthetné az ügyfelek vagyonát. Az érintettek mégsem férnek hozzá a számláikhoz. A kérdést többedszerre teszi fel, ezúttal a Legfőbb Ügyészségnek a szocialista Bárándy Gergely. Ha nem adható ki a vagyon, akkor miért nem? Erősítse meg, hogy a törvény szerint is a vagyon visszajár - kérte az elnökhelyettest felszólalásában. 

15:30
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Feloldották az ügyfélvagyon zárolását

Április 28-án az érintett számlák zárolását megszüntették, a kifizetések folyamatban vannak - jelentette Belovics Ervin, a Legfőbb Ügyészség elnökhelyettese.

Bárándy Gergely szerint a mulasztásért a rendőrség és az ügyészség is felelős.

A tulajdonosok ellenőrzése időbe került, mert tisztázni kellett, hogy nincsenek-e fiktív, a Buda-Cash tulajdonosait takaró számlák - reagált Belovics Ervin.  

15:36
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Szociális dolgozók tiltakozása

Öröm volt látni az összefogást a szociális ágazat pénteki tüntetésén. A minimális bérkompenzáció kevés, kíméljen meg attól, hogy elismételje. Az életben maradáshoz is legalább 38 milliárd forintra lenne szükség - mondta a jobbikos Vágó Sebestyén. Mikor lesz normálisan elfogadható életpályamodell? - kérdezte. 

Rétvári Bence szerint mindenki tisztában van az ágazat bérhelyzetével, éppen ezért a kormány mindent megtesz, amit tud. Május 20-án az idei évre 7,6 milliárdos, 2016-ra pedig 15 milliárd forintos bérkiegészítésről döntött.

15:39
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Jobbik: polgári engedetlenség jöhet

A bérpótlék nem életpályamodell, a béremelésből 30-40 000 ember kimarad. Az ágazat dolgozói elszántak arra, hogy a legvégsőkig elmennek, elképzelhető, hogy a kormány késlekedésének polgári engedetlenség lesz a vége - közvetítette a hangulatot viszonválaszában Vágó Sebestyén.

Ha az imént elsorolt összegeket összeadjuk, akkor megvan a 30 milliárd forintos béremelés, amit számon kért - reagált Rétvári Bence.

15:47
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Rosszak a kísérleti tankönyvek

Mára kiderült, a kísérleti tankönyvek semmiféle szakmai ellenőrzésen nem mentek át. A pedagógusok panaszkodnak, hogy ilyen tankönyvekből nem lehet tanítani. Hajlandó-e szakmai ellenőrzésnek alávetni a tankönyveket a kormány? - kérdezi az LMP-s Ikotity István. 

Rétvári Bence szerint a tankönyvfejlesztés új modellje, amely kiterjesztette a szerzőséget, jóval rugalmasabb rendszer, az új tankönyveket a visszajelzések mellett folyamatos javítják. 

Az Oktatási Hivatal korábban jóval szigorúbb vizsgálatoknak vetette alá a tankönyveket. Ez az a terület, ami elsősorban nem demokratikus, hanem szakmai elvek mentén kell hogy működjön. 

Rétvári Bence büszke rá, hogy megújul a tankönyvpiac, jóval informatívabbak a tankönyvek, és nem mellékesen másfél milliárd forintot is megspóroltak. 

15:55
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Botrány az agrárvitanapon

Gőgös Zoltán (MSZP) a hortobágyi nagygazdákat védte, Sallai R. Benedek (LMP) saját zsákmányszerzésről álmodott - jelentett a fideszes Pócs János az agrárvitanapon elhangzottakról. 

Bitay Márton Örs szerint pontosan lehet tudni, hogy mi történt a Földet a gazdáknak! programban: a 600 nagybirtokost mára 7500 gazda váltotta fel. Gőgös Zoltán mégis siratja a nagygazdákat, Sallai R. Benedek (LMP) pedig, aki folyamatosan nyer a pályázatokon, azt állítja, hogy politikai hátszél nélkül nem lehet nyerni. 

Cifraszűrben a parlamentben báránybőrbe bújt farkasként beszélt Sallai R. Benedek, miközben az agrárnapon oligarchának minősítette magát  - folytatta a sort Pócs János. Bitay Márton Örs helyesbített: 240 hektár földdel még nem oligarcha valaki.

16:01
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Heringes Anita Paksról kérdez

Heringes Anita (MSZP) "Ki adta a tanácsot Pakssal kapcsolatban? " címmel (A/5009 szám) kérdez, és attól tart, hogy a jelenlegi működtetők leváltásával nemcsak elbocsátások, de biztonsági kockázatok is felmerülnek Pakson.

Lázár János közölte: a műszaki igazgatósággal elégedett a kormány, de az árképzésben több átláthatóságra van szükség. 

Az üzembiztonságot a teljes menedzsment biztosítja, azt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség folyamatosan ellenőrzi - reagált Heringes Anita, aki szerint sohasem jó, ha a politika atomügyekbe avatkozik.

A szakembereket a kiváló Spencer Stuart fogja kiválasztani - derült ki Lázár János viszonválaszából. 

16:11
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Jobbik: erő helyett a figyelem politikáját!

Erő helyett a figyelem politikáját ajánlotta a kormánynak a Magyar Posta és a tulajdonában lévő JNT Security tüntetésre készülő félezer alkalmazottja közti konfliktusban a jobbikos Sneider Tamás. 

A pénzszállítást a kormány továbbra is állami tulajdonú cégre kívánja bízni. A kormány érdeke a mielőbbi megegyezés, még akkor is, ha a sztrájkban csak a dolgozók 10 százaléka vett részt, és a dolgozók átlag felett keresnek - mondta Lázár János. 

Persze, hogy a nemzetgazdasági átlagnál többet keresnek a fegyveres őrök és a pénzszállítók! Ezt a munkát nem lehet közmunkásokkal elvégeztetni. Nem volt elegáns, hogy a dolgozók petícióját nem vette át a minisztérium, ezért most személyesen adom át Önnek - közvetített Sneider Tamás.

A kormány célja a cég erősítése, nem a konfliktus fenntartása - ismételte meg Lázár János. 

16:22
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

MSZP: A Fidesznek nincs csodafegyvere

"A Fidesznek nincs csodafegyvere a szegénység ellen" (A/5010 szám) - állítja egy friss kutatásra hivatkozva a szocialista Teleki László. Az iskolák bezárásával a gyermekétkeztetés nyáron még kritikusabb. A költségvetésben nem jelenik meg a romatelepek felszámolása, ahol semmilyen ellátás nincs, pedig 120 000 gyermek él telepeken. 

Ha csodafegyver nincs is, a 400 000 új munkahely 400 000 családnak teremtett biztonságot, a családi típusú adózás havi 20 000 forintos többlettámogatást jelent a 2010 előtti évekhez képest. A kormány 2,6-ról 3 milliárd forintra emelte a nyári étkeztetés összegét, és kibővült az ételcsomagosztó program is - válaszolt Rétvári Bence. 

Az EU állásfoglalása a közmunka helyett az elsődleges munkahelyteremtésre szólította fel a kormányt. Amit Ön mond, és a valóság nincsenek szinkronban, nem fog minden gyerek nyáron jóllakni. 

Mutasson még egy kormányt, amelyik ekkora összeget szánt gyermekétkeztetésre! - reagált Rétvári Bence.

16:31
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

LMP: Mikor engedik el Farkas Flórián kezét?

"Mikor engedik már végre el Farkas Flórián miniszterelnöki biztos kezét? " - kérdezi Ikotity István az ORÖ körüli botrányok miatt. A rendőrség már nyomoz, tömeges iratmegsemmisítés történt. 

Lázár János szerint nem kell fogni Farkas Flórián kezét, mert megáll a saját lábán is. Érzékeny társadalmi csoportokról van szó, és egy ilyen váddal jó ügyeket is le lehet járatni, ezért Lázár János óvatosságra intett mindenkit az ügyben.

Az LMP szerint Farkas Flórián felelőssége az ügyben nem megkérdőjelezhető, vagy ha igen, akkor ki vállalja a politikai felelősséget azért, hogy nem érnek célba a felzárkóztatás pénzei? - kérdezett vissza Ikotity.

Ha kiderül, hogy törvénysértés történt, akkor a miniszterelnök meg fogja vonni Farkas Flóriántól a bizalmat. De a lehetőséget meg kell adni neki és az ORÖ-nak, hogy tisztázza magát. 

16:35
június 01, 2015
Vágólapra másolva!

Vége az azonnali kérdéseknek

Köszönjük a figyelmet!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!