A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A tervezett éjféli határidő előtt több órával a rendőrök sorfalat álltak, és lezárták a röszkei határt, így a menekültek már most sem tudnak átjutni ezen a szakaszon. A terület felett rendőrségi helikopter köröz, a 30-40 sisakos rendőr között pedig lovas rendőr is található. Közben Brüsszelben összeültek az uniós országok belügyminiszterei, hogy megoldást találjanak a menekültkrízisre. Johanna Mikl-Leitner osztrák tárcavezető a megbeszélésekre érkezve közölte, hogy országa Németország példáját fogja követni, ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést, ami pár órán belül meg is kezdődhet, és erről hivatalosan értesítik Brüsszelt. Az Origo tudósítói a helyszíneken vannak, kövesse velünk a nap eseményeit percről percre! Ez történt hétfő délutánhttp://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20150914-rogan-elszabadulhatnak-a-hataron-az-indulatok.html
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül19 bejegyzés
19:26
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Lezárták a határt a rendőrök

A rendőrség nem csak a vasúti vonal mentén, hanem a hivatalos röszkei határátkelőhelyen is sorfalat áll, így a menekültek egyáltalán nem tudnak Magyarországra jutni ezeken a szakaszokon. A legtöbb bevándorló arra számított, hogy éjfélig még át tud jutni a határon, így most igen nagy a tanácstalanság közöttük, néhány tucatnyian a szerb oldalon ragadtak – jelentette tudósítónk. Az intézkedés során az éppen érkező migránsokat visszafordítják a határvonalról.

Rendőrök a határon Fotó: Dudás Szabolcs - Origo
19:31
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Megolvasztanák a kerítést a menekültek

Több helyen is megpróbálták megolvasztani a szerb-magyar határon felhúzott kerítést a menekültek - jelentette tudósítónk. Egyelőre kevés sikerrel jártak.

19:35
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Száz rendőr jelent meg a határon

Mintegy száz rendőr jelent meg a röszkei határátkelőhelyen - jelentette a helyszínről tudósítónk. A rendőrök beálltak a sorfalba. 

19:39
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Újabb felszerelést osztanak a rendőröknek

A már most is mellényt és sisakot viselő rendőrök újabb felszerelést kaptak Röszkén, valószínűleg felkészülnek egy esetleges kitörésre. Tudósítónk kihallgatta az ott lévő rendőröket, akik arról beszélgettek, hogy néhány menekültet átengednek majd. 

19:44
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Módosíthatják a költségvetést a menekültválság miatt

Rövid távon belső átcsoportosításokkal megoldható a migráció miatti belbiztonsági és honvédelmi kiadásnövekedés fedezése, de ha tartós marad a bevándorlási hullám, felvetődhet a költségvetés módosítása - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

19:54
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Ötvenkét busz tart Horgosra

Az Újvidéki rádió szerint 52 menekültekkel teli busz tart Horgos felé. Közben röszkei tudósítónk szerint 6-8 fős csoportokban engedik át a menekülteket a határon. Sok bevándorló teljes erőbedobással fut a vasúti sínektől a határátkelőhöz, mert attól tartanak, hogy lezárják a határt. 

20:08
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Buszokkal várják a menekülteket

Felkészültek a migránsok fogadására a röszkei közúti átkelőnél, tizenegy csuklós, többségében BKV-busz várja a migránsokat a régi röszkei határátkelőnél. Az autópályáról letiltott forgalom számára megnyitott határátkelőhelyet is lezárták. A helyszínen dolgozó rendőrök arról tájékoztatták a várakozó buszsofőröket, hogy járművükkel be kell állniuk a határátkelőre, és ott fogják felvenni a migránsokat.

 

20:08
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Orbán: Nem tudjuk, mi fog történni éjfélkor a határnál

Olyasmit tesznek most az osztrákok, amiért ezt megelőzően folyamatosan bírálták Magyarországot, de nem kell elégtétel venni, és a saját szerepünket sem most kell értékelni, mondta a TV2 Tényeknek adott exkluzív interjújában Orbán Viktor miniszterelnök. A miniszterelnök nyilatkozatát itt olvashatja.

20:42
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Élő közvetítés a szerb-magyar határról

Egyenes adásban közvetíti a szerb–magyar határ lezárását a Russia Today kamerája.

20:42
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

A horvátok nem tartanak menekülthullámtól

Nem várható, hogy a menekülthullám Horvátország felé veszi az irányt, miután Magyarország kedden szigorúbb intézkedéseket vezet be a határán – mondta Zlatko Sokolar, a horvát határrendészeti igazgatóság vezetője. A rendőrség illetékese szerint voltak ugyan próbálkozások a migránsok útvonalának megváltoztatására, de "ezt sikerült megakadályozni".

20:43
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Újabb migránsok érkeznek Macedóniából Szerbiába

Hétfőre kiürültek a szerbiai befogadóközpontok és parkok, ám a következő órákban újra megtelhetnek, ugyanis migránsok újabb hulláma érkezett a szerb-macedón határra az egynapos "szünet" után. Az M1 aktuális csatorna helyszínen tartózkodó tudósítójának információi szerint hétfőn háromezren léptek be az országba Presevónál, és a hatóságok további mintegy kétezer emberre számítanak.

20:54
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Tizenöt órát dolgoznak a katonák

Hivatalosan csak 12 órát dolgoznak, de valójában inkább tizenötöt - panaszkodott egy katona egy rendőrnek Röszkén.

Fotó: Polyák Attila - Origo
21:01
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Románia is a határokat erősítené

Románia kész részt venni az Európai Unió külső határainak megerősítésében, amennyiben felkérést kap erre - jelentette be Klaus Iohannis román államfő. Szerinte az európai migrációs válság megoldása nem korlátozódhat a menekültek szétosztására. Egy tagország szolidáris lehet mind a menekültekkel, mind a nehéz helyzetbe került többi uniós tagállammal anélkül is, hogy elfogadja a kötelező kvótákat - mondta.

21:01
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

A vasúti sínekig ér a kerítés

Helyszínen lévő tudósítónk jelentése szerint a katonák elérték a határzár építésével a röszkei vasútvonalat. Már csak az utolsó simítások vannak hátra.

21:03
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Húsz kilométeres a torlódás az M15-ös autóúton

Húsz kilométeren torlódnak az autók az M15-ös autóúton Rajka felé - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Arra kérik a sofőröket, hogy aki Szlovákiába szeretne eljutni, már Komárom-Esztergom megyében lépje át a határt, aki pedig Ausztriába készül, válassza a jánossomorjai vagy a soproni határátlépési pontokat. A rendőrség délután óta tereli az autókat az M1-es autópálya 165-ös kilométernél az M15-ös autóútra, miután az osztrák hatóságok hétfőn 13 óra 50 perctől mindkét irányban lezárták a sztrádát Hegyeshalomnál a menekültáradat miatt.

21:03
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Kétszáz menekült várakozik a szerb oldalon

Mintegy kétszáz illegális bevándorló várakozik a régi röszkei határátkelőhely előtt, az érkezőket kisebb csoportokban engedik be magyar területre a rendőrök. A határátkelőhelyet, amelyet elsősorban az autópályáról letiltott járművek használhatnak, kora este zárták el a forgalom elől. Az átkelő teljes egészében a magyar oldalon álló épületeinek kapuit bezárták, a migránsok egy oldalsó gyalogosbejáraton juthatnak be. Egyszerre öt-tíz ember engednek be az átkelőre, ahol sok rendőrt látni. Az embereket, akik többsége nyugodt, egy arabul beszélő rendőrségi tolmács irányítja. Kora este tizenegy csuklós, többségében BKV-busz várt arra, hogy elszállítsa az érkezőket.

21:05
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Beillesztik a vagonra szerelt kerítést

Röszkén elindult a határzár kapujaként funkcionáló vonat.

Acélkeretre szerelt pengésdróttal ellátott tehervagon a röszkei vasútállomás egyik vágányán 2015. szeptember 14-én. Az átalakított vagonnal zárják majd el az ideiglenes biztonsági határzár rését a Horgos-Szeged vasútvonalnál Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
21:30
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Nem egész Magyarországról szólt az osztrák ítélet

Az Igazságügyi Minisztérium közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy Ausztria Legfelsőbb Közigazgatási Bírósága nem általános értékítéletet mondott a magyarországi menekültügyi rendszerről. Álláspontjuk szerint osztrák fórum csupán egy alsóbb fokon, egyedi ügyben meghozott döntést helyezett hatályon kívül. Az osztrák Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság döntése is azt állapította meg, hogy ebből az egy esetből nem vonható le a magyarországi menekültügyi rendszerre vonatkozó általános következtetés - írják.

21:33
szeptember 14, 2015
Vágólapra másolva!

Már a vasúti sínen is van kerítés

Helyére került a vagon a déli határzárnál, így a vasúti síneken sem tudnak átjönni a menekültek - jelentette Röszkéről tudósítónk.

Szerbia Horgos, menekültek pihenőpontja 2 km-re a a magyar határtól Fotó: Dudás Szabolcs - Origo
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!