A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Újabb tömegjelenet a Keletiben

Események

menekültek M5-ösön
Vágólapra másolva!
Hétfőn délután indult el gyalog a röszkei táborból menekültek egy csoportja, Budapestre akartak eljutni. Éjszaka letáboroztak a pálya mellett, de egy tolmács segítségével a rendőrök elmondták nekik, hogy bűncselekményt követnek el, és kiutasíthatják őket az EU-ból. Hegyeshalomnál már ötszázan elhagyták az országot, a Keletiben tömegek várnak vonatra. Kövesse élőben a híreket! 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül37 bejegyzés
09:00
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Éjjel gyalogoltak az M5-ösön

Éjjel a sötétben, rendőrhelikopterrel a fejük felett és egyenruhás földi kísérettel vonult egy csapatnyi menekült az M5-ös autópályán Budapest felé. A tegnapi eseményeket itt olvashatja.

09:09
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Az EP-ben is a migráció volt a téma

Az Európai Parlament hétfő esti ülésén minden magyar képviselő a migrációs válságról beszélt. Morvai Krisztina (Jobbik) azt mondta: az Európai Unió vezetőinek elmebeteg döntései miatt egyre többen jönnek, egyre agresszívebbek, egyre követelőzőbbek, látják, hogy a törvényeket nekik nem kell betartani.

Molnár Csaba (DK) szerint viszont a kormánnyal ellentétben a magyar emberek jelesre vizsgáztak emberségből, amiért köszönet illeti azokat, akik segítettek a menedékkérőknek. 

09:09
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Még mindig gyalogolnak

Az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalát a 113-as km-nél, a 146-os km-nél és a 165-ös km-nél lezárták, ott gyalogol a több száz migráns Budapest felé. A forgalmat az 5-ös főútra tereli a rendőrség.

09:12
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Visszatértek Röszkére a menekültek

Sikerült meggyőzni az M5-ösön útnak indult menekülteket, hogy térjenek vissza a röszkei táborba. A rendőrök elmondták nekik, hogy bűncselekményt követnek el, és kiutasítják őket az EU-ból - jelentette reggel az M1 tudósítója. A migránsokat buszokkal vitték vissza a befogadóállomásra.

09:16
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

A szlovének többsége segítené a menekülteket

Szlovénia lakosságának túlnyomó többsége híve az Európai Unióba érkező migránsok segítésének, ám csupán 15 százalék támogatná, hogy országa ezernél több bevándorlót fogadjon be - ezt mutatja egy véleményfelmérés, amely még augusztus 31. és szeptember 3. között készült

09:25
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Megint tele van a Keleti

Több száz menekült várakozik a Keleti pályaudvaron - jelentette az M1 Híradó tudósítója. 7.20-kor futott ki egy vonat Bécs felé, amely tele volt migránsokkal.

09:45
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

2400 határsértőt fogtak hétfőn

2471 határsértőt, köztük 660 gyermeket tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén hétfőn -  tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t. 

Országszerte tiltott határátlépés miatt hétfőn 2706 embert fogtak el a rendőrök, tizenkét gyanúsított ellen embercsempészet, négy esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

09:49
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Életkép a macedón határról

Menekültek a macedón-görög határon Forrás: Origo
09:55
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Bevándorló halt meg az M1-esen

Meghalt egy szír férfi az M1-es autópályán, amikor az autó, amelyikben utazott, a szalagkorlátnak ütközött. A kocsit egy osztrák embercsempész vezette, aki ellen embercsempészés és halálos baleset okozása miatt indítottak eljárást.

Az összetört autó Forrás: Police.hu
10:51
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Hillary Clinton szerint összehangolt erőfeszítés kell

Összehangolt globális erőfeszítésre van szükség az Európába tartó több százezer közel-keleti, afrikai, illetve ázsiai menekült segítése érdekében - jelentette ki Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa az AP hírügynökségnek hétfő este adott interjújában.

Ha egyes országok nem képesek tettekkel segíteni, befogadni menekülteket, akkor adjanak több pénzt! - mondta a volt külügyminiszter, hozzátéve, hogy különösen az olajban gazdag Perzsa-öböl menti országokra gondol.

11:10
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Eddig 410-en regisztráltak

410 menekült regisztrált kedden a befogadóállomásokon - mondta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékese a reggeli sajtótájékoztatón. 

11:37
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Közel 170 ezren jöttek idén

Idén 169 337 illegális határátlépő érkezett Magyarországra, közülük 157 746 embert regisztráltak. Hétfőn 2706 ember lépte át a határt, közülük 1960-an adtak be menekültügyi kérelmet. Kedden reggel 8-ig 500 határsértőt fogtak el a rendőrök, közülük 410-et regisztráltak menedékkérőként. Idén 955 embercsempész ellen indult eljárás - közölte a rendőrség és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal.

11:39
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Három évet kapott egy horvát embercsempész

Gyorsított eljárásban három év három hónap börtönbüntetésre ítélt a Szegedi Járásbíróság egy horvát férfit, aki Ásotthalomról nyolc szíriai határsértőt szállított volna Németországba. A férfi pénteken érkezett Magyarországra. Fejenként nyolcszáz eurót kapott volna azért, hogy a zöldhatáron átkísért migránsokat Németországba szállítson. Késő este Ásotthalom külterületén vett fel nyolc szír állampolgárt, a járművet röviddel az indulás után a rendőrök feltartóztatták. 

11:43
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Kétszáz menekült várakozik a Keletiben

Körülbelül kétszáz menekült várakozik a Keleti pályaudvaron, hogy felszállhassanak egy Hegyeshalomba tartó vonatra - jelentette tudósítónk. A rendőrök egyelőre nem engedik be őket a peronokhoz, tudósítónk úgy tudja, hogy csak annyi migránst fognak felengedni a vonatra, amennyivel a szerelvény biztonságosan elindulhat. A következő vonat 11.10-kor indul.

Menekültek a Keleti pályaudvaron Forrás: Origo
11:50
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Kezdődik Hende utódjának meghallgatása

Tíz órakor kezdődik a lemondott Hende Csaba honvédelmi miniszter utódjának, Simicskó Istvánnak a miniszterjelölti meghallgatása a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságában.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportállamtitkára lesz az utód Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Hende hétfőn ajánlotta fel lemondását, amit Orbán Viktor miniszterelnök elfogadott. Arról, hogy távozása mögött mi állhat, a lassú kerítésépítés vagy a honvédségnek a határon tervezett bevetése körüli aggályok, arról itt olvashat bővebben.

11:58
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Csak Budapesten ne legyen balhé

Azért alakul ki folyamatosan nagy tömeg a röszkei gyűjtőponton, mert a menekülteket csak Röszkén regisztrálják, míg korábban az ország több pontjára vitték a határsértőket –írja a Délmagyar.hu.
Azt írják, ez a megoldás azért alakult ki, hogy Budapesten ne balhézhassanak a migránsok. Jelenleg az se okoz problémát, ha Szegeden és környékén balhé van, csak a fővárosban ne legyen – írja a lap.

12:01
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Tömegjelenet a Keletiben

Tömeg a pályaudvaron Forrás: Origo
12:08
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Mikola megrótta az emberi jogi biztost

Tartózkodjon Magyarország bírálatától - erre szólította fel Mikola István, a külügyi tárca államtitkára az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosát. Mikola szerint Magyarország az Európai Unió minden jogszabályát betartja.

Mikola István rendre utasította az emberi jogi biztost Forrás: MTI/Soós Lajos

Nils Muiznieks, az ET emberi jogi biztosa a honlapján nemrég közzétett egy bejegyzést, amelyben a magyar kormány menekültekkel kapcsolatos hozzáállását bírálta, és jelezte: Magyarországnak a többi európai országhoz hasonlóan kötelessége védelmet biztosítani a rászorulóknak.

12:09
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Szijjártó: Tisztességtelen a pénzek befagyasztásával fenyegetőzni

Rendkívül álszent és tisztességtelen, hogy miközben választ keresnek az EU-ra nehezedő egyik legnagyobb kihívásra, egyes nyugati politikusok pénzügyi támogatások megvonásával fenyegetőznek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek. Szijjártó Péter szerint Magyarország minden európai uniós követelménynek megfelel, és nagyon furcsának tartja, hogy azért bírálják, mert a schengeni és a dublini jogszabályok teljes betartásával jár el. 

Magyarország minden nemzetközi szabályt betart a bevándorlók ellátása tekintetében, azonban kétségtelen, hogy egyes félreértelmezett nyugati nyilatkozatok után a bevándorlók egy része agresszívvá vált, és megtagadja az együttműködést a magyar hatóságokkal - mondta a miniszter.

12:12
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Listázzák a gyűlölködő kommentelőket

Magyarországon is nyilvánosságra hozták azon személyek Facebook-profilját, nevét és fényképét, akik a menekültek halálát kívánják, vagy gyűlölködő posztokat írnak a megosztások alá. A koztunkelnek.tumbrl.com oldalon már most több olyan Facebook-felhasználó fényképe található, akik például a magyar rendszámú kamion hűtőterében meghalt 71 menekült halálával viccelődtek. Szlovákiában már a múlt héten elindult egy hasonló kezdeményezés, ebben a cikkünkben arról olvashat, hogy ott milyen reakciókat váltott ki a lista. 

12:24
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Halomban állnak a ruhák a Keletinél

Halmokban hevernek a ruhaadományok a Keleti pályaudvarnál a tranzitzónában, ahol tudósítónk szerint csak néhányan vannak jelenleg. A többség a pályaudvaron várja, hogy felszállhasson egy Hegyeshalom felé közlekedő vonatra.

Halomban állnak a ruhák a Keletiben Forrás: Origo
12:28
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

BKV-buszt vezényeltek Röszkére

Több magyar és külföldi segélyszervezet is dolgozik Röszkén, a Dugonyi úton kialakított gyűjtőpontnál, ahol kedd délelőtt több száz migráns várakozott arra, hogy elszállítsák őket az idegenrendészeti előállítókba. A hangárnál más járművek mellett egy kék, csuklós BKV-busz is várt arra, hogy elszállítsa a határsértőket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal valamelyik táborába. Részleteket ITT olvashat.

12:32
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

A külügyi intézet kutatója szerint a kvótakérdést meghaladta az idő

A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint az illegális bevándorlással kapcsolatban a kvótakérdést meghaladta az idő, és a határvédelem fontossága kerül előtérbe. Mitrovits Miklós az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában azt mondta, a különböző német és osztrák nyilatkozatokból úgy látja, hogy a német kormány is elismerte, Magyarország megpróbálja betartani a Dublini egyezményt, az más kérdés, hogy sikerül-e.

12:35
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

A lett külügyminiszter is Schengen végével fenyeget

Már a lett külügyminiszter is Schengen végéről beszél. Edgars Rinkevics a RIA Novosti tudósítása szerint azt mondta: ha az uniós államoknak nem sikerül megoldást találniuk a menekültválságra, akkor az egész schengeni rendszer veszélybe kerül.

Edgars Rinkevics borúlátó Forrás: AFP/Raigo Pajula

„A helyzet miatt nincs egyetértés, és ha nem sikerül megállapodnunk, akkor súlyosabb következményekkel kell szembenéznünk” – fogalmazott a politikus.

Nemrég Angela Merkel német kancellár is a schengeni zóna felülvizsgálatával fenyegetett, ha az uniós tagországok nem igazságosan osztják szét maguk között a menekülteket.

12:39
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Embercsempészek vannak Röszkén

Felhívtuk telefonon Röszke polgármesterét, és megkérdeztük tőle, hogy mit tud a Röszkén, illetve a település környékén működő embercsempészekről. Borbásné Márki Márta azt mondta, hogy most épp nincs otthon, de tud a „jelenségről”. Azt is elmondta, hogy már nem csak a határban, hanem a település belterületén is feltűntek az embercsempészek. 

12:40
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

160-an szállhatnak fel a következő vonatra a Keletiben

160 menekültet fognak felengedni a rendőrök a 11.10-kor induló vonatra – jelentette tudósítónk a Keleti pályaudvarról. Az egyenruhások megpróbálják leterelni a migránsokat a tranzitzónába, hogy egy sort hozzanak létre. Persze, akik elöl állnak nem szívesen mennének a vissza az aluljáróba. 

12:41
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Az osztrákok megosztottak menekültügyben

Az osztrákok 49 százaléka támogatja a menekültek befogadását, 20 százalék maga is befogadna menekülteket a saját otthonába – áll a Wirtschaftsblatt gazdasági napilap által publikált kutatásában. 48 százalékuk azonban a menekültek ellen van.

12:44
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

4400 menekült érkezett Münchenbe

4400 Magyarországról indult menedékkérő érkezett hétfőn Ausztrián keresztül vonattal Münchenbe a helyi hatóságok kedden megjelent összesítése szerint. Kedden 5 óráig azonban egyetlen menekült sem érkezett a müncheni főpályaudvarra, amire az utóbbi napokban nem volt példa - jelentette az ARD országos köztelevízió.

12:47
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Gianni Pittella szerint Orbán embertelen módon áll hozzá a menekültkérdéshez

Kötelező erejű és az uniós menedékjogot szabályozó dublini szabályokon túlmutató szolidaritási rendszerre van szükség a migrációs válságban - jelentette ki kedden az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője. Gianni Pittella is elismerte, hogy vannak nézetkülönbségek az unión belül, a kezdeti haladás elakadt a tagállamok kormányait tömörítő tanácsban.

A szociáldemokrata frakcióvezető szerint  Orbán Viktor másokkal egyetemben "önző és embertelen módon" áll a helyzethez. "Tízezrek tragédiája után fel kell ismerni, hogy valóságos válsággal nézünk szembe, és megannyian csak a saját egoista nézeteikkel foglalkoznak, és embertelen módon kezelik a helyzetet" - húzta alá Gianni Pittella.

13:19
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Évi félmillió menekültet is befogadnak a németek

Németország évente akár félmillió menekült befogadására is képes - jelentette be az alkancellár. Sigmar Gabriel a BBC tudósítása szerint azt mondta, több éven keresztül is jöhetnek ennyien Németországba.

13:24
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Elindult a 11.10-es vonat a Keletiből

Elindult a Keleti pályaudvarról a 11.10-es Hegyeshalom felé közlekedő vonat - jelentette tudósítónk. A menekültek két vagonba szállhattak be, a rendőrök próbálták a családokat előreengedni. Az indulás előtt pár perccel néhányan megpróbáltak átjutni a rendőrök sorfalán, de aztán két tolmács segítségével megnyugtatták őket, hogy a következő, 13.10-kor induló vonattal is el tudnak majd menni. 

13:27
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Német segélykonvoj indul Röszkére

Segélykonvojt indítanak német civilek Röszkére. Az autók Drezdából indulnak, valószínűleg még ma. Az önkéntesek gyűjtést szerveztek, Facebook-oldalukon azt írták, leginkább sátrakra, hálózsákokra, matracokra, meleg ruhákra, bébiételekre, esőkabátra, tartós élelmiszerre és gyógyszerekre van szükségük. 

13:28
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Alakulnak a sorok a Keletiben

A rendőrök sorokba rendezik a vonatra várakozó menekülteket Forrás: Origo
13:35
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Guy Verhofstadt: A V4-ek elfelejtették '56-ot

Csalódottságát hangoztatta a visegrádi országok többségének menekültügyi álláspontja miatt Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetője kedden Strasbourgban tartott sajtótájékoztatóján. A flamand politikus, Belgium korábbi miniszterelnöke szerint többük - Magyarország bizonyosan - elfelejtette, hogy 1956-ban több mint 200 ezren menekültek az orosz tankok elől Nyugat-Európába. Ugyanez történt, kisebb létszámban az 1968-as prágai tavasz után.

Szerdán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke ismerteti az unió javaslattevő-végrehajtó intézményének újabb javaslatait. Ezek közt - az előzetes jelzések szerint - azt indítványozza majd, hogy a korábban kért 40 ezer helyett 160 ezer menekültet vállaljanak át az uniós tagállamok a legnagyobb migrációs nyomásnak kitett országoktól, amelyek közé Görögország és Olaszország mellé immár Magyarországot is besorolták.

13:36
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Venezuela befogad húszezer menekültet

Venezuela kész befogadni húszezer szíriai menekültet - jelentette be hétfőn Nicolás Maduro államfő. Az elnök azt mondta: "Venezuela szereti és tiszteli a szíriai népet, amelynek országában több éve tart a polgárháború." A szocialista elnök ismételten támogatásáról biztosította Bassár el-Aszad szíriai elnököt, aki az elmúlt években szoros kapcsolatban állt Venezuelával. 

13:45
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Megnyílnak az olasz plébániák

Egymás után nyitják meg kapuikat az olaszországi plébániák a bevándorlók előtt, miután a katolikus egyházfő a migránsok befogadására szólította fel őket. A befogadás azonban nem tömeges, és van, ahol a hívők ellenállásába ütközik. Aki nemet mond a befogadásra, nem nevezheti magát kereszténynek - jelentette ki Francesco Moraglia velencei pátriárka.

Ferenc pápa a bevándorlók befogadására szólította fel vasárnap egyházát. Angelo Bagnasco, az olasz püspöki kar elnöke azt mondta: ha a több mint 27 ezer olasz plébánia mindegyike befogad egy-egy bevándorló családot, több mint százezer embernek tudnának segíteni.

14:08
szeptember 08, 2015
Vágólapra másolva!

Megszólalt a miniszterjelölt

Növelni kell a magyarok biztonságérzetét – ezt tartotta az egyik alapkérdésnek Simicskó István a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi meghallgatásán. Arról, hogy a miniszterjelölt mit gondol a menekültválságról, ITT olvashat részletesen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!