A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök a taxi-Uber vitában azt a megoldást támogatja, hogy új szabályozás jöjjön létre, a másik lehetőség a szabályok teljes feladása lenne, de Orbán Viktor szerint ez senkinek sem lenne jó. A kormányfő pénteki rádióinterjújában beszélt még a migrációs helyzetről és az arra adott magyar és külföldi válaszokról, a családi otthonteremtés fontosságáról és az államadósság helyzetéről. Percről percre követtük Orbán Viktor interjúját.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés
08:25
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

A várható témák

Orbán Viktor, ahogy korábbi rádióinterjúiban, úgy minden bizonnyal ma is beszél a migrációs helyzetről és az Európai Unió állapotáról, az aktualitások között pedig várhatóan szóba kerül a taxisok demonstrációja, valamint a csok, a családok otthonteremtési kedvezménye.

08:28
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

Emberek és hektárok

Február 10-én dönt a kormány a megszűnő állami hivatalokról, amiről minden bizonnyal a miniszterelnök is kifejti véleményét, ahogy arról is, hogy még 150 ezer hektárnyi állami föld vár eladásra.

08:31
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

Mindjárt kezdődik

A hírek után, azonnal kezdődik a beszélgetés.

08:33
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

Osztrák szigorítás

Újra téma a menekültek helyzete, az osztrák határellenőrzés szigorításáról is kérdezik majd Orbánt.

08:35
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

Rendkívüli állapot, alkotmánymódosítás

Magyarországnak is rendelkeznie kell azokkal a törvényekkel, amelyek a legtöbb európai országban rendelkezésre állnak a terrorizmus elleni küzdelemben. A legfontosabb az emberek biztonsága. A statáriális jelzőről azt mondta, a magyar politika a túlzások művészete.

08:38
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

Osztrák szigorítás, menekültügy

Az utóbbi hónapok legfontosabb hírének nevezte a menekültek számának befogadásáról, ellenőrzéséről szóló osztrák döntéseket. Kimondták végre, hogy Európa nem tud korlátok nélkül menekülteket befogadni. "A legjobb bevándorló a nem jövő bevándorló." Ez a magyar álláspont.

08:41
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

Ellenőrizetlenül senkit, román határzár

Az osztrákok beismerték, hogy ellenőrizetlenül senkit sem szabad beengedni, mert abból baj lesz. Európa teherbíró képessége korlátozott. Becsületesebb az elején megmondani a menekülteknek, hogy ennyien jöhettek, többen nem.

Magyarországon nem lesz újra menekültútvonal Forrás: Police.hu

Magyarországon nem lesz újra menekültútvonal, a román határnál a határzár felállításához szükséges előkészítő munkálatok megtörténtek.

08:43
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

Brüsszelizmus

A brüsszelizmus az, amikor nem engedik a nemzetállamokat saját hatáskörben dolgozni. Előáll egy gond, és első reflexből kimondják, hogy európai megoldás kell, de Brüsszel ezt a megoldást nem tudja kezelni. Ha a nemzetek nem védik meg Európa határait, akkor nem lesz megoldás.

08:45
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

Megvédi a lengyeleket

Brüsszelt irritálják az erős nemzetállamok, mert egyenesen beszélnek, és kimondják azt, hogy egyes kérdéseket nem Brüsszelben, hanem Budapesten vagy Varsóban kell megoldani. A lengyelek semmi olyat nem tettek, ami kritikát érdemelne. Közép-Európa ma semmiben sem marad el a demokrácia követelményeit tekintve a kontinens nyugati felétől. Sőt. 

08:46
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

Februári uniós csúcs témája

A menekültkérdés mindig napirenden van, a brit javaslatokról jó lenne majd dönteni.

08:48
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

Taxisdemonstráció

A taxisok és az Uber vitája rendkívül izgalmas. Érdekes, hogy a modern technológia hogyan kérdőjelez meg hagyományos üzleti modelleket, hogyan kell ezekhez a változásokhoz sokkal gyorsabban alkalmazkodni a jövőben. Ez a változás gyorsulni fog, a kormányok számára is kihívást jelent, beszélni kell arról, hogyan fog kinézni az élet 10-15 év múlva.

08:51
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

Új szabályok jönnek a személyszállításban

Az emberek joggal várják el az államtól, hogy mindenkire ugyanolyan szabályok vonatkozzanak, és azt tartassa be. Ma a taxisokra szigorúbb szabályok vonatkoznak, mint más személyszállító szolgáltatókra.

Veszélyes üzem, szabályozni kell Fotó: Polyak Attila - Origo

Van elképzelés a megoldásra, vagy az állam a lovak közé dobja a gyeplőt, és azt mondja, hogy az ügyesebb, tehetségesebb majd boldogul. Ezt ő nem tartja jónak. A másik megoldás, hogy új szabályokat kell hozni, amelyek mindenkire vonatkoznak. A napokban lesznek ilyen változások.

08:52
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

Agglomerációs közlekedés

Mindenki lássa el a saját feladatát. A közigazgatási területeken a tömegközlekedés fenntartása az önkormányzat feladata, a helyközi közlekedés ellátása az államé, ezzel meg kell birkóznia.

08:55
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

Csok, lakásárak

Gazdasági és családpolitikai kérdés egyszerre az új családtámogatási rendszer. Két új rendeletet alkotnak meg, amely tisztázza a feltételeket, nem a régi szabályozást foltozgatját. Magyarországon ma negyedannyi lakás épül, mint például Lengyelországban.

Felpezsdíti az ingatlanpiacot és az építőipart a Csok Forrás: Northfoto

Az, hogy most majd sok lakás épül, az "jó probléma", elérhetővé teszik a gyermekeket vállaló fiataloknak, középkorúaknak, hogy otthonhoz juthassanak.

08:58
január 22, 2016
Vágólapra másolva!

A legfontosabb feladatok

Meg kell alkotni a 2017-es költségvetést, azt már júliusban tervezik elfogadni. A cél az, hogy ne csak a nemzeti össztermék arányában csökkenjen az államadósság, hanem ténylegesen.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!