A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Két miniszter posztja is veszélyben

Események

Orbán évértékelő
Évértékelő beszédet mond Orbán Viktor kormányfő Budapesten, a Várkert Bazárban.
A kormányfő, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Az idei a tizennyolcadik évértékelője.
2016.02.28.
Orbán évértékelő Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a kormányfő hagyományos évértékelő beszédén a Várkert Bazárban 2016. február 28-án.
Vágólapra másolva!
Ma Kornélia napja van. Esős, szeles nap várható, a hőmérséklet 5-15 fok között lesz, négy nyugati megyére figyelmeztetést adtak ki az eső és a hó miatt. 169 éve ezen a napon született Alexander Graham Bell, a telefon skót születésű amerikai feltalálója. Észak-Korea több rakétát lőtt ki az után, hogy az ENSZ újabb büntetőintézkedéseket fogadott el a kommunista állammal szemben. Orbán Viktor leválthatja két miniszterét, a gyilkosággal gyanúsított Gál Roland pedig lemondott önkormányzati képviselői megbízatásáról. Ez történt szerda éjjel és csütörtök reggel, percről percre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül46 bejegyzés
07:48
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Köszöntse fel a Kornéliákat!

Az év 63. napja a mai, a Kornéliák ünneplik névnapjukat. Szintén ma ünnepelhetnek az Alexandrák, az Apolkák, a Frigyesek, a Gundák, az Irmák, a Kamillák, a Kornélok, a Kunigundák, a Máriák, a Múzsák és az Oszkárok.

07:49
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Eső, hó és nagy szél jön

Egy mediterrán ciklon felhőzete éri el hazánk térségét, melynek hatására eleinte csak délnyugaton, délutántól már máshol is elered az eső. Késő estétől kiterjedt, kiadós esőzés várható (a hegyekben havas eső, hó is hullhat). A változóan felhős keleten 9 és 14, a már reggeltől csapadékos nyugaton 5 és 9 fok között alakulhat a hőmérséklet. Napközben fokozatosan megerősödik, majd estétől viharossá fokozódik az északi szél, írja a Koponyeg.hu.

07:51
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Elhunyt a híres cirkuszművész

Életének századik évében elhunyt Czeisler Ferenc - művésznevén Tihany - magyar származású cirkuszművész, illuzionista. 1916-ban született Magyarországon. Különös életpályája 13 éves korában kezdődött, amikor kivándorolt Uruguayba szerencsét próbálni. Családjával 1953-ban Brazíliában telepedett le, majd megalapította a Tihany Bűvész cirkuszt, amely több mint ötvenéves fennállása alatt a dél-amerikai kontinens legszebb és egyik legismertebb cirkuszává vált. Tihany 1984-ben vonult vissza, az Egyesült Államokban telepedett le. Las Vegasban hunyt el.

Czeisler Ferenc cirkuszművész, illuzionista, bűvész Forrás: Maciva Nonprofit Kft.
07:54
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Észak-Korea több rakétát is kilőtt

Észak-Korea több rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki csütörtökön, alig pár órával az után, hogy az ENSZ újabb büntetőintézkedéseket fogadott el a kommunista állammal szemben. A Yonhap dél-koreai és az AFP francia hírügynökség is arról írt, hogy rövid hatótávolságú rakétákat lőttek ki a Japán-tenger irányába Észak-Koreából. A Reuters brit hírügynökség ugyanakkor azt írta: a dél-koreai hadsereg egyelőre nem tudja, hogy Phenjan rakétákat lőtt ki vagy tüzérségi tűzről van szó. Katonai források szerint 300 milliméteres vagy rövid hatótávolságú rakétákról lehet szó, amelyek 100-150 kilométert tettek meg, mielőtt a tengerbe zuhantak.

Észak-Korea legutóbb kiadott postai bélyege Forrás: AFP/Kcna Via Kns

08:00
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Figyelmeztetés négy megyére

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Somogy, Zala, Vas, illetve Veszprém megyére az intenzív csapadék miatt. Zala, Veszprém és Vas megyében havazás is várható.

08:05
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Először dönt népszavazás egy zászlóról

Megkezdődött csütörtökön a döntő szavazás Új-Zélandon arról, hogy lecseréljék-e az ország zászlaját. A 4,7 millió választásra jogosult postán adhatja le voksát a következő három hét folyamán, az előzetes eredményeket pedig március 24-én teszik majd közzé. A felmérések szerint a többség arra fog szavazni, hogy maradjon az ország jelenlegi zászlaja. A választás szervezői hangsúlyozzák, hogy ez az első alkalom a világon, hogy egy ország zászlajáról népszavazás dönt.

08:08
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Az eső volt a tél meglepetése

Melegebb és esősebb volt a szokásosnál a téli időszak, különösen a február, amikor az átlaghőmérséklet 5 Celsius-fokkal haladta meg a sokéves átlagot, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzéséből. Az évszak középhőmérséklete országos átlagban 2,4 Celsius-fok volt, ami jelentős elmozdulást jelent a sokéves (1981 és 2010 közötti), 0 fok körüli normálértékhez viszonyítva.

08:12
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Áder nem írja alá a jegybanktörvényt?

A Magyar Nemzet azt írja, Áder János államfő valószínűleg nem írja alá a jegybanktörvényt. Még kedden szavazta meg az Országgyűlés azt a törvénymódosítást, hogy a jegybanktól az alapítványhoz került közpénz elveszíti közvagyon jellegét. Róna Péter közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának tagja szerint az ügyben akár a hűtlen kezelés gyanúja is felmerülhet.

Forrás: MTI/Kovács Attila
08:15
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Jól kezdte a napot a forint

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon csütörtök reggelre: az euróhoz, a dollárhoz és a svájci frankhoz képest gyengült, míg a japán jennel szemben erősödött. Reggel hét órakor az eurót 310,52 forinton, a dollárt 285,99 forinton, a svájci frankot 286,67 forinton, a japán jent pedig 2,5062 forinton jegyezték. Nyitóárfolyamához képest az euró 0,04 százalékkal, a dollár 0,13 százalékkal, a frank pedig 0,03 százalékkal erősödött, míg a jen 0,48 százalékkal gyengült.

08:20
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Szerbia felől erősödik a migránsok nyomása

A horvát szakaszon egyetlen illegális migránst sem fogtak el a hatóságok, Szerbia felől azonban egyre erősödik a nyomás - olvasható a Magyar Hírlap csütörtöki számában. A szerb szakaszon az elmúlt hetekben naponta hatvan-hetven főt állítottak elő a hatóságok, az eddigi csúcs 237 fő volt február 21-én. 

08:24
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Egy kamion elütött egy gyalogost

Az Útinform csütörtök reggeli információi szerint a 471-es főúton, Sámsonkert közelében, a 7. km-nél két személyautó összeütközött. A fél útpályát lezárták. A 81-es főúton, Székesfehérvár közelében, a 6. km-nél egy kamion elütött egy gyalogost. Tart a helyszínelés, a fél útpályát ott is lezárták.

08:29
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Sok a túlsúlyos gyerek itthon

Minden ötödik magyar gyerek túlsúlyos, mondta az M1 Ma Reggel című műsorában Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke. Ez a legrosszabb mutató Európában. 2016 egyébként az elhízás elleni harc éve.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Markus Scholz
08:35
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Áldozat nincs, utórengés van

Hat utórengése volt csütörtök reggel az előző napi erős indonéziai földmozgásnak, de intenzitásuk egyre gyengült. A hatóságok továbbra sem tudnak áldozatról, és megállapították, hogy a lakosság a korábban elszenvedett földrengések tapasztalatai alapján fegyelmezettebben reagált a természeti katasztrófára, mint korábban. Szerda este 7,8-es magnitúdójú földrengés volt az Indonéziához tartozó Szumátra nyugati partjainál.

08:39
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Nagy a dugó a pesti rakparton

A budai rakpart jól járható, a pestin azonban már torlódik a forgalom, aki teheti, kerülje el. A XX. kerületben egy kisbusz és egy személyautó összeütközött a Rákóczi út és a Mártírok útja kereszteződésénél, a helyszínelés már befejeződött.

08:45
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Kosarasnak készült A Dal nyertese

Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie nyerte meg A Dal nevű válogatót, így ő képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A 25 éves énekes a Blikknek elmondta, hogy nagyon sokáig a sport volt a lételeme, imádott kosárlabdázni, aztán egy térdsérülés miatt fordult végül az éneklés felé.

A dal, amit Stockholmban is előad majd:

08:51
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Összeírták a sztrájkoló tanárokat

A Pedagógusok Szakszervezete felmérte, kik azok a pedagógusok, akik hajlandóak részt venni sztrájkban, a megyei szervezeteknek szombatig kell az eredményeket beküldeniük - olvasható a Magyar Idők csütörtöki számában. A napilap szerint minden iskolába és óvodába el kellett juttatniuk az aláírásgyűjtő adatlapokat, amelyeken a dolgozók neve mellett szerepel az is, hogy részt vennének-e egynapos vagy akár hosszabb sztrájkban. A pedagógusok sztrájkbizottsága folytatná a tárgyalásokat a kormánnyal, de megtette az előkészületeket a sztrájkra.

Forrás: MTI/Varga György
08:57
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Nagy cégek karolják fel a startupokat

Startup vállalkozások ötleteinek támogatására hozott létre nemzetközi szövetséget négy nagy távközlési szolgáltató, a Deutsche Telekom (DT), az Orange, a Singtel és a Telefónica. A négy nagyvállalat a múlt héten Barcelonában megrendezett Mobil világkongresszuson tette közzé "Go Ignite" elnevezésű globális felhívását, amelyre öt kategóriában - dolgok internete (Internet of Things - IoT), kiberbiztonság, big data elemzési eszközök, tartalomszolgáltatás, valamint az ügyfélélmény javítása - várják az ötletgazdák jelentkezését.

09:02
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Vak komondor után gyomorfekély

A Bors azt írja, gyomorfekéllyel kezelik Balogh Józsefet, Fülöpháza polgármesterét, akinek emiatt le kellett mondania új hobbijáról, a dzsúdzsucuedzésekről. Baloghot korábban kizárták a Fideszből, mert 2013-ban ittasan arcon ütötte élettársát. Az eset után azt állította, a nő átesett a közöttük álló vak komondoron.

09:07
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

12 ezren várakoznak a görög-macedón határon

Egyre kilátástalanabb a helyzet a görög-macedón határon, szinte teljes a határzár, a macedónok alig engednek át menedékkérőket. A határ görög oldalán 12 ezren várakoznak, becslések szerint hétvégére ez a szám elérheti a 20 ezret is, derült ki az M1 helyszíni tudósításából.

Gevgelija, görög-macedón határ. Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff
09:12
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog születésnapot!

A mai napon ünnepli 47. születésnapját Bátorfi Csilla kilencszeres Európa-bajnok asztaliteniszező. Szintén ma fújhatja el a gyertyákat a szülinapi tortáján az 1949-ben született Ascher Tamás, Kossuth-díjas rendező, valamint a nála három évvel idősebb Vári Attila, József Attila-díjas író, költő, publicista. 1844-ben ezen a napon született Gundel János, vendéglős, a magyar szálloda- és vendéglátóipar úttörője, 1847-ben pedig Alexander Graham Bell, a telefon skót születésű amerikai feltalálója látta meg a napvilágot március 3-án.

09:17
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Meghackelné a Pentagont? Itt az alkalom!

Hackereket keres a Pentagon, hogy megpróbálják feltörni az amerikai védelmi tárca nyilvánosan elérhető honlapjait, rávilágítandó a biztonsági résekre, sebezhető pontokra. A Pentagon tájékoztatása szerint ez az első alkalom, hogy a szövetségi kormány külsősöket kér fel ilyen feladatra. A vállalati szektorban bevett gyakorlat az úgynevezett etikus hackerek alkalmazása a biztonsági rendszerek tesztelésére.

09:20
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Rejtélyes delfinpusztulás

Rejtélyes delfinpusztulás okát próbálják feltárni argentin kutatók, miután csaknem két tucat sósvízi folyami delfin tetemét mosta partra a víz a napokban Buenos Airestől délre, több helyen is. A sósvízi folyami delfin veszélyeztetett állatfaj, kizárólag Argentína, Uruguay és Brazília parti vizeiben él. Gloria Veira, a Mundo Marino alapítvány szóvivője elmondta, hogy a 23 delfintetemet a múlt héten vetette partra a tenger, és a tengeri emlősök orrán szokatlan nyomokat találtak.

09:25
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Tovább lassult a kínai növekedés

A várakozásokkal ellentétben nem gyorsult, hanem a januári hathavi csúcsról csökkent és lassult a kínai szolgáltatóipari szektor növekedése februárban. A Caixin Insight Group kínai és a Markit londoni piackutató intézet együttműködésével készített felmérés csütörtökön közzétett adatai szerint a szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke 51,2 pontra gyengült a januári 52,4 pontról. Elemzők a növekedés gyorsulását jelző számra, 52,6 pontra számítottak.

09:30
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Ezért dühösek az Arsenal-szurkolók

Úgy tűnik, idén sem lesz bajnok az Arsenal, amely hazai pályán kapott ki a Swansea-tól, és így már hat pont a hátránya az éllovas Leicester mögött. A csapat egymás után három tétmeccset bukott el, ami majdnem hat éve nem fordult elő az Ágyúsokkal.

No wonder Arsenal fans are so ??????

Közzétette: 101 Great Goals.com2016. március 2.
09:34
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Újra támad a Bagi-Nacsa páros

A Dunán tér vissza Bagi Iván és Nacsa Olivér, a két humorista a szokásos paródiák mellett a napi aktualitásokra is reagál majd a műsorban. Az M1 Ma reggel című adásában elárulták, sikerült megnyerniük a műsorba olyan neveket is, mint Reviczky Gábor és Törőcsik Mari.

09:38
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Javaslatokat készít a NVB

A hónap végéig elkészíti javaslatait a Nemzeti Választási Bizottság arról, hogyan lehetne elkerülni az olyan helyzeteket, mint amilyen a vasárnapi boltzárról szóló legutóbbi népszavazási kezdeményezés körül kialakult. Erről Patyi András, a testület elnöke beszélt reggel a Kossuth rádióban.

09:39
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Zavarkeltésnek indult, négy halott a vége

Négy halálos áldozata van a muzulmán felkelők támadásainak Thaiföld déli részén. Az egyik támadás Jala tartományban történt csütörtök reggel egy kaucsukfa-ültetvényen. Az áldozat 55 éves, buddhista vallású volt, aki ott dolgozott. Holttestét a támadók felgyújtották. Praponvat Khantivaranant, a helyi rendőrség parancsnoka elmondta, hogy a tettesek indítéka feltehetően zavarkeltés volt, az áldozatnak nem volt semmilyen konfliktusa szomszédaival.

09:46
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Így zajlik a Puskás-stadion bontása

Nyolc hónapig tartanak a legendás létesítmény bontási munkálatai, az új stadiont év végén kezdik el építeni, és 2019-re készülhet el. 2020-ban pedig Eb-meccseket rendeznek majd az új stadionban.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
09:52
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Verebest súlyos tüdőbetegség kínozza

A Blikk szerint kiderült, hogy súlyos tüdőbetegségben szenved a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya, Verebes József. A 74 éves Verebes nagyon sokat fogyott, ehhez gyengeség és kiszáradás társult, és erős köhögőrohamok kínozzák, olyankor még fulladás is. Az MTK egyik törzsszurkolója, Fränk Sándor azt mondta a lapnak, Verebes csak néhány lépést képes megtenni, és alig van étvágya.

09:59
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

A görögök 150 ezer migránsra készülnek

Görögország felkészül akár 150 ezer migráns ideiglenes ellátására is, miután Macedónia jelenleg csak nagyon kevés embert enged be saját területére a két ország közös határán, és emiatt feltorlódhatnak Görögországban. "Számolnunk kell azzal az eshetőséggel is, hogy Macedónia teljesen lezárja a határt. Amíg ez így lesz, és amíg nem áll fel az európai migránsáthelyezési és letelepítési program, addig ezek az emberek nálunk lesznek" - mondta Joannisz Muzalasz görög bevándorlásügyi miniszter.

Sátortábor Macedóniában, a görög határfalu, Idomeni közelében március 2-án Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki
10:02
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Menekültek is indulhatnak a riói olimpián

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése értelmében részt vehetnek a riói olimpián olyan menekült sportolók is, akik teljesítik a szintidőt, illetve kvótát szereznek. A brit Guardian híre szerint 43 sportolóról lehet szó, akinek ott lenne a helye a játékokon, de jelenleg nem képviselheti a hazáját.

10:04
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Csökkenéssel nyitott a pesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,22 pontos csökkenéssel, 24 093 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záróértékéhez képest 0,01 százalékkal gyengült.

10:09
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelmi forgalom januárban 1,6 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi magas bázishoz képest, és 2,1 százalékkal bővült a naptárhatástól megtisztított adatok szerint - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal. Az év első hónapjában 1,5 százalékos csökkenést mutatott az élelmiszerfogyasztás a naptárhatástól megszűrt adatok szerint. A nem élelmiszer jellegű termékek forgalma 5,7 százalékkal nőtt. Az üzemanyagok kereslete az egy évvel korábbi magas szinthez képest 4,4 százalékkal nőtt januárban.

10:14
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

4500 éves szobor maradt a menekültek után

A migránsok által hátrahagyott, 4 és fél ezer éves sumér szobrokat találtak a szlovén hatóságok a Macelj-Gruskovje horvát-szlovén határátkelőhöz közeli befogadóállomáson. A három, jelentős történelmi és művészeti értékkel bíró szoborra még tavaly novemberben bukkant a rendőrség, de addig nem hozták nyilvánosságra, míg a ljubljanai nemzeti múzeum az alkotások eredetiségét hivatalosan meg nem erősítette.

10:20
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Párizs pluszban, London mínuszban nyitott

Vegyesen nyitottak csütörtökön a vezető európai értéktőzsdék. A frankfurti DAX-index 0,34 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,13 százalékos pluszban, míg a londoni FTSE-100 index 0,05 százalékos mínuszban indította a kereskedést. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,19 százalékkal növekedett. A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, a Brent és a WTI ára csökken.

10:26
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Olasz speciális egység indul Líbiába

Az olasz fegyveres erők ötvenfős speciális felderítő egysége indul el Líbiába a következő órákban, és Róma további háromezer katonával kész részt venni az észak-afrikai országban tervezett nemzetközi műveletben - írta a Corriere della Sera olasz napilap. Az észak-afrikai országban kezdődő katonai misszióval Olaszország nyíltan szerepet vállal a Líbiában zajló nemzetközi műveletben, amelynek célja az ország stabilitásának helyreállítása. Az olasz egységek hivatalosan a líbiai hatóságok felkérésére támogatják a nyugati szövetségeseket.

10:32
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Ezzel védi Räikkönen fejét a Ferrari

Jules Bianchi halála óta ismét előkerült a téma, hogy ki kellene találni egy megoldást, amely megvédi a Forma-1-es pilóták fejét, és a Barcelonában tesztelő Ferrari elővezette a saját találmányát, amelyet a lenti képen Kimi Räikkönen autóján csodálhatunk meg.

10:38
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

580 menekült érkezett ma reggel

Több mint 580 menekült érkezett csütörtök reggel a pireuszi kikötőbe a görög szigetekről, délutánra 515 társukat várják - jelentette a görög állami rádióadó. A görög-macedón határon fekvő Idomeninél eközben továbbra is nagy a feszültség. Görög médiaértesülések szerint jelenleg több mint 11 ezer migráns várja, hogy Macedónia megnyissa a határt. A görög hatóságok előző nap megkezdték egy kisebb méretű fogadótábor felállítását a helyszínen.

10:44
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

73 ezer hektár van víz alatt itthon

A várható további esőzések miatt a belvízi helyzet egyelőre nem fog javulni, az árhullámok viszont levonulóban vannak - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. Siklós Gabriella elmondta: a belvízi elöntés nagysága nem változott, országszerte 73 ezer hektárnyi terület van víz alatt. A következő 5-6 napban még mintegy 15-20 milliméter csapadék várható, a talaj pedig nagyon telített, nem tudja befogadni a csapadékot.

Belvíz a szántóföldön Hódmezővásárhely térségében Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
10:49
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Lemondott a gyilkossággal gyanúsított Gál

A dunaújvárosi önkormányzat csütörtöki tájékoztatása szerint hétfőn írásban lemondott önkormányzati képviselői megbízatásáról a gyilkossággal gyanúsított Gál Roland (Fidesz-KDNP). Közlésük szerint a lemondás kedd reggel érkezett meg a helyi választási irodára. Azt írták, hogy a helyi választási bizottság pénteken 8 órakor ülésezik, melynek tárgya Dunaújváros megyei jogú város 4. számú egyéni választókerületében időközi választás kitűzése.

Forrás: AFP/Joe Raedle
10:56
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

A légikísérő gyújtogatott a repülőn

Az American Airlines Dallasból Detroitba tartó járatán tűz ütött ki a vécén, amelyet az egyik légikísérő, Johnathan Tafoya-Montano észlelt, majd el is oltott. Azóta kiderült, a tüzet ő maga okozta, így letartóztatták, de szabadlábon védekezhet. Az eset még február elején történt, és a gép végül gond nélkül landolt Detroitban, írja a CNN.com.

11:01
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Két miniszter posztja is veszélyben

A Figyelő szerint Orbán Viktor miniszterelnök két miniszterét is lecserélheti, egyikük Fazekas Sándor agrárminiszter, a másik Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.

11:11
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

A külügy dörgedelmes közleménye migránsügyben

Felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy egyes európai vezetők a kvótareferendummal kapcsolatban bírálják a magyar kormányt, mert a demokrácia egyik legalapvetőbb eszközével akar élni.

A szaktárca Thorbjorn Jaglandnak, az Európa Tanács főtitkárának vádjait utasította ezzel vissza.

11:12
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Sörrel és almás pitével ünnepelt az űrhajós

Az amerikai Scott Kelly majdnem egy évet töltött az űrben, és amikor Amerikában landolt, többek között Jill Biden, az alelnök felesége, valamint ikertestvére, Mark várta. Biden sörrel és almás pitével köszöntötte Kellyt, akinek az elkövetkező hetekben számos orvosi vizsgálaton kell majd részt vennie, írja a CNN.com.

11:16
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Irán büszke a Hezbollahra

Hibának nevezte Hoszein Amír Abdal-Lahián iráni külügyminiszter-helyettes azt, hogy az Öböl Menti Együttműködési Tanács terrorszervezetnek nyilvánította a Hezbollah libanoni radikális síita szervezetet. A Szaúd-Arábiát, Kuvaitot, Bahreint, Katart, Ománt és az Egyesült Arab Emírségeket tömörítő tanács határozata egy "újabb hiba", amely aláássa a térség stabilitását és békéjét, illetve Libanon egységét - mondta az arab és afrikai országokért felelős külügyminiszter-helyettes. Hozzátette, Irán "büszke" a Hezbollahra.

11:19
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Fegyverrablás Houstonban

Kalapácsokkal felszerelkezett, maszkot, kesztyűt és kapucnis pulóvert viselő rablók törtek be egy fegyverkereskedésbe a Texas állambeli Houstonban 2016. március elsején.

Forrás: MTI/EPA/Houston Crime Stoppers/Houston Crime Stoppers


A fekete Chevrolettel érkező betörők legalább 50 fegyvert elraboltak.

Forrás: MTI/EPA/Houston Crime Stoppers/Houston Crime Stoppers

A fotókat most tették közzé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!