Moszkvában nagy hó esett, miközben Amerikába tisztul a kép

Események

Címlap
Orbán Simicska
Vágólapra másolva!
Ma Lujza napja van. Szeles idő lesz, de kisüthet a nap. Ma ünnepli születésnapját Mihail Gorbacsov, Csernus Imre és Jon Bon Jovi. Amerikában Hillary Clinton és Donald Trump elnökjelölt-aspiránsok nyerték a szuperkeddet. Az Európai Bizottság ma hozza nyilvánosságra, mennyi pénzt szán a Görögországban kialakult humanitárius válság kezelésére. Moszkvában rekordhó esett. Ez történt kedd éjjel és szerda reggel, percről percre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül71 bejegyzés
07:51
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog névnapot kívánunk!

Boldog névnapot kívánunk Lujza nevű olvasóinknak! Ha Ön nem Lujza, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! Ma Absa, Absolon, Axel, Harri, Harriet, Hendrik, Henriett, Henrietta, Henrik, Kada, Károly, Lél, Szendile nap is van.

07:51
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Szeles idő lesz

Az északkeleti megyékben tartósan felhős idő valószínű, ott csak délután és inkább csak rövid időre süthet ki a nap. Az ország többi részén viszont, ha nem is zavartalan, de legalább néhány órás napsütés várható, sőt a déli megyékben többórás napsütés valószínű, írja a Met.hu. A nyugat felől érkező újabb felhősávból az északi megyékben lehet néhol jelentéktelen csapadék. A délire forduló szél ismét megélénkül.

07:52
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Humanitárius válság Görögországban

Az Európai Bizottság várhatóan ma jelenti be a csomagját, amiből a Görögországban a menekültek beáramlása miatt kialakult humanitárius válságot akarják kezelni, írja a BBC.

Görög határőr a macedón határnál Forrás: AFP/Robert Atanasovski
07:53
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Clinton és Trump

A demokratáknál Hillary Clinton, a republikánusoknál Donald Trump lehet a nagy győztese a "szuperkeddnek", az amerikai előválasztási folyamat eddigi legfontosabb állomásának, ők ketten diadalmaskodtak ugyanis azon szövetségi államok többségében, amelyekben előválasztásokat tartottak. Azokban az államokban, ahol jelölőgyűléseken döntenek, később lesz eredmény.

08:01
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedett a benzin ára

Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott. Az emeléssel a benzin átlagára 301-302 forintra nőtt, a gázolaj ára 300-301 forint maradt.

08:07
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Kiesett a kisgyerek a furgonból

Egy kínai autópályán induláskor kiesett egy kisgyerek egy furgon hátuljából, írja a CNN.

08:11
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Fegyverként használják a menekülteket

Moszkva és Damaszkusz fegyverként veti be a menekültáradatot Európa destabilizálására - jelentette ki kedden az amerikai szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságában a NATO európai erőinek főparancsnoka.

08:13
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Schengent meg kell menteni

Az Európai Bizottság szerint az unió külső határait meg kell erősíteni, de a schengeni övezet összeomlása káros lenne a gazdaságra és visszavetné a turizmust, írja a Guardian.

08:15
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog születésnapot!

Ma ünnepli születésnapját Devecseri Ádám kenus, Vas Márton jégkorongozó, Csernus Imre pszichiáter, Balázs Fecó énekes, Daniel Craig amerikai színész, Jon Bon Jovi amerikai zenész, John Irving és Tom Wolfe amerikai írók és Mihail Gorbacsov, a Szovjetúnió volt elnöke.

08:17
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Ázsia csúcson jár

Lendületes emelkedéssel indult a kereskedés az ázsiai piacokon. Az indexek 2-4 százalékos pluszban jártak hazai idő szerint 7 óra körül, amivel 2 havi csúcsra futottak a mutatók. Az Origo cikkét itt olvashatják.

08:17
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon szerda reggelre: az euróhoz képest stagnált, a dollárral és japán jennel szemben gyengült, míg a svájci frankhoz viszonyítva erősödött.

08:22
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Kitto Kattó

A japán diákok előszeretettel esznek Kit Katot vizsga előtt. Japánul az édességet Kitto Kattónak hívják, ami nagyon hasonlít a kitto kacu kifejezésre, ami japánul biztos győzelmet jelent. A BBC összegyűjtötte, Ázsiában a diákok milyen rituálékkal készülnek a vizsgákra.

A szigetországban aranyozott változat is kapható, limitált példányszámban, tizenhat dollárért Forrás: AFP/Nestle Japan
08:24
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Kína blokád alá vett egy szigetet

A Fülöp-szigeteki média szerint kínai hajók blokád alá vettek egy vitatott szigetet, környékéről elüldözték a halászhajókat, írja a Guardian.

08:28
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Nem sértették meg a tűzszünetet

Az elmúlt 24 órában nem történt olyan incidens Szíriában, amely a péntek éjfélkor életbelépett tűzszünet jelentős megsértésének tekinthető - közölte helyi idő szerint kedden az amerikai külügyminisztérium Washingtonban.

08:32
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

A bíboros tudott a gyerekmolesztálásról

George Pell ausztrál bíboros beismerte, 1974-ben tudott róla, hogy Ted Dowlan gyerekeket molesztált. A tanárt áthelyezték, a bíboros senkinek nem jelentette az ügyet, mert arra számított, hogy Dowlan "segítséget fog kapni", írja a Guardian.

08:34
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Kerüljék el a Szépvölgyi utat a III. kerületben

Lassan araszol a forgalom Budapesten a Szépvölgyi úton. Csatornamunkák miatt a Kolosy tértől a Montevideo utcáig áll a kocsisor.

A Szépvölgyi út reggel Forrás: Origo
08:35
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Lagzi Lajcsi a Bors címlapján

Forrás: Origo
08:37
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Egy év után újra a Földön

Épségben hazatért a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről Scott Kelly amerikai és Mihail Kornyijenko orosz űrhajós. Az asztronauták majdnem egy évet töltöttek el az űrben, egy jövőbeli Mars-missziót készítettek elő. Az Origo cikkét itt olvashatja.

A kazahsztáni "leszállópályán" Forrás: AFP/Nasa/Bill Ingalls
08:40
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Óceán a Jupiter holdján

1973-ban a mai napon kezdődött el az amerikai csapatok kivonása Vietnamból. 1458-ban a mai napon választották cseh királlyá Podjebrád Györgyöt, Hunyadi Mátyás apósát. 1998-ban március 2-án a Galileo űrszonda adatai alapján megerősítették, hogy a Jupiter gázóriás Európa nevű holdján a jégkéreg alatt folyékony óceán van. 

08:42
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

A Delta Force első sikere

Az amerikai különleges erők (a híres Delta Force vezetésével) fogságba ejtettek egy feltételezett IS-ügynököt Irakban, tájékoztat a CNN.

08:43
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Jár az 1-es villamos

Az 1-es villamos közlekedését érintő zavar véget ért, a következő néhány percben még előfordulhat megnövekedett követési idő, tájékoztat a BKK.

08:44
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Itt is dugó, ott is dugó

Zsúfoltságra kell számítani az M1/M7-es közös bevezető szakaszán és a folytatásában a Budaörsi úton befelé is, a 10-es főúton befelé az ürömi körforgalom előtt, a 11-es főúton szintén befelé a Pünkösdfürdő utca előtt, és a Szentendrei úton a Mátyás király úttól befelé, tájékoztat a BKK.

Torlódik a forgalom a Budakeszi úton, a Hűvösvölgyi úton és tovább a Szilágyi Erzsébet Fasoron a Széll Kálmán tér felé, a Váci úton a központ irányában, illetve a Megyeri úton a Váci út előtt, a Kerepesi úton és a Fogarasi úton befelé a közös csomópont előtt.

Erős a forgalom a Róbert Károly körúton a Váci út környékén, illetve a Hungária körúton a Kerepesi út közelében.

Araszol a kocsisor a Pesti alsó rakparton a Dráva utcától dél felé, a Budai alsó rakparton a Margit hídtól szintén a déli irányban, a Szabadság hídon Pestre.

Lassú az előrejutás a II. Rákóczi Ferenc úton az M0-s közelében, a Soroksári úton és a Gyáli úton befelé a Könyves Kálmán körút előtt.

08:50
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Bin Laden végrendelete

Nyilvánosságra hozták Oszama bin Laden végrendeletét és levelezésének egy részét, tájékoztat a CNN.

Oszama bin Laden és Barack Obama játék figurák egy kínai boltban Forrás: Imaginechina/Weng lei - Imaginechina
08:53
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Simicska megbuktatná Orbánt

Simicska Lajos milliárdos nagyvállalkozó az ismerősei szerint vagyonokat áldozna a kormányváltásra, írja a Blikk.

A lap szerint Simicska az utóbbi időben a Jobbik felé kezdett húzni, és nem bánná, ha a pártot vezető Vona Gábor lenne majd a miniszterelnök.

08:56
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Lebutítja a méheket a növényvédő

A klórpirifosz növényvédő szer gyengíti a méhek memóriáját és tanulási képességét - derítették ki az új-zélandi Otagói Egyetem kutatói. Ez még jobban növelheti a faj kihalásának esélyét. A szert nem csak a szigetországban, az egész világon használják, írja a Sciencedaily.com.

09:00
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Az F-35-ösök első bombái

Az amerikai légierő új, F-35-ös vadászbombázói gyakorlatozás közben először dobtak le bombákat, tájékoztat a CNN.

09:03
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Budapest elesett

Zsúfoltságra kell számítani a 10-es főúton befelé az ürömi körforgalom előtt, a 11-es főúton szintén befelé a Pünkösdfürdő utca előtt, és a Szentendrei úton a Mátyás király úttól befelé, tájékoztat a BKK.

Torlódik a forgalom a Budakeszi úton, a Hűvösvölgyi úton és tovább a Szilágyi Erzsébet fasoron a Széll Kálmán tér felé, a Váci úton a központ irányában, illetve a Megyeri úton a Váci út előtt, a Kerepesi úton és a Fogarasi úton befelé a közös csomópont előtt. 

Akadozik a haladás a Róbert Károly körúton a Váci út környékén, illetve a Hungária körúton a Kerepesi út közelében. az Üllői úton befelé a Kálvin tér előtt. 

Araszol a kocsisor a BAH-csomóponti felüljárón az Erzsébet híd irányban, a Pesti alsó rakparton a Dráva utcától dél felé, a Budai alsó rakparton a Margit hídtól szintén a déli irányban, a Szabadság hídon Pestre.

Lassú az előrejutás a II. Rákóczi Ferenc úton az M0-s közelében, a Soroksári úton és a Gyáli úton befelé a Könyves Kálmán körút előtt. 

09:06
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

A terroristák rákként terjednek a menekültek közt

Philip Breedlove NATO-főparancsnok szerint az IS rákként terjed az Európába áramló menekültek közt. A tábornok szerint a terroristák arra használják a menekültáradatot, hogy azzal álcázzák mozgásukat, írja a Guardian.

09:09
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedhetnek az európai tőzsdék

Az amerikai és az ázsiai piacokat követve emelkedéssel nyithatnak a vezető európai értéktőzsdék szerdán, miután már előző nap is jelentős nyereséget könyvelhettek el.

09:11
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Pálfordulás az oktatáspolitikában

Az oktatásban nem megfelelő a jelenlegi túlcentralizáltság, mert a döntések túl távol kerültek az iskoláktól - jelentette ki az oktatásért felelős államtitkár a közmédia műsorában.

09:15
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Simicska Lajos egyre dühösebb

Napi szinten nyomon követi a politikai folyamatokat Simicska Lajos, rajta tartja a szemét az ellenzéken, de a Fidesz belső mozgásait is elemzi – mesélte a Népszabadságnak két, a milliárdos vállalkozó megfontolásait ismerő, névtelenséget kérő forrás. Környezete szerint az Orbán Viktorral szembeni haragja az elmúlt időszakban csak nőtt, kész lesz segíteni a kormányfő leváltását, ha erre bármilyen esély mutatkozik.

09:18
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

10 ezer éve félünk a fogorvostól

A fogorvoslás öregebb, mint a kerék vagy a civilizáció, írja a BBC. A szuvas fogakat már 10 ezer évvel ezelőtt is fúrták.

09:20
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset volt a Dózsa György úton

Baleset nehezíti a közlekedést Budapesten a Dózsa György úton a Vágány utcánál, fennakadásra kell számítani, tájékoztat a BKK.

09:23
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Orbán lányát akarja látni a sajtó

Csak hallgatókat engedett be egy határozott fellépésű férfi Orbán Ráhel előadására a Corvinus Egyetemen - írja a Stop.hu.

09:27
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Nem a NOB vizsgálja a doppingeseteket

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) helyett ezentúl a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) új osztálya vizsgálja az ötkarikás játékok doppingeseteit.

09:31
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Az F-35-ös közelharcban is jó

Egy norvég pilóta tesztelhette az amerikai F-35-ös vadászbombázót, a honvédelmi minisztérium feltette a honlapjára a jelentését. A pilóta szerint nem igaz, amit egy korábbi jelentésben állítottak, hogy a gép rosszul manőverezhető és pocsékul teljesítene közelharcban, írja a Defensenews.com.

A Lockheed Martin F-35 Lightning II a Farnborough International Airshow-n, Angliában Forrás: RIA Novosti/RIA Novosti/Alexey Kudenko
09:34
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

A Tátra kapott egy kis Szaharát

Furcsa színe volt a Tátrában lehullott friss hó egy részének. A sárga színt a szaharai homok okozta, írja a Faktor.hu.

09:38
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

A leghosszabb repülőjárat

Földet ért az Emirates légitársaság Airbus A380-as gépe Új-Zélandon. A járat Dubajból indult, a 14 200 megszakítás nélkül megtett kilométerrel ez minden idők leghosszabb menetrendszerű járata, írja a Guardian.

09:41
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Az összeomlás küszöbén a moszuli gát

A moszuli gát építésében részt vett iraki mérnökök szerint a gát bármelyik pillanatban összeomolhat, írja a Guardian. A mérnökök szerint nem csak Moszul van veszélyben, a 20 méter magas árvíz továbbhaladna a Tigris völgyében, és valószínűleg Bagdadot is elérné.

Forrás: Anadolu Agency/Emrah Yorulmaz
09:43
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset volt a Thököly úton

Baleset történt Budapesten a Thököly úton a Baross tér felé, a Nefelejcs utca előtt, két sávot lezártak, tájékoztat a BKK.

09:46
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

A jegybank alapítványa borozót nyit a Várban

A jegybank egyik alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) Úri utcai ingatlanában, a régi budai városháza épületében borozó, bormúzeum és étterem is lesz. Néhány méterrel odébb, a Lónyay–Hatvany-villában pedig még egy étterem, plusz egy művészeti galéria is. A díszvilágításért az Elios Zrt. felel, írja a Magyar Narancs.

09:48
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Macedónia beenged pár menekültet

A macedón hatóságok szerdán reggel bejelentették, hogy átengednek 65 migránst, aki napok óta a görög oldalon, Idomeninél várakozik.

A macedón Röszke: Gyevgyelija Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff
09:50
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Palesztin fiatalokat lőttek le izraeli katonák

Izraeli katonák agyonlőttek két tizenéves palesztin fiút, akik rátámadtak egy ciszjordániai zsidó telepesre az Eli városban lévő otthonában - közölte az izraeli hadsereg kedden.

09:54
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Belefulladt a héliumos lufiba

Portlandben egy nyolcéves kislány a saját születésnapi ünnepsége után egy egyméteres, héliummal töltött fólialufit húzott a fejére azért, hogy kiszívja belőle a héliumot. A kislány meghalt, írja a Blikk.

09:56
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Nőtt a svájci GDP

Növekedett a svájci gazdaság teljesítménye a tavalyi negyedik negyedévben, alapvetően a háztartások és a kormány kiadásainak emelkedése volt a fő hajtóerő.

09:59
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Kicsit erősödhet a budapesti tőzsde

Kisebb erősödésre és közepes forgalomra számít a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán egy szakértő. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta: a nemzetközi hangulat hatására a nap első felében emelkedést vár. Hozzátette ugyanakkor, hogy délután fontos amerikai makrogazdasági adatok megjelenése várható. Közzéteszik a februári foglalkoztatottsági adatokat, majd a nyersolajtartalék változását, amelyek nagy hatással lehetnek a kereskedés irányára.

A BÉT napokban megújult emblémája Forrás: BÉT

10:03
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Illegális növények

Az Egyesült Királyságban egyesek egzotikus növények a Himalájában illegálisan gyűjtött magvait árulják, írja a BBC.

10:07
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Szili Katalin: Politikai piráják mardossák az MSZP-t

"A kongresszuson, 2010-ben, amikor felszólaltam, azt mondtam, el kellene dönteni, milyen irányba megy a párt: neoliberális elveket valló politikai erő kívánunk lenni, vagy pedig valódi szociáldemokrata elveket vallunk. Akkor sokan nem értették, ez miért kérdés, pedig jelenleg is ezzel viaskodik az MSZP. Ha ez eldőlt volna, most nem lenne a párt körül ennyi politikai pirája, akik mardossák ki belőle a még megmaradt életképes darabokat" - mondta Szili Katalin a Magyar Időknek adott interjújában.

10:09
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset volt Kiskőrösön

Az 53-as főúton Kiskőrös belterületén a 29-es km-nél összeütközött két személyautó. Sávzárás lassítja a közlekedést, tájékoztat az Útinform.

10:12
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Bíróság elé állt a gyerekgyilkos dada

Rendőrök kísérték Gyulcsehra Bobokulova üzbég asszonyt egy moszkvai bíróságra 2016 március 2-án. A 38 éves Bobokulovát február 29-én tartóztatták le az Oktyabrszkoje polje moszkvai metróállomáson, ahol egy 3-4 év körüli gyermek levágott fejével a kezében üvöltözött. A nő a gyermek dadája volt, és megvárta, amíg áldozatának szülei elmennek otthonról, megölte a gyermeket, majd felgyújtotta a lakást. 

10:13
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset volt a Budaörsi úton

Baleset történt Budapesten a Budaörsi úton, a Kőérberki útnál, korlátozásra lehet készülni, tájékoztat a BKK.

10:19
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Európa emelkedik

Emelkedéssel nyitottak szerdán a vezető európai értéktőzsdék. A frankfurti DAX index 0,62 százalékos, a londoni FTSE-100 index 0,53 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,46 százalékos pluszban indította a kereskedést. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,55 százalékkal növekedett.

10:22
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Robbanás volt India egyik konzulátusánál

Nagy erejű robbanás történt, és puskaropogás hallatszott a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban lévő indiai konzulátusnál - jelentették szerdán hírügynökségek rendőrségi forrásokra és szemtanúkra hivatkozva.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanást, és vannak-e áldozatai a detonációnak és a lövöldözésnek. Nem hivatalos források szerint a konzulátust támadás érte. Katonák rögtön lezárták a helyszínt.

Az érintett dzsalálábádi városnegyedben más országoknak, így Iránnak és Pakisztánnak is diplomáciai képviseletei vannak. 

10:24
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Helyszínelnek Hódmezővásárhelyen

A 47-es főúton Hódmezővásárhely belterületén az Andrássy utcán a 198-as km-nél helyszínelés miatt sávzárásra számítsanak, figyelmeztet az Útinform.

10:27
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Hosszú Katinka a legértékesebb

Hosszú Katinka világ- és Európa-bajnok úszó Magyarország legértékesebb sportolója - derül ki a Forbes üzleti magazin márciusi számában megjelent listából. Az Origo cikkét itt olvashatja.

Forrás: AFP/Alexander Nemenov

10:29
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

A NAV fogott egy tonna pacalt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy tonna, Ausztriából érkezett jelöletlen pacalt foglaltak le az M1-es autópálya komáromi szakaszán a napokban - közölte a NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

10:34
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Athén 150 milliárd forintnyi eurót kér

Athén 480 millió eurót (149 milliárd forintot) kér a menekültválság és a nyomában kialakult humanitárius katasztrófa kezelésére Brüsszeltől, írja a Guardian.

Graffiti Görögországban Forrás: AFP/Sakis Mitrolidis
10:36
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Ezer menekült érkezett Pireuszba

Több mint ezer menekült érkezett a pireuszi kikötőbe a görög szigetekről szerdán, miközben a macedón határon már tízezren várnak arra, hogy továbbhaladhassanak.

10:39
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Rekordhó Moszkvában

Rekordmennyiségű hó, a havi átlag 65 százaléka esett le szerdára virradóra Moszkvában - közölte Pjotr Birjukov, az orosz főváros alpolgármestere.

Minden erőt megmozgatnak Forrás: RIA Novosti/Ramil Sitdikov

10:43
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

A Moody's rontott Kína besorolásán

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Kína egyébként elsőrendű befektetői államadós-besorolásának kilátását szerdán a Moody's Investors Service, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy folyamatosan romlanak a költségvetési mérőszámok, és csökkennek a devizatartalékok.

10:46
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Nem támogatja a szófiai légi járatot az állam

Nem támogatja a szófiai légi járatot az állam - írta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása alapján a Népszabadság szerdai számában.

10:49
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Tűzoltók a Budai rakparton

A Budai alsó rakparton a Petőfi hídnál váltakozva engedik a forgalmat, mert tűzoltók dolgoznak.

Baleset történt a Budaörsi úton a Kőérberki útnál, korlátozásra lehet készülni.

Tart a helyszínelés a Thököly úton a Baross tér fele a Nefelejcs utca előtt, egy sáv járható, továbbra is akadozik a haladás, jelenti a BKK.

Lassú a haladás a Budakeszi úton, a Hűvösvölgyi úton és tovább a Szilágyi Erzsébet fasoron a Széll Kálmán tér felé. a Szépvölgyi úton a Bécsi út felé, illetve a Pusztaszeri úton a Szépvölgyi út előtt.

Egybefüggő a kocsisor a BAH-csomóponti felüljárón az Erzsébet híd irányában, valamint a Szabadság hídon Pestre.

Lezárták a XI. kerület, Törökbálinti úton a kifelé vezető sávot a Sasadi úttól egy rövid szakaszon, mert vízvezetéket javítanak. A két irány forgalmát felváltva engedik. 

10:54
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Gázolt egy elefánt

Indiában egy feldühödött elefánt a közlekedők közé rontott, írja a CNN. Senki sem sérült meg.

10:56
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Ázsia emelkedéssel zárt

Kéthavi csúcspontjukra kúsztak fel szerdán az árfolyamok a vezető ázsiai értéktőzsdéken, miután az olajárak emelkedése és egy sor kedvező ausztráliai és amerikai gazdasági adat nyugtatóan hatott a világgazdasági növekedés lassulása miatt aggódó befektetőkre.

10:59
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Alonso: Ezeket az autókat egy öregember is elvezeti

„Véleményem szerint ezekkel az autókkal 50 éves korunkig elversenyezhetnénk. Nagyon kevéssé veszik igénybe a pilótát. A régi autók mellett olykor az is előfordult, hogy a fizikai fáradtság miatt éjszaka elaludni sem voltunk képesek. Akkoriban 1:16-os köridőt futottunk ott, ahol most csak 1:26-ost. Egyáltalán nem megterhelő" - mondta Fernando Alonso F1-es autóversenyző a spanyol Cadena Cope rádiónak, írja a Formula.hu.

11:04
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Csak Lánczi akar a Corvinus rektora lenni

Egyedüli jelöltként adott be pályázatot a Corvinus Egyetem rektori pozíciójára Lánczi András, írja a Pesti Srácok. Az már korábban ismert volt, hogy a Századvég Alapítvány elnöke, Orbán Viktor tanácsadója elindul a nagy presztízsű egyetem vezetői posztjáért, de korábban az volt az információ, hogy a jelenlegi rektorhelyettes, Szántó Zoltán személyében lesz majd ellenfele.

11:07
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

A Jobbik beadott egy népszavazást

A Jobbik népszavazási kezdeményezést nyújtott be szerdán a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB), hogy megakadályozza a külföldiek magyarországi termőföldvásárlását.

11:11
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Darabok estek ki a Petőfi hídból

Tégla méretű kő- és vasbetondarabok hullottak le szerda délelőtt Budapesten a Petőfi hídról a budai alsó rakpartra - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta: a tűzoltók létrás kocsiról eltávolították a hídról a még veszélyesen lógó darabokat, erre az időre lezárták a Petőfi hídnál a budai alsó rakpartot.

Senki sem sérült meg, anyagi kár sem keletkezett. A hídmester bevonásával indítottak vizsgálatot, aki megállapította, hogy burkolati elemek hullottak le a hídról - közölte a szóvivő.

11:15
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset volt az Alagútnál

Baleset történt Budapesten az Alagút utcában az Alagút előtt a Lánchíd irányában, rendőrök irányítják a forgalmat, mindkét irányból torlódásra készüljenek, figyelmeztet a BKK.

11:18
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Újra jár a vonat

Megindult a vonatközlekedés Veszprém és Bakonyszentlászló között, miután eltávolították a kidőlt fát, amely kedd délután óta akadályozta a forgalmat - közölte a Mávinform.

11:20
március 02, 2016
Vágólapra másolva!

Az élő kutya megugatta a robotkutyát

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről