A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
11:20CselgáncsZsombor Veg-Aleksandar Kukolj
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Ismét élő rádióinterjút adott Orbán Viktor miniszterelnök. Szerinte csak a népszavazással lehet megállítani Brüsszel menekültpolitikáját, a kormány pedig a kerítésépítéssel megvédte az országot. A kormányfő beszélt még a nyugdíjakról és a jövő évi költségvetésről is. Percről percre követtük az interjút.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül11 bejegyzés
09:25
május 06, 2016
Vágólapra másolva!

A várható témák

A külpolitikai témák közül bizonyára ismét hosszan beszél majd a kormányfő a migrációs helyzetről és az Európai Bizottság javaslatáról, miszerint azoknak a tagállamoknak, amelyek nem tudnak, vagy nem akarnak menekülteket befogadni, minden visszautasított ember után 250 ezer eurót kellene fizetniük, amiből a befogadó országok anyagi terheit enyhítenék. 

09:29
május 06, 2016
Vágólapra másolva!

Itthon is vannak kérdések

Korábbi rádióinterjúiban a miniszterelnök arányaiban kevesebb belpolitikai kérdéssel foglalkozott, de az egészségügy, az oktatás helyzete és a jövő évi költségvetés számai talán biztosan megérnek néhány mondatot ma is.

09:31
május 06, 2016
Vágólapra másolva!

Máris kezdődik

A hírek után azonnal kezdődik a beszélgetés.

09:37
május 06, 2016
Vágólapra másolva!

Brüsszelt meg kell állítani

A népszavazás a kvótáról nem jogi vita – mondta Orbán Viktor. Magyarországon vannak, akik nem akarják, hogy idegeneket telepítsenek be ide, ők népszavazást akarnak. Vannak, akik ezt nem akarják, Brüsszel sem. Azért van az egész népszavazás, hogy Brüsszelt meg tudják állítani, ez csak a népszavazással sikerülhet.

09:39
május 06, 2016
Vágólapra másolva!

A baloldalra is számít

A népszavazás eredménye a jövőre nézve tartalmaz kötelezvényt. A múltat a bíróságon próbálják rendezni, a jövőt pedig a népszavazással alakítják – mondta a kormányfő. A baloldal azt állította mindig, hogy Brüsszelnek nincs betelepítési terve, az unió most maga hozta nyilvánosságra, hogy van. A miniszterelnök azt várja, hogy a baloldal most sorakozzon fel a népszavazás mögött. 

09:42
május 06, 2016
Vágólapra másolva!

Ütés a gyomorszájra

Meg kell védeni a határokat, létre kell hozni azokat a feltételeket, hogy, aki be akar jönni Európába, annak a menekültkérelmét Európán kívül kell elbírálni. Létre kell hozni olyan táborokat, ahol a menekültek biztonságát garantálják addig, amíg ez megtörténik. Gyomorszájra mért ütésnek nevezte, hogy 250 ezer eurót akarnak fizettetni minden be nem fogadott migráns után. Ennyi pénzért egy átlag magyarnak 39 évig kellene dolgoznia. Brüsszel nem ismeri azt a világot, amit a szabályaival befolyásolni akar – jelentette ki a kormányfő.

09:45
május 06, 2016
Vágólapra másolva!

Unióellenes propaganda

Hallott már hasonló csacskaságot, de az, hogy ez a fejpénz egy európai testület komoly javaslata, az még őt is meglepte. A 250 ezer eurós büntetésnél erősebb propaganda az Európai Unió ellen Orbán szerint még nem volt.

09:48
május 06, 2016
Vágólapra másolva!

Solana öreg kommunista

A magyarok mutatták a legnagyobb szolidaritást menekültügyben – mondta Orbán Viktor. Nem hárítottuk át a menekültekkel kapcsolatos költségeinket Brüsszelre, mert európaiak vagyunk. Az Európai Unió nem az intézményekből áll, hanem tagállamokból. Az intézmények vezetőinek meg kell tanulniuk, hogy ők vannak a tagállamokért. Javier Solana volt NATO-főtitkár véleményéről csak annyit mondott: az az öreg spanyol kommunista.

09:51
május 06, 2016
Vágólapra másolva!

Urai vagyunk a helyzetnek

Magyarországot megvédte a kormány, véget vetett a migránsok beáramlásának, kerítést épített, urai vagyunk a helyzetnek – fogalmazott a kormányfő. Szerinte egy dolog, hogy mit mond Brüsszel, és más, hogy mi történik Magyarországon.

09:53
május 06, 2016
Vágólapra másolva!

A nyugdíjasokat is segíti a költségvetés

2010 előtt a nyugdíjasokat folyamatosan csonkolták, elvették a 13. havi nyugdíjukat. A kormány ezt a folyamatot állította meg szerinte a nyugdíjemelésekkel, a rezsicsökkentéssel ezeket a veszteségeket sikerült ellensúlyozni. Az áfacsökkentésben megtestesülő másik nyugdíjemelés is benne van a jövő évi költségvetésben – mondta Orbán Viktor.

09:56
május 06, 2016
Vágólapra másolva!

Egy lépés előre

A következő évi élettervnek nevezte a jövő évi büdzsét, amely szerinte a polgári fejlődés irányába mutat, és mindenki léphet általa egyet előre. Folytatódnak az életpályamodellek, rendezik a szakápolók és az orvosok bérét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!