A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
11:20CselgáncsZsombor Veg-Aleksandar Kukolj
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök azt kéri a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságra kiutazni készülő magyaroktól, hogy regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján. Orbán Viktor az állami rádióban azt is megerősítette, hogy bezárják a bicskei menekülttábort, erre elkészült az akcióterv. Az Origón percről percre követhette a beszélgetést.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül11 bejegyzés
09:25
június 03, 2016
Vágólapra másolva!

A Bild állítása

Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője a csütörtöki Kormányinfón már visszautasította a német Bild című lap állítását, miszerint a magyar miniszterelnök tudatosan félretájékoztatta a német és az osztrák kancellárt tavaly szeptemberben a bevándorlási helyzettel kapcsolatban. Orbán Viktor minden bizonnyal szintén reagál az állításra, és tisztázza, hogy mit mondott Angela Merkelnek és Werner Faymann-nak.

09:28
június 03, 2016
Vágólapra másolva!

Gazdasági, oktatási kérdések

A miniszterelnök bizonyára ma sem hagyja ki a gazdaság aktuális helyzetének gyorselemzését, és valószínűleg szóba kerül majd a teljes államosítás előtt álló hazai oktatási rendszer is.

09:31
június 03, 2016
Vágólapra másolva!

Rögtön kezdődik

Orbán Viktor már a Kossuth rádió stúdiójában, rögtön kezdődik a beszélgetés.

09:40
június 03, 2016
Vágólapra másolva!

A muszlim világ mellett, nem keveredve

Az a tény, hogy a földön különböző civilizációk léteznek, nem ok arra, hogy ezek össze is csapjanak. Ha van bennünk akarat és jó szándék, akkor békében tudunk élni a muszlim világ mellett. Nem vele keveredve, hanem mellette. Szerinte ezt a muszlimok is szívesen fogadják. Ennek a kölcsönös tiszteleten kell alapulnia. Az iszlám egy magas civilizáció, magas kultúra, a migránsáradat, amit látunk, az erőszak, az nem egyenlő a muszlim kultúrával. Ha Európa jót akar magának, akkor tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Egyiptom stabil legyen, ellenkező esetben újabb, az eddiginél háromszor nagyobb menekültáradat jöhet - ezt mondta a kormányfőnek az egyiptomi imám, és ezzel egyetért Orbán Viktor.

09:42
június 03, 2016
Vágólapra másolva!

Európának újra kell gondolnia a külpolitikáját

Az egyiptomi hadsereg egységes, az elnök mögött áll, most a gazdaságot kell fellendíteni. Egy 90 milliós országról van szó. Európának újra kell gondolnia a külpolitikáját. Beavatkoztunk Irakban, Szíriában és Líbiában - és minden beavatkozásnak katasztrófa lett a vége.

09:46
június 03, 2016
Vágólapra másolva!

Demokráciaexport nevű őrület

A demokráciaexport nevű őrület, amit kitaláltunk, hogy a saját demokráciánkkal próbálunk boldoggá tenni más kultúrájú embereket, ez megbukott. Teljes mellszélességgel oda kell állni a líbiai kormány mellé. A líbiai hadsereg felfegyverzése nélkül nem lesz, aki ott rendet tartson. Együtt kell működni velük, hogy ők védjék meg a partvidéket. A másik lehetőség, hogy hatalmas menekülttáborokat kell létrehozni Líbia partjainál, és annak védelmében, fenntartásában Európának részt kell venni.

09:47
június 03, 2016
Vágólapra másolva!

A jót cselekedni kell

A jót cselekedni kell, de nem szabad vele kérkedni - ennek szellemében cselekszik a magyar kormány. Nagyon sokat segít az üldözött keresztényeknek.

09:50
június 03, 2016
Vágólapra másolva!

Az európai vezetők szembekerültek a népükkel

Hamarosan szavaznak a britek az Európai Unóban maradásról vagy kilépésről. Nő a feszültség, de nem csak emiatt. Az európai vezetők szembekerültek a népükkel. Az, amit a nyugati kormányok ma menekültügyben csinálnak, azt a népük ellenzi. Az európai vezetőknek felül kell vizsgálniuk azt a politikát, amit eddig folytattak, mert olyan éles szembenállás jön létre a választott vezetők és a nép között, amiből semmi jó nem sülhet ki.

09:53
június 03, 2016
Vágólapra másolva!

Bezárják a bicskei tábort

Magyarországnak jobb lenne, ha a britek az unióban maradnának, de ez a britek döntése, bármi lesz is a végeredmény, tiszteletben kell tartani. Be kell zárni a bicskei menekülttábort, erre akcióterv is van. Ez nem megy egyik napról a másikra, de be fogják zárni a tábort. Soros György támogatja azokat a szervezeteket, akik meghátrálásra akarják kényszeríteni a kormányt a menekültügyben hozott szigorú törvényekkel kapcsolatban. Kommunista gondolkodásnak nevezte, hogy Soros György azt hiszi, akiket megsegített az ösztöndíjjal, azokat meg is vásárolta.

09:56
június 03, 2016
Vágólapra másolva!

Előveszik a félbemaradt terveket

Elő kell vennie a kormánynak az összes megkezdett, de végig nem vitt tervet, döntést. A legfontosabbak között említette az oktatási rendszert, amit átalakítottak, de azon belül az alsóbbrendű szabályozásokat is végig kell vinni.

09:58
június 03, 2016
Vágólapra másolva!

Ott lesz az Eb-n a magyar meccsen

A konzuli szolgálatot megerősítik a franciaországi Eb idején. Azt javasolja a magyar szurkolóknak, hogy mielőtt elindulnak, regisztráljanak a magyar konzuli szolgálat oldalán. Amit a magyar külügy megtehetett a labdarúgó-Eb-re utazó magyarok biztonsága érdekében, azt megtette.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!