Gyurcsány megígérte: Visszaveszünk mindent!

Gyurcsány Ferenc beszédet mond beszél DK-logó Közéleti személyiség foglalkozása politikus Sokak Magyarországa - röpirat SZEMÉLY
Budapest, 2015. október 22. Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke ismerteti Sokak Magyarországa című röpiratát a DK alapításának negyedik évfordulóján tartott budapesti rendezvényen 2015. október 22-én. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Tizenkettedik alkalommal értékelte az elmúlt évet Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány nem kímélte Orbán Viktort és a Fideszt, korholta a kormányt és Mészáros Lőrincet is. De lelkesítő szólamokkal is készült, hogy felrázza a DK szavazótáborát. Ehhez a már tavaly ősszel nyilvánosságra hozott, Sokak Magyarországa címet viselő vitairatból villantott fel pár ígéretet, ami a DK választási programjának alapja is lesz majd.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül29 bejegyzés
15:54
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

A Marriottban értékel Gyurcsány

A Marriott budapesti luxusszállodában értékeli az évet Gyurcsány Ferenc, az eseményt élőben közvetíti az Origo. Kövesse velünk a beszédet percről percre!

15:57
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Sokak Magyarországát ígéri

A perceken belül kezdődő évértékelőben Gyurcsány Ferenc biztosan szót ejt a DK leendő választási programja alapjának tekinthető, tavaly ősszel vitairat formájában közzétett Sokak Magyarországa címet viselő dokumentumról, amelyet azóta átdolgoztak és kibővítettek.

Mint arról az Origo beszámolt, a vitairat szerint nem lesz kiegyezés a jobb- és a baloldal között Magyarországon, nem lesz kiegyezés a maffiaállammal sem, aminek Orbán Viktor a vezére, az őt leváltó, alkalmas miniszterelnök-jelölt pedig az MSZP-n kívülről kell, hogy érkezzen. 

15:58
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

A legerősebb párt akar lenni a DK

Gyurcsány Ferenc nemrég az Origónak adott interjújában azt mondta, a Demokratikus Koalíció már szinte beérte az MSZP-t, és nemcsak megelőzni akarja, hanem a legerősebb párttá válna.

Gyurcsány szerint az önkényre épülő rendszerek is elbuknak előbb-utóbb, ám kérdés, meddig fedheti el a Fidesz a problémákat a menekültüggyel, illetve felismeri-e a baloldal, hogy csapatban kell játszania.

A volt kormányfő Habony Árpádot a romlottság szimbólumának látja, és úgy véli, ideje független igazságszolgáltatást teremteni, amely nem a politikust üldözi, hanem a bűnt.

16:02
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Kezdődik az évértékelő

Megérkezett Gyurcsány Ferenc, kezdődik az évértékelő. Hatalmas tapsot kapott a pártelnök.

16:03
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Gyurcsány: Pusztul az ország

Az országvédelem erőt sugárzó hamis díszletei között pusztul az ország, szétesést látok, ha körülnézek - kezdte Gyurcsány.

Sokat gürcölő, reményvesztett sokaság az egyik oldalon, urizáló kevesek a másik oldalon - vázolta a magyar társadalmat a pártelnök.

16:05
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Van itt küzdeni vágyás

Tizenkét év már történelem, sok árulás, becsapás volt ezekben az években, de van lelkesedés is, főleg a DK-ban - mondta Gyurcsány.

Gyurcsány Ferenc szerint a pártban van lelkesedés Fotó: Marton Szilvia - Origo

Sokakban van küzdeni vágyás és szellem, ők tudják, hogy együtt sikerülhet a Sokak Magyarországát megteremteni - tért ki máris a DK vitairatára az elnök.

16:08
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

A tisztesség legyen az érték!

Orbán Viktor és a Fidesz elárulta a magyarokat, elárulta a hazát - mondta Gyurcsány, aki szerint a tisztesség ma lesajnált naivitás. 

"Ezzé pusztult a jobb sorsa érdemes Magyarország" - mondta, de megjegyezte: a DK olyan világot kínál, ahol a tisztesség az érték, nem az árulás és a lopás, ahogy a Fidesz világában megszokott.

16:10
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Mészáros Lőrinc megkapta a magáét

Minden másodpercben ezer forintot keres egy tehetséges vidéki gázszerelő, minden órában milliókat számláz ki - utalt Mészáros Lőrinc polgármesterre Gyurcsány.

Mészáros Lőrinc is megkapta a magáét Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Szerinte nem hunyhatjuk be efölött a szemünket, mert ez az ország pénze.

16:13
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Elkótyavetyélik a földet

A Fidesz szitokszóként emlegette a privatizációt az elmúlt 25 évben, miközben most elkótyavetyéli a legfontosabb nemzeti vagyont, a földet - mondta. "Ezek vizet prédikálnak, és bort isznak."

16:14
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Csak a csókosok

Az a lényeg, hogy pár tucat csókos kaphasson 3-400 hektár földet, az pedig nem számít, hogy mi lesz százak és ezrek megélhetésével - folytatta a földprivatizáció ostorozását Gyurcsány.

Gyurcsány Ferenc a földtörvényt is kritizálta Forrás: MTI/Krizsán Csaba
16:16
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Gyurcsány: Visszaveszünk mindent

Nem lehet következmények nélkül szétlopni ezt az országot, úgyhogy ha ennek egyszer vége lesz - márpedig vége lesz -, akkor törvényes eszközökkel visszaveszünk mindent, amit elvettek - ígérte Gyurcsány.

16:17
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Politikusnak öltözött bűnözők

Politikus gúnyába bújt bűnözők vezetik az országot, élükön Orbán Viktorral - lendült bele a bírálatba Gyurcsány.

16:19
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Embernek kell maradni a menekültválságban

Nincs vége a menekültválságnak - mondta a pártelnök, aki szerint a válság következményei súlyosabbak, mint maga a válság. Az emberek szerinte a biztonságot várnak mindenhol Magyarországon és Európában is. Megjegyezte, a DK nem vitatja, hogy

a válság kockázatokat rejt, de "eközben embernek is kell maradni".

Gyurcsány Ferenc szerint a menekültválságnak nincs vége Forrás: AFP/Hanna Sonia
16:21
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Magyarország jól járna a menekültek befogadásával

A biztonság garantálása mellett korlátozott, ellenőrzött és szabályozott módon Magyarország képes befogadni messziről jött embereket, akikkel még jól is járna az ország - mondta Gyurcsány, aki szerint a hiányszakmák sora hosszú:  nincs elég kamionos, kórházi dolgozó, informatikus. Taxisból, úgy látja, most van egyébként elég - utalt a pártelnök a taxisok kontra Uber vitára.

16:24
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Sok a fajankó kormányfő Európában

Sok fajankó kormányozza Európa egyik-másik országát, így Magyarországot is - állapította meg a menekültválság kezelését illetően Gyurcsány.

Orbán Viktor elveszítheti a harcot a DK elnöke szerint Fotó: Szabó Gábor - Origo

Talán Schengen sem lesz, lehet, hogy Orbán Viktor megnyer rövid távon egy játszmát Európával, de közben elveszítheti a "kis-nagy ember miatt" Magyarország azt, amiért évszázadokon át harcolt - tette hozzá.

16:26
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Orbán és az oroszok

A Gazprom legvidámabb barakkja leszünk - mondta annak idején Orbán, amikor a Gyurcsány-kormány üzletelt Oroszországgal, most pedig ő teszi ugyanezt Gyurcsány szerint.

16:28
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Impotens állam és kormány ez

Az állam impotens sok területen, a kormányával együtt - mondta Gyurcsány, aki szerint Orbán süket, miközben az egészségügyben és az oktatásban sokan tiltakoznak.

16:29
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Többet kell várni a csípőprotézisre

Most 12–24 hónapot kell várni egy csípőprotézis-műtétre,  miközben a Gyurcsány-kormány idején csak hét hónapos volt a várólista - hangzott el.

16:31
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Káosz az oktatásban is

A Klik iszonyatosan kiszolgáltatott helyzetbe hoz minden pedagógust, de ők nem félnek, hanem ki mernek állni azzal, hogy kaotikus a helyzet az oktatásügyben - mondta Gyurcsány.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár sem maradt ki Forrás: MTI/Marjai János

A DK elnöke szerint így tönkremegy a jelenünk, és tönkremegy a jövőnk is.

16:33
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Visszaélne a kormány a terrorveszélyhelyzettel is

Ahogyan visszaélt a Fidesz a kétharmadával, ugyanígy élne vissza azzal az alkotmánymódosítással is, amely széles jogköröket biztosítana a kormánynak egy terrorveszélyhelyzetben - figyelmeztetett a DK elnöke.

16:36
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Akkor is hazudnak, ha kérdeznek

Az elmúlt héten merült fel a nemzeti italbolt, a sorkatonaság és a 65 év felettiek ingyenes utazása megvonásának ötlete is - szemezgetett a hírekből Gyurcsány.

Szerinte hiába cáfolták ezeket, ugyanúgy bevezethetik őket, mint amikor cáfolták a nyugdíj-megtakarítások lenyúlását, vagy azt, hogy szavazati jogot adnak a kettős állampolgároknak. 

Akkor is hazudnak, amikor kérdeznek  - állapította meg Gyurcsány a kormányról. 

16:38
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Mindjárt megelőzi a DK a Fideszt

Budapesten egyetlen kerületet vezet a DK-hoz tartozó polgármester, Hajdu László - mondta Gyurcsány, aki szerint a kerületben egy friss felmérés szerint a Fidesz mögött már csak 2 százalékkal van lemaradva a Demokratikus Koalíció.

Nincs felső határa a DK támogatottsága növelésének - mondta Gyurcsány, aki szerint ehhez hit és sok munka is kell persze.

16:40
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Hamarosan programot hirdet a DK

Három hét múlva a DK kongresszusa ajánlatot tesz majd Magyarországnak, és bemutatja a Sokak Magyarországa végleges programját - jelentette be Gyurcsány.

A program szerinte arról szól majd, mihez lehet kezdeni az országgal Orbán után. "Orbán Viktort nem elküldeni lesz nehéz, hanem rendbe hozni ezután az országot" - állapította meg.

Magyarország vagy európai lesz, vagy nem lesz - ez a választás Gyurcsány szerint.

16:42
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Vissza kell adni az iskolákat

Vissza kell adni a településeknek, önkormányzatoknak az iskolákat - ezt is tartalmazza majd a DK programja. Gyurcsány szerint nem szabad agyonnyomni a pedagógusokat  sem, és nem szabad belepiszkálni hetente az oktatási rendszerbe. "Meg vannak ezek húzatva" - mondta Gyurcsány. 

16:45
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Lehet béremelés, de apró lépésekben

Nem azért vitatja Gyurcsány az 50 százalékos béremelést, mert sajnálja a pénzt, de szerinte nem szabad annyira akarni a hatalmat, hogy olyan ígérettel szerezzük meg, aminek a megvalósítása ugyan sokaknak rövid távon jó lehet, de az ország teherbíró képességét meghaladja.

Ha tíz éven át 5-15 százalékkal emeljük a béreket, sokkal többre megyünk - mondta Gyurcsány.

16:47
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

3-400 milliárd hiányzik az egészségügyből

Az egészségügyben még nagyobb a baj, mint az oktatás területén - mondta Gyurcsány, aki szerint az egészségügyből 3-400 milliárd forint hiányzik. Meg kell tudni állapodni arról még a 2018-as választás előtt, hogy az emberek hogyan teremtik elő ezt a hiányzó pénzt.

Az egészségügyből 3-400 milliárd hiányzik Forrás: MTI/Balogh Zoltán
16:49
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Jött a Mercedes, elment a Land Rover

A Gyurcsány-kormány alatt jött Magyarországra a Mercedes, és az Orbán-kormány alatt nem jött ugyanide a Land Rover - vázolta a gazdasági helyzetet a DK elnöke, aki szerint a befektetők elpártolásának oka, hogy a jelenlegi kormány gazdaságpolitikája kiszámíthatatlan.

16:54
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

A köztársaságért, Európáért!

Készülünk egy jobb világra, a Sokak Magyarországának megteremtésére, a DK készen áll arra, hogy tegyen.

- zárta beszédét Gyurcsány Ferenc. Hatalmas tapsot kapott.

Gyurcsány Ferenc jobb világot vár Fotó: Szabó Gábor - Origo
16:57
január 23, 2016
Vágólapra másolva!

Véget ért Gyurcsány évértékelője

A Himnusz hangjaival ért véget az esemény, Gyurcsány Ferenc pedig levonult a színpadról. A Fidesz decemberi kongresszusának kontrasztjaként - ahol csak magyar zászló volt, mintegy két-három tucat - összesen csak tíz zászló volt a dekoráció, fele-fele arányban magyar és uniós lobogó. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről