A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elsírta magát Lagzi Lajcsi

Események

taxisblokád párizs
Anti-riots policemen arrive as taxi drivers block the traffic during a demonstration against the VTC (transport vehicle with chauffeur) on January 26, 2016 on the ringroad (peripherique) at porte Maillot in Paris. AFP PHOTO / THOMAS SAMSON / AFP / THOMAS SAMSON
Vágólapra másolva!
Párizsban autók égnek az Uber elleni tüntetés miatt. A hajnali ázsiai kereskedésben ismét 30 dollár alá bukott az olajár, így világszerte rosszul indult a nap a tőzsdén. Kedden kettészakad Magyarország, legalábbis ami az időjárást illeti: keleten marad a tél, nyugaton szinte tavasz lesz. Szíriában újra gyilkoltak a terroristák, Miley Cyrus pedig Woody Allennel forgat. Ez történt a világban és Magyarországon éjszaka és kedden reggel.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül47 bejegyzés
07:57
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Névnapok és születésnapok

Január 26-án, kedden Vanda és Paula névnap van. Ma ünnepli születésnapját Hámori Ildikó,  Esztergályos Cecília és Hajdu Szabolcs. 106 éves lenne a kétszeres Kossuth-díjas Major Tamás, a Nemzeti Színház egykori igazgatója. 90 éves lenne a Kossuth-díjas Mensáros László színész, Tamkó Sirató Károly költő pedig ma 111 éve született.

07:57
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Kettészakad az ország

Az időjárást tekintve ma kettészakad az ország. A Kárpát-medence keleti részein marad a megülepedett hideg, nyirkos levegő, a párás, ködös időben sok helyen még délután sem lesz több 0 foknál. Eközben nyugaton szinte kitavaszodik, akár 6-7 fok is várható.

07:57
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Vigyázzanak az utakon

Budapesten több helyen köd lassítja a forgalmat, a fő és tömegközlekedési útvonalak általában vizesek, a mellékutcákban és a magasabban fekvő területeken előfordulhatnak latyakos, havas, jeges útszakaszok. A fővárosban a levegő magas szállópor-tartalma miatt érvényben van a szmogriadó tájékoztatási fokozata, azaz jobb, ha a gyerekek, az időskorúak vagy a krónikus betegek kerülik a jelentős gépjárműforgalom által érintett tereket, útszakaszokat.

07:58
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset a 47-es főúton

A 47-es főúton a 9. km közelében egy kamion fának ütközött, az utat lezárták. A forgalmat Debrecen és Sáránd között – mindkét irányból – Hosszúpályi felé terelik el.

Erős, de azért folyamatos a forgalom a Budaörsi úton befelé, az M3-as fővárosi bevezető szakaszán, a Bécsi úton befelé, a Hungária körút–Kerepesi úti csomópont közelében és a pesti alsó rakparton déli irányban. Egybefüggő a sor a Balatoni úton a Budaörsi út előtt.

07:58
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Újabb aggodalmak az olajpiacon

Megszakadt a péntek óta tartó emelkedés az olajpiacon: a hajnali ázsiai kereskedésben ismét 30 dollár alá bukott az olajár, miután újra a túlkínálattal kapcsolatos félelmek kerültek előtérbe. A nyersanyag ára a 2012-es csúcshoz képest már 75 százalékot bukott – az Investor cikkét itt olvashatja.

Forrás: AFP/Vitoria Velez
08:05
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Kimentették a Dél-Koreában rekedteket

Nem csak Amerikában volt extrém hóvihar: 45 ezren rekedtek a dél-koreai Jeju-szigeten, mivel a havazás miatt lezárták a helyi repteret. Kedden hajnalban indulhatott el több mint 150 belföldi és nemzetközi járat, így 30 ezer embert már sikerült elszállítani – írja a Daily Times.

Tömeg a repülőtéren Forrás: AFP/ Yonhap
08:16
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Kiengedtek egy Kínában őrizetbe vett svéd aktivistát

A svéd emberi jogi aktivistát, Peter Dahlint január eleje óta tartották fogva, mivel a vád szerint veszélyt jelentett a nemzetbiztonságra. Dahlin a múlt héten bevallotta: megszegte a törvényt azzal, hogy szervezetén keresztül kínai ügyvédeknek nyújtott segítséget, így szabadon engedték. A svéd nagykövetség megerősítette, hogy Dahlin elhagyta Kínát – írja a BBC.

08:20
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Európa sokat veszít, ha nem működik együtt Oroszországgal

Mongólia segíthet Európának az Oroszországgal való pragmatikus együttműködés kialakításában – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ulánbátorban. Kifejtette: „régóta ismert az a magyar álláspont, hogy Európa nagyon sokat fog veszíteni hosszú távon azzal, ha továbbra sem képes egy pragmatikus együttműködést újra kiépíteni Oroszországgal”. Szerinte ebben Mongólia sokat segíthet, ezért arra kérte mongol kollégáját, hogy országa lépjen fel egyfajta közvetítőként az EU és az Eurázsiai Gazdasági Unió között.

Európa sokat veszít, ha nem működik együtt Oroszországgal

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Lundeg Purevsuren mongol külügyminiszter Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
08:22
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Egy kicsit erősödött a forint

Egy kicsit erősödött a forint a főbb devizákkal szemben a jen kivételével keddre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben. Az eurót kedd reggel hét órakor 312,07 forinton jegyezték az előző esti 312,31 forint után.

A dollár jegyzése 287,75 forintra csökkent 288,24 forintról, a svájci franké pedig 283,87 forintra 284,26 forintról, míg a japán jent magasabb árfolyamon, 2,4379 forinton jegyezték a hétfő esti 2,4310 forint után.

Az euró erősödött, árfolyama kedden reggel 1,0845 dolláron állt a hétfő esti 1,0833 dollárral szemben.

08:29
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Meghalt a Ciszjordániában megkéselt izraeli nő

Belehalt sebesülésébe a ciszjordániai zsidó telepesfaluban megkéselt 24 éves izraeli nő.

Két palesztin merénylő támadt meg hétfőn két nőt Bét Horon falu élelmiszerboltjában. A támadókat egy biztonsági őr rövid hajsza után agyonlőtte. A másik áldozatot, egy ötvenes éveinek végén járó asszonyt közepesen súlyos sérülésekkel vitték kórházakba.

Katonák az élelmiszerbolt előtt, a késelés után Forrás: AFP/Ahmad Gharabli
08:36
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset a Szőnyi úton

Baleset történt a Szőnyi úton az Ógyalla köznél, a közelben torlódás alakult ki, emiatt pótlóbusz közlekedik a 74-es trolibusz helyett a Közlekedési Múzeum és a Csáktornya park között, illetve a 74A trolibusz teljes vonalán.

08:37
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Ez megy most a tévében

A TV2 Mokkában Demcsák Zsuzsa elegáns kék ruhában beszélget Dömötör Csabával, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárával. A kibővített csokról van szó. Őt Tállai András váltja, aki az Uber-sofőrök adózásáról beszél, illetve arról, hogy a közösségi szállásadóknak is be kell tartaniuk a magyar törvényeket, vagyis adózniuk kell, ezzel már kormányzati szinten is foglalkoznak. Nemsokára jön Lagzi Lajcsi, akit úgy promóznak, hogy elsírja magát.

Az ATV Startban Rónai Egon a pedagógusok fizetéséről, a Klikről és a csokról beszélget a KDNP-s Rétvári Bencével. Mindjárt következik az MSZP-s Molnár Zsolt a terrorveszély esetén életbe lépő szabályozásról, majd Bayer Judit médiajogászt várják a stúdióba, aki a 888.hu cikkéről mondja el véleményét.

08:43
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Ma szavaznak a dánok a menekültkérdésről

A dán parlament kedden tart szavazást a menedékkérők jogairól. A javaslatok között van a lehetőség arra, hogy a rendőrség lefoglalja a menekültek értékeit, ha 10 ezer koronánál (418 ezer forint) több készpénzt vagy ennél értékesebb értéktárgyakat találnak náluk. A szavazás eredménye alapján a családok újraegyesítését is késleltethetik – írja a Yahoo News.

08:48
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Tőzsdére mehet a TV2 és a CBA

Egyes piaci szereplők a franchise-rendszerben működő magyar kiskereskedelmi cég, a CBA vagy a nemrég Andy Vajna tulajdonába került TV2 Média Csoport Kft. tőzsdei bevezetését is elképzelhetőnek tartják - írja ma reggel a Portfólió.

08:49
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Ingatlanpiaci buborékot okozhat a csok

Nagy esély van rá, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) miatt ingatlanpiaci buborék alakul ki a közeljövőben – írja a Népszabadság a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest (KFIB) hatásvizsgálata nyomán. Az építőipar munkaerőhiánnyal küzd, a csok által keltett keresletet csak késve tudja majd kiszolgálni, így mire az ingatlanok megépülnek, a vásárlók száma visszaeshet. Ráadásul rövid távon akkora áremelkedés várható az ingatlanpiacon, hogy már az elviszi a kedvezmény nagy részét – írja a napilap.

08:55
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Nem kezelik túl jól az amerikai vihar hatásait

Az Egyesült Államok keleti partvidékén levonult a Jonas névre keresztelt hóvihar, de kedden változatlanul jeges utak, sok helyütt megrongálódott vasúti sínek, nem működő tömegközlekedés és a lassú takarítás borzolta a kedélyeket. Ezért sok kritika éri főként Washington vezetését és New Jersey állam kormányzóját: az elégedetlen lakosok nem díjazzák, hogy New Yorkban sokkal hatékonyabb volt a helyreállítás.

Egy pár az amerikai törvényhozás, a Capitolium épülete előtti hókupacon fotózkodik Forrás: MTI/EPA/Allison Shelley
09:00
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Federer újra az elődöntőben

Tizenhárom év alatt tizenkettedszer is bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe, miután 7-6 (7/4), 6-2, 6-4-es eredménnyel legyőzte a cseh Tomas Berdych-t – írja az AFP. 

09:02
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

A tőzsdeindex csökkenése várható Európában

Az amerikai és ázsiai tőzsdék példáját követve az indexek csökkenésére lehet számítani az európai értékpapírpiacok keddi nyitásakor.

Az IG Markets a Dow Jones hírügynökségnek 0,6 százalék csökkenést jelzett a londoni és a frankfurti tőzsdék keddi kezdésére.

A Reuters hírügynökség piaci szakértőket idézve a londoni FTSE-100 indexre 49 pont, 0,8 százalék, a frankfurti DAX indexre 68 pont, 0,7 százalék, a párizsi CAC-40 indexre 36 pont, 0,8 százalék esést helyezett kilátásba a keddi nyitásra.

Hétfőn az európai indexek veszteséggel zártak, a londoni FTSE-100 0,39 százalékkal, 5877 pontra, a frankfurti DAX index 0,29 százalékkal, 9736 pontra, a párizsi CAC-40 index 0,58 százalékkal, 4311 pontra csökkent, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,68 százalékkal, az európai FTSE Eurofirst 300 index 0,67 százalékkal gyengült.

09:02
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Riasztás köd és ónos eső miatt kilenc megyére

Kilenc megyére figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós sűrű köd és ónos eső miatt. Részletek itt. Az elsősorban a középső országrészben képződött sűrű köd napközben csak lassan ritkul. Északkeleten, keleten a mai nap folyamán is kialakulhat helyenként időszakos gyenge ónos eső.

Köd Somoskőújfalu közelében Forrás: MTI/Komka Péter
09:05
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

David Duchovny is csillagot kapott

Felavatták a David Duchovny nevére szóló csillagot a Hollywoodi hírességek sétányán. Az X-akták színészéé a 2572. csillag a televíziós kategóriában a sétányon.

David Duchovny a csillag avatási ünnepségén Forrás: MTI/EPA/Mike Nelso
09:07
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Az ázsiai tőzsdén is rosszul indul a nap

Az amerikai tőzsdeindexek hétfőn egy-másfél százalékos veszteséggel zártak.

Az ázsiai tőzsdék kedden árfolyameséssel indították a globális kereskedési napot. Az indexeket elsősorban az olajárak újabb csökkenését követő energiaipari részvények húzták le.

Az európai tőzsdék nyitása előtt mintegy másfél órával a Brent nyersolaj ára 1,81 százalékkal, a WTI nyersolajé 3,02 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben, hordónként 30,40 dolláros és 29,43 dolláros jegyzésen.

A tokiói Nikkei225 index két és fél százalék, a sanghaji Composite index négy százalék, a szöuli Kospi egy százalék, a hongkongi Hang Seng két százalék veszteséget mutatott egy órával a zárás előtt.

09:13
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Serena Williams legyőzte Sarapovát

Az amerikai Serena Williams 6:4, 6:1 arányban győzött az orosz Marija Sarapova elleni mérkőzésen az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében, Melbourne-ben 2016. január 26-án. Williams ellenfele Agnieszka Radwanska lesz az elődöntőben. Radwanska még sosem győzött Williams ellen – írja az AFP.

Az amerikai Serena Williams örül a Sarapova elleni győzelmének Forrás: MTI/EPA/Mast Irham
09:14
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Elsírta magát Lagzi Lajcsi

Ötszáz alkalommal motoztak meg, bazári majmot csináltak belőlem - mondja Lagzi Lajcsi, majd elcsuklik a hangja a bejátszásban. Így indul a beszélgetés Hajdú Péterrel a Mokkában. A tévés tegnap interjút készített a 15 kilót fogyott zenésszel, aki vesztegetés és lopás bűncselekményének gyanúja miatt volt 125 napig előzetesben. Hajdú elmondta, hogy az interjú közben Lagzi Lajcsi kétszer is elsírta magát. A ma esti Frizbiben lesz a beszélgetés.

A mai Blikk egyébként arról ír, hogy Lajcsi állítása szerint besúgót ültettek a cellájába.

09:23
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

A miniszter születésnapja

Ezen a napon, január 26-án született 1946-ban Várszegi Asztrik, pannonhalmi főapát, 1965-ben pedig Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter. Ausztráliában ma nemzeti ünnep, Indiában a köztársaság napja van, a világ vámosai pedig ma ünnepelhetik a nemzetközi vámnapot. 

09:24
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Minősíthetetlen cikk a századvéges főszerkesztőtől

„Átléptek egy határt G. Fodorék” címmel jelentetett meg cikket a Magyar Nemzet, amelyben a 888.hu Rába Tímeáról, az MSZP pártelnökének feleségéről szóló írásával foglalkoznak. A napilap „minősíthetetlennek” nevezi a cikket. Beszámolnak arról is, hogy sem Tóbiás József MSZP-pártelnök, sem G. Fodor Gábor nem akarja a továbbiakban kommentálni az ügyet.

A Magyar Nemzet keddi száma Forrás: Origo
09:29
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Ide menjen, ha Charlize Theront akarja látni

Egy ideje már Budapesten forgatja legújabb filmjét Charlize Theron. Az Oscar-díjas színésznő James McAvoy színésszel együtt a The Coldest City című hidegháborús filmben szerepel. Aki hollywoodi sztárokat akar látni, annak ma a Károly körúti Unger-házban a helye, ahol kedden és szerdán délután forgatnak.

09:32
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset az M3-ason

Az M3-as autópályán, Vásárosnamény felé a 250. km-nél egy személyautó a védőkorlátnak csapódott. A külső sávot lezárták, a forgalmat a belső sávba terelik. Baleset történt a Fehér úton befelé az Örs vezér tere előtt, illetve a Villányi úton a Fadrusz utcánál is.

A 47-es főúton a 9. km közelében, ahol korábban egy kamion fának ütközött, a fél útpályán megindult a forgalom.

09:37
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Nem mozgatta meg az anyukákat a gyed extra

A gyed extra idei bővülése miatt az anyák már a gyerek féléves korától újra dolgozhatnak úgy, hogy a fizetésük mellett megkapják a gyermekgondozási díjat is. Eddig erre a gyerek egyéves korától volt lehetőség. A Központi Statisztikai Hivatal felmérése szerint azonban csak a kisgyerekes anyák 1,8%-a akarja igénybe venni a gyed extrát – írja a Magyar Nemzet.

09:41
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Nem korrupció, csak adomány volt a pár százmillió

Malajzia főügyésze kedden bejelentette: a Najib Razak magánszámlájára utalt több százmillió dollár a szaúdi királyi család adománya. „Nem indokolták meg, miért adományozták a pénzt Najibnak – ez az ő és a szaúdi királyi család ügye” – közölte Mohamed Apandi Ali, hangsúlyozva, hogy az ügyben lefolytatott vizsgálat után megállapítható: nem áll fenn a korrupció gyanúja. Hozzátette: a pénz nagy részét nem használták fel, és azóta már vissza is utalták Szaúd-Arábiába.

Najib Razak Forrás: AFP/Mohd Rasfan
09:45
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Negatív nyitást várnak a Budapesti Értéktőzsdén

A negatív nemzetközi hangulat miatt csökkenéssel kezdheti a keddi kereskedést a Budapesti Értéktőzsde piaci szakértők szerint. Jelentősen estek az amerikai piacok az olajár csökkenése miatt, és Ázsiában is negatív a hangulat, ami Európában és a budapesti tőzsdén is negatív korrekciót hozhat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 123,21 pontos, 0,53 százalékos csökkenéssel, 23 234,03 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 10,4 milliárd forint volt. A Mol 150 forinttal, 1,10 százalékkal, 13 725 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 65 forinttal, 1,12 százalékkal, 5753 forintra csökkent, forgalmuk 6,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal, 397 forintra nőtt, forgalma 79,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 89 forinttal, 1,62 százalékkal, 5410 forintra esett, a részvények forgalma 2,7 milliárd forintot ért el.

09:50
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Magyarországon nem kell tartani a Zika-vírustól

Magyarországon nincsenek meg a feltételei a Zika-vírus okozta járvány kialakulásának, a vírust terjesztő tigrisszúnyogok rendkívül alacsony számban vannak jelen Magyarországon – mondta Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosa az állami tévé reggeli műsorában.

Nálunk alig vannak ázsiai tigrisszúnyogok Forrás: Centers for Disease Control and Prevention
09:50
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Ítélet a Hagyó-perben

Hagyó Miklóst két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék.

09:54
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Gyengül a rubel

Több mint 3,5%-kal esett az orosz tőzsde, és romlik a rubel is az olajár zuhanása miatt – adta hírül az AFP.

09:58
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Stephen Curry csodálatos

A címvédő Golden State Warriors 30 ponttal legyőzte a San Antonio Spurs együttesét az NBA hétfői rangadóján. Az irányító 37 pontot dobott.

Golden State Warriors-San Antonio Spurs 120-90.

09:59
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Év végén indulhat a húszmilliárdos vágóhíd

Már telepítik a technológiát a mintegy 20 milliárd forintból megépülő mohácsi vágóhídra. Így szeptemberben indulhat a próbaüzem, az év végén pedig a termelés – írja az MCS Vágóhíd Zrt. egyik igazgatósági tagjára hivatkozva keddi számában a Népszabadság.

10:03
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Ma ünneplik a tu bisvátot

Ma, azaz svát hónap 15-én ünnepli a zsidóság a fák újévét, azaz a tu bisvátot. Izraelben a fák termését nem szabad megenni az első három évben, a negyedik évi termést pedig fel kell vinni Jeruzsálembe, hogy elárasszák vele az utcákat.

Egy ultraortodox rabbi gyümölcsöt oszt Izraelben Forrás: AFP/Menahem Kahana
10:04
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Csökkenéssel nyitott a Budapesti Értéktőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 54,21 pontos csökkenéssel, 23 179,82 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest ez 0,23 százalékos gyengülést jelent.

10:10
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Akadozik a forgalom a Váci úton

Baleset miatt akadozik a forgalom a Váci úton befelé a Frangepán utca közelében. Még tart a helyszínelés a Fehér úton befelé az Örs vezér tere előtt.

Zsúfolt a Thököly út, az Egressy út és a Mogyoródi út is befelé a Hungária körútig, a Kerepesi úton és a Fogarasi úton befelé a közös csomópontnál nehéz a haladás. A Mexikói út, az Albertirsai út és a Rákóczi híd irányában a Hungária körút is telített.

10:16
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Az Uber ellen tüntetnek a párizsi taxisok

Franciaországban sztrájkolnak a légi irányítók, mert nem elégedettek a fizetésük kiszámításának módjával. Több járatot töröltek.

Tovább nehezíti a francia közlekedést, hogy ezzel egy időben sztrájkolnak a párizsi taxisok is: az Uber és a többi, nem minősített privát taxis társaság ellen tüntetnek. A taxisok sok fontos utat blokkoltak, és több Uber-sofőrt megtámadtak – írja az AFP.

Rohamrendőrök érkeznek az egyik taxisblokádhoz Párizsban Forrás: AFP/Thomas Samson
10:23
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Együtt forgat Miley Cyrus és Woody Allen

Miley Cyrus popsztár lesz az egyik főszereplője Woody Allen online tévésorozatának, amelyet az Amazon számára készít a világhírű rendező. Cyrus az Instagramon jelentette be, hogy megkapta a szerepet. A félórás epizódokból álló sorozat a hatvanas években játszódik, a forgatás márciusban indul.

10:27
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Tizennégy embert öltek meg a terroristák

Tizennégy ember meghalt, többtucatnyian pedig megsérültek a szíriai Homsz városában, ahol öngyilkos merénylők és autóba rejtett bombák okoztak robbanásokat – írja a CNN. Az AFP szerint tizenheten haltak meg.

10:31
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Veszteséges nyitás az európai tőzsdén

Nagy indexveszteséggel nyitottak kedden a főbb európai értékpapírpiacok. A kereskedés kezdetén a londoni FTSE-100 index 1,41 százalék, a frankfurti DAX index 1,47 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,58 százalék veszteséget mutatott.

10:43
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Lenint szidja Putyin

Vlagyimir Putyin szerint Lenin időzített bombát helyezett el Oroszország alatt azzal, hogy az adminisztrációban megkülönböztette egymástól az ország területén élő etnikumokat. Putyin szerint Lenin a felelős azért, hogy felbomlott a Szovjetunió, és etnikai feszültségek alakultak ki a régióban – írja a The Guardian.

 

10:51
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Óriási vihar volt Thaiföldön

Óriási vihar sújtotta Thaiföld Narathiwat tartományát. A monszun miatti hullámok miatt több száz embert kellett evakuálni - írja a Bangkok Post.

Összeomlott ház a tengerparton Forrás: AFP/Madaree Tohlala
10:53
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Bírósághoz fordulhat egy BKV-s szakszervezet

Bírósághoz fordul az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ), ha a BKV vezérigazgatója nem teljesíti az együttműködési kötelezettségét, és létszámleépítést jelent be a cégnél. Az EKSZ ugyanis ebben az ügyben már január elején konzultációt kezdeményezett, így amíg a kért egyeztetés le nem zajlik, fel kell függeszteni a folyamatot – közölte a szakszervezet elnöke. 

10:55
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Ötven fiatalt végezhetnek ki Iránban

Iránban az elmúlt időszakban végrehajtott reformok ellenére az Amnesty International (AI) csaknem ötven fiatalkorú bűnelkövetőt azonosított, akikre halálbüntetés várhat olyan bűncselekmény miatt, melyet még 18. életévük betöltése előtt követtek el. Az AI összesítése szerint Iránban 2005 és 2015 között legalább 73 fiatalkorú bűnözőt végeztek ki.

10:59
január 26, 2016
Vágólapra másolva!

Estek az árfolyamok kedden Ázsiában

Ázsiában csökkentek a részvényindexek kedden, nagyrészt a csökkenő olajárakra válaszul kialakult kockázatkerülő befektetői magatartás miatt. A sanghaji Composite index 6,4 százalékkal esett kedden, a sanghaji és a sencseni tőzsdéken jegyzett vezető részvényeket követő CSI300 index pedig hat százalékkal. Mindkét index 2014 decemberében állt utoljára ilyen alacsony szinten. A kínai tőzsdeindexek az év eleje óta már 22 százalékkal gyengültek.

Forrás: Imaginechina/Chen kang - Imaginechina/Chen Kang
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!