Súlyos tízmilliárdokról kérdezzük Lázár Jánost

Események

Kovács Zoltán; Lázár János
Budapest, 2016. július 7. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2016. július 7-én. Mellette Kovács Zoltán kormányszóvivő. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Az 58. Kormányinfón Lázár Jánost többek között arról kérdezzük, hogy mi a pontos helyzet a Déli pályaudvar körül. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül43 bejegyzés
15:26
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Kivonul Magyarországról az Uber

Az Uber úgy döntött, hogy nem folytatja magyarországi tevékenységét. Vajon, mit szól ehhez Lázár János?

A taxisok elérték a céljukat Forrás: MTI/Máthé Zoltán
15:28
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Kell-e ekkora hitel?

Támogatja-e a kormány, hogy a főváros 139 milliárd forintos hitelt vegyen föl a 3-as metró felújítására? – erről is megkérdezzük a Miniszterelnökség vezetőjét.

Jelentős hitelt vehet föl a főváros a 3-as metró felújítására Forrás: MTI/Máthé Zoltán
15:31
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Balhé a Városligetben

Arról is érdeklődünk, hogy mit gondol a Városligetben történtekről a Miniszterelnökség vezetője.

Jelentős vihar van a Városligetben Fotó: Csanádi Márton - Origo
15:34
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Most is van késés

Az 58. Kormányinfó is késéssel kezdődik. 

15:42
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a nyári szünet előtti utolsó Kormányinfó. 

15:44
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Nem megy szabadságra a kormány

A kormány nem tart szünetet a nyári hetekben, így a jövő héten, július 20-án lesz kormányülés. A miniszterelnök tájékoztatást kér a viharkárokról a jövő hétre. A kormány tárgyalni fog a bevándorlással kapcsolatos helyzetről is.   

15:46
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Budapestre jön az osztrák kancellár

Lázár János elmondta, hogy sok ezer rendőr és határőr vesz részt a déli határvédelemben. Július 26-ra Orbán Viktor meghívta az osztrák kancellárt, mivel új fejezetet szeretne nyitni a két fél kapcsolatában. A bevándorlás ügyében is egyeztetni fognak.  

15:48
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

A kormány nem kér az EB legújabb javaslatából

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy a kormány jövő héten értékeli az Európai Bizottság "új botrányos javaslatát", ami egy teljesen új betelepítési program lenne. Lázár szerint ebben a tagországoknak kötelezően részt kellene venniük. Újabb milliókat szeretne az EB Európába meghívni, amennyiben a tagországok nem akarnak ebben részt venni, akkor szankciók jöhetnek - tette hozzá.    

15:51
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár: A tagállamoknak kell fizetniük

Az ország szuverenitását egyértelműen érinti az EB legújabb javaslata - mondta Lázár János. A javaslatban elsősorban nem politikai menekültekről van szó, hanem gazdasági bevándorlókról. Az unió asztalán van az a javaslat, miszerint különadót kell majd fizetniük a tagállamoknak, akik nem vesznek részt a betelepítésben - mondta Lázár.  

15:53
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Egyértelmű felhatalmazás kell

Embertelennek nevezte az újabb bizottsági javaslatot a Miniszterelnökség vezetője, aki szerint az EP baloldala és az EB együtt dolgozik a betelepítésen. Éppen emiatt fontos az október 2-i népszavazás: ha nem lesz egyértelmű a felhatalmazás, akkor nagyon nehéz lesz ellenállni a betelepítésnek. Lázár szerint érthetetlen, hogy Szanyi Tibor, Jávor Benedek és a többi baloldali politikus számára miért fontos a betelepítés.   

15:56
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

A rendőrség nem sértett törvényt a határon

Lázár János arról is beszélt, hogy a rendőrök és más szervek sem sértettek törvényt a bevándorlókkal szemben. Semmilyen erőszakos cselekmény nem történt - tette hozzá. Arra számít a kormány, hogy emberi jogi szervezetek részéről támadások érik majd a kormányt, de ennek semmi valóságalapja nem lesz.    

15:58
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Csak a kijelölt helyen jöjjenek

Lázár János arra kérte a határon lévőket, hogy csak a kijelölt pontoknál lépjenek be az ország területére. Az EU egyes vezetői úgy gondolták, hogy a törökökkel való megállapodás megoldja a bevándorlási problémákat, de az igazi védelmet csak a fizikai határzár hozhatja el. 

16:00
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Senki sem kér a kvótából

A Miniszterelnökség vezetője ismertette azokat a közvélemény-kutatásokat, amelyek szerint a kötelező kvóta elutasítottsága európai szinten is magas. 

16:02
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Többet kell költeni a seregre

Lázár János a múlt hét végi NATO-csúcsról azt mondta, hogy ott is születtek döntések arról, hogy csökkenteni kell a Földközi-tengeren az illegális migrációt. Magyarországon a NATO keleti szárnyának a megerősítése jegyében lesznek erősítések. Növelni kell a magyar hadseregre fordított GDP-arányos költéseket.  

16:04
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Elégedett Lázár a gazdasággal

Lázár János az idei első féléves gazdasági teljesítményről azt mondta, hogy az ipar jól teljesített. 76 százalékra csökkent az államadósság mértéke. A foglalkoztatottság az elmúlt nyolc évben jelentősen nőtt - tette hozzá. 

16:07
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Konzultáció az állami rezsicsökkentésről

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy a költségvetés hiánya a 2 százalékos arányon belül lesz. Nem fenyeget az a veszély, hogy elszáll a költségvetés - tette hozzá. Július 11-én egy állami rezsicsökkentéssel kapcsolatos újabb konzultáció indult. 2016-ban 10 milliárd forintos rezsicsökkentés történt az államigazgatásban. 

16:10
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Hússzor ülésezett a kormány

Lázár János arról is beszélt, hogy 20 ülést tartott a kormány az első félévben. Van persze olyan választói vélemény, amely szerint, ha szabadságra megy a kormány, akkor nyugodtabb az ország - mondta a miniszter. Négy olyan kormányülés is volt, ahol több mint 1500 oldalnyi előterjesztést kellett átnézni. 2087 kérdést tett föl az ellenzék.  

16:12
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Véget ért a földárverés

Július 28-án ér véget a földárverés időszaka - mondta Lázár János. Minderről részletes tájékoztatást kap majd az Országgyűlés. 206 ezer hektár kelt el a mögöttünk hagyott időszakban. 

16:14
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Jó viszony lehet a britekkel

A magyar kormány bízik benne, hogy az új brit kormánnyal is jó viszonyt tud kialakítani - mondta Lázár. 

16:27
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár: Inkább a téren sétálok

Lázár János arról is beszélt, hogy Parlament és a METESZ-székház közötti alagút esetében a kormánynak nincsen behatása a folyamatokra. A technikai kivitelezésbe a kormány nem akar beleszólni. Én magam részéről inkább a téren sétálok - mondta Lázár. 

16:31
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Kormányüdülők: el kell adni őket

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy a hazai zsidó közösséggel kiegyensúlyozott viszonyt kell folytatni. A lovasberényi és a többi kormányüdülővel kapcsolatban azt mondta, hogy az állami vezetőknek nem szabad fenntartani a korábbi rendszert. Magam nem jártam a balatonőszödi üdülőben, inkább a gyerekeimmel vagyok - mondta Lázár. Minden kormányüdülőt el kell adni - tette hozzá. A balatonőszödi komplexumot pedig a gyereküdültetésre kell használni. 

16:35
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

A magyar embereket támogatja a kormány

Lázár János arról is beszélt, hogy sokan arról beszéltek tavaly, hogy Németország versenyképessége növekedni fog a bevándorlás révén. Én szkeptikus vagyok abban, hogy mennyire integrálhatók ezek az emberek - tette hozzá. A kormány szerint a magyar embereknek kell olyan támogatási formákat biztosítani, hogy el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon. Lázár János úgy látja, Németországban nagyon intenzív vita zajlik a migráció jelentőségéről.   

16:39
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Minőségi javítás a közétkeztetésben

Lázár János egy kérdésre azt mondta, hogy a gyülekezési törvényt módosítani kell az AB döntése alapján. A közétkeztetés reformja esetében érvényesíteni kell egy minőségi kontroll, mivel vannak ellentmondásos jelenségek. Az Emmi elhatározása, hogy megreformálja a közétkeztetést, számos vitát váltott ki, de a túlzásokat le kell metszeni. 

16:41
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Szociális irányelvek a közétkeztetésben

A Miniszterelnökség vezetője szerint a közétkeztetés esetén az egész szervezeti rendszert meg kell vizsgálni. Azt javasolta, hogy ne piaci alapon közelítse meg a kormány a közétkeztetést, a kérdés még nem dőlt el, jelenleg is zajlik az egyeztetés az Európai Bizottsággal. Szociális irányelveknek kell érvényesülniük a közétkeztetésben - tette hozzá.  

16:42
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

200 milliárdos bevétel

200 milliárd forintos bevétele lehet a magyar államnak a földárverésekből - mondta Lázár János. 

16:46
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár: Az Uber nem tartja be a szabályokat

A Miniszterelnökség vezetője szerint bizonyos baloldali-liberális szervezetek szerint fontosabb az egyéni jogok védelme az országhatárok védelménél. Magát az Ubert innovatív cégnek gondolom, ezért sajnálom, hogy nem vállalta a cég az adófizetés kötelezettségét - mondta Lázár. 

16:52
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Megtérülhet a 3-as metró felújítása

Lázár János azt mondta, a 3-as metró ügyében folyamatosak az egyeztetések a bizottsággal, de nem fogadna arra, hogy lesz erre a területre vissza nem térítendő forrás. Az unió egyébként megtérülő beruházásnak tartja a 3-as metrót - mondta a miniszter. A jelenlegi kalkulációkból indul ki a megtérülés lehetősége. 

16:54
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Teljes az egyetértés

Teljes egyetértésben van a kormány és a főváros a 3-as metró felújítása ügyében - mondta Lázár, aki szerint a főváros nagy valószínűséggel fel fogja venni a hitelt. 

16:56
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár meghívta a DK-s képviselőt

Lázár János szívesen meghívja Niedermüller Pétert egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumra, hogy szembesüljön a valósággal. További balhékra számítok a ligetben, lesznek provokációk - mondta Lázár.  

17:00
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Szuverenitáskérdés

A Miniszterelnökség vezetője szerint a közép-európai térségben a menekültválság felülírta a korábbi ellentéteket. A magyar szuverenitást alapvetően befolyásolná, hogyha más mondaná meg a magyar állam helyett, hogy ki élhet a területén - mondta Lázár. 

17:03
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár: Újra kell osztani a lapokat

Európa a demokrácia bölcsője, így elképzelhetetlen, hogy egy demokratikus döntést lesöpörne az asztaláról az unió - mondta Lázár az október 2-i népszavazásról. Nem egy lefutott mérkőzés, hogy a brexit után újra kell osztani a lapokat. Meg kell erősíteni a nemzetállami szuverenitást, mivel a több integráció veszélyezteti a közösséget - tette hozzá. A bevándorlás miatt döntött a brit szavazók többsége a brexit mellett.  

17:07
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Az Európai Tanácsot erősítenék

A Miniszterelnökség vezetője szerint az Európai Tanácsot kell megerősíteni az Európai Bizottsággal szemben. Mégis milyen dolog, hogy Brüsszelbe kell járni a hajdúsámsoni közétkeztetésről egyeztetni? - tette föl a kérdést Lázár.  

17:09
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

30 évre eldőlhetnek a dolgok

A következő egy esztendőben döntő jelentőségű lesz, hogy ki képviseli majd Magyarországot Brüsszelben, mivel 30 évre eldőlhetnek a dolgok - mondta Lázár. 

17:13
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár: A Balaton nem kap pluszpontokat

A Miniszterelnökség vezetője szerint a balatoni fejlesztési pénzek (300 milliárd forint) befagyasztása esetében fontos megállapítás volt, hogy ezek a pályázatok pluszpénzeket kaptak a kiemelt turisztikai célpont miatt. A kormány álláspontja, hogy nem szabad kiemelni senkit csupán azért, hogy hol van. A 300 milliárdot nem vonjuk el, csak a Balaton-címke nem jár majd előnyökkel - mondta a miniszter. Lázár szerint a kormánynak az egész országot kell képviselnie. 

17:17
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

A demokrácia határtalan

A Miniszterelnökség vezetője szerint a demokrácia határtalan, így jelenhettek meg külföldi demonstrálók a ligetben, ráadásul a fák ügye a világon mindenhol fontos. Azt az érvet nem fogadják el, hogy vannak beteg fák is - tette hozzá. 

17:20
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár: Hogy lehetnek így demokraták?

Hogy lehet demokrata valaki, aki egy népszavazáson bojkottra buzdít? - tette föl a kérdést Lázár János. 

17:23
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Kevés a rágalmazási per

A magyar igazságszolgáltatás következetes abban, hogy a közszereplőknek többet kell tűrniük - mondta Lázár. Ez ahhoz vezetett, hogy kevés politikus indít rágalmazási pereket - tette hozzá. A magyar jogrend a véleménynyilvánítás és a sajtószabadság ügyén van - mondta

17:25
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Fizetett az ORÖ

A kormány számára az áfacsökkentés ügyében nem készült Századvég-tanulmány. Az ORÖ megkezdte a törlesztést - mondta Lázár János. A Milánóban lévő világkiállítási pavilont mindenképpen Magyarországon kell felépíteni majd. Nem hiszem, hogy kint fog maradni - tette hozzá.  

17:29
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár tárgyal, de mérlegelhet

A Miniszterelnökség vezetője elmondta, hogy peren kívül ő tárgyal a Herzog-örökség sorsáról, de mérlegelési jogköre van ezen a területen. 

17:36
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár nem kommentál

Lázár János elmondta, nem kommentálja a Heti Válasz értesüléseit. Biztosan meleg volt a szerkesztőségben - tette hozzá. Találgatásokkal nem akarok foglalkozni - mondta Lázár. Köztörvényes bűnözők vádolnak fideszes politikusokat - mondta Lázár. 

17:39
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Rendben volt az elszámolás

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy a kormány segít a határon túli civil szervezeteknek, így a Főnix szervezetnek is. Az elmúlt hat évben minden elszámolás rendben volt a határon túli szervezetek ügyében. 

17:40
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Nagy segítség a Fidesznek

A magyar baloldali EP-képviselők álláspontja sokat segít a Fidesznek a népszavazási kampányban - mondta Lázár.  

17:41
július 14, 2016
Vágólapra másolva!

Vége, nyári szünet jön

Véget ért az 58. Kormányinfó, jön a nyári szünet. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről