A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Orbán Viktor képviselői kérdésekre válaszol - élőben az Origón

Események

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában válaszol a képviselői felvetésekre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül20 bejegyzés
17:12
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Azonnali kérdések órája

Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában válaszol a képviselői felvetésekre.

17:13
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Október 21-én válaszolt legutóbb a kormányfő

Orbán Viktor legutóbb október 21-én válaszolt az azonnali kérdések órájában. Akkor többek között téma volt Budapest helyzete és a Microsoft-ügy is.

17:16
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem normális, aki szerint a klímaváltozás egy kommunista trükk

Orbán Viktor legutóbb a Borkai-üggyel kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta, beteg dolognak tartja, hogyha valaki saját maga készít, vagy a jelenlévőkkel készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről. A kormányfő akkor egy másik kérdésre azt válaszolta, aki szerint a klímaváltozás kommunista trükk, az nem normális.

17:48
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor képviselői kérdésekre válaszol

Kezdődik az azonnali kérdések órája, amiben Orbán Viktor válaszol a képviselői kérdésekre.

17:51
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A Jobbik közösséget vállal Gyurcsány Ferenccel

Elsőként Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője kérdezte a kormányfőt. Jakab állítólag a nép kérdéseit tette fel. A Jobbik frakcióvezetője rengeteg kérdést tett fel, felszólalásának semmilyen központi üzenete nem volt. Orbán Viktor válaszában közölte, hogy a Jobbik 2018-ban 20, 2019-ben pedig 6 százalékot ért el. Önök visszaélnek az emberek türelmével, és ezt bizonyítják a választási eredményeik - tette hozzá. Orbán Viktor felidézte, hogy miket mondott a baloldal Gyurcsányról, majd pedig összeálltak vele, és közösséget vállalnak vele.

17:54
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az ellenzék trágárságot, rendbontást, és agressziót hozott be az ülésterembe

Orbán Viktor miniszterelnök Jakab Péternek arról is beszélt, hogy 2010-ben 73 ezer forint volt a minimálbér, míg idén 149 ezer forint, míg a szakmunkás minimálbér 195 ezer forintra nőtt. Az ellenzék trágárságot, rendbontást és agressziót hozott be az ülésterembe. Ha mindezt nem teheti meg egy magyar munkavállaló, akkor hogyan teheti meg egy parlamenti képviselő - tette hozzá. Orbán Viktor a Jobbiknak ajánlotta az MDF példáját, amely szintén összeállt a baloldallal, majd pedig megszűnt.

17:58
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Nem csökkent, hanem nőtt a nyugdíjak értéke az elmúlt években

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője a magánnyugdíj számlákról, és az esetleges uniós bírságokról kérdezte a kormányfőt. Orbán Viktor miniszterelnök válaszában közölte, a szocialisták egyhavi nyugdíjat vettek el az idősektől, ezzel szemben a mostani kabinetnek van egy megállapodása a nyugdíjasokkal, aminek értelmében nem csökkent a nyugdíjak értéke az elmúlt években. Mi nyugdíjprémiumot tudunk fizetni - tette hozzá. Önök hat megyében nem érték el az 5 százalékos bejutási küszöböt, ennyit a nép hangjáról - mutatott rá a kormányfő.

18:01
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Az ellenzék eddig csak a fizetésemeléssel foglalkozott

Harangozó ismételten arra kérte a kormányfőt, hogy válaszoljon az egyéni nyugdíjszámlák ügyében. Orbán Viktor válaszában azt mondta, hogy az ellenzék a megszerzett hatalmukat eddig fizetésemelésre, a Gyurcsány-korszak embereinek a visszahozására és Czeglédy Csaba megbízásaira használták.

18:03
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Semmilyen büntetést sem kell fizetnie Magyarországnak

Gréczy Zsolt, a DK képviselője az esetleges uniós bírságról kérdezte a miniszterelnököt. Orbán Viktor válaszában közölte, a helyzet úgy fest, hogy semmilyen büntetést sem kell fizetnie az országnak, és egyetlen forintot sem vesztett el.

18:06
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Nyelvi problémái vannak a Demokratikus Koalíciónak

Gréczy szerint ebben az ügyben valaki nem mond igazat. Orbán Viktor viszonválaszában közölte, a korrekció nem büntetést jelent a magyar nyelvben. Képtelenség, hogy Magyarország egyetlen forintot is elveszítsen, mivel eleve 110 százalékos vállalást tettünk az uniós forrásokra.

18:11
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mi nem a bürokratákat, hanem a környezetet védjük

Schmuck Erzsébet, az LMP képviselője arról kérdezte a kormányfőt, hogy miért nem állítják le a környezetkárosító projekteket, és lesz-e változás a kormány környezetpolitikájában? Orbán Viktor válaszában közölte, mi nem a bürokratákat, hanem a környezetet védjük. Nem hivatalokra van szükség - tette hozzá. Az LMP képviselője viszonválaszában elmondta, hogy nincsen környezetvédelmi intézményrendszer Magyarországon. Orbán Viktor viszonválaszában elmondta, nem elegendőek a szép szavak. Vártam, hogy a főváros a klímavészhelyzet elfogadását követően konkrét intézkedésekkel áll elő, de ez nem történt meg eddig.

18:19
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor elmagyarázta Szabó Tímeának, mit jelent az iparűzési adóról szóló törvényjavaslat

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa arról kérdezte a kormányfőt, hogyan viszonyul az ellenzéki vezetésű településekhez. Orbán Viktor válaszában közölte, hogy az ellenzék a megszerzett pozíciók ellenére továbbra is elnyomásról beszél. A győzelem és a vereség sohasem végleges és végzetes - tette hozzá. Nincs olyan, hogy az iparűzési adót csak tömegközlekedésre lehet fordítani, hanem a törvényjavaslat szerint csak az első helyen kell arra költeni, ha megmarad, akkor értelemszerűen másra lehet fordítani. Szabó válaszában továbbra is azt kérdezte, hogy mi szükség volt erre. A kormányfő a válaszában közölte, a jogszabály szövegei mögött van indoklás. Orbán Viktor szerint a tömegközlekedés biztosítása a legfontosabb feladat, és ebben egyet is ért a főpolgármesterrel. Ezért is tették ezt az indítványt.

18:24
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: A Momentum magatartása teljes mértékben felháborító

Most Tilki Attila, a Fidesz képviselője a Miniszterelnökség vezetőjét kérdezi a Momentum politikusainak azon cselekedetéről, miszerint a magyar pártok ellen kampányoltak a határon túl. Gulyás Gergely minderre azt válaszolta, teljes képtelenség, hogy egy román politikus jobban képviseli a magyar érdekeket, mint egy magyar. Mindez felháborító, semmilyen gátlás sincsen már a magyar politikában - tette hozzá. A teljes magyar politikai közösségnek vissza kell ezt utasítania - mondta. Nemzeti érdeket nem lehet nemzetietlen erőkkel képviselni - mondta a miniszter.

18:29
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az uniós forrásokat az utolsó fillérig megkapjuk

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik képviselője Meddig él vissza a kormány az emberek bizalmával? címmel tett fel kérdést a kormányfőnek. Z. Kárpát ismételten az esetleges uniós bírság ügyét vette elő. Orbán Viktor válaszában közölte, azt próbálják megérteni, hogy a kormány nem tesz különbséget EU-s és magyar pénz között, egységesen gondolkozunk. Mindezekből egyetlen felesleges beruházást nem lehet csinálni, minden beruházásnak van értelme. Az uniós forrásokat az utolsó fillérig megkapjuk, semmi sem fog hiányozni - mondta Orbán Viktor.

18:31
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Pont Önök vannak szövetségben azokkal, akik a kutyafitnesst és a 40 méteres kilátót csinálták

Orbán Viktor Z. Kárpát Dánielnek arról is beszélt, hogy ha Magyarországot megilleti egy összeg, és azt mind megkapja, akkor abból nem veszik el egyetlen forint sem. Pont Önök vannak szövetségben azokkal, akik a kutyafitnesst és a 40 centiméteres kilátót csinálták, ezt velük beszéljék meg - mutatott rá a miniszterelnök.

18:37
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: Csak a budapesti egészségügyi fejlesztésre 42 milliárd forint jut

Simicskó István, a Fidesz képviselője arról kérdezte a Miniszterelnökség vezetőjét, hogy megépül-e az ellenzéki nyilatkozatok ellenére az új dél-budai centrumkórház. Gulyás Gergely válaszában közölte, jövőre csak a budapesti egészségügyi fejlesztésre 42 milliárd forint jut. Új helyzet állt elő Budapesten, és a XI. kerület DK-s vezetője a nyilatkozatok alapján ellenzi a beruházást. Mindezek alapján egyeztetésre van szükség, hogy a helyzet tisztázódjon. Simicskó István válaszában közölte, hogy a XI. kerületi polgármesternek színt kell vallania az ügyben. Gulyás Gergely viszonválaszában azt mondta, kíváncsian várják a polgármester javaslatait az egészségügy területén.

18:44
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az MSZP-nek: Ne alkalmazzanak kettős mércét!

Gurmai Zita, az MSZP képviselője a Türk Tanács budapesti képviseletéről kérdezte a kormányfőt. Orbán Viktor válaszában azt mondta, a jogszabályokat mindenkinek be kell tartani Magyarországon, és ez a nemzetközi szervezetekre is vonatkozik. Például az ENSZ magyarországi irodáinak a költségét is Magyarország finanszírozza, és ez igaz a Türk Tanácsra is. Gurmai szerint biztonsági kockázatot jelent az iroda. Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta,az egész ügyben az zavarja a legjobban, hogy az MSZP-ben hetekig gúnyolódtak a kunokon, mert nekik bizonyíthatóan  vannak türk rokonaik. Mindenkit tiszteleljenek, és ne alkalmazzanak kettős mércét! - mondta Orbán Viktor.

18:48
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az újpesti kórházról: várjuk a javaslatokat november 30-ig

Orbán Viktor az esetleges újpesti kórház létesítésére adott válaszában közölte, hogy november 30-ig várják a kerület javaslatát. Varju László (DK) szerint az ügy legalább 200 ezer embert érint. A miniszterelnök viszonválaszában azt mondta, az újpestiek majd eldöntik, mit akarnak, és ezt követően a kormány kijelöli a megfelelő embereket a tárgyalásra.

18:49
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Véget ért az azonnali kérdések órája

Véget ért az azonnali kérdések órája. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

18:50
november 18, 2019
Vágólapra másolva!

Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

A képviselők jelentős része távozott az ülésteremből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!