A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Fidesz-kongresszus: Sereghajtókból Európa éllovasai lettünk - kövesse az eseményeket az Origón

Események

Fidesz tisztújító kongresszusa, BOK Sportcsarnok, 2019.09.29.
Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
Tisztújító kongresszust tart vasárnap a Fidesz, azaz megválasztják az elnöket és az alelnököket is. Ez lesz a XXVIII. kongresszusa a Fidesznek. Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt mondta, optimista, jókedvű kongresszusra készül, mivel a kormányzó párt egyre nagyobb és erősebb.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül75 bejegyzés
11:16
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor délután szólal fel

Vasárnap tisztújító kongresszust tart a nagyobbik kormánypárt a budapesti BOK csarnokban. A rendezvény 10 órakor kezdődik, míg Orbán Viktor beszédére várhatóan 14:30-kor kerül sor.

11:16
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Optimista és jókedvű kongresszus jöhet

Orbán Viktor azt mondta, optimista, jókedvű kongresszusra készül, mivel a kormányzó párt egyre nagyobb és erősebb. A kongresszust a jövőért viselt felelősség tudatában kell megtartanunk. Kormányzó pártnak is nehéz lenni, nehéz időkben élünk, ott a bevándorlási csata, ki kell állni Európában az általunk elképzelt jövő mellett, és durva a belpolitikai csatározás - fogalmazott.

11:17
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos lehet Gulyás Gergely helyett az új alelnök

Korábban megírtuk, hogy Kósa Lajost alelnöknek választhatják. Kósa Lajos korábban az ATV-nek azt mondta az alelnökökről, hogy azért „drámai változások”" nem várhatóak, és Gulyás Gergely miniszter is elárulta a Kormányinfón, hogy Novák Katalint, Németh Szilárdot és Kubatov Gábort ismét alelnöknek jelölik majd. Kósa Lajos elmondta, hogy a kongresszusi szavazás és az október 13-i helyhatósági választások után is a szívéhez legközelebb álló területtel, az önkormányzatokkal szeretne foglalkozni. Elsősorban azokat a településeket segítené, ahol a kormánypárti polgármesterjelöltek győztek.

11:58
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Két évvel ezelőtt egyhangúlag választották meg Orbán Viktort

A legutóbbi kongresszus 2017 őszén volt, akkor egyhangúlag, 1358 szavazattal megerősítették elnöki pozíciójában Orbán Viktor miniszterelnököt, és alelnöknek választották Novák Katalint, Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot.

12:18
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a kongresszus

Megkezdődött a Fidesz-kongresszus a Himnusz eléneklésével. 

12:19
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor is megérkezett

Orbán Viktor miniszterelnök is megérkezett a kongresszusra.  

12:25
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Semjén: Ez Európa legkereszténydemokratább kormánya

Elsőként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szólal fel. A KDNP elnöke szerint pártja az egyetlen történelmi párt. Európa legkereszténydemokratább kormánya a mostani - mondta a politikus, és ezzel beteljesítették Barankovics István örökségét. A mi szövetségük értékszövetség - tette hozzá. 

12:26
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

„Mára a ballib társulatot nem zavarják a nyilas házmesterek”

Semjén Zsolt szólt arról is, hogy az ellenzék ideológiailag egy katyvasz társaság lett. Látja a cégtáblát Sneider és Bauer - tette hozzá. Mára a ballib társulatot nem zavarják a nyilas házmesterek - mondta Semjén. 

12:28
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Semjén: A Mi szenvedélyünk Magyarország!

Az emberi minőség tekintetében a fő kérdés, hogy minket, vagy egymást utálják-e jobban az ellenzéki oldalon - mondta Semjén. Nekünk az ország a fontos, soha ennyi egyházi iskola és templom nem épült, mint a napjainkban - tette hozzá.

1,1 millió határon túli magyar kapta meg a teljes jogú állampolgárságot, így teljesült a kormány egyik legfőbb ígérete - emlékeztetett Semjén Zsolt. Soha nem látott gazdaságfejlesztés indult, mert a mi szenvedélyünk Magyarország.

Semjén Zsolt: 1,1 millióan honosították magukat Fotó: Csudai Sándor - Origo
12:33
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

A Fidesz ma egy olyan közösségi támogatásnak örvend, ami példa nélküli Európában

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség vezetője arról beszélt, hogy a Fidesz ma egy olyan közösségi támogatásnak örvend, ami példa nélküli Európában. Mára megkerülhetetlen alakítójává vált az európai politikai folyamatoknak, és ez a határon túli magyaroknak is nagyon fontos - tette hozzá. Olyan lehetőségek nyíltak ki az elmúlt években, amikről nem is álmodhattunk - mondta Pásztor, és mindez nem sikerült volna a Fidesz nélkül. Ma nem jelent hátránynak lenni Szerbiában, hanem előny, és akik nem magyaroknak születtek, azok is szeretnének magyarrá válni - mondta Pásztor István. 

12:34
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Pásztor: Soha nem volt ilyen jó a magyar-szerb viszony

Pásztor István is felszólalt Fotó: Csudai Sándor - Origo
12:38
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Ezért lenne jó kezekben a bővítési portfólió

Pásztor István bízik benne, hogy Magyarország portfóliójába kerül a bővítési biztosi tárca. Végre olyan bővítési biztos lesz, aki abban érdekelt, hogy sikeres legyen ez a terület. A határon túli magyar közösség szempontjából is fontos a helyhatósági választás, egyáltalán nem mindegy, hogy kik lesznek a polgármesterek. Abban vagyunk érdekeltek, hogy a testvérvárosi kapcsolatok jók legyenek - tette hozzá.  

12:41
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

1809 küldött van a kongresszuson

990 Fidesz-szervezet tartott érvényes tisztújítást, 1710 küldött kapott felhatalmazást, és összesen 1809 főnek van joga küldöttként részt venni - mondta Nagy Gábor Tamás. A kongresszus egyhangúlag igazolta a küldöttek mandátumát. 

12:43
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Novák Katalin és Klausmann Viktor vezeti le a kongresszust

A kongresszus levezető elnöke Novák Katalin és Klassmann Viktor lesz. 

12:44
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Érvényes a Fidesz-kongresszus, jogszerű volt a küldöttek kiválasztása

Nagy Gábor Tamás jelentette be a küldöttek számát Fotó: Csudai Sándor - Origo
12:46
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Klausmann Viktor bízik a gyöngyösi sikerben

Klausmann Viktor arról beszélt, hogy mindent elkövet azért, hogy Gyöngyösön megszerezze a városi polgármesteri tisztséget. 

12:48
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Van érvényes napirend és a szavazatszámlálók

Elfogadták a kongresszus napirendjét és a szavazatszámláló bizottság tagjait. 

12:53
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Kubatov Gábor: Mi vagyunk Európa legmodernebb és legszervezettebb pártja

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke arról beszélt, van hasonlóság a politika és a Fradi között. A Fradi a magyar futball létezése óta 88-szor állt a dobogón, de az ezüst- és bronzérmekre nem emlékszik. Mindez igaz a politikára is, a második hely semmire nem elegendő, kivéve az SZDSZ esetében, ahol a harmadik hely a minisztériumok felére is elég. Mi itt narancssárga mezben csak 30 évesek vagyunk - tette hozzá. A politikus mindenkinek megköszönte, hogy 2006 óta több mint 10 választást nyert meg a Fidesz. Mi vagyunk Európa legmodernebb és legszervezettebb pártja - mondta Kubatov Gábor. 

12:55
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

A vereségek erősítették a Fideszt

Kubatov arra is emlékeztetett, hogy a vereségek révén a Fidesz mindig erősebb lett.

Szavazás Fotó: Csudai Sándor - Origo
13:00
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: Ma már ott tart az ellenzék, hogy bármit elnéznének egy kis hatalomért cserébe

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy a parlamenti ellenzék esetében a kígyózó kígyókkal új korszak köszöntött be. De ennél csak rosszabb dolgok történtek. Kunhalmi Ágnes az ország számára világos lett, miért támogatja a nyitott ajtók politikáját - mondta Kocsis. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett az ellenzék szánalmas akcióira, többek között Hadházy Ákos és Bangóné alakításaira. Mindennek van egy szomorúbb oldala is, hogy az ellenzék a mindennapok részévé tette a ripacskodást és az agressziót. Kocsis Máté szólt arról is, hogy ma már ott tart az ellenzék, hogy bármit elnéznének egy kis hatalomért cserébe. 

13:03
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Karácsony bukdácsol a kínosabbnál kínosabb ügyekben

Karácsony csak ott folytatja, ahol a többiek abbahagyták, bukdácsol a kínosabbnál kínosabb ügyekben. Ő az ellenzék csúcsragadozója, de az alkalmatlansága nem zavarja az ellenzéki pártokat - mondta Kocsis Máté. Így fest a jelenlegi helyzet, és így folytatódik a parlament október 21-től - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Úgy látja, a Fidesz-frakció továbbra is az emberek akaratát követi majd.

Kocsis Máté: Karácsony bukdácsol Fotó: Csudai Sándor - Origo
13:06
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás: Mégiscsak kibújt a kvótarendszer szöge a zsákból

Deutsch Tamás EP-képviselő közölte, hogy harcban állnak a magyar érdekekért, és megvédik az embereket. Az uniós bevándorláspárti politika új lendületet vett az olasz kormányváltás miatt – tette hozzá. Az illegális bevándorlók áradata mellett ismét megállapodtak a kvóta szerinti elosztásról - mondta az EP-képviselő. Mégiscsak kibújt a kvótarendszer szöge a zsákból, így ismételten meghívást kaptak az illegális bevándorlók. 

13:08
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Minden tagállamra kötelező kvótát akarnak a bevándorláspártiak

Deutsch Tamás elmondta, hogy a bevándorláspárti erők terve, hogy az új EB hivatalba lépése előtt a belügyminiszterek tanácsában elfogadják az egész unióra. Mindez együtt járna a bevándorlásellenesek megbüntetésével - tette hozzá.

Deutsch Tamás: Be akarják vezetni a kötelező kvótát Fotó: Csudai Sándor - Origo
13:12
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Deutsch: Nettó politikai lincselés történt Trócsányi László esetében

Több huncut gyűlöletszeánszot tartottak az elmúlt években a liberális EP-képviselők az elmúlt években - emlékeztetett Deutsch Tamás. Felidézte, hogy egyszer azért támadták az országot, mert az alaptörvény úgy kezdődik, hogy Isten áld meg a magyart, mert ez egy dán EP-képviselő szerint azt jelenti, hogy a kormány üldözi a nem vallásos embereket. Nettó politikai lincselés történt Trócsányi László ellen - mondta Deutsch. Mindez azért történt, mert elutasítjuk a bevándorlást. Trócsányi László a magyar Salvini, mert mindent megtett azért, hogy a jogi határvédelem révén megálljon a bevándorlás - mondta Deutsch Tamás.

Deutsch Tamás Fotó: Csudai Sándor - Origo
13:14
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

„Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első”

Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első, míg az ellenzéknek Magyarországon is Brüsszel az első – zárta szavait Deutsch tamás. 

13:15
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Kongresszus ON

13:19
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Elfogadott beszámolók

A kongresszus egyhangúlag elfogadott több beszámolót is, így a parlamenti és az európai parlamenti képviselőcsoportét is. 

13:22
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Módosult a Fidesz alapszabálya

Módosult a Fidesz alapszabálya is. 

13:26
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Ismertették a szavazás menetét

Kontrát Károly ismertetette a szavazás menetét, és a jelöltek névsorát.

Kontrát Károly ismertette a szavazás menetét Fotó: Csudai Sándor - Origo
13:28
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Kezdődik a szavazás

Kezdődik a szavazás, erre egy óra van. 

13:36
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Rendben zajlik a szavazás a Fidesz-kongresszuson

Nagyjából egy órán keresztül most nem lesznek felszólalások, mivel a küldöttek szavaznak az új tisztségviselőkre.

Szavazás Fotó: Csudai Sándor - Origo
13:53
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Még mindig nagy sorok állnak a szavazóurnák előtt

Zajlik a szavazás Fotó: Csudai Sándor - Origo
14:08
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Ők a kongresszus levezető elnökei

Novák Katalin és Klausmann Viktor a kongresszus levezetői Fotó: Csudai Sándor - Origo
14:20
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Kocsis: Az ellenzék parlamenti viselkedését illetően jelentős javulástól nem kell tartani

A Fidesz-frakció a továbbiakban is őrizni fogja az Országgyűlés méltóságát, és "az ellenzéki képviselők gyalázkodásával szembeni jogos indulat" sem tereli majd el a figyelmüket az emberek akaratáról - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypárt tisztújító kongresszusán még a szavazás előtt. Szavai szerint az ellenzék parlamenti viselkedését illetően jelentős javulástól nem kell tartani. Az ellenzéket jellemezve úgy fogalmazott: a "támolygó vezérük nyelvbotlásával", "a kígyózó kígyókkal" új korszak köszöntött be Magyarországon.

14:24
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Minden körülmények között a kongresszuson voltam

14:38
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Novák Katalin is szavazott már

14:46
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Kubatov Gábor: A győzelem mindig kevésen múlik

14:59
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás: Megvédjük a hazánkat, Magyarországot

15:00
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Folytatódik a kongresszus

Hamarosan folytatódik a kongresszus a szavazás után. 

15:08
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Varga Mihály: Sereghajtókból éllovasok lettünk

Varga Mihály pénzügyminiszter arról beszélt, hogy csábítja a lehetőség, hogy végtelen mennyiségű adatot mondjon, de ezt nem teszi meg. Az elmúlt években két dolgot mindenképpen sikerült visszahelyezni az emberek gondolkodásába a biztonságot és a bizakodást. A gazdaságpolitika stabil támasza a nemzetpolitikai lépéseknek - tette hozzá. Csődben lévő országot vettünk át, de mostanra minden szektror segíti a növekedést. Sereghajtókból éllovasok lettünk, négy munkanélküliből 3-nak lett munkája - mondta a miniszter.

15:10
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Varga Mihály: Ez a kormány az adócsökkentések kormánya

Aki tud és akar dolgozni, az el tud helyezkedni - mondta Varga. A miniszter szerint a gazdaság teljesítményétől nem szakadhatnak el a bérek, de egyezségre juthatnak a munkavállalók és a munkaadók - tette hozzá. 2016-ban született egy egyezség a bérnövekedésről. Ez a kormány az adócsökkentések kormánya - mondta a miniszter. Az EU legalacsonyabb társasági adókulcsa a magyar. 

15:13
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Emelkedő nemzet lehetünk

Folyamatosan csökken az államadósság, miközben a növekedés fenntartható. A bizalmat fejezi ki, hogy soha nem látott mennyiségben vásároltak az emberek magyar állampapírt. Pihenésből kevesebb, munkából több vár ránk, és ha ezt sikerül végrehajtani, akkor emelkedő nemzet lehetünk – mondta Varga Mihály.

15:17
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter: A bevándorlásellenes erők megvédik a határokat

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, nincs új a nap alatt a migráció területén, mivel az egész világon és Európában felsorakoztak a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők. Megnyitják a határokat az illegális bevándorlók előtt, és azt követelik, hogy osszák szét őket - mindezt a bevándorláspártiak mondják. Szijjártó közölte, hogy a bevándorlásellenes erők megvédik a határokat. Jó példa a baloldali olasz kormány, amely rögtön hatalomra kerülése után megnyitotta az illegális bevándorlók előtt a kikötőket.  

15:20
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

„Ide egyetlen egy illegális bevándorló sem fog bejönni”

A külügyminiszter elmondta, hogy a bevándorláspárti erők ismételten szövetkeznek a kötelező kvóta mellett. A nyugatiak ismét szövetkeznek – tette hozzá. Mindez nem fog menni velünk, mi magyarok soha nem egyezünk ebbe bele - jelentette ki Szijjártó Péter.

- mondta a miniszter. Európa legsikeresebb pártjának a kongresszusán vagyunk, és ezért mindegy, milyen nyomást helyeznek ránk, ide egyetlen egy illegális bevándorló sem fog bejönni - mondta a miniszter.

Szijjártó Péter: Nem kérünk a kötelező kvótából Fotó: Csudai Sándor - Origo
15:22
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter: Meg kell nyerni a következő választást

Meg kell nyerni a következő választást is, hogy továbbra is ki lehessen mondani, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország - mondta Szijjártó Péter. A miniszter arról is beszélt, hogy sorsszerű, hogy a lengyelországi parlamenti választás egy napon lesz a magyar önkormányzati választással. 

15:27
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Varga Judit: Egész pályás letámadást is tudunk indítani a liberális mantrák ellen

Varga Judit igazságügy-miniszter arról beszélt, hogy Európában a liberálisok egyfajta mantrát mondanak hazánkkal kapcsolatban, de semmilyen konkrétumot nem mondanak. Nem értik, hogy azért küzdünk, hogy nem akarunk semmilyen olvasztótégelyben felolvadni. Nem várjuk el egyetlen uniós tagországtól, hogy minket kövessenek - mondta a miniszter. A liberálisok támadásainak meg lett az eredménye, mivel jelentősen erősödött a magyarok összefogása - tette hozzá. Így született meg a V4-es összefogás is.

Varga Judit: Büszkék vagyunk európaiságunkra Fotó: Csudai Sándor - Origo
15:31
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: Azok is nyertesei a kormányzásnak, akik nem rá szavaznak

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy számukra a kormányzás eszköz a jólét és a nemzeti szuverenitás erősítésében. Azok is nyertesei a kormányzásnak, akik nem szavaznak a Fideszre. 

15:36
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Megszületett a magyar Molotov-Ribbentrop-paktum

Mi nem vesszük magnóra a beszélgetéseinket, szemben azokkal, akik egykor nácinak és kommunistának nevezték egymást. 2018 után Gyurcsány Ferenc egyetlen momentum alatt megkötötte a magyar Molotov-Ribbentrop paktumot. A ránk leselkedő legnagyobb veszély, ha az általunk elé állított mércét lejjebb rakjuk. Az ellenzék hadállásokat akar, és háborút akar a kormánnyal, nem együttműködést, ezért tegyünk azért, hogy működő önkormányzatok legyenek október 13-a után - mondta Gulyás Gergely.

Gulyás Gergely: Megszületett a magyar Molotov-Ribbentrop-paktum Fotó: Csudai Sándor - Origo
15:42
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos: Az ellenzék célja a háború, a kormánypártok fejlődést akarnak

Kósa Lajos arról beszélt, hogy a Fidesznek 1200 polgármesterjelöltje van, míg az ellenzéknek 300. De milyen 300 - mondta a fideszes képviselő. Ezek közül kiemelkedik Nidermüller Péter, aki korábban elismerte, hogy nem ért hozzá, de mégis elindult. A politikus Karácsonyról azt mondta, hogy teljesen alkalmatlan, míg Tarlós István a legfelkészültebb városvezető.

tette hozzá. Legyünk nagyon észnél, mert az olasz példa is jól mutatja, hogy mi történik, ha a baloldal kerül hatalomra - mondta Kósa Lajos.

Kósa Lajos: Az ellenzék háborúskodni akar Fotó: Csudai Sándor - Origo
15:48
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Hatalmas fejlődés van Kecskeméten

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét vezetője arról beszélt, hogy a fő kérdés, hogy tuják-e folytatni, amit eddig megtettek. A forrásokat a saját gazdasági erőnknek és a Modern Városok Programnak köszönhetjük - tette hozzá.

- mondta a városvezető. Szólt arról is, hogy egy szó sem igaz abból, hogy a balliberálisoknak köszönhető a Mercedes-gyár, mert az állami támogatást később az Orbán-kormány fizette ki. Szólt arról is, hogy folyamatosak a fejlesztések a városban.

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét hatalmas fejlődéséről beszélt Fotó: Csudai Sándor - Origo
15:56
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Papp László: Nagy utat tettünk meg

Papp László, Debrecen polgármestere arról beszélt, hogy 21 éve stabil a fejlődés a városban. Azóta a Fidesz mindig megőrizte a bizalmat a városban. A polgármester úgy vélekedett, hogy nagyon fontos, hogy Debrecennek legyenek szövetségei, így a kormánnyal és a helyi régióban is együttműködésre törekszik. Papp László úgy vélekedett, hogy

Debrecen Európa meghatározó régióközpontja lesz - tette hozzá. Erősen kell hinnünk városaink és településeink jövőjében, sikerült eddig lebontani az önkormányzati adóssághegyeket - mondta a városvezető.

Papp László: Nagy utat tettünk meg Fotó: Csudai Sándor - Origo
16:04
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Bátorság az álmok megvalósításához kell

Nagy-Majdon József Bátonyterenye polgármestere arról beszélt, hogy

Kilenc évvel ezelőtt nehéz örökséget vettünk át, de három olyan dolog kellett, ami nélkül nem lettünk volna sikeresek. Az egyik dolog az adósság elengedése volt, a másik a közmunkaprogram, míg a harmadik elem a gazdaság fellendülése volt, így mára a közmunkások jelentős része el tudott helyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon. Nagyon fontos volt, hogy a kormány megyei szintre vitte le a gazdaságfejlesztési programokat - mondta a városvezető.

Nagy-Majdon József: Erő a fejlesztéshez kell Fotó: Csudai Sándor - Origo
16:13
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Farkas Éva Erzsébet: Óriási lehetőséget kapott Makó

Farkas Éva, Makó polgármestere arról beszélt, hogy korábban nem fejlődött a város, de 2014-ben a makóiak felébresztették a várost.

- tette hozzá. Sok munka áll mögöttünk, sikerült békét teremteni. Farkas Éva elmondta, hogy a korábban ígért 19 milliárd forintos fejlesztési csomag többszörösét kapta Makó városa. Makó az ébredés után újra megtalálta önmagát, így a turizmus lett a kitörési pont, és ehhez nagyon nagy lökést adott a Makovecz-örökség megléte. Mindennek érdekében összehangolt fejlesztések indultak.

Farkas Éva Erzsébet: Nagyon nagy fejlesztések voltak Makón Fotó: Csudai Sándor - Origo
16:24
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

A Magyar Falu Program nagyban javítja a vidéki életminőséget

Balogh József Szabadkígyós polgármestere arról beszélt, hogy míg 1998-ban csupán két fideszes polgármester volt Békés megyében, addig ma már 43 kormánypárti jelölt indul. Úgy látja, mindez a változás annak is köszönhető, hogy elindult a Magyar Falu Program és az otthonteremtési program, és a falusi csok is. Balog szerint mindennek eredményeként jelentősen nőtt a vidék népességmegtartó ereje.

Balogh József Szabadkígyós polgármestere szerint a kormányzati intézkedések erősítik a vidéki életszínvonalat Fotó: Csudai Sándor - Origo
16:31
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Jelentősen csökkent a földutak aránya a XVI. kerületben

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere arról beszélt, hogy 13 évvel ezelőtt, amikor megnyerte a választást, akkor kétszer 16 ponttal indultak. Nemcsak ígérik, hanem meg is tartják, amit ígérnek - tette hozzá, így kellő önbizalommal várhatják október 13-át. A városvezető emlékeztetett arra, hogy 13 éve még a kerület útjainak 27 százaléka földút volt, míg ma csak egy százalék. Soha nem látott fejlődés történt a XVI. kerületben, ami nem sikerült volna a főváros és a kormány együttműködése nélkül – tette hozzá.

Kovács Péter: Nagy fejlődés volt a 16. kerületben Fotó: Csudai Sándor - Origo
16:36
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd: A terrorizmus és az illegális migráció kéz a kézben jár

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy 1848. szeptember 29-én aratta a magyar hadsereg Jelasics hadai felett az egyik legnagyobb sikerét. A modern honvédség megteremtésének a fegyverek mellett az alapja az önkéntesség és a fiatalítás. A politikus szólt arról is, hogy már 8900 önkéntes lett, míg 2010-ben csupán 17 fő volt. Németh Szilárd arra kérte a jelenlévőket, hogy segítsenek a toborzásban, hogy az ország képes legyen felvenni a versenyt a legsürgetőbb kihívásokkal.  Mi már 2015-ben megmondtuk, hogy az ellenőrizetlen migráció és a terrorizmus kéz a kézben járt. 

16:39
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Ezért Magyarország Európa legbiztonságosabb országa

Németh Szilárd szólt arról is, hogy Magyarország azért Európa legbiztonságosabb országa, mert döntöttünk arról, hogy közösen védjük meg az ország határait. A béke legnagyobb záloga az erős honvédség, és ezért a jövőben is folytatjuk annak fejlesztését, mert nekünk Magyarország az első - tette hozzá.

Németh Szilárd: Magyarország Európa legbiztonságosabb országa Fotó: Csudai Sándor - Origo
16:45
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Novák Katalin: 188 ezer fővel élnek többen házasságban, mint 2010-ben

Novák Katalin, az Emmi államtitkára arról beszélt, hogy a konzervatív büszke a történelmére és a jövőbe tekint. 188 ezer fővel élnek többen házasságban, mint 2010-ben, soha nem volt ilyen magas a házasságkötési kedv - mondta az államtitkár. Egyre többen mondanak igent az életre, a gyermekvállalási kedv is nő - tette hozzá. Azonban messze vagyunk a fiatalodó nemzettől. A legjobb befektetés, ha a magyar gyermekek felnevelkedését támogatjuk - mondta Novák Katalin.

Novák Katalin: Nő a gyermekvállalási kedv Fotó: Csudai Sándor - Origo
16:48
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

A Fideszben nem ajtónak rohanó nők vannak

Ne dőljünk be a balliberális mantrának, hogy a nőknek folyamatosan a férfiakkal kell versenyeznie – mondta Novák Katalin. Szólt arról is, hogy már több mint 60 ezer család igényelte a családvédelmi akciótervet. Büszkeséggel tölti el Novákot, hogy a Fideszben nem ajtónak rohangáló, a földön fetrengő, az ország ellen dolgozó nők vannak. A politikus elmondta, hogy ne legyünk kevélyek, de legyünk büszkék. 

16:50
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Megválasztották az alelnököket

Kontrát Károly ismerteti a szavazások végeredményét: Novák Katalin 1396 szavazatot kapott, Kubatov Gábor 1392, 1387 szavazatot kapott Kósa Lajos, 1359 szavazatot kapott Németh Szilárd az alelnöki posztra. 

16:54
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktort 1406 szavazattal választották újra

Orbán Viktort 1406 szavazattal választották meg a Fidesz élére. 

16:57
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Az ország egyetlen kormányképes pártja a Fidesz

Orbán Viktor köszönetet mondott azért, hogy az ország egyetlen kormányképes pártjának elnökévé választották. Mélyen megérinti, és meg is rendíti az a támogatás, amit ettől a közösségtől kap - tette hozzá. Egyikőtök szeretete sem viszonzatlan a szívemben - mondta a kormányfő. 

17:00
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez az igazi bajtársiasság

A bajtársiasság, amikor akkor is lojálisak vagyunk a másikhoz, ha az téved is - mondta Orbán. Utalva az elmúlt 30 évre azt mondta, hogy pont ezért vannak ők fent, míg az egymást eláruló liberálisok lent. Amíg a belföldi ellenlábasok fogynak, addig a bajtársiasság abroncsai tartják össze a szövetséget - mondta Orbán Viktor.  

17:03
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Érvényre kell juttatni az erényeinket

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy hosszú évtizedekre biztosítva van a Fidesz jövője. Elnökként ezt az egyensúlyt kialakítani és fenntartani a legfontosabb dolog, és érvényre kell juttatni az erényinket. Bátor és mértéktartó közösségre van szükségünk, mivel a hatalom természeténél fogva belemar az emberi kapcsolatokba - tette hozzá. Ígérem, hogy a kormányzati munka ellenére a jövőben is meg fogok felelni a pártelnöki és a miniszterelnöki kötelességeimnek is. 

17:05
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

„A Fidesz rendezett állapotban van, világos program mentén tesszük a dolgunkat”

A Fidesz rendezett állapotban van, világos program mentén tesszük a dolgunkat, miközben ellenfeleink még mélyebbre ássák magukat - mondta Orbán Viktor. A legfontosabb szabály a Fideszben, hogy nem pozíciót, hanem munkát osztanak - tette hozzá. Most jön a java, mert ami eddig történt, az sem volt kismiska, de az igazán nagy dolgok most jönnek, és ebből nem akarok kimaradni. 

17:10
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

A 2011-es új alaptörvény a Fidesz történetének egyik legnagyobb sikere volt

Létrehoztunk egy magyar kereszténydemokrata államot - mondta Orbán Viktor. Közölte, hogy nem a liberalizmus talaján áll a kormányzás. A kormányfő elmondta, hogy az 1990-es rendszerváltás után 20 év küzdelem jött a szocialistákkal. Máig nagy csoda, hogy 1990 után a szocialisták épp bőrrel megúszták. Az utcai forradalom helyett egy 2010-es alkotmányos forradalom jött - mindez volt a kettős rendszerváltás Orbán Viktor szavai szerint. Úgy látja, a 2011-es új alaptörvény a Fidesz történetének egyik legnagyobb sikere volt. Ez a második rendszerváltás volt a keresztény rendszerváltás, aminek a filozófiai alapja a keresztény szabadság volt. 

17:13
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

A magyarok nehezen emlékeznek a rosszra

Orbán Viktor a keresztény szabadság alapjának nevezte a bevándorlás helyett a családok támogatását, a nemzet elárulása helyett a határon túliak befogadását. Mindez mára természetes lett. A magyar ember gyorsan megszokja a jót, és nehezen emlékszik a rosszra, így gyorsabban megbocsát azoknak, akik korábban nekirontottak - tette hozzá. Éppen ezért nem léptek le a színről, és vannak a politika porondján a december 5-i nemzetárulók, a 2006-os utcai rendőrterrort vezetők, valamint az országot pénzügyi csődbe vivők, valamint a devizahitelezést elszabadító emberek - emlékeztetett Orbán Viktor. 

17:17
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Felkészültünk a következő évtizedek kihívásaira

Orbán Viktor felidézte a 10 évvel ezelőtti állapotokat, amikor az ország a csőd szélén volt, és folyamatosan romlott az életszínvonal. A kormányfő szerint gyorsan hozzászoktunk azokhoz a közállapotokhoz, amik között ma élünk. Mára többek között megszabadultunk a gazdasági helytartóktól, 850 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, az adórendszerünk Európa-szerte elismert. A gazdaság teljesítményéből az idősek is részesülhetnek – mondta a kormányfő. Ismertetése szerint 77 kórházat felújítottak, az orvosok bére 81 százalékkal nőtt. Klímavédelemben olyan országokat előztünk meg, akik előszeretettel tekintik magukat élharcosoknak. Felkészültünk a következő évtizedek kihívásaira - mondta a kormányfő.  

17:20
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

A cél a szegénység felszámolása

2010 óta egymillió ember lépett ki a szegénységből, és a cél, hogy felszámoljuk a szegénységet a következő évtizedben – mondta Orbán Viktor. A másik nagy kérdés a cigányság helyzetének a rendezése lesz, már eddig is komoly eredmények vannak, így kétszer többen dolgoznak, mint 2010-ben. A kormányfő szólt arról is, hogy a dolgok most kezdenek komolyra fordulni Európában, egyre többen utasítják el a brüsszeli birodalmat, és az európai nemzetek szövetségét akarják. Az unió tagjai akarunk maradni, és nem akarunk kenyértörést azokkal, akik multikulturálissá alakították az országukat - tette hozzá. 

17:24
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem kérünk a Soros-féle aktivistákból

Orbán Viktor kijelentette, hogy megegyezésre kell jutni Európa két fele között a magyar érdekek mentén. Az EU keleti és nyugati fele más erényeket tisztel, de az együttélés így is kialakítható. Egy ilyen együttélésnek világos feltételei vannak, így odaát el kell fogadni, hogy jogunk van a keresztény szabadság mentén berendezni az életünket. Nem kérünk a Soros-féle aktivistákból, így vigyék el őket innen - mondta Orbán. Az unió költségvetése nem arra való, hogy politikai aktivistákat képezzenek ki, és finanszírozzanak. Mindezen rejtett támadásoknak véget kell vetni, mivel a washingtoni és a brüsszeli liberális elit beépült az államrendszer különféle szintjeibe - mondta Orbán.  

17:29
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Miért akarnak a szegediek migránsvárossá válni?

Orbán Viktor szólt arról is, hogy szívesen átveszik az olasz államhatár ellenőrzését, és vállalják a migránsok hazaszállítását. Csak egy szavadba kerül, és megyünk - mondta az olasz miniszterelnöknek a magyar kormányfő. A következő évtized a közép-európai országok időszaka lesz - tette hozzá. Semmi okunk a kishitűségre, mivel itthon a világ legmodernebb gyárait a magyar mérnökök irányítják - hangsúlyozta a kormányfő. Megjelennek a következő időszakban a közép-európai multinacionális vállalatok. A kormányfő szólt arról is, hogy nem érti, miért akarnak a szegediek migránsvárossá válni, és ha baloldali vezetés marad, akkor szinte biztosan oda telepítik be uniós színtérről az illegális bevándorlókat. 

17:31
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

A következő évtizedben a világhatalom vonalai a szemünk előtt rendeződnek át

A kormányfő kijelentette, hogy a következő évtizedben a világhatalom vonalai a szemünk előtt rendeződik át, így a G7-et felváltja a G2. Nekünk, európaiaknak ebben kell megtalálni a helyünket - tette hozzá. A cél, hogy ezen keretrendszer mellett újra kell pozícionálni Közép-Európát - mondta a kormányfő. Köszönöm, hogy ebből nem zártatok ki, és rám bíztátok a párt vezetését. 

17:35
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az ellenzék inkább egymást ásná el

Az egy Gyurcsányból kettő lett a tavalyi országgyűlési választás óta – mondta Orbán Viktor. Szólt arról is, hogy úgy tűnik, hogy az ellenzék egységes lett, de inkább egymást ássák el. A jó zuglói szocialista párját ritkítja - tette hozzá. Senki ne bízzon semmit a szerencsére, mert ha nem dolgozunk napestig, akkor soha nem leszünk sikeresek.  Mindenkihez el kell jutnunk, és mindenkit meg kell győznünk - tette hozzá.. A kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is. Nagy győzelmet arathatunk, de ezt megérdemlitek, mert ti voltatok azok, akik visszaadták az emberek hitét és bizalmát - mondta Orbán Viktor. 

17:37
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

„Magyarország mindenekelőtt”

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem azért jöttünk a világra, hogy ostoba jószágként éljünk, hanem, hogy legyen értelme az életnek. Örülni kell a próbatételnek, és örülni kell azért, hogy tehettek még valamit a hazáért - mondta a küldötteknek a kormányfő. Magyarország mindennekelőtt, a Jóisten a fejünk fellett - zárta beszédét a kormányfő.  

17:38
szeptember 29, 2019
Vágólapra másolva!

Véget ért a Fidesz 28. kongresszusa

Véget ért a Fidesz kongresszusa, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!