A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
13:10BirkózásAleksandr Komarov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Orbán Viktor 22. évértékelője

Események

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor vasárnap délután tartotta idei évértékelőjét, amelyen a kormány klímavédelmi akciótervének részleteiről és a nemzeti konzultációról is beszélt. Az Origo percről percre közvettettei a beszédet. Hamarosan pedig részletesen összefoglaljuk a miniszterelnök évértékelő beszédét.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül26 bejegyzés
15:25
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ezek lehetnek a legfőbb témák

Az európai ügyek mellett az új nemzeti konzultáció témáit, valamint a kormány klíma- és természetvédelmi akciótervének részleteit is ismertetni fogja Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében, a Várkert Bazárban.

15:27
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Itt vannak az elmúlt évek legfontosabb beszédei

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap tartja hagyományos országértékelő beszédét. Az idei lesz a 22. évértékelő. Ebből az alkalomból egy videót töltött fel a Facebook-oldalára, amely az elmúlt évek beszédeit idézi fel.

15:28
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

22. évértékelő beszédét tartja Orbán Viktor

Vasárnap tartja hagyományos évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban. Az eseményt 1999 óta tartják meg minden évben, azaz 22. alkalommal kerül sor az évértékelőre. Összeállításunkban az eddigi 21 beszédet idézzük fel, néhány mondatban. Nemcsak a szállóigévé vált mondatokat idézzük fel, de az is kiderül az összeállításból, hogy Orbán Viktor az elmúlt 10 éves kormányzás néhány sarokpontját már évekkel korábban meghirdette. Már 2003-ban kritizálta a brüsszeli elitet, pedig még be sem léptünk az unióba, és már 2005-ben meghirdette a rezsicsökkentést. Tavaly a hétpontos családvédelmi akciótervet jelentette be a kormányfő. Az akkori tervezett intézkedések közül mára mindegyik megvalósult.

15:39
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Telt ház várja Orbán Viktort

Telt ház várja Orbán Viktor beszédét Forrás: Origo
16:03
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Balog Zoltán: Létformát jelent ehhez a közösséghez tartozni.

Balog Zoltán nyitóbeszédében elmondta, hogy Győrben helyreállt a keresztény-konzervatív polgári oldal becsülete. Soha nem jöttünk ide reményvesztetten - tette hozzá. Létformát jelent ehhez a közösséghez tartozni - mondta Balog. 

16:09
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Szerencse, hogy nem 100 évvel ezelőtt kellett beszédet tartanom

Orbán Viktor miniszterelnök beszédét azzal kezdte, hogy kész szerencse, hogy nem 100 évvel ezelőtt kellett évértékelőt tartania. 100 évvel ezelőtt Huszár Károlynak hívták az ország miniszterelnökét, ha akkor kellett volna értékelőt tartania, akkor nagyon rossz híreket közölt volna. Akkor megsemmisült az Osztrák-Magyar-Monarchia, megszűnt a társadalmi béke, és polgárháborús állapotok uralkodtak az országban - tette hozzá. Orbán Viktor szerint 100 évvel ezelőtt olyan mélyre süllyedtünk, hogy az ellenség Budapest utcáin kedvükre táncoltatta lovait. Az akkori diktátum nemcsak az I. világháborút zárta le, hanem az ország addigi történetét is. Az ítélet halálos ítélet volt.

16:12
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

"Élünk, és Magyarország még mindig megvan 100 évvel a trianoni békediktátum után"

Orbán Viktor emlékezetett arra, hogy 100 éve körös-körül ellenség volt Magyarország körül. Akkor berendezkedtünk a túlélésre, és tudtuk, hogy várni kell - tette hozzá. Apponyi a legendák szerint azt is mondta 100 évvel ezelőtt, hogy itt  a magyarok sírját ásták meg, de ott leszünk a sírásók temetésén. Élünk, és Magyarország még mindig megvan 100 évvel a trianoni békediktátum után. És nemcsak élünk, de kiszabadultunk az ellenséges gyűrűből is  - mondta Orbán Viktor.

16:15
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Minden felemelkedés alapja az önbecsülés megszerzése

Hogyan voltunk képesek kibírni ezt a 100 évet? – tette fel a kérdést a kormányfő. Hiszek egy hazában - így lehetne összefoglalni a túlélés zálogát. Orbán Viktor arra is emlékeztetett, hogy 10 évvel ezelőtt aratott kétharmados győzelmet a szocialista rémkormányzás után a Fidesz. Volt reménykedés is akkor - mondta a kormányfő. Nem tudhatjuk, hogy akkor mennyien voltak a kétségbeesettek és a reménykedők - tette hozzá. Minden felemelkedés alapja az önbecsülés megszerzése - mondta a kormányfő. A bajbajutott országok polgárainak az önbecsülése csak az ország önbecsülésének a visszaszerzésével lehetséges.

16:18
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Új és sikeres utat talált Magyarország az elmúlt 10 évben

Orbán Viktor arra is emlékeztetett, hogy 10 évvel ezelőtt azt a célt tűzték ki, hogy bizonyítsák, még mindig vagyunk valakik. A miniszterelnök szerint a Brüsszel és Washington által ajánlott út helyett kénytelenek voltunk újat keresni - tette hozzá. 10 év után kiderült, hogy lett egy új út, lett egy keresztény-nemzeti alkotmány, az IMF-et hazaküldtük, létrehoztunk 850 ezer munkahelyet, pénzügyeinket rendbe tettük, a családok megkapták az elismerést, megindult a nemzetegyesítés. Úgy tűnik, 2019-ben a magyar gazdaság nőtt a legnagyobb mértékben az egész kontinensen - mondta a kormányfő.

16:20
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Magyarország nemet mondott a megszorításokra

Orbán Viktor szerint liberális okoskodás nélkül is le lehet vezetni a szabadságot. Származásra és bőrszínre való tekintet nélkül egyenlőek vagyunk - tette hozzá. Európa már elfelejtette, hogy a keresztény igazságokból épülhetnek fel a törvények. Brüsszeliül nem lehet elmondani, hogy a magyarok egy őserdőbe vágták a fejüket - tette hozzá. Orbán Viktor szólt arról is, hogy Magyarország nemet mondott a megszorításokra.

16:22
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A liberális nem más, mint diplomás kommunista

Orbán Viktor szerint a siker kulcsa az volt, hogy a kormány nem maradt magára az elmúlt időszakban, és az emberekkel együtt cselekedett. Senki nem hitt nekünk, és egy lyukas garast sem adtak nekünk. A leghangosabban azok ijesztgettek, akik korábban csődbe vitték az országot - tette hozzá. A liberális nem más, mint diplomás kommunista.

16:25
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Soros György háromszor próbálta meg kifosztani Magyarországot

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy saját szemével látta, hogy Soros György háromszor próbálta meg kifosztani Magyarországot. Elsőként a magyar államadósságot akarta felvásárolni 1990 után, de azt megakadályozta Antall József. 1994-ben az OTP-t próbálta Soros megszerezni, de köszönet Horn Gyulának, hogy azt nem hagyta. A harmadik kísérlet pedig 2015-ben volt, amikor egymillió migráns betelepítését finanszírozta volna Soros György.

16:28
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért kell újabb nemzeti konzultációt tartani

10 évvel ezelőtt az volt a cél, hogy gyerekeinknek és unokáinknak ne kelljen megszorítási politikát látnia – mondta Orbán Viktor. Ezt a 10 évet együtt csináltuk végig, nyolc nemzeti konzultáció volt - tette hozzá. Lassan megszokjuk, aki nem úgy táncol, ahogyan a liberálisok fütyülnek, az populista lesz - mondta a kormányfő. Populista az, aki ígéretet tesz a választóknak, és tudja, hogy nem lehet betartani őket - tette hozzá. A kényszer visz rá minket az újabb nemzeti konzultációra, mivel Európában fontosabb lett az elkövetők védelme, mint az áldozatoké – mondta a kormányfő.

16:31
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Előnyt és előjogot sem adhat a származás

Gyöngyöspatáról azt mondta a kormányfő, hogy egy bírói ítélet felkavarta az állóvizet, amikor szegregáció miatt pénzügyi kártérítést ítélt meg. A kormányfő szerint cigány családok tízezrei kerültek vissza a munka, és megkezdődött egy pozitív folyamat. Fő cél, hogy továbbra is felszámoljuk a szegénységet Magyarországon - tette hozzá. Ebbe az ígéretes folyamatba vágott bele a bírósági ítélet. Szintén Soros György pénzelte a pert kezdeményező szervezetet - mondta a kormányfő. Mindezek ellenére nem térünk el a céljainktól - mondta a kormányfő. Előnyt és előjogot sem adhat a származás  - mondta Orbán Viktor.

16:34
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az utolsó 10 évünk volt a legsikeresebb 10 év az elmúlt 100 év magyar történelmében

A miniszterelnök elmondta, hogy a magyar elszokott attól, hogy sikeres népként tekintsen magára. Amikor pedig siker van, akkor mindig arról beszélnek egyesek, hogy ezt nem magunknak köszönhetjük. Az utolsó 10 évünk volt a legsikeresebb 10 év az elmúlt 100 év magyar történelmében - mondta Orbán Viktor.

16:37
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Az adócsökkentés politikája bevált

Orbán Viktor elmondta, hogy az utóbbi évek növekedését csak akkor sikerült elérnünk korábban, amikor folyamatosan eladósodtunk a külföld felé. Szólt arról is, hogy úgy sikerült növekedni, hogy nem mélyültek a társadalmi szakadékok.A sérülékeny csoportokat sikerült munkához juttatni, a bérek megindultak felfelé - tette hozzá. Az általános adócsökkentés bevált, mert a "dagály az összes hajót megemelte". 101 nagyberuházás érkezett, több százmilliárd forint értékben 2019-ben. Mindennek a 60 százaléka keletről jött - mondta a kormányfő.

16:41
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Erős hadsereg kell

Nemzeti hadsereg nélkül nincs önbecsülés – mondta Orbán Viktor. Modern és erős hadsereg kell – tette hozzá.

16:44
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Aranykor helyett riadót kell fújnom

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy magyarnak lenni jó, és a mi nemzetünk tudja, hogy Magyarország az első. A kormányfő szerint nem jött el az aranykor, és a helyzet úgy áll, hogy okunk van az aggodalomra a következő években. Veszélyes éveket látunk, és komoly lépéseket kell tenni, hogy megvédjük az eddigi eredményeket- tette hozzá. Fenyeget a klímaválság, a demográfiai hanyatlás és az európai gazdasági problémák. Aranykor helyett riadót kell fújnom - mondta a kormányfő.

16:46
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Keresztény és hazafias kötelesség a klímavédelem

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a klímaválság eredményeként a cél, hogy 2050-re klímasemleges lesz az ország. Politikai divattá vált a klímavédelem, és ideje beszéd helyett cselekedni - tette hozzá. Vannak, akik azt hirdetik, hogy a Földet csak gyermekek születése nélkül lehet megmenteni, de ez nagy butaság. Keresztény és hazafias kötelesség a klímavédelem.

16:49
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Itt a természetvédelmi akcióterv összes pontja

A természetvédelmi akciótervről azt mondta, hogy július 1-től megkezdődik az illegális szemétlerakók felszámolása, betiltják az egyszer használatos műanyagokat. Orbán Viktor elmondta, hogy megtisztítják a hazai vizeket a műanyag hulladéktól. A következő két évben 32 milliárd forintot juttatunk a kkv-nak. Minden újszülött után 10 fát ültetünk majd - mondta Orbán Viktor. Meghatszorozzák a naperőművek kapacitását. Támogatni fogjuk az olcsó elektromos autók megjelenését, 2022 után csak elektromos buszok állhatnak forgalomba - tette hozzá. Zöld államkötvényt is bevezet az ország, ebből a pénzből csak klímavédelmi célokat lehet támogatni.

16:54
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Előbb vagy utóbb a 3 gyermekes anyáknak is be kell vezetni az szja-mentességet

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az egy évvel ezelőtt bejelentett családvédelmi akcióterv minden pontja nagy sikert hozott. Szólt arról is, hogy 2010-2018 között 90 ezerrel több gyermek született, mint ami akkor lett volna, ha minden marad a régiben. Csúcson van a házasságkötések száma, és történelmi mélyponton van a válások és a terhességmegszakítások száma. A népességcsökkenés sajnos ennek ellenére nem állt meg – tette hozzá. Ha valóban fordulatot akarunk, akkor át kell lépnünk a Rubiconon. Anyagilag is jól kell járnia azoknak, akik gyermeket vállalnak. Előbb vagy utóbb a 3 gyermekes anyáknak is be kell vezetni az szja-mentességet, növelni kellene a GYES összegét is - mondta a kormányfő. Lépésről lépésre, de rendületlenül haladni fogunk.

16:57
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Adócsökkentésre készülünk most is

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az európai gazdaság és az eurózóna egyszerűen megállt. A magyar áruk 80 százaléka ezen országokban talál vásárlót, ezért az ő bajuk a mi bajunk is lehet. A kormányfő elmondta, hogy miközben a magyar ipar termelése nőtt, addig a németé csökkent. 2020-ban egy igazi intellektuális és gazdaságpolitikai kihívás elé nézünk: képes-e az uniós stagnálás mellett növekedni a magyar gazdaság. Nyugaton a munkanélküliség is növekedni kezdett. Erőinket a munkahelyek megőrzésére kell fordítani - mondta a kormányfő. Adócsökkentésre készülünk most is - tette hozzá.

17:00
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Az EU korlátozni akarja a versenyt, és nem ismerik fel, hogy a szocializmus tönkreteszi az országokat

Orbán Viktor elmondta, a világban a verseny soha nem szűnik meg, Európa meg mintha ki akarna szállni a versenyből. Az EU korlátozni akarja a versenyt, és nem ismerik fel, hogy a szocializmus tönkreteszi az országokat. Ha Magyarországot, a magyar munkaerőpiacot beleszabályozzák az európai rendbe, akkor a mi gazdasági fejlődésünk is  megáll. Felzárkózás helyett a stagnálás időszaka jöhet - tette hozzá.

17:04
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Az országépítés korszaka következik

A kampányok véget értek, most az országépítés korszaka jön. Orbán Viktor elmondta, hogy nem dugják homokba a fejüket, és látják, hogy az ellenzék készül 2022-re, és mindent megtesznek, hogy sikert érjenek el. A kormányfő szerint fontosabb törődni Magyarországgal. ha a nemzet jól teljesít, akkor a dicsőség a kormányé. A feladat, hogy a nemzetet felkészítsük a következő időszak nagy próbatételeire - tette hozzá a kormányfő.

17:06
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Azt akarjuk, hogy a magyarok biztonságban és jólétben éljenek

Elődeink komoly áldozatokat hoztak az elmúlt 100 évben. Mindig többet adtunk a világnak, mint amennyit kaptunk - mondta a kormányfő. Sok nagy csatát vívtunk meg sikeresen. Ilyen 100 év után itt állni annak a bizonyítéka, hogy az Úristennek tervei vannak velünk. Azt akarjuk, hogy a magyarok biztonságban és jólétben éljenek – mondta Orbán Viktor. Magyarország mindenek előtt, az Isten mindenek fölött. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! – mondta Orbán Viktor.

17:07
február 16, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért Orbán Viktor beszéde

Véget ért Orbán Viktor évértékelő beszéde. Hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!