A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Orbán Viktor a koronavírus-helyzet aktuális állásáról is beszámol

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában.
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában beszél az aktuális helyzetről.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
08:04
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Középpontban a koronavírus

Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában a koronavírus magyarországi helyzetéről is beszélni fog.

08:04
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

85-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál és egy iráninál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 85-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

08:05
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Drámai a helyzet a szállodákban, éttermekben

Szikrázó napsütés, enyhe idő – ilyenkor Budapest ikonikus helyein általában több száz turista sétál. Most viszont döbbenetes a látvány: teljesen üres a Hősök tere és a Dunakorzó is – ahol egyébként több szálloda is van. A hotelek éttermei is konganak. A szállodák szerint a helyzet drámai, 10-20%-os a kihasználtságuk, és úgy gondolják, ez egy-két hét múlva még kevesebb lesz. Az éttermek is gondban vannak, a forgalmuk jelentősen csökkent. Az Utazási Irodák Szövetsége azt kéri, hogy a nyárra lefoglalt utazásokat még ne mondják vissza az emberek, mert addigra a helyzet változhat.

08:30
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik az Orbán Viktor miniszterelnökkel való interjú

Hamarosan kezdődik a miniszterelnöki interjú.

08:32
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Már több mint tízezren haltak meg a világban, Olaszország után Spanyolországban és Franciaországban is egyre drámaibb a járvány

A szerdai 58-ról csütörtökre 73-ra nőtt azoknak a száma, akiknél kimutatták az új típusú koronavírussal való fertőzöttséget Magyarországon. Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján megtudhattuk, hogy 6 fertőzött az intenzív osztályon van, jövő héttől pedig a betegek otthonában is lehet mintát venni. Olaszországban csütörtökön 5 322 esetet regisztráltak, a halottak száma elérte a 3 405-öt, ami meghaladja a kínai áldozatok számát. Világszinten a fertőzöttek száma 244 ezer fölött van, a haláleseteké pedig több mint 10 ezer. Olaszországban drámai a helyzet, nem látszik a járvány vége, de Spanyolország időarányosan rosszabbul áll, néhány nap múlva rosszabb lehet a helyzet ott, mint Olaszországban. Az Origo csütörtök esti összefoglalója.

08:36
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Átléphetünk a tömeges megbetegedés időszakába

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy minden nap hat órakor ül össze az Operatív Törzs. Este meg az akciócsoportok beszámolóit hallgatják meg. 85 beteg van Magyarországon, 7 gyógyult, 1 halott és 6 súlyos megbetegedés. Nem léptünk át a tömeges megbetegedés időszakába, de ez meg fog történni - tette hozzá. Azért kell lassítani a folyamatokat, hogy az egészségügy képes legyen befogadni a súlyos eseteket.

08:39
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Nagyon óvatosak az orvosok

Orbán Viktor elmondta, hogy a hazai tudósok nagyon óvatosak, mivel eddig csupán háromezer klinikai mérés volt. A betegek kezelésére vonatkozó következtetéseket a klinikai vizsgálatokból lehet levonni. Most az orvosok nem tudják még pontosan beazonosítani, hogy mivel jár, ha valaki megkapja a koronavírust. A kormányfő szerint a jövő héten már meg lehet mondani, hogy milyen csoportokban, mivel jár a megbetegedés.

08:41
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

A határok lezártsága miatt nem könnyű a beszerzés

Orbán Viktor közölte, hogy van elegendő maszk és védőfelszerelés Magyarországon. Folyamatosan gyártanak is. Most a beszerzés részleteiről nem beszélt a kormányfő. A határok lezártsága miatt nem könnyű a beszerzés. Az összes nemzetközi kapcsolatainkat mozgósítjuk a beszerzés érdekében. Ma nagy kiterjedésű hálózattal szerzünk be eszközöket - tette hozzá.

08:43
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Korlátlan mennyiségű pénz van a védekezésre

A cél, ha tömeges lesz a járvány, akkor mindenkinek jusson megfelelő mennyiségű eszköz - mondta a kormányfő. Nemcsak raktárra gyűjtjük az eszközöket, hanem ha szükséges, akkor megfelelő rendben ki is osztjuk. Felülről nyitott a védekezés költsége - tette hozzá. Orbán Viktor köszönetet mondott az ellátásban dolgozóknak.

08:44
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Ma egy védekezésre berendezett állapot a magyar közösség

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az orvosok egy része biztosan meg fog fertőződni, de van ember a helyükre. Normális körülmények között csak hosszú hónapok után lehetett volna felkészülni a védekezésre. A kollektív védekezést mára megszerveztük, ma egy védekezésre berendezett állapot a magyar közösség - mondta a kormányfő.

08:46
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Van egy rendes katonai tervünk a védekezéshez

Orbán Viktor közölte, hogy a határok védelme megoldott, a járványügyi kórházak ki vannak jelölve, épül a járványkórház. Van egy rendes katonai tervünk a védekezéshez. Az ország felállt a védekezéshez - mondta a kormányfő. A gazdasági következményekkel is foglalkozunk. 

08:47
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A cél az, hogy minél kevesebben essenek ki a munkából

Orbán Viktor a gazdasági lépésekről azt mondta, hogy további lépésekre biztosan szükség lesz. A cél az, hogy minél kevesebben essenek ki a munkából. Ha nincs munka, akkor annak a vége csőd lesz. Az országnak dolgoznia kell, de ez nem lehetséges minden körülmények között. Aki kiesett a munkából, annak segítséget adunk - mondta a kormányfő. A vállalkozókat próbáljuk abba a helyzetbe hozni, hogy ne bocsássák el az embereket.

08:49
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

3600 milliárd forint marad az embereknél

A legjobb intézkedés, hogy a pénzügyi csődtől megmentsük az embereket. Orbán Viktor közölte, hogy ennek az egyik lépése volt a hiteltörlesztési moratórium meghirdetése. Egy évben a teljes hazai kamatfizetés 3600 milliárd forint, tehát egy óriási összegről van szó. A második intézkedés az érzékeny ágazatok beazonosítása volt - mondta a kormányfő.

08:51
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Újabb ágazatokat is megsegítenek

Orbán Viktor szólt arról is, hogy beazonosították a nagy bajba került ágazatok listáját, és a számukra járulékfizetési könnyítést rendeltek el. A bajba jutott ágazatokat megsegítették, és újabb ágazatok is bekerülhetnek - mondta a kormányfő. A bankokat nem kérdezték meg, hogy partnerek-e, de egyelőre igen.

08:54
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Legalább olyan gyógyszer legyen, ami a tüneteket enyhíti

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a fő probléma, hogy nincsen ellenszer a koronavírussal szemben, bár dolgozik egy csoport a megfelelő gyógyszer megtalálásán. Fantasztikus kutatóink vannak ezen a területen is - mondta a kormányfő. Egyáltalán nem kizárt, hogy valamilyen eredményt elérjenek, így legalább olyan gyógyszer legyen, ami a tüneteket enyhíti - tette hozzá. Ha a helyzet súlyosbodik, akkor a magyar adatokból kiinduló tájékoztatást tudjunk adni. Ha megnő a fertőzöttek száma, akkor sokan kórházi ellátásra szorulnak majd. Őket be kell szállítani, és intenzív ellátást kell adni - mondta a kormányfő. A legtöbb intenzív ellátásra szoruló beteg az idősek között lehet.

08:56
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Kiscsoportos gyermekmegőrzést biztosítani kell

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a nem immunhiányos gyermekek esetében csak enyhe tünetekkel kell számolni. Nem kell azoknak a szülőknek sem megijedni, akik nem tudnak otthon lenni, mert kiscsoportban van gyermekmegőrzés. Minden bizonnyal nőni fog azon gyermekek száma, akiket beadnak iskolába, óvodába, mert a végtelenségig nem lehet otthon maradni.

08:58
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Minden idős maradjon otthon!

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az idősekért aggódunk. Ha a járvány tömegessé válik, akkor az idősek kerülnek a legnagyobb bajba. Nem lenne helyes, ha mi, fiatalok kezdenénk kötelező rendszabályokat hozni az időseknek, de kérni talán szabad. Mindenkit arra kérek, hogy az idősek maradjanak otthon, gondoskodunk az ellátásukról- mondta Orbán Viktor. Az önkormányzatok kapcsolatba léptek az idősekkel.

08:59
március 20, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért az interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a miniszterelnöki interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!