A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Mutatjuk a legfrissebb kormányzati döntéseket a koronavírus-járványban - Kormányinfó percről percre

Események

koronavírus korona vírus járvány fertőzés betegség illusztráció utca közlekedés maszk Budapest bicikli kerékpár üres néptelen
Vágólapra másolva!
Csütörtökön Kormányinfó keretében ismerhetjük meg a legújabb kormányzati döntéseket.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül33 bejegyzés
12:13
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Ha csütörtök, akkor Kormányinfó

Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely tartja a csütörtöki Kormányinfót.

12:21
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Matolcsy György: Új világ alakul ki, új normákkal

Mind a költségvetésben, mind a monetáris politikában jelentős mozgástérrel és tűzerővel rendelkezünk – jelentette ki a Figyelőnek adott interjújában a Magyar Nemzeti Bank elnöke, hangsúlyozva: a gazdaságtörténetben egyedülálló módon az éves GDP 18-20 százalékát kitevő forrást mozgatnak meg a vírus okozta károk enyhítése és a gazdaság újraindítása érdekében. Ha szükséges, a kormány mellett a jegybank is további intézkedéseket hoz majd. „Persze hallom én is a szirénhangokat, miszerint a megoldás egyszerű: elég ingyenpénzt kell adni mindenkinek. Erről egy régi kártyás mondás jut eszembe: kibicnek semmi sem drága" – fejtette ki az MNB első számú vezetője.

12:28
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

2284 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2284 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

12:51
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó.

12:53
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Május 3-ig az egészségügy felkészül a tömeges megbetegedés időszakára

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy a veszélyhelyzet 43. napja a mai, a kormány idejében hozott súlyos és szigorú intézkedéseket, hogy megfelelő mennyiségű időt nyerjen az egészségügy felkészítésére. Gulyás elmondta, hogy május 3-ig az egészségügy felkészül a tömeges megbetegedés időszakára.

12:56
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: A legrosszabb helyzetre kell készülni

Gulyás Gergely elmondta, hogy folyamatos az egészségügyi eszközök beszerzése. Szemben az Európai Parlamenttel a magyar Országgyűlés ülésezik - tette hozzá. A legrosszabb forgatókönyvre kell felkészülni, és ezért kellett felszabadítani a kórházi ágyakat - mondta a miniszter. Nehéz megmondani, hogy mikor fog tetőzni a járvány, de az valamikor május 3-a körül lehet.

12:59
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Május 3-a után a védekezés új szakasza kezdődik meg

A Miniszterelnökség vezetője elmondta, hogy folyamatos járványügyi készültség lesz a következő hetekben. A honvédség fertőtleníteni fogja az idősotthonokat - tette hozzá. A jelenlegi szabályok május 3-ig életben maradnak - mondta Gulyás. Korainak tartja, hogy a diákokat visszaengedjék az iskolákba. Tervet lehet összeállítani a magyar gazdaság újraindítására az egészségügy felkészültsége mellett - mondta Gulyás. Május 3-a után a védekezés új szakasza kezdődik meg, de akkortól is a nagyvárosok és az idősek védelmét biztosítani kell, és ilyen intézkedések lehetnek - mondta Gulyás. Minden szempontot figyelembe vesz majd a kormány az újraindítás érdekében.

13:02
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért döntött a kormány Göd ügyében

Gulyás Gergely közölte, hogy a munkahelyek megőrzésére és a munkahelyek megvédésére van szükség a gazdaság újraindításához. Göd esetében is az előbbi szempontok játszottak szerepet. Felidézte, hogy a városban a polgármester és az alpolgármester egymást vádolja korrupciós ügyekkel. A Samsung-gyár folyamatosan fejleszt, és ebben a helyzetben a kormány számára a beruházás megvédése a legfontosabb. Göd is részesedni fog az iparűzési adóból - tette hozzá. Nem voltak meg a feltételek a kormány döntése előtt, hogy a helyi vezetés biztosította volna a beruházás létrehozását.

13:05
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Lehetővé kell tenni, hogy május 4-től megkezdődjön a gazdaság újraindítása

A miniszter elmondta, hogy március 11-e óta a regisztrált álláskeresők száma 51 ezer főre nőtt, míg az üres álláshelyek száma 44 ezerre csökkent. Több mint félszázezer ember lett munkanélküli. Mindez amellett szól, hogy a gazdaság újraindítását lehetővé kell tenni május 4-től.

13:06
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Minden kormányzati adat hiteles

Gulyás Gergely ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy eddig a kormány által közölt adatok esetében nem merült fel a közölt adatok hitelessége, ezért mindenkit megkért, hogy ne terjesszen álhíreket.

13:07
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ezt a kezdeményezést alá kell írni

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy az európai polgári kezdeményezés egy jó eszköz, és ennek része a nemzeti regionális kezdeményezés. Mindenkit arra biztatott, hogy írja alá a kezdeményezést. Jó lenne, ha az uniós intézmények meghosszabbítanák a határidőt, de május 7-ig meg kell próbálni összegyűjteni az aláírásokat, ez egy nemzeti ügy.

13:09
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Júliusban emelkedni fog 10 százalékkal a pedagógusok bére

A pedagógus-béremelés esetében a korábbi 10 százalékos emelés életben marad - mondta Gulyás Gergely. A miniszter üdvözölte, hogy az Európai Bizottság alelnöke nem talált kifogást a koronavírus-törvény kapcsán.

13:11
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: Kellően színvonaltalan volt Bruck Gábor írása

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy jelenleg több eljárás is az uniós bíróság előtt van. Kellően színvonaltalan volt Bruck Gábor írása, hogy egy Kormányinfó keretében ne foglalkozzanak vele.

13:15
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely részletesen beszélt az érettségiről

Az érettségiről azt mondta Gulyás, hogy korábban az volt a vélemény a szakemberek részéről, hogy a járvány terjedése csak lassítható volt, és nem megállítható. Éppen ezért születtek meg a korlátozó intézkedések, hogy az egészségügy felkészüljön. Május 3-ára ez megtörténik, és akkortól lehet gondoskodni azokról, akiknek erre szüksége van. Gulyás elmondta, hogy többféle matematikai modell van, nálunk alacsony a fertőzések száma, és magas a tesztelések száma. Minden feltétel adott, hogy május 4-től le lehessen bonyolítani az érettségit, de Maruzsa Zoltán államtitkárnak mindenkivel tárgyalnia kell, hogy teljes képet kapjon a kabinet. Éppen ezért lesznek csak írásbeli érettségik, de az államtitkárnak még van lehetősége, hogy legyen-e halasztás.

13:18
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány egyértelművé teszi, hogy mi az a magatartásforma, amivel a vírus terjedését minimálisra lehet csökkenteni

Gulyás egy másik kérdésre azt mondta, hogy egy teremben csak 10 diák lehet 1,5 méteres távolságra. Minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy ne terjedjen a fertőzés - tette hozzá. Gulyás elmondta, hogy a kormány egyértelművé teszi, hogy mi az a magatartásforma, amivel a vírus terjedését minimálisra lehet csökkenteni. Szentkirályi Alexandra azt mondta, hogy ahol kötelező a maszkok viselése, ott a kormánytagok és államtitkárok is fognak viselni maszkot.

13:20
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Jobb lett volna a bocsánatkérés az ócska hazudozás helyett

Gulyás Gergely a Pesti úton történtekkel kapcsolatban azt mondta, hogy kiderült, hogy Skultéti József leánykori neve Gál. J Zoltán. Az ezzel kapcsolatos állítások nem életszerűek, annak jelenik meg a neve, aki írta ezt a dokumentumot. Minden jel arra mutat, hogy Gál. J Zoltán felhatalmazva érzi magát, hogy az intézményvezetők helyett írjon leveleket - mondta Gulyás. Az ügy súlyos, és jobb lett volna a bocsánatkérés az ócska hazudozás helyett, amit ebben a főváros folytat.

13:22
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Mi készek vagyunk lefolytatni a politikai vitákat

Gulyás elmondta, hogy a védekezés felelőssége állami és önkormányzati feladat, és nem folytatna olyan tevékenységet, amit Gál J. Zoltán, aki a felelősséget az önkormányzati szintről az állami szintre terelné. Ha vannak hibák, és politikai viták alakulnak ki, akkor abban készek vagyunk részt venni.

13:25
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Ez indokolta a bértámogatási változtatást

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a munkavállalók érdeke, hogy akkor tudják megtartani az állásokat, ha nem zárnak ki olyan cégeket a körből, akik márciusban már bocsátottak el embereket. A megérkezett eszközök jó része alkalmas és használható - mondta Gulyás.

13:28
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyi egészségügyi dolgozó fertőződött meg

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy az egészségügyi dolgozók körülbelül 10 százaléka fertőződött meg. Körülbelül a beérkezett maszkok 2 százalékát küldtük határon túli magyaroknak, furcsa, hogy egy mérhetetlen párt elnöke egyszerre képes xenofób és magyarfób felszólalást tenni - mindezzel Szabó Tímea hétfői produkciójára utalt Gulyás.

13:31
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

A gödi példát akár törvényesíteni lehet

Amit Gödön alkalmazott a kormány megoldásként, azt érdemes törvényként is alkalmazni - mondta Gulyás. Minden adóbevétel, ami Gödön keletkezik, az továbbra is az önkormányzatokat illeti meg - tette hozzá. Ha szükséges, akkor várható változás a bértámogatás mértékében - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

13:33
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

A mostani válság idején a kormány nem elvesz egyhavi nyugdíjat, hanem visszaadja azt

A kormány által meghatározott újraindítási program részeként kerülhet sor az újabb gazdaságvédelmi lépésekre - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Szólt arról is, hogy a mostani válság idején a kormány nem elvesz egyhavi nyugdíjat, hanem visszaadja azt.

13:36
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Zéró tolerancia a családon belüli erőszakkal szemben

Szentkirályi Alexandra kérdésre azt mondta, hogy a családon belüli erőszak teljes mértékben elfogadhatatlan. Akit erőszak ér, az folyamatosan fordulhat a hatóságokhoz.

13:37
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Amíg nincs vakcina, addig valamilyen szinten együtt kell élni a vírussal

Arra kell felkészülni, hogy amíg nincs vakcina, addig valamilyen szinten együtt kell élni a vírussal - mondta Gulyás Gergely.

13:39
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

A kijárási korlátozások május 3-ig maradnak

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a magyarországi átfertőzöttség lényegesen alacsonyabb, mint Nyugaton. A kötelező maszkviselésről azt mondta, hogy erről nincs döntés. A kijárási korlátozások május 3-ig maradnak.

13:42
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Hatalmas hibákat követett el az uniós járványügyi hatóság

Magyarország minden objektív vizsgálat híve a járvány esetében is - mondta Gulyás. Szólt arról is, hogy az uniós járványügyi hatóság elképesztően hibás nyilatkozatokat tett, és félreprognosztizálta a járvány terjedését, miközben nagyon komoly összegeket kap.

13:44
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Az a kormány volt sikertelen, aki segélyekkel akart segíteni az elmúlt 30 évben

Minden eszközzel azon vagyunk, hogy ebben a helyzetben segítsünk az embereknek - mondta Gulyás Gergely. Az a kormány volt sikertelen, aki segélyekkel akart segíteni az elmúlt 30 évben - tette hozzá. A legvégső eszköz, amikor segélyt kell osztani - mondta a miniszter. Jövő héten a kormány ennek megfelelő menetrendet fog bejelenteni.

13:47
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

A magyar egészségügy felkészült a mostani rendkívüli helyzetre

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy jóval kevesebb összeget vontak el az önkormányzatoktól, mint amennyit az államtól. Pártpolitikai törésvonalak mentén születtek nyilatkozatok. Az önkormányzatokkal nemcsak a járványvédelmi intézkedésekben működünk együtt, hanem a gazdasági élet területén is. Egy egészségügyi válsághelyzetben vagyunk, és soha nem látott helyzetre az egészségügy felkészült - mondta Gulyás.

13:49
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Ezekről a területekről nem vont el forrást a kabinet

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a rendészet területéről nem vontak el forrásokat, és ugyanez a helyzet a honvédségnél. Van egy haderőfejlesztés is, és vannak NATO-vállalásaink is. Akikre a védekezésben szükségünk van, ott meg kell tartani a forrásokat. 

13:50
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Önkéntes alapon mehetnek vissza dolgozni a 65 év feletti egészségügyi dolgozók

Szentkirályi Alexandra önkéntes lehetőségnek nevezte a 65 év feletti egészségügyi dolgozók ismételt munkába állását. Mostanra sikerült elérni a járvány terjedésének a lassulását. Jó, ha a rendszerben vannak tartalékok - tette hozzá.

13:51
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Az orvosok tevékenységét csak a legnagyobb elismeréssel lehet illetni

Magyar György ügyvéd kijelentéséről azt mondta Gulyás, hogy a mostani védekezési időszakban az orvosok tevékenységét csak a legnagyobb elismeréssel lehet illetni.

13:54
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért támogatja a kormány a zenekarokat

Gulyás Gergely egy másik kérdésre azt mondta, hogy a kormány számára fontos a zenekarok támogatása, cserébe azt várják el tőlük, hogy a munkaviszonyokat rendezzék. 

13:57
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Jó-e az, ha minél több időt töltenek az emberek kórházban?

Gulyás kérdésre azt mondta, a kórházi ágyak foglaltsága 65-68 százalékos volt Magyarországon, és sok esetben egyfajta rehabilitációs lehetőséggel is élnek az intézmények az ágyak kapcsán. Lehet vannak kórházak, ahol növelni kell az ágykapacitást. Egy másik kérdésre azt mondta, hogy a válság arra is felhívja a figyelmet, hogy érdemes átgondolni az egészségügy finanszírozását. Jó-e az, ha minél több időt töltenek az emberek kórházban? A járvány elmúltával érdemes ezeket a kérdéseket  átgondolni.

13:58
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!