A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Így alakult az elmúlt órákban a hazai koronavírus-járvány - az Operatív Törzs tájékoztatója percről percre

Események

Budapest, 2020. április 17. Katonák a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 17-én. Ezen a napon befejeződött a fertőtlenítés az intézményben, ahol több mint kétszáz koronavírus-fertőzöttet találtak, tizennyolcan meghaltak. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Az Operatív Törzs csütörtökön is megtartja szokásos tájékoztatóját.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül20 bejegyzés
12:56
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

2775 főre nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2775 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon - írja a koronavirus.gov.hu.

13:00
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

Eddig 6 fővárosi fenntartású idősotthonban jelent meg a vírus

Az országban eddig 27 idősotthonban igazoltak már koronavírus-fertőzést, 628 gondozott, 87 dolgozó fertőzött, és már 66 idős ember halt meg - ezt dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos jelentette be a szerdai sajtótájékoztatóján.

13:04
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

Elmaradnak a hagyományos ballagások, online búcsúztatják a diákokat

A koronavírus-járvány miatt országszerte elmaradnak a hétvégi ballagások a középiskolákban, a legtöbb helyen online búcsúztatják el a diákokat, de van, ahol később megtartják az ünnepséget.

13:18
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

Több idősotthon élére parancsnok kerülhet

Halmosi Zsolt országos kórházparancsnok arról beszélt, hogy mostantól a 200 főnél népesebb idősotthonok élére parancsnok kerülhet. 18 ilyen intézmény van, ebből 8 önkormányzati, 3 egyházi, 2 magánkézben van.

13:20
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

A felelősség nem változik a parancsnokok érkeztével

Az intézmények fenntartóinak a felelősségét a parancsnokok nem veszik át - mondta Halmosi.

13:21
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

Itt vannak a koronavírus-fertőzés gócpontjai

Müller Cecília arról beszélt, hogy továbbra is az idősek vannak a legnagyobb veszélyben a vírus miatt. A vírusok gócai az idősotthonok és a kórházakban azok az osztályok, ahol ápolnak koronavírusos betegeket - mondta Müller.

13:23
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

A járványgörbe kiegyenlítődni látszik, és kiegyensúlyozott az új fertőzöttek száma

Közös sikerünk, hogy a járványgörbe kiegyenlítődni látszik, és kiegyensúlyozott az új fertőzöttek száma, de a járvány nem zajlott le - mondta az országos tisztifőorvos. A kormányzati döntések nem jelentik azt, hogy fellélegezhetnénk - mondta Müller. Az egészségügy felkészült, senki nem maradhat ellátatlanul.

13:25
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

Nagyon óvatos és fegyelmezett viselkedést kért Müller Cecília

Nagyon óvatos és fegyelmezett viselkedést kért Müller Cecília mindenkitől. A járványügyi adatokról szólva azt mondta, hogy Budapest és Pest megyében 62 százaléka van a feltárt fertőzéseknek, és a meghaltak aránya is ennyi ebben a régióban.

13:27
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

54 beteg van lélegeztetőgépen a koronavírus miatt

Továbbra is zajlik az egészségügyi dolgozók oktatása, mivel már közel ezer ember van kórházban a fertőzés miatt. 54 beteg van lélegeztetőgépen - mondta az országos tisztifőorvos. 

13:31
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

Az anyák napja kapcsán így lehet eljárni

Müller Cecília arról is beszélt, hogy sokaknak nincs lehetősége az anyák napján kifejezni közvetlenül a szeretetüket.  A közös háztartásban élőknek könnyű a helyzete. A többiek esetében a modern informatikai eszközök használata jöhet szóba.

13:33
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

Nyitva lesznek a virágboltok

A virágokról azt mondta, hogy annak megteremtődött a lehetősége a virágboltok nyitvatartásával. Müller Cecília végül személyesen köszöntötte 88 éves édesanyját.

13:35
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

Így módosult a kijárási korlátozásról szóló rendelet

Kiss Róbert arról beszélt, hogy hatályba lépett az a kormányrendelet, ami alapos indoknak minősíti a kijárási korlátozás esetén a tanulmányi kötelezettséget, így érettségizni is el lehet menni azoknak, akiknek erre jogosultsága van.

13:37
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

304-re nőtt a járványüggyel kapcsolatos büntetőeljárások száma

10 ezer fölé nőtt a hatósági házi karanténok száma - mondta Kiss Róbert. A kijárási korlátozással kapcsolatban több mint ezer rendőri intézkedés volt magatartásszegés miatt az elmúlt 24 órában - mondta. 304-re nőtt a járványüggyel kapcsolatos büntetőeljárások száma, ezekben az eljárásokban 56 személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

13:40
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

Május 3-ig a szokott rendben ellenőrzi a rendőrség a kijárási korlátozás betartását

Az Origo kérdésére azt mondta Müller Cecília, hogy a járvány visszaszorítása megtörtént, de valóban vannak gócok a zárt közösségekben. Május 3-ig az eredeti ütemben zajlik a kijárási korlátozás ellenőrzése, mindenki csak alapos okkal hagyhatja el az otthonát - mondta Kiss Róbert az Origo kérdésére.

13:42
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

Nincs tudomása a hatóságoknak olyan személyről, aki otthon halt meg koronavírusban

Jövő héten lesz eredménye az idősotthonok vizsgálatának - mondta Müller Cecília. Saját kezelésben lévő utakon az önkormányzatok bármikor hozhatnak saját szabályokat, így lezárásokat - mondta Kiss Róbert. Minden koronavírusos esetről van adata a hatóságoknak, de nincs tudomása a hatóságoknak olyan személyről, aki otthon halt meg koronavírusban.

13:44
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

A temetés módjával kapcsolatban nincsen semmilyen kötelező szabály

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy nincs olyan előírás, hogy hamvasztásos, vagy koporsós temetést kell végezni meghalt koronavírusos beteg esetében. Ha az adott személy még életében rendelkezett a temetéséről, akkor annak értelmében kell eljárni.

13:45
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

Ez történt a tatabányai kórházban

A tatabányai kórházról azt mondta, hogy korábban döntöttek a felvételi zárlatról. A járványügyi vizsgálat megtörtént, így pontosan ismert minden pontos adat, így minden adott a járvány hatékony megfékezéséhez. Folyamatosan vizsgálják az egészségügyi dolgozókat is.

13:47
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

Minden fővárosi tartsa be a kijárási korlátozást május 4-e után is

Kiss Róbert kérdésre azt mondta, hogy a fővárosban is csak alapos indokkal hagyhatják el az emberek május 4-e után a lakhelyüket. Mindenkit arra kért, hogy tartsák be a kijárási korlátozási szabályokat.

13:48
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

A koronavírusos esetek 13 százaléka egészségügyi dolgozó

13 százaléka az összes igazolt esetnek egészségügyi dolgozó, ez teljesen átlagos arány - mondta Müller Cecília.

13:49
április 30, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!