A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
Vágólapra másolva!
Kedden is megtartja szokásos tájékoztatóját az Operatív Törzs.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
12:33
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

2649 azonosított koronavírusos beteg van Magyarországon

Kedd reggelre 2649 főre nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Meghalt 11 idős, krónikus betegségekkel küzdő beteg, így a halálos áldozatok száma elérte a 291-et.

12:46
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

Kötelező lesz az óvodai, bölcsődei ügyelet megszervezése

Április 30-tól kötelező lesz megszervezni az óvodai és bölcsődei ügyeletet egy hétfőn megjelent kormányrendelet szerint. Az előírás a munkahelyeknek is lehetőséget ad, hogy gyermekfelügyeletet biztosítsanak.

12:51
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

Magyarország kezelte az egyik leghatékonyabban a járványt az EU-ban

A járvány kitörése óta az ellenzéki pártok és sajtótermékek rendre kritizálják a kormány járványügyi intézkedéseit, többször azt állították, hogy azok nem elegendőek vagy nem megfelelőek. Van olyan ellenzéki politikus is, aki szerint a halálozások száma arányaiban Magyarországon a legmagasabb az egész világon. A XXI. Század Intézet a tisztánlátás érdekében összesítette a fertőzöttek, az aktív esetek és a halálozások számát az Európai Unió tagállamaiban, amelyből kiderül, hogy az ellenzéki állításokkal szemben Magyarország kezelte az egyik leghatékonyabban a járványt, hiszen Magyarországon van a lakosságszám arányában az egyik legkevesebb fertőzött, illetve a halálozások száma is jóval alacsonyabb az uniós átlagnál. Arányaiban a legtöbben Belgiumban, Spanyolországban és Olaszországban haltak meg a koronavírus-járvány miatt.

13:11
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

Schanda Tamás kezd

A tájékoztató elején Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese szólal meg.

13:12
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

Schanda Tamás: A mostani válságban nem megszorítjuk, hanem támogatjuk a cégeket

A magyar emberek munkahelyeit meg kell védeni, és annyi munkahelyet kell teremteni, amennyi megszűnik. A kormány által nyújtott bértámogatás célja a munkahelyek megvédése - mondta Schanda Tamás. A balliberálisok helyett nem segéllyel, hanem munkával segítjük a gazdaságot - tette hozzá. A mostani válságban nem megszorítjuk, hanem támogatjuk a cégeket.

13:15
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

8 napon belül dönteni kell a bértámogatásokról

A miniszterhelyettes a bértámogatásról azt mondta, hogy a munkaadónak és a munkavállalónak meg kell egyeznie, és a rövidített munkaidőre fizeti ki az állam a munkavállaló bérének 70 százalékát. A bértámogatásokról 8 napon belül kell döntenie a hivataloknak. Schanda Tamás szerint ez nagyon sok embernek segíthet. Szólt arról is, hogy az innovatív munkahelyek esetében is van jelentős állami támogatás, és akár 318 ezer forintot is kaphatnak a dolgozók. 

13:16
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

Az állam is készen áll arra, hogy munkát adjon, ha szükséges

A munkahelyek megőrzését segíti az a hitel is, ami biztosítja a munkavállalók 9 havi bérének a részét. Az állam is készen áll arra, hogy munkát adjon, ha szükséges - mondta Schanda Tamás.

13:18
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

80 levelet küldött ki eddig Müller Cecília a gyógyultaknak

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy mára már 516-an meggyógyultak, és 291-en vesztették életüket a vírusban. Közölte, hogy számítanak a gyógyult betegekre, mert alkalmassá válhattak arra, hogy vérplazmát adjanak. 80 levelet küldött ki eddig Müller Cecília a gyógyultaknak.

13:20
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

Zárt közösségekben terjed nagyon gyorsan a fertőzés

A járványgörbéről azt mondta, hogy nem nő jelentősen a fertőzöttek száma, minden bizodalom megvan abban, hogy el tudunk érni egy egyensúlyi helyzetet - mondta Müller Cecília. Nagyon figyelni kell a zárt közösségekre, mert a szociális intézményekben van a fertőzöttek jelentős száma, és a kórházakban. Ez egy komoly kihívás.

13:23
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

Új WHO-teszt jelent meg

Müller Cecília arról is beszélt, hogy tesztek területén is nyílnak folyamatosan új lehetőségek. Minden labor és minden tesztvizsgálat másra jó. A WHO egy újabb tesztről számolt be, ami a vírus kimutatására törekszik.

13:25
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

Még sok a bizonytalanság a járvánnyal kapcsolatban

Müller Cecília arról is beszélt, hogy elképzelhető, hogy lesz egy második hulláma a vírusnak, de nagyon sok a bizonytalanság. Persze teljesen más lenne a helyzet egy védőoltás esetén.

13:27
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

Három álhír kapcsán történt meg a vádemelés

Lakatos Tibor arról beszélt, hogy több mint 100 intézménybe szállítottak védőeszközöket a mostani napokban, és ez természetesen folyamatos. Arról is beszélt, hogy az óvodai és bölcsődei ügyeletet biztosítani kell, térítési díjat nem lehet érte kérni. Beszámolt arról is, hogy vádemelés történt azokban az ügyekben, amikor álhíreket terjesztettek egyes személyek. Így többek között a Budapest lezárása álhíre esetében is megtörtént a vádemelés.   

13:30
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

Csak egyszer szabad használni a sebészeti maszkokat

Az orvosi maszkok viselése az egészségügyi személyzet részére van. Aki ilyet használ, annak tudnia kell, hogy csak egyszer szabad használni - mondta Müller Cecília.

13:32
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

Nagyon vigyázni kell az idősotthonokon belül is

Müller Cecília kérdésre azt mondta, az intézményeken belül kell nagyon szakszerű tevékenységet folytatni, hogy ne adja tovább senki a vírust.

13:33
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

77 esetben indult nyomozás rémhírterjesztés miatt

Lakatos Tibor kérdésre azt mondta, hogy 77 eljárás indult rémhírterjesztés miatt, és folyamatos a felderítés. 

13:36
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

Ezt kell tennie a kismamáknak

Müller Cecília elmondta, hogy abban az esetben, ha egy kismama azt érzi, hogy fertőződött, akkor hívja a háziorvosát. Nagyon ritka, hogy a magzat megkapja a fertőződést, de csak egy esetet írtak le, amikor ez megtörtént. A mai tudásunk szerint a pozitív édesanya nem adja át a vírust a magzatnak. Születés után minden lehetséges módon védeni kell a magzatot, de nem az anyatejjel jut át a vírus, hanem cseppfertőzéssel.

13:40
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

Csak helyesen szabad használni a maszkot

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy nagyon fontos a helyes maszkviselés, így aki azt viseli, annak tűrnie kell a kellemetlenségeit.

13:40
április 28, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!