A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Itt vannak a legújabb hírek a hazai koronavírus-járványról - az Operatív Törzs tájékoztatója percről percre

koronavírus korona vírus járvány fertőzés betegség illusztráció bicikli utca közlekedés maszk Budapest
Vágólapra másolva!
Csütörtökön is beszámolót tart az Operatív Törzs a koronavírus-járvány hazai alakulásáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés
13:36
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

2284 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2284 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

13:45
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Három ellenőrzésből háromszor nem volt orvos a Pesti úti idősotthonban

Budapest Főváros Kormányhivatala az elmúlt két napon három alkalommal is tartott szúrópróbaszerű ellenőrzést a Pesti úti idősotthonban. A célzott ellenőrzés kiemelten azt vizsgálta, hogy van-e folyamatos orvosi ellátás az intézményben különös tekintettel arra, hogy a napokban a mentők által elvégzett második körös mintavételből kiderült, hogy most is több tucat fertőzött idős lakó van jelenleg is az intézményben. A három ellenőrzésből háromszor nem volt jelen orvos a Pesti úti idősotthonban. Tehát a jelek szerint továbbra sem biztosított a folyamatos orvosi ellátás - derül ki a kormányhivatal csütörtök reggeli közleményéből.

13:51
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Kiderült: Karácsony Gergely kampányfőnöke írta a levelet, amiről azt állították, hogy a Pesti úti Idősotthon vezetője írta

Hetek óta folyamatosan összevissza beszél Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthonáról, ahol tömeges megbetegedéseket okozott a koronavírus. A főpolgármester hétfőn egy levelet mutatott be a közösségi oldalán, amivel azt akarta bizonyítani, hogy volt orvos az intézményben (ez azért lényeges, mert az orvost a fővárosnak kellett volna biztosítani, de több bizonyíték is van arra, hogy nem tették). Azonban, ha tüzetesebben megnézzük az állítólag az intézmény vezetője, Skultéti József által írt levelet, akkor az derül ki, hogy a levél készítőjét valójában Gál Zoltánnak hívják. Gál. J. Zoltán Karácsony kampányfőnöke volt 2019-ben, és volt a Medgyessy- és Gyurcsány-kormány szóvivője is, közismerten Gyurcsány Ferenc egyik legbizalmibb embere. Karácsony Gergely a lebukás után kínos magyarázkodásba kezdett, állítva, hogy Skultéti levele igenis létezik. Arra azonban nem válaszolt, hogy ha így lenne, miért egy Gál J. Zoltán által írt dokumentumot hozott nyilvánosságra. Erre csak egyetlen magyarázat lehet: ez az eredeti levél, és nem az intézmény vezetője, hanem Gál J. Zoltán írta. Az ügy felvetheti a magánokirat-hamisítás gyanúját is.

14:01
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Ismét nagyobb jogkört kapnak hétvégére az önkormányzatok

Május 3-ig hatályban maradnak a kijárási korlátozás szabályai, és a következő két hétvége során rendelettel élhetnek az önkormányzatok a korlátozásokkal kapcsolatban - mondta Kiss Róbert.

14:03
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

11 ezer alá csökkent a hatósági házi karanténok száma

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy Hegyeshalom esetében a kettes számú átkelőnél lehetőség lesz az ingázóknak reggel és este be- és kilépni. Az elmúlt 24 órában a hatósági házi karantén esetében 536 esetben történt elrendelés. Már kevesebb mint 11 ezer hatósági házi karantén van.

14:03
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

70 rémhírterjesztés történt eddig

Eddig 70 esetben nyomoznak rémhírterjesztés ügyében - mondta Kiss Róbert.

14:05
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Már közel négyszázan meggyógyultak

Müller Cecília arról beszélt, hogy még emelkedő tendencia érvényesül a járvány esetében. 14-en haltak meg az elmúlt napon, és így 239 főre nőtt a meghaltak száma - mondta az országos tisztifőorvos. Már 390-en távoztak gyógyultan - tette hozzá.

14:07
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

850 embert ápolnak kórházban

850 főt ápolnak koronavírusos betegséggel kórházban, és 61-en lélegeztetőgépen vannak. A korábbi tapasztalatok alapján számosan lekerültek a lélegeztetőgépről a hatékony gyógyítás eredményeképpen - mondta Müller Cecília.

14:09
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Zajlik az idősotthonok fertőtlenítése

Müller Cecília közölte, zajlik az idősotthonok fertőtlenítése, és ezt mindenütt nagyon jó néven veszik. Helyben kell igazából meghozni a döntéseket, hogy melyek azok a közös terek, ahol célszerű a fertőtlenítést elvégezni - mondta az országos tisztifőorvos.

14:11
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

70 engedélyt adtak ki a fertőtlenítők gyártására

Müller Cecília arról is beszélt, hogy nagyon sok ipari szereplő gyártja a fertőtlenítőket, és 70 ideiglenes engedélyt adtak ki ezeknek a gyártásra. Ezeket a szereket a hatóságok megvizsgálták - tette hozzá.

14:14
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Így lehet kikerülni a hamisított fertőtlenítőket

Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy csak címkézett szert használjanak az emberek, amin nincs rajta a Nemzeti Népegészségügyi Központ címkéje, az minden bizonnyal hamisítvány.

14:16
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Csak rendeltetésszerűen használják a fertőtlenítőket

Müller Cecília külön felhívta a figyelmet, hogy csak rendeltetésszerűen használja mindenki a fertőtlenítőket. A hatékony kézmosást semmi sem helyettesítheti - tette hozzá.

14:18
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Folyamatosan viszik ki a védőfelszereléseket

A raktárban lévő maszkokat folyamatosan osztják ki a védekezésben részt vevőknek, hetente több százezret használnak el - mondta kérdésre Müller Cecília.

14:20
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Az autoimmun betegségben szenvedőknek is nagyon óvatosnak kell lenniük

Müller Cecília az autoimmun-betegekről azt mondta, hogy az ő esetükben súlyosabban jelentkezhetnek a koronavírus tünetei, ezért még jobban vigyázzanak.

14:22
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

A nyugati határátkelők többségét fizikai akadállyal lezárták

A nyugati határon lévő átkelők túlnyomó többségét fizikai akadállyal zárta le a rendőrség, és aki át akar jutni Ausztriába, az a 13 nyitva lévő átkelőt használhatja - mondta egy másik kérdésre Kiss Róbert.

14:24
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Ez a helyzet Heves megyében

Heves megyében a btk. alapján nem indult eljárás, a hatósági házi karanténok esetében 4 figyelmezetést és két fővel szemben helyszíni bírságot, míg hat fővel szemben feljelentést tettek - mondta kérdésre Kiss Róbert. 417 intézkedés volt a kijárási korlátozás megsértése miatt.

14:26
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Társasházat nem helyeztek karanténba

Egy adott társasházra is tesznek ki matricát, ha vannak fertőzöttek a házban, de a házat nem kötelezi semmire a hatóság - mondta kérdésre Müller Cecília. Társasházat nem helyeztek karanténba.

14:28
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Ki lehet mosni a házilag készített maszkokat

Az Origo kérdésére azt mondta Müller Cecília, hogy a mechanikusan készített maszkokat ki lehet mosni mosógépben 60 fok feletti hőmérsékleten.

14:29
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Virággal nem terjed a vírus

Müller Cecília az anyák napjáról azt mondta, hogy a virággal való terjedése a vírusnak nem bizonyított.

14:31
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Vérrögöt is okozhat a koronavírus

A vírus egy olyan testidegen ágens, ami ellen védekezik a szervezet, és a gyulladás során nagyon sokféle anyag felszabadul - mondta kérdésre Müller Cecília. A citokin is egy gyulladásos faktor, és a szervezetben nagymértékben felszaporodik, és ez tud olyan jelenséget okozni, ami a vér alkotóit megváltoztatja, és rögösödéshez is vezethet - mondta a tisztifőorvos. A szakemberek a kezelések során mindent megtesznek ez ellen - mondta.

14:32
április 23, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!