A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Ismét kiderül, hogyan alakul a koronavírus-járvány alakulása Magyarországon

Események

koronavírus Balatonfüred illusztráció korona vírus, Balatonfüred, fertőzés járvány betegség üres néptelen Tagore sétány maszk szobor maradj otthon koronavírus, balatonfüred, illusztráció, Maradj otthon
koronavírus, balatonfüred, illusztráció, maradj otthon
Vágólapra másolva!
Kedden is beszámolót tart az Operatív Törzs arról, hogyan alakul a koronavírus-járvány elleni hazai védekezés.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül20 bejegyzés
12:52
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

2098 az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 213 főre emelkedett a meghaltak száma, 287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 842 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

12:55
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Három órán belül bevethetők a honvédség vegyvédelmi katonái

A riasztást követően három órán belül el tudnak indulni vírusmentesítő fertőtlenítésre a Magyar Honvédség vegyvédelmi katonái. Bármit és bárhol tudnak mentesíteni a vírustól, illetve a mérgező vagy sugárzó anyagoktól, ha erre utasítást kapnak a honvédség operatív törzsétől. Ők fertőtlenítették a fővárosi fenntartású Pesti úti Idősek OItthonát is, amely előtte koronavírus-gócponttá vált; ahol e sorok írásakor a legutóbbi ismert adatok szerint 223-an megfertőződtek, 23-an meghaltak.

12:59
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Újabb megdöbbentő részletek derültek ki a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban történtekről

A Pesti úti idősotthonban legalább egy hétig fizikailag nem volt jelen orvos. Egyelőre csak a dokumentációt tekintették át, és újabb vizsgálatok kellenek - hangzott el az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján. Kiderült az is, hogy egyre kevesebben vannak hatósági házi karanténban.

13:35
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Zsigó Róbert beszél először

A tájékozató elején Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium államtitkára beszél az élelmiszerbiztonság területén megtett intézkedésekről. 

13:37
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Az ország élelmiszer-ellátása biztosított

Zsigó Róbert elmondta, hogy az ország élelmiszer-ellátása biztosított. Folyamatos a kapcsolat az élelmiszerlánc szereplőivel - tette hozzá.

13:40
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Jól vizsgáztak az áruházláncok, és a beszerzés során is biztonságban érezheti magát mindenki

Zsigó Róbert elmondta, hogy a NÉBIH a mostani helyzetben kerüli a büntetéseket, és inkább tanácsokat ad. Természetesen az ellenőrzések folyamatosak - tette hozzá. A szemlék során találkoztak jó és rossz megoldásokkal is. Napi rendszerességgel mossák a nagyáruházak kocsijait - mondta Zsigó. Az ellenőrzött üzletek 73 százalékánál nem voltak a bejáratnál fertőtlenítők, de az áruházak területén nagyon sokszor zajlik a fertőtlenítés. A súlyos hiányosságok esetén a NÉBIH felszólította az érintetteket. Jól vizsgáztak az áruházláncok, és a beszerzés során is biztonságban érezheti magát mindenki - mondta Zsigó.

13:42
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Sok szeszesitalgyártó átállt a fertőtlenítő-gyártásra

Zsigó Róbert arról is beszélt, hogy a szeszesitalgyártók átállhattak a fertőtlenítő-gyártásra. A NÉBIH a fogyasztók számára is sok információt megadott a koronavírus elleni védekezésről az ételek tekintetében is.

13:43
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Így segítenek a helyi termelőknek

A helyi termelők megsegítése érdekében internetes platformokkal segíti az Agrárminisztérium a kapcsolattartást - mondta Zsigó.

13:46
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Az országban jelentős számú fertőződés a zárt közösségekben keletkezik

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy már több mint 50 ezer laboratóriumi vizsgálatot végeztek a WHO ajánlásainak megfelelően. Az országban jelentős számú fertőződés a zárt közösségekben keletkezik, nagyrészt idősotthonok és kórházi osztályok érintettek - tette hozzá.

13:49
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

274 lakót és 41 dolgozót szűrtek le a Pesti úton

Az idősotthonban megfertőződött emberek esetében megtörtént az izoláció, de csak három intézményben vannak tömeges megbetegedések - mondta Müller Cecília. A három otthon nagyobb létszámú gondozottal bír. A Pesti úton megtörtént az összes szűrővizsgálat elvégzése - mondta Müller Cecília. Ez egy heroikus nagy munka volt. 274 lakót és 41 dolgozót szűrtek le - tette hozzá.

13:51
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Újabb 62 fertőzöttet találtak a Pesti úton

Újabb 58 ápolt és négy dolgozó bizonyult fertőzöttnek a Pesti úton - mondta Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos közölte, hogy ezeket a személyeket izolálni kell. Akik kórházban vannak az otthonból, azokat csak két negatív teszt után engedik vissza - tette hozzá.

13:54
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Középkorúak is vannak lélegeztetőgépen

Müller Cecília elmondta, hogy a 40-es és 50-es korosztályból is vannak ápoltak lélegeztetőgépen. Összesen 82 beteg van lélegeztetőgépen. Zajlik az ellenőrzés az idősotthonokban, és a fertőtlenítés is a honvédség segítségével.

13:56
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Egy igazolt fertőzött esetének környezetében 30 laboratóriumi vizsgálat történik

A tesztelésről azt mondta, hogy kezdetektől fogva ragaszkodnak a tudományos alapon álló tényekhez, és ebben nagyban segít a WHO. A WHO magyarországi képviselője is megfelelőnek tartotta a hazai tesztelési protokollt, így a vírus örökítőanyagán alapuló tesztelés megbízható. Egy igazolt fertőzött esetének környezetében 30 laboratóriumi vizsgálat történik - tette hozzá.

13:57
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

A járványgörbe ellaposításával talán sikerül elkerülni a legrosszabbat

A WHO magyarországi képviselője is elismerte, hogy a legjobb felkészülés, hogy a legrosszabbra készül az ország. A járványgörbe ellaposításával talán sikerül elkerülni a legrosszabbat - mondta Müller Cecília.

14:00
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Ukrán, román és szerb viszonylatban egy új ellenőrzési rendszert vezettek be az itthoni határokon

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy ukrán, román és szerb viszonylatban egy új ellenőrzési rendszert vezettek be. Ők egy meghatározott időpontban léphetnek be, ez naponta négy órás időt tesz ki - tette hozzá. A járműveik egy sárga matricát kapnak, és csak a kijelölt úton és pihenőhelyen állhatnak meg. Mind a belépésnél, mind a kilépésnél meghatározott időpont van. A belépésnél egészségügyi vizsgálat van, és igazolniuk kell, hogy a célországba beléphetnek. 

14:02
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

65 esetben indult eljárás álhír-terjesztés miatt

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy március 28-a óta közel 30 ezer figyelmezetés volt a kijárási korlátozás miatt. Jelenleg 255 büntetőeljárás folyik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, és ebből 65 rémhírterjesztés miatt. Akik hatósági házi karanténban vannak, azok dolgozhatnak otthonról - mondta Kiss Róbert.

14:04
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Itthon még nem volt példa arra, hogy valaki egészségesen meghalt volna, de külföldön volt ilyen

Egyre kevesebb az érvényben lévő hatósági házi karanténok száma, és több mint 260 ezer rendőrségi ellenőrzés volt - mondta Kiss Róbert. Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy egyelőre nincs olyan személy itthon, aki egészségesen meghalt volna, de más országokban volt már erre példa.

14:06
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Hosszabb időszak is lehet a járvány lefutása

Müller Cecília arról is beszélt, az, hogy nem növekszik a megbetegedések száma, nem jelenti azt, hogy a járványnak vége lenne. Az, hogy meddig tart a plató, azt nem lehet megmondani, ez egy hosszabb időszak is lehet - tette hozzá. Járványügyi szempontból egy-két napos elemzés nem helytálló.

14:07
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Vannak olyan idős személyek, akik otthonról kerülnek kórházba

Vannak olyan idős személyek, akik otthonról kerülnek kórházba - mondta egy másik kérdésre Müller Cecília.

14:07
április 21, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!