A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
Vágólapra másolva!
Hétfőn is megtartja szokásos tájékoztatóját az Operatív Törzs.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés
12:43
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

1984 az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

1984 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, közölte a kormányzati tájékoztató oldal. Meghalt 10 idős, krónikus beteg, ezzel a járványban meghaltak száma 199-re nőtt. Eddig összesen 267-en gyógyultak meg. Az aktív esetek száma tehát 1518.

12:50
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

Továbbra is Budapest a legfertőzöttebb

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

12:54
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

Többféle koronavírus terjed az országban, de nincs nagy különbség köztük

Bár szinte minden nap megjelennek ígéretes hírek lehetséges koronavírus elleni szerekről, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Biztonsági Laboratóriumának virológusa szerint egyelőre nagyon kicsi az esély arra, hogy hónapokon belül hatásos vírusellenes szert találjanak a kutatók. Kis Zoltán az Origónak arról is beszélt, hogy többféle koronavírust izoláltak magyar betegekben, de minden variáns a fő tulajdonságaiban megegyezik, vagyis nincs súlyosabb vagy kevésbé súlyos tüneteket okozó koronavírus-fajta. Amíg nincs gyógyszer vagy vakcina, csak a távolságtartással és a szabályok szigorú betartásával lehet a vírus terjedését csökkenteni.

13:12
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

Egyre kevesebb a hatósági házi karantén

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy az elmúlt 24 órában több mint 700 hatósági karantént rendeltek el, így több mint 11 ezer házi karantén van. Folyamatosan csökken a házi karanténok száma - tette hozzá. 252 ezer rendőrségi ellenőrzés volt.

13:14
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

Már 61 esetben zajlik eljárás álhírterjesztés miatt

Több mint 3500 esetben történt szabálysértés a kijárási korlátozás kapcsán a hétvégén - mondta Kiss Róbert. Arányaiban a hétvégén többen szegik meg a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályokat, de Budapesten nem volt jelentős kiugrás - mondta Kiss Róbert. 61 esetben zajlik már eljárás rémhírterjesztés kapcsán. 

13:16
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

811 ember van jelenleg kórházban

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy az elmúlt napokban nem fokozódott a fertőzöttek száma. Most hétvégén nem történt jelentős változás a fertőzés terjedésében - tette hozzá. Továbbra is alapvetően idős, többféle betegségben szenvedők veszítik életüket a betegségben - mondta Müller Cecília. Jelenleg 811 fő van kórházban és 60-an vannak lélegeztetőgépen.

13:18
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

Már 223 fertőzöttet regisztráltak a Pesti úti idősotthonban

Müller Cecília elmondta, hogy a Pesti úton 223 fertőzöttet regisztráltak, ebből 19 dolgozó érintett, és 23-an haltak meg. Újabb mintavétel történt az intézményben, jelenleg is zajlik a laboratóriumi vizsgálat.

13:19
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

Müller Cecília: a Pesti úti idősotthonban legalább egy hétig fizikailag nem volt jelen orvos

Müller Cecília szólt arról is, hogy a Pesti úti idősotthonban legalább egy hétig fizikailag nem volt jelen orvos. Egyelőre csak a dokumentációt tekintették át, és újabb vizsgálatok kellenek - tette hozzá.

13:22
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

Nem légből kapottak a járvány terjedésére vonatkozó számok

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy nem légből kapottak a járvány terjedésével kapcsolatos dátumok. Müller Cecília elmondta, hogy talán május 3-án érhet csúcsára a járvány, és több napig ugyannyi megbetegedésszámot regisztrálhatnak.

13:24
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

1600 önkéntes jelentkezett egészségügyi munkára

Müller Cecília elmondta, hogy egyrészt zajlik a kórházak felkészítése a tömeges megbetegedésre, másrészt 1600 egészségügyi dolgozó jelentkezett önkéntes munkára. Megköszönte az önkéntes segítőket. A rendszerben lévőket is képezni kell - tette hozzá. Több mint 13 ezer egészségügyis tanulja a lélegeztetést jelenleg.

13:26
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

Zajlik a folyamatos felkészítés

Müller Cecília arról is beszélt, hogy folyamatos a felkészítés a lélegeztetőgépek használatára. 

13:27
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

Tiszta vízzel nem terjed a vírus

Kérdésre válaszolva Müller Cecília arról is beszélt, hogy a koronavírus élő sejt mellett érzi jól magát. Vízzel nem terjed a vírus, de szennyvízből már mutattak ki vírust - tette hozzá.

13:30
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

Légkondicionálón keresztül is terjedhet a koronavírus

Müller Cecília kérdésre elmondta, hogy azok, akik veszélyeztetett személlyel élnek együtt, azok több esetben is óvatosan járjanak el. Többször mossanak kezet, és öltözködjenek át. Nem kizárt, hogy légkondicionáló készüléken keresztül terjedjen a koronavírus - mondta egy másik kérdésre az országos tisztifőorvos.

13:32
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

19 idősotthonban jelent meg a koronavírus

Mára 19 idősotthonban jelent meg a koronavírus - mondta Müller Cecília. Ebből nyolc budapesti - tette hozzá. Számos közülük csak egy-egy megbetegedést jelent, és az ápolók között.

13:34
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

Az érettségi május 4-i megtartásának nincsen akadálya

Müller Cecília arról is beszélt, hogy modellszámítások vannak a járvány terjedésével kapcsolatban.  Május 3-ra teljes készenlétben kell lennie az egészségügyi ellátórendszernek. Az érettségi május 4-i megtartásának nincsen akadálya.

13:35
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

Országszerte 55 mentő végzi a mintavételt

Kiss Róbert kérdésre azt mondta, hogy a lélegeztetőgépek előállítására van több kutatás. Országszerte 55 mentő jár naponta tesztelni - mondta kérdésre Müller Cecília. Mindez elegendő mennyiség. Ezek a járművek nem a közvetlen mentésből kerülnek ki.

13:36
április 20, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!