A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Ezek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legújabb hírek - percről percre követjük az Operatív Törzs tájékoztatóját

Események

Koronavírus, vírus, Budapest, maszk, arcmaszk, védőmaszk, tavasz, idős, nyugdíjas, idős emberek
Vágólapra másolva!
Csütörtökön is beszámolót tart az Operatív Törzs.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés
13:44
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

1652 az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, írja a kormányzati tájékoztató portál, vagyis ezzel 1652 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 8, többségében idős krónikus beteg. Ezzel 142 főre emelkedett a meghalt betegek száma, viszont összesen 199-en már gyógyultnak mondhatják magukat.

13:51
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Sem a fenntartó Fővárosi Önkormányzat, sem az intézmény nem biztosított főállású orvost a Pesti úti idősotthonban

Az Origo információi szerint március huszadikától kezdődően hetekig nem volt főállású orvos a Pesti Úti Idősek Otthonában. Pont abban az időszakban, amikor már lázas és felső légúti megbetegedések voltak az intézményben, melyek a koronavírus-megbetegedés első tünetei. Az állandó orvosi felügyelet hiánya is hozzájárulhatott ahhoz, hogy későn észlelték a megbetegedéseket, és tömeges lett a fertőzés az idősotthonban.

13:56
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ismét tájékoztat az Operatív Törzs

Ismét tájékoztatót tart az Operatív Törzs.

14:20
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Megpróbált egy iráni megszökni, de elfogták a TEK emberei

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy 11 iráni állampolgárt kitoloncolnak csütörtökön. Egy fő közülük ismeretlen helyre távozott, de a TEK emberei elfogták. Később idegenrendészeti őrizetbe került.

14:21
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Szombathelyen tömegesen sértették meg a kijárási korlátozást

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy egy szombathelyi tűz miatt tömegesen szegték meg a kijárási korlátozást. A rendőrök a területet kiürítették, de ezt követően is sokan akadályozták a forgalmat. Még egyszer arra kérte az embereket Kiss Róbert, hogy tartsák be a kijárási korlátozást.

14:22
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

59 esetben folyik eljárás rémhírterjesztés miatt

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy 226 büntetőeljárás folyik a járványügyi helyzettel kapcsolatban, és ebből 59 rémhírterjesztés miatt folyik.

14:23
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyi intézkedés történt szabályszegés miatt

Több mint 19 ezer esetben kellett intézkednie a hatóságnak a kijárási korlátozás miatt. Budapesten 441 esetben kellett az elmúlt 24 órában intézkedni.

14:25
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Már 199-en gyógyultak meg a betegségből

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy 1652 fertőzést azonosítottak Magyarországon, és az elmúlt 24 órában 8-an haltak meg. Szerencsére már 199-re nőtt a gyógyultak száma.

14:28
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

A 70 év felettiek a leginkább érintettek a fertőzésben

Müller Cecília arról is beszélt, hogy az összes fertőzöttet tekintve 35 százalék 70 évnél idősebb, és súlyozottan érintettek a 80 éven felüliek. 12 százalék a 30 év alattiak aránya.

14:29
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

60 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen

Fertőzöttként 722 felnőttet és 7 gyermeket ápolnak kórházban a koronavírus miatt. Ezen belül is 60-an vannak lélegeztetőgépen.

14:30
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

A koronavírus kormányzati honlapján az elérhető ágyszámokat is közzétették

Éppen az előbb elmondott adatok miatt fontos a további felkészülés - mondta Müller Cecília. Minden feltételnek adottnak kell lennie, hogy mindenki a lehető legjobb ellátást kapja. A koronavírus kormányzati honlapján az elérhető ágyszámokat is közzétették.

14:32
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

11 idősotthon érintett a járványban

Ha nincsen góc az ország területén, akkor a fertőzés terjedése egyenletesnek mondható - mondta Müller Cecília. Egyetlen góc van, a Pesti úti idősotthon - tette hozzá. Az idősotthonokban elkezdődött az ellenőrzés. 11 idősotthon érintett a járványban.

14:35
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Itt vannak a pontos részletek az idősek kórházból való hazaküldése kapcsán

A Pesti úton és a Rózsa utcai idősotthonban a legtöbb a megbetegedés - jelentette be Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy annak az idős embernek, aki kórházba kerül egy idősotthonból, akkor a gyógyulását követően az a legjobb, ha két negatív tesztet készítenek a kórházban egymástól 48 óra különbséggel. Ekkor visszafogadható az ápolt az idősotthonba. Ha valaki pozitív, de nem igényel kórházi ellátást, akkor 14 napos elkülönítés kell.

14:39
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Vizsgálják, hogy folyamatos volt-e az orvosi ellátás a Pesti úti idősotthonban

Müller Cecília kérdésre válaszolva azt mondta, hogy vizsgálják, hogy folyamatos volt-e az orvosi ellátás a Pesti úti idősotthonban. Nem jellemző, hogy középkorú, jó állapotban lévő emberek kerülnének súlyos állapotba a koronavírus miatt - mondta Müller Cecília.

14:41
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Egy átlagos lappangási idő 5-6 nap, de a WHO kéthetes lappangási időt szabott meg

Müller Cecília egy másik kérdésre azt mondta, hogy egy átlagos lappangási idő 5-6 nap, de a WHO kéthetes lappangási időt szabott meg. Az extrém esetek rendkívül ritkák. Magánidősotthonokban is lesz vizsgálat - mondta az országos tisztifőorvos.

14:43
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Minden egyes használat után ki kell mosni a textilmaszkokat

Müller Cecília arról is beszélt, hogyha egy háztartáson belül fizikailag is el lehet különíteni egy beteget, akkor a nem fertőzött családtagokat nem kell semmilyen korlátozás alá vetni. A textilmaszkokról azt mondta, hogy egy-egy tevékenységet befejezve rögtön ki kell mosni azt.

14:45
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Egyelőre keretek között van a járvány terjedése

Müller Cecília bízik benne, hogy a magyarországi alacsony számú új megbetegedések több lépésnek köszönhető, és sokan megfogadják a hatóságok tanácsát. Reméli, hogy sikerül keretek között tartani a járvány terjedését.

14:47
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Van már koronavírusos hajléktalan is

Kiss Róbert beszámolt arról, hogy egy hajléktalan esetében merült fel a koronavírus-fertőzés. A hajléktalanszállóknak elrendelték a fertőtlenítést.

14:49
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Több intézmény kapott felmentést a kórházi ágyak felszabadítása alól

Több intézmény kapott felmentést a kórházi ágyak felszabadítása kapcsán - mondta kérdésre Müller Cecília. Ezek olyan intézmények, ahol nagyon sérülékeny betegeket ápolnak - tette hozzá. Nincsen fertőzött a gyermekintézetekben - mondta az országos tisztifőorvos.

14:50
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Ezeknél a szolgáltatásoknál is folyamatosan fertőtleníteni kell

Müller Cecília szerint a szoláriumokban is folyamatosan fertőtleníteni kell, ahogyan a fodrászatokban is, de ezt máskor is így kell tenni.

14:50
április 16, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!