A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Az agrárminiszter beszél az Operatív Törzs tájékoztatója előtt

Események

koronavírus, járvány, lezárás, húsvét, Margit sziget, Budapest, rendőr, rendőrök
Vágólapra másolva!
Ismét tájékoztatót tart az Operatív Törzs a koronavírus-járvány hazai terjedésével kapcsolatban.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül26 bejegyzés
12:45
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Intézkedéscsomag az agrárium megsegítésére

A gazdaságvédelmi akcióterv részeként megjelent az első, az agrárium számára célzott segítséget jelentő intézkedéscsomag a Magyar Közlönyben - jelentette be még a múlt héten Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető közlése szerint a részletekről kedden 11 órakor adnak tájékoztatást Kovács Zoltán államtitkárral az operatív törzs sajtótájékoztatója előtt.

12:56
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

1512 az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1512 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati tájékoztató portál. Meghalt újabb 13 beteg. Ezzel 122 főre emelkedett a meghalt betegek száma, és ugyanennyien már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív esetek száma tehát 1268.

12:58
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Rohamléptekkel halad az új koronavírus elleni vegyületek tesztelése

Nagy ütemben folynak a hatóanyagtesztek világszerte a laboratóriumokban, hogy versenyt futva az idővel megtalálják az új koronavírus ellen bevethető, hatékony antivirális szereket. Jakab Ferenc professzor, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutató Központ Virológiai Kutatócsoport, valamint az Országos Koronavírus-kutatócsoport vezetője arról tájékoztatott, hogy jelenleg több mint 260 potenciális vegyülettel kísérleteznek a PTE Virológiai Laboratóriumában potenciális hatóanyagként.

13:01
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Az agrárium is szóba kerül ma

Kovács Zoltán arról beszélt, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv keretében ma az agráriumról nyújtanak tájékoztatást.

13:03
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

A magyarországi élelmiszer-előállítás az egyik legfontosabb pillére a magyar gazdaságnak

Nagy István agrárminiszter köszönetet mondott az agrártársadalomnak, hogy most is keményen dolgoznak. Hálás az élelmiszeriparban dolgozóknak is - tette hozzá. A magyarországi élelmiszer-előállítás az egyik legfontosabb pillére a magyar gazdaságnak.

13:06
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

A legkisebb mezőgazdasági termelők számára is elérhető lesz a 200 milliós megemelt hitel

Nagy István arról is beszélt, hogy a legfontosabb cél az értékesítési lehetőségek biztosítása. Éppen ezért is nyitották meg a piacokat az önkormányzatok. Elindult a munkaszuret.hu, hogy minél többen tudjanak a mezőgazdasági idénymunkában részt venni - mondta a miniszter. Arra kérte az ideiglenesen munkájukat vesztetteket, hogy vegyenek ebben részt. Szólt arról is, hogy a legkisebb mezőgazdasági termelők számára is elérhető lesz a 200 milliós megemelt hitel.

13:09
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Ezen szektorok kapnak jelentős fizetési könnyítéseket

Nagy István elmondta, hogy a könnyebb hitelhez jutást segíti, hogy a hitelhez nyújtott kezességek esetében is könnyítések történtek. A bor- és szőlőtermelőknél, a pálinka-előállítóknál és a kis sörfőző üzemek esetén sem kell járulékokat fizetni. Ezek a könnyítések a kertészetekre és a dísznövény-kereskedőkre is kiterjednek - tette hozzá.

13:10
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan folytatódik a tájékoztató az Operatív Törzzsel

Hamarosan folytatódik a tájékoztató az Operatív Törzs megszólalásával.

13:15
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

A magyar termékeket preferálják

Nagy István arról is beszélt a tájékoztatóján, hogy a kereskedők a magyar mezőgazdasági termékeket preferálják.

13:18
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Az emberek többsége figyelembe vette a korlátozásokat

Lakatos Tibor, az Operatív Törzs ügyeleti központjának a vezetője arról beszélt, hogy 4692 intézkedést hajtottak végre a húsvéti hétvégén. Az emberek többsége figyelembe vette a korlátozásokat, de a Balaton déli partján sok feljelentés történt. A nagyobb bevásárlóközpontok környékén is sokan voltak. Továbbra is a figyelmeztetést részesítik előnyben a hatóságok.

13:20
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Változatlanul igaz, hogy elsősorban az időseket és a krónikus megbetegedésekben szenvedőket érinti legjobban a fertőzés

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy tovább nőtt hazánkban az azonosított betegek száma. Változatlanul igaz, hogy elsősorban az időseket és a krónikus megbetegedésekben szenvedőket érinti legjobban a fertőzés. Természetesen minden korcsoportban van fertőzés - tette hozzá.

13:22
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Kilencen lekerültek a lélegeztetőgépről

Müller Cecília arról is beszélt, hogy sokan a szaglás és az ízlelés elvesztéséről beszélnek. Már 122-en meggyógyultak a betegségből, és kilenc fő lekerült a lélegeztetőgépről, és úgy gyógyult meg - tette hozzá.

13:24
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Minden gyógyszer rendelkezésre áll, ami enyhíti a tüneteket

Minden gyógyszer rendelkezésre áll, ami enyhíti a tüneteket - mondta Müller Cecília. A járvány egyelőre egy felszálló ágban van, éppen ezért is nagyon fontos az egészségügyi dolgozók védelme. Ezeken a helyeken nagyon nagy figyelemmel kell használni a védőfelszereléseket - tette hozzá.

13:27
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Az elrendelt laboratóriumi vizsgálatokat kötelező elvégezni

A járványmentes időszakban az egészségügyben a kockázatok minimalizálása a legfontosabb. Egy járvány időszakában egy többletbeszerzés zajlik, és folyamatosan zajlanak a kiszállítások. A háziorvosok részére is jutott védőfelszerelés. A teszteléssel kapcsolatban azt mondta, hogy a gyanús esetek esetében a háziorvos és az intézmény vezetője minősít és rendeli el a laboratóriumi vizsgálatot, és ezeknek az elvégzése kötelező. Az utóbbit jelenteni kell a járványügyi hatóságoknak.

13:30
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

A kéthetes karantén a legjobb megoldás

Két negatív vizsgálat az elfogadható, vagy pedig két hét karantén biztosít elegendő védelmet azok esetében, akik kórházat hagynak el - mondta Müller Cecília. Nincs az a teszt a világon, ami bizonyossággal megmondja, hogy valaki ezt a 14 napot el tudja tölteni karantén nélkül. A vizsgálat mindig az adott időszakot mutatja, és nem tud a lappangási idő alatt eredményt adni. A legjobb a kéthetes karantén, és azt követően lehet kijelenteni, hogy utána nem fertőz az illető.

13:32
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

204 igazolt eset van a Pesti úti idősotthonban

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a vírus esetében van olyan személy, aki visszaesik, míg mások esetében védettség alakul ki. 204 igazolt eset van a Pesti úti idősotthonban, és közülük már korábban 10-en meghaltak. A hétvégén a honvédség segítségével elkezdődött a fertőtlenítés. Folyamatos az orvosi felügyelet az idősotthonban maradottak esetében.

13:35
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Országos ellenőrzés indul az idősotthonoknál

Lakatos Tibor elmondta, hogy az emberek együttműködőek a rendőrséggel, nem történt semmilyen támadás a rendőrök ellen. Müller Cecília elmondta, hogy országszerte ellenőrzik az idősotthonokat, kiemelt jelentőséggel bírnak ezek. Mindez nem lesz könnyű feladat, mivel több mint 1000 otthon van. Először a legtöbb lakóval rendelkező intézményeket vizsgálják.

13:39
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

A helyszíni bírság felé kell mozdulni a hatósági házi karantén megszegése esetén

Müller Cecília kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a népegészségügyi programok keretében korábban kiszűrtek ellátásra kerülnek. A járvány lezárása után folytatódnak a programok. Az Origo kérdésére azt mondta, hogy a betegek kezelése folyamatosan új tudással bővül. Az az eredmény, hogy lélegeztetőgépről le tudnak kerülni betegek, az ennek köszönhető. Lakatos Tibor az Origo kérdésére azt mondta, hogy volt példa arra, hogy két budapesti szórakozóhelyen megszegték a szabályokat. Egy másik szabálytalanság a hatósági házi karantén megszegése, és ott már el kell mozdulni a helyszíni bírság felé. 

13:41
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Legyenek nagyon óvatosak a kismamák

A várandóság állapota nem jelent többletkockázatot, de mindenképpen óvatosnak kell lenni - mondta kérdésre Müller Cecília. Mindenki jobban figyeljen, viseljenek maszkot, és tekintsék úgy magukat, mintha fertőzöttek lennének. Külön szülészeten szülhetnek a fertőzött kismamák - tette hozzá.

13:43
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

A legrosszabbra készülnek

Fertőzött kismama nincsen egyelőre Magyarországon - mondta Müller Cecília. Fel kell készülni arra, hogy mindenki jusson ellátáshoz, akinek szüksége van rá, ezért is van döntés arról, hogy a kórházi ágyak 60 százaléka felszabadításra kerüljön. Müller Cecília közölte, hogy a legrosszabbra készülnek, és ezért is van döntés erről.

13:45
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Semmilyen kötelező védőoltás nem marad el Magyarországon

Lakatos Tibor kérdésre azt mondta, hogy nem érdemes a hazai helyzetet más európai országokkal összehasonlítani. A korlátozó intézkedések esetében hetente van felülvizsgálat, és döntés a hogyan továbbról. A kötelező védőoltások Magyarországon nem maradnak el - mondta kérdésre Müller Cecília. Az iskolai kampányoltások értelemszerűen csúszni fognak.

13:47
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Alapesetben a munkáltató feladata az idősotthonok védőeszközeinek a biztosítása

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy az idősotthonokban a munkavédelmi törvény szabályozza a védőeszközök beszerzését. Alapesetben ez a munkáltató feladata  - tette hozzá.

13:51
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

A koronavírus-átvészeltséget is vizsgálni fogják Magyarországon

Müller Cecília kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a laboratóriumi vizsgálatok nem helyettesítik a járványügyi lépéseket. Volt már Magyarországon olyan vizsgálat, amikor korábbi fertőzési lehetőséget vizsgáltak, természetesen az új koronavírus esetén is tervezik ezt - mondta egy másik kérdésre Müller Cecília.

13:53
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Ezt az utat választotta Magyarország

Van olyan nézet, amikor hagyják terjedni a vírust, és akkor nagyon sok az áldozat. Magyarország azt választotta, hogy szándékosan mérséklik a megbetegedések számát, így a járvány időszaka meghosszabbodik. Az utóbbi sokkal kezelhetőbb helyzetet teremt - tette hozzá.

13:56
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Folyamatos a vizsgálat a Pesti úti idősotthonban

A Pesti úti idősotthonban zajlik a vizsgálat, hogy milyen módon történhetett ez a nagyszámú megbetegedés, és a vizsgálat végével lehet értékelni a helyzetet. Mindenképpen át kell ezt tekinteni - mondta Müller Cecília. A cél, hogy a jövőben ne alakuljon ki ilyen helyzet. Alapesetben nem szeretnénk a lakókat kimozdítani az életterükből, de a Pesti úton erre szükség volt a fertőtlenítés miatt - mondta az országos tisztifőorvos.

13:56
április 14, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!