A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Mutatjuk a legfrissebbeket a hazai koronavírus-járványról - az Operatív Törzs tájékoztatója percről percre

koronavírus illusztráció balatonpart balaton koronavírus,  illusztráció, balatonpart, balaton
koronavírus, illusztráció, balatonpart, balaton
Vágólapra másolva!
Pénteken is megtartja szokásos tájékoztatóját az Operatív Törzs. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
12:47
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

2383 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2383 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

12:52
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

Újabb ellenőrzés erősítette meg, hogy nincs folyamatos orvosi ellátás a Pesti úti idősotthonban

Újabb szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartott a kormányhivatal a Pesti úti idősotthonban, amelyek megerősítették, hogy nincs folyamatos orvosi ellátás a gondozottak mellett. Ezen a héten összesen öt helyszíni ellenőrzés volt, abból négy alkalommal egyáltalán nem volt jelen sem főállású orvos, sem a szerződött háziorvosok egyike sem.

12:56
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon

A vírus a legidősebbekre és a krónikus betegekre a legveszélyesebb, és mivel nem azonos módon és mélységben terjed a vírus Magyarországon, ezért más szabályok kellenek a nagyvárosokban, mint a falvakban május 4-től - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A kormányfő szerint most ki lehet kísérletezni, hogyan lehet együtt élni azzal a vírussal, amit nem tudunk legyőzni. A miniszterelnök beszélt az uniós csúcs eredményeiről és Soros György legújabb akcióiról.

13:11
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik a tájékoztató

Kezdődik a tájékoztató. 

13:14
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány ezért döntött a 13. havi nyugdíj bevezetése mellett

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy az idősek fokozottabb veszélynek vannak kitéve. A kormány döntött arról, hogy jövőre visszavezeti a 13. havi nyugdíjat, míg a korábbi válság során a baloldali kormány elvette azt - tette hozzá. Februárban egy negyedhavi nyugdíjjal érkezik több, és 2024-re lesz teljes a 13. havi nyugdíj. 280 milliárd forinttal jut majd több nyugdíjra 2024-ben. 

13:16
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

Ezekkel az intézkedésekkel segítik az időseket

Rétvári Bence elmondta, hogy mind a gyógyszerfelírási, mind a gyógyszerkiváltási szabályokat egyszerűsítették az idősek érdekében. Az élelmiszerboltokban külön idősáv van az időseknek - mondta az államtitkár. Az idősotthonokba több százezer védőeszközt szállítottak az utóbbi napokban. 

13:18
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

10,3 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke 2010 óta

10,3 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke 2010 óta - mondta Rétvári Bence. Az államtitkár felidézte, hogy a baloldali kormány milyen intézkedésekkel sújtotta az időseket, míg a jobboldali kormány többek között rezsicsökkentéssel segítette az időseket. 

13:21
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

877 ember van kórházban

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy 2383 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Eddig 250 fő halt meg, ők nagyrészt krónikus betegségben szenvedtek - tette hozzá. A gyógyultak száma 401-re emelkedett, és már több mint 58 ezer laboratóriumi vizsgálat történt. 877-en vannak kórházban, és 61 fő van lélegeztetőgépen. 

13:25
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

Óriási magyar előrelépés a gyógyításban

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a járvány alatt is zajlanak a kutatások a gyógyításban. Magyarország hosszú évtizedekre visszamenőleg egy kötelező védőoltási rendszert folytat, és 12 fertőző betegség ellen van kötelező oltás. Korábban létrejött egy kutatási terv, és Magyarországon elsőként csütörtökön beadásra került vérplazma, amit egy felgyógyult betegből nyertek ki. Az a beteg, aki kapta a vérplazmát, az még kétszer kap. 

13:27
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

A passzív immunizáció a lényege a magyar eljárásnak

Passzív immunizáció a lényege a magyar eljárásnak - mondta Müller Cecília. Kész ellenanyagot kap az, aki beteg, és nem várnak arra, hogy a szervezet maga termeljen ellenanyagot - tette hozzá. Ezzel segítik leküzdeni a fertőzést, nem ismeretlen ez a tétel. 

13:29
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

Várják a gyógyult betegek jelentkezését

Müller Cecília megköszönte a kutatóknak és az orvosoknak, hogy létrejöhetett ez a beavatkozás. Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy várják a gyógyult betegek jelentkezését, hogy segítsenek a súlyos állapotban lévőkön. 

13:31
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

Kutatják a szennyvízben lévő koronavírus mértékét

Müller Cecília arról is beszélt, hogy kutatják a szennyvízben, milyen mértékben van jelen a koronavírus, és így egy környezeti állapotot lehet megállapítani az elterjedtségről. Előzetesen az látszik, hogy a fővárosban található szennyvízben nem mutattak ki koronavírust. 

13:34
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

Újabb kórházak kapnak újabb védőfelszereléseket

Lakatos Tibor, az Operatív Törzs ügyeleti központjának szóvivője elmondta, hogy több kórházba indult el jelentős mennyiségű védőeszköz-szállítmány, és jövő héten is folytatódik ez a tevékenység. A kijárási korlátozások kapcsán azt mondta, hogy hétvégén több szabályszegés szokott történni. 

13:35
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

Mindenki tartsa be a kijárási korlátozó szabályokat

Lakatos Tibor elmondta, hogy mindenki tartsa be a korlátozó szabályokat. A hétvégén a polgármesterek ismételten szabályozhatják a kijárási korlátozási szabályokat. Megköszönte a rendőröknek a munkáját. 

13:37
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

Megelőzésre nem használható a vérplazma

A vérplazma használata nem használható megelőzésre - mondta kérdésre Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos a tatabányai kórházban történt tömeges orvosi megbetegedés kapcsán azt mondta, hogy biztosított a biztonságos betegellátás.    

13:39
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

Készen áll a betegek fogadására a kiskunhalasi mobil kórház

A kiskunhalasi mobil kórházba akkor kerülnek betegek, ha arra szükség lesz - mondta Müller Cecília. 

13:41
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

A főváros feladata betartatni a kötelező maszkviselést

Lakatos Tibor a fővárosi kötelező maszkviselésről azt mondta, hogy annak betartatása a főváros feladata. 

13:42
április 24, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!