A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Itt vannak az újabb részletek a hazai koronavírus-helyzettel kapcsolatban

Események

Koronavírus, vírus, Budapest, maszk, arcmaszk, védőmaszk, idős, nyugdíjas, idős ember, utca
Vágólapra másolva!
Kedden is beszámol az Operatív Törzs a koronavírus-járvány állásáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés
12:39
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

3065 az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3065 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati tájékoztató portál. Meghalt újabb 12 krónikus beteg. Ezzel 363 főre emelkedett az áldozatok száma, 709-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1993 fő. Az aktív fertőzöttek 63%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 51%-a budapesti vagy Pest megyei.

12:40
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Idén meglehet a koronavírus ellen a vakcina, és a megfelelő gyógyszert is megtalálhatják

Reprezentatív minta alapján, több mint 17 ezer ember bevonásával átfogó szűrővizsgálatba kezdett május elsejétől Magyarországon a Semmelweis Egyetem vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával négy hazai orvosképző. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az Origónak videóinterjút adott, amelyben azt mondta: az ország hét régiójára világos számot kapnak arról, hogy hány ember eshetett át a betegségen és hányan nem, valamint arról is, hogy most hányan fertőzöttek. Ez a szűrővizsgálat hozzájárul ahhoz, hogy a továbbiakban is hatékony és hatásos intézkedéseket hozzanak a járvánnyal kapcsolatban. A rektor azt is mondta, hogy a nyári meleg és az UV-sugárzás nem kedvez a vírus terjedésének. A következő néhány hónap pedig elegendő lehet arra, hogy hatásos antivirális szert találjanak a kutatók, sőt, véleménye szerint őszre talán meglehet a vakcina is a vírus ellen.

12:53
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Országos szűrővizsgálat: a pozitív eredményről 24-48 órán belül értesítenek

Összesen 17 778 fő kapott meghívást az országos, reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálatra, ennyi embert várnak a Semmelweis Egyetem által végzett szűrésekre, hogy minél pontosabb képet kapjanak a hazai járványügyi helyzetről. Kérik, aki megkapta a H-UNCOVER felkérő levelét, feltétlenül menjen el a szűrésre!

13:44
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Hosszabb volt az Operatív Törzs ülése

Az Operatív Törzs ülése elhúzódott, ezért kezdődött később a tájékoztató.

13:45
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Indul a házi karanténban lévők elektronikus ellenőrzése

Mostantól elektronikus úton is lehet ellenőrizni a hatósági házi karanténban lévőket - mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes beszámolt arról is, hogy vidéken a maszkok nem viselése miatt indult eljárás, valamint sok helyen nem tartották meg a szociális távolságot.

13:46
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

83 eljárás zajlik rémhírterjesztés miatt

Már több mint 45 ezer szabályszegés történt a kijárási korlátozással kapcsolatban. A hatósági házi karanténok száma ismételten 10 ezer fölé nőtt - mondta Kiss Róbert. 83 esetben zajlik eljárás rémhírterjesztés miatt - tette hozzá.

13:48
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Több órás várakozások több határátkelőnél

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy több déli határátkelőnél a belépő oldalon több órás várakozások alakultak ki.

13:51
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Egy nyugvópontra érkezhetett a járvány terjedése

Müller Cecília beszámolt arról, hogy 2000 alá csökkent az aktív fertőzöttek száma. Ez annak köszönhető, hogy csökken az új fertőzöttek száma, és nő a gyógyultaké. A járványban továbbra is Budapest és Pest megye érintett a legjobban. A járvány alakulása aszerint változik, amit korábban reméltek. Úgy tűnik, egy nyugvópontra érkeztünk - mondta az országos tisztifőorvos.

13:52
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Minden egészségügyi ellátásra telefonon be kell jelentkezni

Az egészségügyi ellátások újraindításáról azt mondta, hogy az csak fokozatosan történhet meg. Müller Cecília azt mondta, hogy a járvány terjedését szorosan követni kell. Minden egészségügyi ellátásra telefonon be kell jelentkezni - tette hozzá. Senki ne menjen el orvoshoz a korábbiakhoz hasonló, megszokott módon.

13:54
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

A sürgősségi ellátások továbbra is soron kívüliek

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a sürgősségi ellátások soron kívüliek, ahogyan eddig is.

13:57
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

A koronavírusos betegeket el kell látni a fogorvosnál

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a fogászati ellátás esetén a sűrgősségi ellátások zavartalanul folynak, de ott is be kell jelentkezni. Nagyon fontos, hogy a váróban maszk legyen a betegen. Akkor is el kell látni egy beteget a fogorvosnál, ha koronavírusos.

13:59
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Ilyen esetben kell tesztelni a fogorvosnál

Akkor kell tesztet végeztetnie a fogorvosnak, ha felmerül a gyanúja a fertőzésnek - mondta Müller Cecília. Ha nincs ilyen gyanú, akkor is megtörténik a beavatkozás - tette hozzá. Ha egy beteg esetében megvan a gyanúja a koronavírusnak, de nincs szüksége sürgős ellátásra, akkor haza kell mennie, és felvennie a kapcsolatot a háziorvossal, és ezt követően a mentők vesznek majd mintát tőle - ismertette Müller Cecília.

14:01
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Ez egy biztonságos, de szűkített keret a fogorvosoknál

Szakmai szempontból a legfontosabb a fogászaton, hogy a korábban megkezdett kezeléseket befejezzék, és azokat, amik állapotromlással járhatnak. A fogpótlások, amik kellemetlenek, de nem sürgetőek, azok sorolódhatnak háttérbe. Ez egy biztonságos, de szűkített keret a fogorvosoknál - mondta az országos tisztifőorvos.

14:03
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Nincsen változás a költségek viselésében

A költségek viselésében nincsen változás a korábbiakhoz képest a fogászatokon - mondta Müller Cecília.

14:04
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Nem kötelező a pincéreknek a maszk és kesztyű viselése

Kérdésre válaszolva azt mondta Müller Cecília, hogy a pincéreknek nem kötelező maszkot és kesztyűt viselniük a szabad térben. Csak egészséges pincér végezhet munkát - tette hozzá.

14:06
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Nem a bírságok kiszabása a cél

Kiss Róbert kérdésre azt mondta, hogy mind a kerthelyiségekben, mind a teraszon be kell tartani a védőtávolságot. Ezeket a szabályokat a rendőrök ellenőrzik. A helyszíni bírság 5 ezertől 100 ezer forintig terjedhet, míg szabálysértés esetén 500 ezer forint a maximum. Nem a bírságok kiszabása a cél - mondta a rendőr alezredes.

14:07
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Mindenkinek be kell tartania a védelmi intézkedéseket

Kiss Róbert kérdésre azt mondta, hogy mindenkinek be kell tartania a védelmi intézkedéseket vidéken is.

14:11
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

A legtöbb többlethalálozás a 17. héten történt meg

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy évtizedekkel ezelőtt indult egy program a WHO részéről, ami a halálozásokat követi. 24 ország csatlakozott eddig ehhez. Minden évben folyamatosan követi ezt a rendszert Magyarország, és része is az egyezménynek. Ezek az adatok különféle elemzésre kerülnek.  Az adatoknak összehasonlíthatónak kell lenni. Többlethalálozás látható influenzajárvány idején. 2020-ban a 11. héten észlelte a rendszer azt, hogy a statisztikai átlagot meghaladta a halálozások száma. A legtöbb többlethalálozás a 17. héten történt meg.

14:13
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Magyarországon nem történt elmozdulás a többlethalálozások tekintetében

Magyarországon sem az inluenzajárvány, sem a koronavírus-járvány alatt nem történt elmozdulás a többlethalálozások tekintetében - mondta Müller Cecília. A helyzet értékelésénél nem maradhatunk házon belül, és keresünk olyan adatokat, ami segíti az összehasonlíthatóságot a többi országgal - tette hozzá.

14:15
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Nagyon eredményes a vérplazmakezelés

A vérplazma-terápiáról azt mondta Müller Cecília, hogy az egy nagyon ígéretes kezelés. Mindkét betegnek, aki megkapta a vérplazmát, látványosan javult az állapota - tette hozzá.

14:15
május 05, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!