A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Itt vannak a legújabb kormányzati döntések a koronavírus-járványban - élőben a Kormányinfóról

Események

Ládiné Szabó Tünde digitális oktatás iskolabezárás járványügyi intézkedés távoktatás üres tanterem Foglalkozás SZEMÉLY tanár
Eger, 2020. március 23. Ládiné Szabó Tünde pedagógus távoktatásban tanít a 4. E osztály tanulóinak az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézetében 2020. március 23-án. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében országszerte a tanulók nem járnak iskolába, otthon tanulnak digitális tanrend szerint. MTI/Komka Péter
Vágólapra másolva!
Csütörtökön megint Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül33 bejegyzés
12:20
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Ha csütörtök, akkor Kormányinfó

Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely tartja a megszokott csütörtöki Kormányinfót. 

12:23
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Az aktív fertőzöttek száma 1311 főre csökkent, 42 százalékuk budapesti

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3816 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu.

12:26
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Megerősítették: péntektől a fővárosban is nyitnak az éttermek, kávézók belső részei

Már péntektől megnyílhatnak a budapesti éttermek belső részei is, már nem csak a kinti teraszokon lehet fogyasztani. A Pestisrácok.hu értesüléseit a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője megerősítette.

12:58
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik a Kormányinfó

Kezdődik a Kormányinfó. 

13:00
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Mára sikerült a vírus terjedését kontroll alatt tartani

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy benyújtották a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültségről szóló törvényt. Mára sikerült a vírus terjedését kontroll alatt tartani - tette hozzá. A kormány korán hozott szigorú intézkedéseket, így nem következett el a tömeges megbetegedési szakasz. 

13:03
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Az ellenzéki pártokat leszámítva létrejött egy nemzeti egység

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az ellenzéki pártokat leszámítva létrejött egy nemzeti egység a pártpolitikai mezőn túl. Nemcsak politikusokat, hanem a szakembereket is támadta az ellenzék. A miniszter kijelentette, hogy a járványügyi készültség esetében világos szabályok lesznek. Közös érdek, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, hogy rendkívüli jogrendet kelljen bevezetni - mondta Gulyás. Mindenkinek köszönetet mondott a miniszter, aki részt vett a védekezésben. 

13:05
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Ilyen változások jönnek péntektől

Június 20-át követően sem lehet zárt térben tömegrendezvényeket tartani. Szükséges fenntartani a járványügyi készültséget - mondta Gulyás. Péntektől Budapesten is változnak a szabályok. A színházak és mozik esetében meg kell tartani a távolságot.   

13:07
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ma a magyar közösség erősebb, mint bármikor az elmúlt 100 évben

Gulyás Gergely közölte, hogy Trianon 100. évfordulója kapcsán speciális szabályok lesznek. A trianoni megemlékezéseket lehetővé teszik, de a védőtávolságot be kell tartani. Parlamenti emlékülés lesz június 4-én, és a köztársasági elnök fog beszélni, de Orbán Viktor is mond majd beszédet. Ma a magyar közösség erősebb, mint bármikor az elmúlt 100 évben. Egyetlen nemzet sem élt volna túl ekkora csonkolást - mondta Gulyás.

13:09
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Sikeres a 10 évvel ezelőtt indított, határon túliakat érintő nemzetegyesítés

Gulyás Gergely sikeresnek nevezte a 10 évvel ezelőtt indított, határon túliakat érintő nemzetegyesítést. A kormány döntött a költségvetésről is. A gazdaságvédelem költségvetése a jövő évi büdzsé - tette hozzá. 

13:12
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Lépésről lépésre visszaépítik a 13. havi nyugdíjat is

Gulyás szólt arról is, hogy akik elvesztették az állásukat, azoknak biztosítanak munkát. Indultak állami képzések, bővült a közfoglalkoztatás és munkahelyteremtő beruházások is elindultak. A nehézségek ellenére is több pénzt juttat mindenkinek a kormány - tette hozzá. Lépésről lépésre visszaépítik a 13. havi nyugdíjat is - mondta Gulyás. 

13:14
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Ez a lényege az önkormányzati szolidaritási adónak

Az önkormányzatok kapcsán azt mondta, hogy a kormány partnerként tekint a helyhatóságokra. Gulyás közölte, hogy 858 milliárd forint támogatást kapnak az önkormányzatok jövőre, és ez 16 százalékkal több, mint idén. A szolidaritási adóból a gazdagabb önkormányzatok juttatnak a szegényebb önkormányzatoknak, és nem az állami büdzsébe kerül ez a pénz - hívta fel a figyelmet a miniszter. 

13:17
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Az egyszer használatos műanyagokat 2021. július 1-től tiltják be Magyarországon

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az egyszer használatos műanyagok kapcsán továbbra is a betiltás mellett áll, de ez nem veszélyeztethet munkahelyeket. Az egyszer használatos műanyagokat 2021. július 1-től tiltják be, és 15 mikron felett tiltják be a gyártást. 

13:18
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány létrehozza az iskolaőrséget

A kormány döntött az iskolaőrség létrehozásáról, és ez 500 iskolát fog érinteni. Korábbi rendőrökből áll majd az iskolarendőrség - mondta Gulyás. Az állam feladata, hogy az iskolában biztosítsa a rendet, és megvédje a pedagógusokat. 

13:21
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Bővítik a 12 éves korig való büntethetőséget jelentő cselekményeket

Gulyás Gergely elmondta, hogy kibővítik a 12 éves korig való büntethetőséget újabb bűncselekmények esetében. A kormány adott esetben hajlandó további iskolaőröket alkalmazni. 

13:24
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Jóval kisebbek Budapest terhei, mint az államnak

Gulyás kérdésre válaszolva elmondta, hogy az önkormányzatok az államnál kisebb mértékben vállaltak felelősséget a védekezésben, különösen igaz ez Budapestre. Ha szolidaritásról beszélünk, akkor abban mindenkinek együtt kell működnie - tette hozzá. Majdnem 1400 milliárdos adósságtól szabadította meg a kormány az önkormányzatokat. Nem a központi bevételeket érinti a szolidaritási adó - tette hozzá. A budapesti vezetés is vegyen részt a szolidaritásban - kérte Gulyás.  

13:26
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Budapest nem kéri az államtól a 6 milliárd forintot a Lánchíd felújítására?

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a Lánchíd felújítására 6 milliárdot ígért a kabinet, és ezt fenn is tartják. Egy fővárosi nyilatkozat alapján nem tartanak igényt az állami támogatásra - tette hozzá. Karácsony Gergely tegye világossá az ügyben az álláspontját. 

13:29
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

A járványügyi készültség semmilyen rendkívüli eszközt nem ad a kabinet kezébe

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a járványügyi készültség semmilyen rendkívüli eszközt nem ad a kabinet kezébe. Amire lehetőség van, hogy a tisztifőorvos jogkörébe tartozó kérdésekben a kormány is dönthet, valamint a boltokban való külön idősáv megállapítása. Kormányellenes demonstrációt nem lehet betiltani ezen törvényjavaslat alapján - mondta Gulyás.

13:30
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem lehet még Olaszországba utazni

Az olaszokkal való határnyitásra még várni kell, mert megvan még a veszély a fertőzés terjedésére. Hasonlóan gondolkozik az osztrák kormány is - mondta kérdésre Gulyás.  

13:32
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Ezt az uniós tervet alaposan meg kell fontolni

Az uniós tervekről azt mondta Gulyás, hogy a közös hitelfelvétel egy új szakasza az integrációnak, és meg kell fontolni ezt alaposan. Orbán Viktor holnap reggel a Kossuth rádióban reagálhat érdemben erre a tervre. 

13:35
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Komoly fejlesztéseket generálhat az 5 százalékos rozsdaövezeti lakásáfa

A rozsdaövezeti rehabilitációról azt mondta Gulyás, hogy az a gazdaság újraindításának egyik eszköze. Bízik benne, hogy ezekben a térségekben az 5 százalékos lakásáfa komoly mértékben segíti a fejlesztéseket. Már számtalan döntés született arról, hogy az állam hogyan segíti a munka nélkül maradókat. 

13:38
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért kell részt vállalniuk az önkormányzatoknak

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az önkormányzat része az államnak, ezért ha egy államban negatív dolgok történnek, akkor az az önkormányzatokat is érinti. Az idei évben ezermilliárdos veszteségeket kénytelen az állam elszenvedni, és ehhez képest a gépjárműadó kiesése az önkormányzati oldalon egyáltalán nem jelentős dolog. 

13:40
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Alapjog-korlátozást nem tesz lehetővé a járványügyi készültség

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy az elmúlt hetek tapasztalatait felhasználják, így azokat beépítik a tervezett jogszabályokba. Alapjog-korlátozást nem tesz lehetővé a járványügyi készültség - tette hozzá. 

13:42
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Egyelőre zárva maradnak a kollégiumok

Gulyás kérdésre közölte, hogy a kollégiumok újranyitása egyelőre nem került napirendre, mivel gócpontokká válhatnak. 

13:45
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

„Üdvözítő lenne, ha Románia az ott élő magyarságot 100 év után a saját állampolgárainak tekintené”

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a kormány folyamatosan egyeztet az önkormányzatokkal, így Budapesttel is. Üdvözítő lenne, ha Románia az ott élő magyarságot 100 év után a saját állampolgárainak tekintené. Egy-egy nemzetiség, ha képes kiteljesíteni magát, akkor az az adott ország számára is nagy előny lehet. Ez az igazi európai gondolkodás - tette hozzá. 

13:48
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Brnóban lesz a visegrádi csúcsértekezlet

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy amíg nincs vakcina, addig a veszélyeztetettség fennáll. A miniszter elmondta, hogy június 8-án, vagy 9-én lesz Brnóban a V4-es csúcs. 

13:49
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért terheli történelmi felelősség az ellenzéket

Gulyás elmondta, hogy amikor az egész ország a védekezéssel volt elfoglalva, akkor az ellenzék a védekezésben részt vevőket támadta, és ezért történelmi felelősség terheli őket. 

13:51
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Börtönkórház lesz a kiskunhalasi mobilkórházból

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy börtönkórház lesz a kiskunhalasi mobilkórházból. Négy ütemben tér vissza június végére az egészségügy a korábbi működéséhez. 

13:53
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem lehet tudni, hogy megrendezhető-e az augusztus 20-i ünnepség

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy megrendezhető-e az augusztus 20-i ünnepség. 

13:55
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Ebben az ügyben nem számítanak vitára Brüsszellel

Gulyás nem számít arra, hogy a rozsdaövezeti lakásáfa ügyében Brüsszellel lesznek viták. A miniszter közölte, hogy a Jobbik mára valóban Ballik lett. 

13:58
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: A migrációnak egészségügyi kockázata is van

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a kormány már 2015-ben is figyelmeztetett arra, hogy a migrációnak egészségügyi kockázata is van. 

14:01
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Még egy ilyen helyzetben is 800 ezerrel többen dolgoznak, mint a baloldali kormányzás idején

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy ha ma valaki elveszti a munkahelyét, akkor 3 hónapig kap álláskeresési járadékot, és ezt követően az állam segít az elhelyezkedésben. Közölte, hogy még egy ilyen helyzetben is 800 ezerrel többen dolgoznak, mint a baloldali kormányzás idején - tette hozzá.

14:04
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Ezeket az egyházakat nem lehet bizniszegyháznak nevezni

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy korábban kedvezményes adózás miatt alapítottak sokan egyházat, és ezt szüntette meg 2011-ben a kormány. Azok az egyházak, akik az egy százalékos felajánlás alapján az első húszban vannak, azokat nem lehet bizniszegyháznak nevezni.  

14:05
május 28, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!