A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Budapesten van továbbra is a legtöbb fertőzött - élőben az Operatív Törzs tájékoztatója

Események

koronavírus korona vírus fertőzés betegség járvány Budapest Groupama Aréna stadion
Érintésmentes, áthajtásos koronavírus tesztelőállomást létesített elsőként a budapesti Groupama Aréna parkolójában a Drive Cell Systems Zrt. és a Rollet Kft közösen. A magyar cégek által kidolgozott megoldásnak köszönhetően online regisztrációt és visszaigazolást követően, bárki az autójában ülve elvégeztetheti magán a nukleinsav-alapú (PCR) koronavírus tesztet. „A rendszer a hasonló nemzetközi megoldásoknál is biztonságosabb, hiszen a mintavételre csak előzetes online regisztráció után, időpontra való érkezést követően kerül sor. Így az adatfelvételhez sem szükséges papír alapú dokumentáció használata, a teljes adatkezelés digitálisan, a felhőben történik. Másrészt magát a mintavételt is nagyon gyorsan végre tudják hajtani a szakemberek, hiszen a helyszíni személyzet is egy mobilalkalmazáson keresztül végzi a beazonosítást” – hívta fel a figyelmet Pfeilmayer Dávid, a Drive Cell Systems Zrt. vezérigazgatója. Az első tesztállomást követően a közeljövőben további mintavételi pontok létrehozására kerül sor a fővárosban és vidéken is, így a napi mintavételi kapacitás is növekedni fog.
Vágólapra másolva!
Pénteken is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs.  
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés
12:47
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

1921 aktív koronavírus-fertőzöttből 1199 budapesti vagy Pest megyei

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3178 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati tájékoztató portál. Meghalt újabb 9 idős krónikus beteg. Ezzel 392 főre emelkedett az áldozatok száma, 865-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1921 fő. Az aktív fertőzöttek 62%-a, a meghaltak 79%-a, a gyógyultak 54%-a budapesti vagy Pest megyei. 1132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. 28 új azonosított beteg van, a felük budapesti vagy Pest megyei. A fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban 41 főre nőtt a meghalt betegek száma.

12:51
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

A fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban 41-re nőtt a meghalt betegek száma

Napokig nem volt orvos április elején az intézményben, amikor kitört a járvány az idősotthonban. Már 41 halálos áldozata van a koronavírusnak az idősotthonban. Karácsony Gergely saját magát buktatta le, amikor a Fővárosi Kormányhivatal elleni támadásban véletlenül elismerte, hogy valóban napokig nem volt orvos. A baloldali főpolgármester múlt héten még azt mondta a népjóléti bizottság ülésén, hogy folyamatosan volt orvosi jelenlét az intézményben.

12:56
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Legkorábban jövő hét végén lehetnek újabb újraindítási lépések

Azt kell bizonyítani ebben a válságban, hogy a magyar állam hűséges a magyar állampolgárokhoz - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. Ha baj van, akkor nem hagyja őket magára, egyetlen magyar sincs egyedül! - hangsúlyozta a kormányfő. Szólt arról is, hogy annyi munkahelyet hoznak létre, amennyit a vírus elpusztít. Ma készen állunk arra, hogy 200 ezer közfoglalkoztatottat ellássunk. Rengeteg embert tudunk fogadni. A hadsereg és az állami cégek is készen állnak - tette hozzá.

13:10
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a tájékoztató. 

13:11
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Minden fennakadás és botrány nélkül sikerült az érettségit megrendezni

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár elmondta, hogy a legtöbb diákot megmozgató érettségik a héten lezajlottak. Innentől kezdve csak kis létszámú tantárgyak vannak hátra - tette hozzá. Minden fennakadás és botrány nélkül sikerült a vizsgákat megrendezni - mondta az államtitkár. 

13:14
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Maruzsa Zoltán köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult az érettségi sikeréhez

Maruzsa Zoltán közölte, hogy minden félelem alaptalannak bizonyult, a diákok 97 százaléka elment vizsgázni. Örülök, hogy nem engedtünk a szirénhangoknak - mondta az államtitkár. Maruzsa Zoltán köszönetet mondott a diákoknak, hogy betartották a szabályokat.  Köszönetet mondott az intézményvezetőknek és tanároknak. Köszönetet mondott az Oktatási Hivatalnak, a tankerületeknek és az Emminek, hogy biztosították a lebonyolítás feltételeit. 

13:16
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Már közel 100 ezer mintát vettek és elemeztek

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy folyamatosan nő a gyógyultak száma. Egyre több vizsgálat történik, így már közel 100 ezer mintavétel történt.  

13:17
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Immár a negyedik napja csökkenőben van az új igazolt fertőzöttek száma

Immár a negyedik napja csökkenőben van az új igazolt fertőzöttek száma - mondta Müller Cecília. Legalább két hétig figyelni kell a hatásokat vidéken, ahol május 4-től változott a védekezés rendszere. 

13:18
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Csökkenhet Magyarország függősége az oltóanyagok terén

Müller Cecília beszámolt arról, hogy együttműködés alakult ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Debreceni Egyetem között. A cél a nemzeti Oltóanyag Gyár létrehozása. Ennek a lényege, hogy csökkenjen az ország függősége az oltóanyagok terén - mondta az országos tisztifőorvos. 

13:20
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

FFP maszkokat is lehet mostantól vásárolni a gyógyszertárakban

Müller Cecília bízik benne, hogy ezt a hatalmas vállalkozást sikeresen lehet végrehajtani a magyar emberek helyzetének a javítása érdekében. Szólt arról is, hogy a gyógyszertárakban engedélyezett lett az FFP 1, 2 és 3-as maszkok árusítása. 

13:22
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Ekkortól jöhet lazítás Budapesten és térségében

A közegészségügyi helyzetről azt mondta, hogy több változás történt május 4-től. Kijelentette, hogy Budapesten és Pest megyében a halálozások számának a csökkenéséig nem lehet jelentős lazítást bevezetni. 

13:25
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Így kell elpusztítani a legionella baktériumokat

Müller Cecília a vendéglátásról azt mondta, hogy meleg vizes helyeken a tartályokat alaposan kezelni kell, főleg, ha sokáig nem volt szolgáltatás, mert ott kialakulhat a legionella baktérium. Az utóbbi szintén súlyos következményeket okozhat - tette hozzá. 

13:28
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Ezt tegyék a vendéglátóhelyeken

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a megnyílt vendéglátóhelyeken alaposan takarítani kell, bizonyos területeken akár óránkét. A csoportos rendezvényeket továbbra sem engedélyezték - tette hozzá. Az asztalokat folyamatosan fertőtlenítsék. Azt is javasolta, hogy a svédasztalos kiszolgálás esetén csomagolják külön az evőeszközöket. Külön személyzetet biztosítsanak a fizetésre. 

13:29
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Nagyon jelentős mennyiségű védőeszközt szállítanak ki

Lakatos Tibor rendőr ezredes arról beszélt, hogy ismét védőeszközt kapnak az alapellátásban dolgozók és az idősotthonok. Négyhetes időszakra szóló védőeszközt kapnak az alapellátásban lévők. Szólt arról is, hogy több mint kétmillió védőeszközt kapnak az idősotthonok. 

13:31
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Az osztrák-magyar határon van a legnagyobb nyomás

A határokon rendezett a helyzet - mondta Lakatos Tibor. Az osztrák-magyar határon van a legnagyobb nyomás, mivel naponta több mint 13 ezer főt léptetnek be, és az elmúlt 24 órában egyetlen olyan személyt sem találtak, akinél felmerültek a koronavírus-fertőzés gyanúja. 

13:32
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

247 figyelmeztetés a kijárási korlátozással kapcsolatban

Lakatos Tibor arról is beszélt, hogy 247 figyelmezetés volt a kijárási korlátozással kapcsolatban az elmúlt 24 órában. 

13:33
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Csak ebben az esetben oldanak fel korlátozásokat

Lakatos Tibor kérdésre azt mondta, hogy a korlátozások megszüntetése csak szigorú szabályok mellett történhet meg. A korábbi korlátozási feloldásokat is folyamatosan értékelik, és csak annak függvényében lehet döntés újabb feloldásról. 

13:35
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Csak személyes beleegyezéssel lehet elektronikusan ellenőrizni a hatósági házi karantént

A hatósági házi karanténok esetében az elektronikus ellenőrzést csak az érintett beleegyezésével lehet végrehajtani - mondta kérdésre Lakatos Tibor. Ennek előnye, hogy a rendőrök ellenőrzési feladata csökken.  

13:36
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

A szakmai kollégiumok javasolták ezt

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a szakmai kollégiumok javasolták, hogy mely orvosi beavatkozáshoz kell PCR-tesztet végezni. 

13:38
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Ez az alapvető mutató

Az Origo kérdésére Müller Cecília azt mondta, hogy alapvető mutató az új fertőzöttek számának az alakulása. Az utóbbi egyre kisebb, de a fokozatos felszabadítások nagyon szoros kontrollját mindennap elvégzik - tette hozzá. Egy-egy módosításnak az eredményét a lappangási időnek megfelelően csak két hét múlva érzik majd. 

13:39
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyi fertőzött és haláleset volt a Pesti úti idősotthonban

A Pesti úti idősotthonban 303 pozitív gondozottat regisztráltak, míg 26 ápolót. 41-en haltak meg, jelenleg 60 gyógyult van - mondta kérdésre Müller Cecília. 

13:41
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Az országos egyetemi kutatás adatai nincsenek benne az országos adatokban

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a megfelelő távolságot a kirándulásokon is be kell tartani. Nem jelenik meg a statisztikában a most zajló országos egyetemi koronavírus-fertőzöttségi vizsgálat adatai - mondta kérdésre Müller Cecília. 

13:44
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért nő folyamatosan a gyógyultak száma

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a járvány dinamikájából következik, hogy május 4-e után folyamatosan nőtt a gyógyultak száma. Most, hogy a járvány tetőzését elértük, és csökken a megbetegedések száma, értelemszerűen az arányok változnak. A korábban nagyszámú fertőzöttek egyre nagyobb száma gyógyul meg - tette hozzá.  

13:45
május 08, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!