A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Ezek a legfrissebb hírek a koronavírus-járványról - élőben az Operatív Törzs tájékoztatójáról

Események

Koronavírus, vírus, Budapest, enyhítés, kijárási korlátozás enyhítése, újranyitás, újra nyitás, maszk, arcmaszk, védőmaszk, bevásárlóközpont, pláza, Westend, vásárlás, bevásárlás
Vasárnap a magyar költészet napján az ország 21 bevásárlóközpontjában - köztük a képen látható Westend-ben - lesznek hallhatók versek.
Vágólapra másolva!
Szerdán is megtartja szokott beszámolóját a koronavírus-járványról az Operatív Törzs.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés
12:39
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Egy újabb embernél mutatták ki a koronavírust Magyarországon

Egy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, két, idős beteg pedig belehalt a betegségbe. A halálos áldozatok száma így 567 fő. 2547-en azonban már meggyógyultak.

12:39
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Koronavírus: újabb terápiás célpontot fedeztek fel szegedi kutatók

Új utat nyit a koronavírus elleni védekezésben a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban (SZBK) fejlesztett mesterséges intelligencia segítségével felfedezett receptor - tájékoztatta az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) kedden az MTI-t.

12:39
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

A koronavírussal szembeni tudományos áttörésnek neveznek egy gyógyszert

Egy olcsó és alacsony szteroidalapú, világszerte széles körben hozzáférhető gyulladáscsökkentő gyógyszert teszteltek Nagy-Britanniában. A három hónapig tartó tesztben 175 brit kórház és 11 500 beteg vett részt. Az eredmények szerint jelentősen csökkent a súlyos állapotban lévő koronavírus-betegek halálozási kockázata. Boris Johnson brit miniszterelnök szerint az eredmény "igazi ok az ünneplésre". A WHO egyenesen tudományos áttörésként értékeli a klinikai teszteredményeket.

13:03
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Az Operatív Törzs napi tájékoztatói egyelőre véget érnek

Az Operatív Törzs napi tájékoztatói egyelőre véget érnek, de amint a járványügyi helyzet indokolja, akkor újra lesznek tájékoztatók - mondta Gál Kristóf.

13:05
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Januárban kezdte meg a működését az Operatív Törzs

Lakatos Tibor arról beszélt, hogy az Operatív Törzs 2020 januárjában kezdte meg a tevékenységét, és mindennap működött az ügyeleti központ.

13:07
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

3647 személyt kutatott fel a rendőrség a betegségekhez kapcsolódóan

Lakatos Tibor arról is beszélt, hogy 3647 személyt kutatott fel a rendőrség a betegségekhez kapcsolódóan. Egy grafikus térinformatikai rendszert működtetett az Operatív Törzs, és ebbe a hatósági házi karantén adatai is bekerültek, és ebből is tudtak következtetéseket levonni.

13:09
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Közel 200 ezer hívást kapott az ügyeleti központ

Lakatos Tibor arról is beszélt, hogy 187 654 hívás érkezett a működő zöld számra az ügyeleti központba. Naponta átlagosan 2 ezer hívást kezeltek, és 700 e-mail üzenetre válaszoltak

13:11
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Az ügyeleti központban közel 14 ezer ügyben jártak el

Lakatos Tibor elmondta, hogy több mint 35 felajánlást kapott az Operatív Törzs. Figyelemmel kísérték az egészségügyi védőeszközök nagyságát és a tartalékokat. Az ügyeleti központban közel 14 ezer ügyben jártak el, így naponta több mint 100 ügyben jártak el - tette hozzá. Több mint 100 alkalommal álltak a sajtó rendelkezésére. Lakatos Tibor megköszönte az ügyeleti központ eddigi tevékenységét, és az ott dolgozókét. Megköszönte a nézők figyelmét, és békés, vírusmentes nyarat kívánt.

13:14
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Mára a gyógyultak száma a triplája az aktív fertőzöttekének

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy a járványügyi mutatók lehetővé tették azokat a lazításokat, amiket már mindnyájan élvezünk. Mára a gyógyultak száma a triplája az aktív fertőzöttekének - tette hozzá. Már több mint 242 ezer laboratóriumi vizsgálatot végeztek el.

13:16
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

A legtöbb aktív fertőzött továbbra is Budapesten van

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a legtöbb aktív fertőzött továbbra is Budapesten van, majd Zala és Fejér megye következik. Budapesten 340 fő halt meg a járvány miatt - mondta az országos tisztifőorvos.

13:18
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Valamennyi hazai fertőzött 45 százaléka az idős korosztályból került ki

Jellemzően az idős, krónikus betegségben szenvedők haltak meg a járványban. Alapbetegség nélkül 24 fő halt meg - mondta az országos tisztifőorvos. Valamennyi hazai fertőzött 45 százaléka az idős korosztályból került ki - mondta Müller Cecília. 30 év alatti korosztályban egyetlen haláleset sem volt. 100 ezer főre 41 megbetegedés jutott - tette hozzá. 100 ezer lakosra 5,8-an haltak meg a koronavírus-járványban.

13:20
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

A járvány időtartama alatt összesen 93 importált eset volt

A járvány időtartama alatt összesen 93 importált eset volt. Ausztriából 33-an érkeztek betegen az országba - mondta Müller Cecília. Ezek az esetek nem teszik ki a két százalékot.

13:22
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Müller Cecília: Akkor még nem gondoltuk, hogy egy világjárvány kezd kibontakozni

Még tavaly december 31-én érkezett a hír, hogy valami zajlik Vuhanban, és azért figyeltünk fel erre, mert a Sars és a Mers járvány idején is találkoztak Kínával az epidemiológusok - mondta Müller Cecília. Akkor még nem gondoltuk, hogy egy világjárvány kezd kibontakozni - tette hozzá. Olyan gyorsan terjedt a megbetegedés, hogy emberről emberre is tud terjedni a vírus - emlékeztetett a tisztifőorvos.

13:25
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Magyarországon nagyon korán bevezették azokat a korlátozó intézkedéseket, amik lehetővé tették a járvány lassú terjedését

Müller Cecília arról is beszélt, hogy Magyarországon nagyon korán bevezették azokat a korlátozó intézkedéseket, amik lehetővé tették a járvány lassú terjedését. Közölte, hogy a lakosság a járványügyi szakemberekre hallgatott, és ennek köszönhető a kevés esetszám. Áprilisban látszott, hogy zárt közösségekben nagyon gyorsan terjed a járvány.

13:27
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Nálunk nem volt látványos csúcsa a járványnak

Májusban a napi új esetek száma csak 11 és 79 között változott, az esetek száma csak 44 százaléka volt az április eseteknek. Nálunk nem volt látványos csúcsa a járványnak, de áprilisban is látszott, hogy lefelé indul a megbetegedések száma - mondta Müller Cecília. A területi különbségek nagyon látványosak voltak, így Budapest, Komárom-Esztergom és Zala megye volt a leginkább érintett.

13:30
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

A vírus jelen van, és a higiéniás szabályokat továbbra is fenn kell tartani

100-150 évente van világpandémia, de ez most még most is zajlik. A vírus jelen van, és a higiéniás szabályokat továbbra is fenn kell tartani - mondta Müller Cecília. Mindnyájunk közös eredménye, hogy sikerült kezelhető szinten tartani a járványt. Müller Cecília végül köszönetet mondott azoknak, akik részt vettek a védekezésben.

13:33
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Mostantól a román állampolgárok is korlátozások nélkül léphetnek be

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy június 17-től Magyarországra román állampolgárok beléphetnek korlátozások nélkül, és ugyanez igaz fordított irányba is. Így már nyolc olyan ország van, ahonnan beléphetnek korlátozások nélkül Magyarországra az állampolgárok.

13:35
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Elsőként a hazai schengeni határokat zárták le, és kezdődött meg az ellenőrzés

Kiss Róbert elmondta, hogy a veszélyhelyzet alatt a rendőrség folyamatosan elemezte a helyzetet. Még márciusban megkezdődött a hazai schengeni határok lezárása, és az ellenőrzés visszaállítása.

13:38
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Hatalmas tömeget léptetett be a rendőrség

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy a hazai határokon több millió fő átléptetésében segített a rendőrség, és több százezer tehergépjárműnek segítettek.

13:41
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Ilyen védelmi intézkedéseket vezettek be az elmúlt hónapokban

Kiss Róbert elmondta, hogy június 8-ával fejezte be a rendőrség a schengeni határok ellenőrzését. Szólt arról is, hogy a márciusban bevezetett kijárási korlátozásokat májustól kezdve szüntették meg. Védelmi intézkedés volt a védőtávolság betartásának a kötelezettsége, és a 65 év felettiek számára kialakított vásárlási sáv, és a maszkok kötelező viselése a tömegközlekedési eszközökön.

13:44
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

A lakosság jelentős része betartotta a védelmi intézkedéseket, így sikeres volt a járvány elleni védekezés

A lakosság jelentős része betartotta a védelmi intézkedéseket, így sikeres volt a járvány elleni védekezés - mondta Kiss Róbert. Közel 650 ezer esetben ellenőrizték a hatósági házi karantént, és kevesebb mint egy százalékban volt szabálysértés.

13:46
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Gál Kristóf köszönetet mondott a mémgyárosoknak is

Gál Kristóf köszönetet mondott a mémgyárosoknak is. Azt is elmondta, hogy Müller Cecília saját ruhatárából öltözködött.

13:46
június 17, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!