A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMárton Viviana
09:33TekvondoRuth Gbagbi-Viviana Marton
HUNMagyarország
10:40Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 2
HUNMagyarország
10:50Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
11:00Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 2
HUNMagyarország | Magyarország
11:10Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 1
HUNLigeti Dániel
11:40BirkózásDaniel Ligeti-Ashton Mutuwa
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés
09:10
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

09:20
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Állig felfegyverkezve várjuk a vírus második hullámát

Közel kétmillió ember küldte vissza a nemzeti konzultációs íveket, és ez egy nagyon nagy dolog Európában - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában egy héttel ezelőtt. Szólt arról is, hogy most sokkal több tapasztalattal rendelkezünk a vírust illetően, mint márciusban.

09:25
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Karácsony Gergely építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével

A dolgok mostani állása szerint az operatív törzs nem látja szükségét annak, hogy Budapesten külön, speciális, az országos szabályoktól eltérő és annál szigorúbb intézkedéseket léptessen életbe - írta Orbán Viktor miniszterelnök a főpolgármesternek címzett csütörtöki válaszlevelében, melyben azt is javasolta: Karácsony Gergely építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével.

09:31
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik a miniszterelnöki interjú

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

09:36
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A főpolgármester levelek írása helyett a dolgával foglalkozzon

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy a vírus első hulláma és a második hulláma számos ponton különbözik, és a védekezés is különbözik. A vírus azonban továbbra is az idősekre a legveszélyesebb. Kellő komolyságot kérek a főpolgármestertől a politikai célú levélírások helyett - mondta a kormányfő.  

09:39
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Az emberek azt akarják, hogy Magyarország működjön

Orbán Viktor kifejtette, hogy az első hullám idején egy hét alatt kellett nagyon fontos lépéseket tenni, az ország nagyon jól vizsgázott. Az első hullámnál erős fegyelmezettség volt. A második hullám esetében fontos volt, hogy tudjuk, hogy az emberek mit fogadnak el. A nemzeti konzultáció révén lehetett a közmegegyezést megteremteni. Az emberek azt akarják, hogy Magyarország működjön - mondta a kormányfő. 

09:40
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A vírus nem béníthatja meg az országot

Most Magyarország működőképességét kell megvédeni, a vírus nem béníthatja meg az országot - mondta Orbán Viktor. A kormányfő szólt arról is, hogy a járványügyi és a gazdasági lépéseket sorozatban jelentik majd be. 

09:42
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Általános korlátozásra nem kell számítani az oktatásban

Általános korlátozásra nem kell számítani az oktatásban, elsőként a fertőzötteket veszik ki és a kontaktokat, majd pedig az adott osztályt kell felfüggeszteni - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint el kell kerülni, hogy a szülők otthon maradjanak, egyedi döntések lesznek. 

09:44
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Hatósági áras lesz a koronavírusteszt

Az idősek érdekében a kórházak és idősotthonok látogatási tilalom alatt vannak, és ezt akár rendőri erővel is kikényszeríthetik. Az iskolák esetén kötelező lesz a hőmérőzés, hatósági árasak lesznek hamarosan a tesztek, és aki kéri, annak ingyenes adják be az influenza elleni védőoltást - mondta a kormányfő. 

09:46
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

A szabályokat mindenkinek be kell tartania

A járványügyi intézkedések lényege, hogy a szabályokat mindenkinek be kell tartania - mondta a kormányfő. Ha fegyelmezetlenek vagyunk, akkor másokat hozunk bajba - tette hozzá. Orbán Viktor szerint, ha a büntetés sem segít, akkor bizony le kell szedni a járatokról azokat, akik nem hajlandók maszkot viselni.  

09:48
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Közép-európai járványügyi összefogás jöhet

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a térségbeli országokkal szoros kapcsolatok jöttek létre, és ezt most a járványügyi szabályok terén is alkalmazni fogják. Szükséges az információk cseréje. Az összeurópai bajban létre lehet hozni egy közép-európai biztonságos szigetet. 

09:50
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az amerikai elnökkel egyeztetett

Tegnap Donald Trump hívott fel, és beszéltünk több fontos kérdésről - mondta Orbán Viktor. Másképp van a politika világa, mint régebben, de a mindennapi kollegiális együttműködésnek van egy része, hogy beszélünk egymással. A kormányfő bízik benne, hogy Trump marad az elnök, mert az jó a térségnek is. 

09:51
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Európa sem akar beszorulni szendvicsként az USA és Kína közé

Orbán Viktor szerint Európa sem akar beszorulni szendvicsként az USA és Kína  közé. A geopolitikai ügyeknél persze jobban érdekli az embereket, hogy az iskolákat be kell-e zárni. 

09:55
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Már most többen dolgoznak, mint idén januárban

Orbán Viktor szólt arról is, hogy mindig szükséges szellemi inspiráció a kormányzáshoz. A magyar kormánynak van egy haditerve arról, mit kell tenni, és azt gyakorlati lépésekre kell lefordítani. Már most többen dolgoznak, mint idén januárban. A turizmus helyzetéről azt mondta, hogy vidéken működött a turisztikai ágazat a lépéseknek köszönhetően. A fővárosi önkormányzatnak legalább 50 milliárd forintot kell felhasználnia a 100 milliárdos megtakarításból a turisztikai ágazat fejlesztésre. Ezt a pénzösszeget fel is kell használnia.  

09:57
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

A magyar gazdaság iránti bizalom nagyon erős

Béremeléseket, beruházásokat szeretnénk - mondta Orbán Viktor. A következő két-három hétben sokkal aktívabban fogok én is kommunikálni ezen a téren. A költségvetés hiánya nem néz ki jól, ha tartanánk a korábbi vonalat, akkor megbénulna az ország. A magyar gazdaság iránti bizalom nagyon erős, mert az ország emelkedő pályán van. 

09:59
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Ez az egyik legfőbb gazdasági cél

A kormányfő szerint szeretnék mozgósítani az embereknél lévő készpénzvagyont, hogy azt fektessék állampapírba az emberek. A nemzetközi színtéren is megvan a bizalom a magyar gazdaság iránt, és ha bizalom van, akkor pénz is van - mondta Orbán Viktor. Egymás után jelentjük majd be a lépéseket - tette hozzá. 

09:59
szeptember 11, 2020
Vágólapra másolva!

Vége az interjúnak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!