A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMárton Viviana
09:33TekvondoRuth Gbagbi-Viviana Marton
HUNMagyarország
10:40Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 2
HUNMagyarország
10:50Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
11:00Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 2
HUNMagyarország | Magyarország
11:10Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 1
HUNLigeti Dániel
11:40BirkózásDaniel Ligeti-Ashton Mutuwa
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
NyílNyíl

Orbán Viktor beszámol a legújabb kormányzati lépésekről - kövesse élőben a rádióinterjút

Orbán Viktor
Budapest, 2017. február 24. Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a 180 perc című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2017. február 24-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül17 bejegyzés
09:07
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

09:17
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Maradnak a beutazási korlátozások, éjjelre bezárnak a szórakozóhelyek, több helyen lesz kötelező a maszkviselés

A kormány fenntartja a beutazási korlátozásokat – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban. Kötelező lesz a maszkviselés a mozikban, színházakban, egészségügyi, szociális intézményekben, ügyfélszolgálatokon is. Marad a látogatási tilalom a kórházakban és szociális intézményekben. A szórakozóhelyeknek 23 órakor be kell zárniuk, hatósági áras lesz a teszt, 19 500 forintnál többet nem lehet elkérni értük. A rendőrség szigorúan ellenőrzi az intézkedések betartását.

09:25
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell!

Az emberek egyértelműen azt nyilvánították ki a koronavírus-járvány első tapasztalatairól szóló nemzeti konzultáción, hogy Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus újra megbénítsa az országot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök egy héttel ezelőtt, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

09:31
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik a miniszterelnöki interjú

Hamarosan kezdődik a megszokott péntek reggeli kormányfői interjú. 

09:36
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Van egy haditervszerű intézkedési terv

Orbán Viktor a beszélgetés elején arról beszélt, hogy miután megérkezett a második hullám, így a régi praktikákat kell elővenni, így pedig személyesen is megjelenik bizonyos kórházakban. A baloldali sajtóban elterjedt, hogy a Korányi kórházban nincs elegendő lélegeztetőgép, de a helyszínen meggyőződtem arról, hogy ez nem igaz. Nagyon fontos, hogy van egy lépcsőzetes haditerv arra, hogy mi történik, akkor ha egy kórház betelt - tette hozzá. Ha pedig elfogynak az orvosok és az ápolók, akkor van egy vezénylési terv. 

09:37
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

"Az egészségügyet felkészítettük a második hullámra"

Orbán Viktor elmondta, hogy ha hirtelen kellene sok embert ellátni, akkor 10 ezer olyan ágy van, amin el tudnak látni koronavírus-beteget. Mindezeken felül még van 20 ezer elérhető ágy. Az egészségügyet felkészítettük a második hullámra - mondta a kormányfő. 

09:38
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az országnak működnie kell

A kormányfő szerint a dolgok nem kényelmesen és elegánsan haladnak a kórházakban, de fel vannak készítve a védekezésre. Ezért van lehetőség, hogy a második hullámmal szembeni védekezés más legyen. Az első hullámban az otthonmaradás volt a fontos, mert fel kellett készíteni az egészségügyet - tette hozzá. Ma az a feladat, hogy mindenki tudja élni az életét - mondta Orbán. Az országnak működnie kell. 

09:39
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

A világ 25 legjobban védekező országa között volt hazánk az első hullámban

Orbán Viktor szerint, mivel egy világjárványról van szó, ezért nem lehet az országot légmentesen lezárni. A világ 25 legjobban védekező országa között volt hazánk az első hullámban - mondta a kormányfő. 

09:42
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A baloldal ne támadja a járványügyi szakembereket

Orbán Viktor elmondta, hogy a szükség szerint várhatóak szigorítások. Az Operatív Törzs javaslatai alapján tárgyal és dönt a kormány. A szórakozóhelyek bezárása esetén is ez történt - mondta a kormányfő. A baloldalt is arra kérem, amelyre nem lehet számítani a védekezésben, inkább engemet támadjanak, és ne a járványügyi szakembereket támadják. Legalább ne támadják meg a járványügyi szakembereket - tette hozzá. 

09:45
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

"Most igazán lehetne támogatni az országot"

Orbán Viktor szólt arról is, hogy ha a baloldali politikusok nem a védekezést támadnák, akkor a sajtó is beszáll ebbe. Az volt tavasszal, hogy a baloldal azért nem segítette a védekezést, mert a parlament rendkívüli jogköröket adott a kormánynak. Most igazán lehetne támogatni az országot - tette hozzá. Mindezek ellenére el fogom végezni a munkámat, és meghozzuk a döntéseket.  

09:47
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem lesz egy jó hangulatú őszünk

Orbán Viktor kijelentette, hogy nem lesz egy jó hangulatú őszünk, mivel mindenkin rajta lesz a maszk. Az ősz a védekezésről szól majd. A napi megbetegedések száma meg fogja haladni az ezret, mivel a szomszédos országokban is megtörtént ez - mondta a kormányfő. Arra kérte a fiatalokat, hogy ne adják át a fertőzést. A fiatalokon nem nagyon fog a vírus, de az idősek esetében nem ez a helyzet - mondta a kormányfő.  

09:49
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

A higgadtság és a nyugodtság a kulcsszó ebben a helyzetben

Az állam is megrendelte már a hőmérőket, és így az iskoláknál lesz elég eszköz - mondta Orbán Viktor. A kormányfő elmondta, hogy a hőmérőzés az iskolákban lesz, és az alsó tagozatosoknak a szülei bemehetnek az intézménybe. A higgadtság és a nyugodtság a kulcsszó ebben a helyzetben. 

09:50
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

Szombaton dönthetnek a hitelmoratóriumok ügyében

A miniszterelnök szólt arról is, hogy szombaton döntenek a hitelmoratóriumok ügyében. Eddig a cégek kétharmada, és az emberek fele élt ezzel. A kérdés, hogy folytatódjon-e, és mely részeiben folytatódjon - mondta a kormányfő. 

09:53
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Amíg nincs vakcina, addig védekezni kell

Orbán Viktor elmondta, hogy amíg nincs vakcina, addig védekezés van. Az amerikai elnök azzal bíztatott, hogy az év végére lesz amerikai vakcina. A kormányfő elmondta, hogy a világban zajló kutatásokat figyelik, és az európai kutatásokat támogatják is. Amíg nincs vakcina, addig védekezni kell. A gazdaságban látom a bajokat, és látom az esélyt is - mondta a kormányfő. Ennek az évnek a januárjában 4,458 millió ember dolgozott, míg augusztusban már több mint 4,5 millió ember dolgozott. Nálunk munkaerőhiányra kell számítani a jövőben.  

09:54
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

Turisztikai üzleti modellt kell váltani Budapesten

A budapesti turisztikai problémákról azt mondta a kormányfő, hogy az teljes mértékben külföldiekre épült. Bíztatnám a budapesti cégeket és az önkormányzatot, hogy váltsanak üzleti modellt, mivel a külföldiekre nem lehet építeni 2021-ben. A vidéki turizmus száguldani fog 2021-ben, míg Budapest esetében egy speciális programra van szükség. 

09:58
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

Nem lehetett alkotmányon kívüli eszközökkel elmozdítani a kormányt

Orbán Viktor a 14 évvel ezelőtti belpolitikai válságról azt mondta, hogy az akkor történtekre még soha nem volt példa. Akkor a kormányfő beismerte, hogy a hazugságok árán csaltak. Nem az történt akkor, hogy a miniszterelnök lemond, hanem az emberek lovasrohamot és szemek kilövését kapták. Orbán Viktor szerint a helyzet akkor nehéz volt, mert sokan azt várták, hogy az ellenzék álljon az ország élére. Ha az alkotmányon kívüli eszközökkel elmozdítottuk volna a kormányt, akkor az egy precedens lett volna - mondta Orbán Viktor. 

09:59
szeptember 18, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!