A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
09:11
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

09:16
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A járvány miatt szeptembertől szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre

További korlátozó intézkedések is elképzelhetőek a járványügyben, mivel pandémiás szempontból a legnagyobb kockázat a koronavírus behurcolása az országba - erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt két héttel ezelőtt a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában. Megjegyezte: az iskolákban a valós osztálymunka visszaállítása a cél, a digitális oktatás nem válthatja ki azt teljes értékűen. Beszélt arról is, hogy a kormányzat szeptember közepére készít el egy új, kétéves gazdasági növekedési tervet.

09:24
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

Egyre közelebb jut a világ a koronavírus elleni vakcina kifejlesztéséhez

Óriási verseny zajlik a világban egy hatékony koronavírus elleni vakcina kifejlesztésére. Eddig Oroszország és Kína jelentette be, hogy kifejlesztettek egy vakcinát, és megkezdték annak sorozatgyártását, de Magyarországon is zajlanak a kutatások. Spanyolországban már embereken tesztelnek egy oltóanyagot. Ócsai Lajos járványügyi szakértő az Origónak azt mondta, hogy nagy valószínűséggel jövőre lesz elérhető oltóanyag Magyarországon is. Úgy látja, az eddig bejelentett vakcinák esetében kizárt, hogy veszélyesek lennének az emberre, mivel azok nemzetközi protokoll alapján készülnek. A szakember szerint a mostani helyzetben sokkal erőteljesebben kellene fellépni az oltásellenes irányzatokkal szemben, mivel azok nagyon komoly károkat okozhatnak.

09:32
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

09:35
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Állig felfegyverkezve várjuk a második hullámot

Orbán Viktor a beszélgetés elején közölte, mindig vannak, akik mindig aggódnak, de olyanok is vannak, akik cselekednek. Kásler Miklós és Pintér Sándor az egész nyáron a második hullámra készült. Állig felfegyverkezve várjuk a második hullámot - tette hozzá. 

09:37
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

Közel kétmillió ember küldte vissza a nemzeti konzultációt

Orbán Viktor szerint sokkal több tapasztalat van, mint márciusban, plusz van egy nemzeti konzultáció is. Fontos, hogy egyetértési pontok legyenek. 1,8 millió ember küldte vissza a kérdőíveket, és ez egy példátlan dolog Európában - tette hozzá. Ez nagy erőt ad a kormánynak. 

09:38
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

A fiatalok felelőssége most megnőtt

Orbán Viktor elmondta, hogy az időseket továbbra is védeni kell, majd pedig ezt követi az iskolák védelme, majd pedig a gazdaság működtetése. A fiatalok felelőssége most megnőtt - tette hozzá. A miniszterelnök arra kérte a fiatalokat, hogy alkalmazkodjanak a helyzethez, mert az idősek sorsa most az ő kezükben van. 

09:40
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

A magyar egészségügy tavasszal átment egy olyan gyakorlaton, hogy tudjuk, mit kell tenni a legrosszabb helyzetben

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nagy kapacitásokat alakítottak ki a kórházakban. A magyar egészségügy tavasszal átment egy olyan gyakorlaton, hogy tudjuk, mit kell tenni a legrosszabb helyzetben. A kormányfő szerint nem fordulhat elő, hogy a világban hiány lép fel valami termékből, mert azt tudjuk mi magunk is termelni. 

09:43
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem szabad kapkodni

A kormányfő a tesztelésről azt mondta, hogy nem szabad kapkodni, a nemzetközi szervezeteknek van egy kialakult gyakorlata. A WHO protokollja nagyon sok ország tudását foglalja magában, és ennek mentén haladunk - tette hozzá. Ne becsüljük le a korábbi magyar tapasztalatokat, és a változtatásnál óvatosnak kell lenni. Elsősorban a halálozások számát nézem - tette hozzá. Svédországban tízszer többen haltak meg. 

09:46
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

El kell vágni a járvány utánpótlási vonalát

Orbán Viktor szerint van egy komplett magyar védekezési rendszer, és ez bevált. Mielőtt ezen újítunk, érdemes háromszor meggondolni, hogyan változtatunk. A kormányfő a határzárról azt mondta, Brüsszelnek meg kell értenie, hogy a V4-ek között szoros együttműködés van a járványügyi lépésekben. Nem az a fő kérdés, hogy belül kell védekezni, vagy kívül, de az utánpótlási vonalakat el kell vágni - tette hozzá. 

09:48
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az európai országok is követni fognak minket

Orbán Viktor közölte, hogy tovább finomítják a határral kapcsolatos lépéseket. Nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyi helyzetet ebben a kérdésben. Néhány nap múlva azt fogják csinálni Európában is, mint mi. Nem tudják féken tartani a járványt, ha nem vezetnek be a magyar intézkedéshez hasonlókat - tette hozzá. 

09:50
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

Minden iskola esetében egyedi döntés születik majd, ha megjelenik a vírus

Orbán Viktor szólt arról is, hogy nem kell általános szabályt alkotni az iskolák esetében. Minden egyes ügyet külön fognak vizsgálni. Korábban indokolt volt, hogy egységes szabályt alkossanak az iskolákban, mivel senki sem tudta, hogyan viselkedik a vírus. 

09:55
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

Bátrak a tanárok, míg márciusban erős volt a félelem

Orbán Viktor kijelentette, hogy bátrak a tanárok, míg márciusban erős volt a félelem. A hátrányos helyzetű térségekben dolgozó tanárok egyszeri juttatása a kormányfőt is meglepte, mert arról a miniszter egyedül döntött. Egy régi vitát élesztett fel ez az ügy - tette hozzá. Már akkor látszódott, hogy az ezen térségekben lévő munkahelyeket nem fogják elkapkodni. Már akkor megpróbáltuk elérni, hogy valamilyen szorzót alkossunk azok esetében, akik ott dolgoznak. Orbán Viktor szerint 30 éve nem sikerült ezen a területen előrelépni.  

09:57
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Egy nagy átalakulási folyamatban vagyunk

Orbán Viktor szerint a stratégiai ügyek iránti fogékonyság most nem olyan nagy, mert másról gondolkoznak az emberek. 15 évvel ezelőtt a teljes világgazdaságban a beruházások 81 százaléka jött nyugatról, míg ma már csak 40 százaléka.  Egy nagy átalakulási folyamatban vagyunk - tette hozzá. 

10:00
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

10 év múlva Lengyelország lehet Európa új Németországa

Európa nem tudja megmondani, hogy hol lesz a helye 10 év múlva. 2012-ben egy tanulmányban azt írta Brüsszel, hogy csak 2050-re szorul vissza Európa gazdasági súlya a világban 17-18 százalékra. 2020-ban vagyunk, és elértük ezt a szintet. Mi ezt nem tudjuk megoldani, de a közép-európai régió jól teljesít, és lehet, 10 év múlva Lengyelország lesz Európa új Németországa. 

10:00
szeptember 04, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a miniszterelnöki interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a miniszterelnöki interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!