A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Szerdán is megtartja megszokott beszámolóját az Operatív Törzs. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
12:07
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

920 koronavírusos beteget azonosítottak az elmúlt 24 órában Magyarországon

920 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 40 782 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma, derül ki a közleményből. Meghalt 27 idős krónikus beteg, így az áldozatok száma 1023 főre emelkedett, 12 164-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 27 595 fő. Az aktív fertőzöttek 33%-a, az áldozatok 44%-a, a gyógyultak 31%-a budapesti.

12:08
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Kik kaphatnak gyógyszert a koronavírusos betegek közül, és milyen szereket használnak az orvosok?

Már hónapok óta használják az orvosok a remdesivirt és a favipiravirt a kórházban ápolt koronavírusos betegeknél – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. A remdesivir a vírus szaporodását gátolja – egyebek mellett Donald Trump amerikai elnök is kapott ebből a szerből. Súlyos tünetekkel rendelkező betegek kapják. A favipiravir egy Japánban kifejlesztett influenza elleni szer, amit enyhébb vagy középsúlyos tüneteket mutató, kórházban ápolt betegeknél alkalmaznak. De milyen hatékonyak ezek a szerek? Interjú Szlávik Jánossal.

12:08
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Megkezdték a magyar remdesivir alkalmazását súlyos állapotú betegeken Debrecenben

Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetemen (DE) alkalmazzák a Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyára által kifejlesztett, remdesivir-hatóanyagot tartalmazó koronavírus elleni szert. A vírusszaporodást gátló infúziós kezelést súlyos állapotú betegek kapják a most kezdődött klinikai vizsgálatban. 

13:45
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a tájékoztató. 

13:48
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Súlyos betegek voltak a járványban meghaltak

Müller Cecília arról beszélt, hogy az aktív fertőzöttek száma több mint 27 ezer fő. Az elmúlt 24 órában meghaltak elsősorban az idősek és a krónikus betegséggel rendelkezők közül kerültek ki. Öt fő esetében volt tüdőgyulladás a közvetlen halálok. 

13:50
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Ők mindenképpen keressék meg az orvosukat

Akik krónikus megbetegedésben szenvednek, azok feltétlenül keressék meg orvosukat - mondta Müller Cecília. A héten megérkeznek az influenzaoltások, így aki az érintett csoportba tartozik, azok éljenek az ingyenes oltással, de már most vannak háziorvosok, akik beadják a védőoltást. 

13:52
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Október 23-án nem lesznek nagy ünnepségek

Müller Cecília közölte, hogy a magatartásunknak köszönhetően nagymértékben tudunk hozzájárulni a járvány hatékony kezeléséhez. Nagyon fontos a maszkviselés - tette hozzá. Senki sem állíthatja magáról, hogy nem fertőz. Az október 23-i ünnepséghez kapcsolódóan a központi ünnepségeket is korlátozzák - jelentette be Müller Cecília. A zászlófelvonáson és a díjátadáson kívül nem szerveznek ünnepségeket. Müller Cecília hasonló lépésekre kérte az önkormányzatokat. 

13:54
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Mindenhol megfelelő szakellátás lesz

Újabb és újabb intézmények lépnek be az ellátásba - mondta Müller Cecília. A megfelelő szakellátás mindenütt biztosítva lesz - tette hozzá. Júliusig több mint 26 ezer ember vett részt képzésben a lélegeztetést illetően.

13:56
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Nem kell már Remdesivirt importálnunk

Müller Cecília arról is beszélt, hogy immáron nem szorul az ország importra a Remdesivir nevű gyógyszerből. Köszönetet mondott a Richter Gedeon Részvénytársaságnak. 

13:58
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

75 esetben léptek a rendőrök

Kiss Róbert arról beszélt, hogy a védelmi intézkedések megszegése miatt 75 intézkedés volt kedden. 8 rendőri intézkedés volt a maszkhasználat elmaradása miatt a tömegközlekedési eszközökön. 

13:59
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

A rendőrök a legtöbb esetben csak figyelmeztetnek

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy szeptember 21-e óta 1240 rendőri intézkedés volt a védelmi intézkedések megszegése miatt, ebből több mint ezer esetben csak figyelmeztettek a rendőrök. Jelenleg több mint 23 ezer hatósági házi karantén van. 

14:02
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Itt vannak a pontos belépő számok

Magyarországon október 31-ig a schengeni határszakaszon megmarad az ellenőrzés - mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes elmondta, hogy Hegyeshalomnál 38 ezer tehergépjármű lépett be tranzitálási céllal szeptember eleje óta. Rajkánál 62 ezer tehergépjármű lépett be. Kisebb várakozás van Röszkénél, Tompánál és Beregsuránynál. 

14:04
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Müller Cecília: Ne essenek kétségbe a fertőzött kismamák

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a várandós édesanyák esetében nem derült még fény olyanra, hogy a kisbabák megkapták volna a fertőzést, és még a szoptatási időszakban sem történt ilyen. Ez egy rendkívül fontos és kedvező hír, és a kismamák ne essenek kétségbe, ha fertőzöttek - tette hozzá. Maga a várandósság is egy más állapotot jelent, de a koronavírus-fertőzés átadása nem kedvez ennek az állapotnak - tette hozzá. Magyarországon csak néhány eset volt, és a kisbabák egyetlen esetben sem fertőződtek meg. 

14:07
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Ekkora a kivezényelt dolgozók száma

Vannak koronavírusos ellátó intézmények, és vannak, akik ebben nem vesznek részt, az utóbbiból történnek a kivezénylések - mondta Müller Cecília. 900 és 1000 fő között van a kirendelt egészségügyi személyzet száma  - tette hozzá. Mindezért külön köszönet jár ezen dolgozóknak – mondta Müller Cecília. 

14:08
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Az összes szociális intézmény lakóinak 0,6 százaléka fertőzött

Továbbra is 52 szociális ellátó intézményben van jelen a koronavírus az 1600-ból. 641 fertőzött személy van. Az összes szociális intézmény lakóinak 0,6 százaléka fertőzött. 

14:10
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Minden jogszerűen működő tesztelőhelynek jelentenie kell

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a PCR-tesztet végző helyek kötelesek jelenteni a negatív és a pozitív esetek számát, így aki jogszerűen végzi a tevékenységét, azoknak be kell számolniuk azokról. A vérplazma-terápia továbbra is rendkívül hatékony módja a kezelésnek - mondta egy másik kérdésre. 

14:14
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Karban kell tartani a krónikus betegségeket

Az Operatív Törzs folyamatosan követi a járvány alakulását, és számos más egyéb szempontot, a legfőbb cél az emberi élet védelme, azonban számos olyan körülmény van, ami nem csak az egészségügyi ellátást érinti, és ezek alapján tesznek javaslatot a kormánynak - mondta kérdésre Müller Cecília. Minden krónikus betegségben lévőnek karban kell tartania a betegségeit, és így jelentősen lehet csökkenteni azt, hogy fertőzöttként ne legyen súlyos a betegség lefolyása. 

14:14
október 14, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak, hamarosan jön az összefoglaló

Véget ért a tájékoztató, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!