A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNBőhm Csaba
14:40ÖttusaLövészet-futás elődöntő A
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
08:11
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:12
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ha az első hullámban tudtunk győzni, akkor a másodikban is sikerülni fog

A következő év közepéig kell kibírni, akkor lehet meg az oltás – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának még október 9-én. Ha az első hullámban tudtunk győzni, akkor a másodikban is sikerülni fog - tette hozzá. Beszélt arról is, hogy a baloldalnak nem az országgal szemben, hanem a kormánnyal szemben kellene ellenzékben lenni.

08:13
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

Iszlamista támadás Franciaországban

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki nizzai iszlamista terrortámadás kapcsán a magyar emberek nevében együttérzését fejezte ki a francia nemzetnek, és sok erőt kívánt az áldozatok családjainak abban a levélben, amit Emmanuel Macron köztársasági elnöknek küldött - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

08:31
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik a miniszterelnöki interjú

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

08:33
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány szigorította a maszkviselési szabályokat

A kormány szigorított a maszkviselési szabályokon, így hétfőtől a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező lesz hordani a védőfelszerelést - derült ki az Operatív Törzs csütörtöki sajtótájékoztatójából. A rendőrség is besegíthet az ellenőrzésbe, ami drasztikus esetben bezárással végződhet.

08:35
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Kész zűrzavar, ami Európában uralkodik

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején arról beszélt, hogy az unió 27 miniszterelnöke a vírus elleni védekezésről beszéltek. Nálunk a helyzet még istenes, szemben más országokkal - tette hozzá. Sokkal rosszabb a helyzet Belgiumban, Hollandiában. Kész zűrzavar, ami Európában uralkodik - mondta a kormányfő.

08:37
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

Abban van a kulcs, hogy a maszkviselést be kell tartani

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az uniós intézkedések között próbálnak valamilyen egységes rendszert kialakítani. Mindenki a saját rendszerében bízik a teszteket illetően is - tette hozzá. Valóban mindenki csinál valamit, de az intézkedések szigorúsága és helyzet nem fedi egymást. Nem a szabályok számának a szaporítása, hanem a meghozott szabályok betartása a legfontosabb - tette hozzá. Abban van a kulcs, hogy a maszkviselést be kell tartani - mondta a kormányfő.

08:39
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A harmadik legnagyobb egészségügyi tartalékkal rendelkezünk Európában

Orbán Viktor elmondta, hogy mindenkinek hozzá kellett szoknia, hogy mi a helyzet. Hétfőtől az ellenőrzések tekintetében egy új világ kezdődik. Aki nem hordja a maszkot, az nemcsak a saját, hanem a mások egészségével játszik - mondta a kormányfő. Aki nem hordja a maszkot, az mindenkit veszélybe sodor. A rendőrségnek lehetősége lesz a különféle boltok, éttermek bezárására. Az állampolgári fegyelmezettséget tekintve elég jól alkalmazkodtunk. Az egészségügyi rendszer bírni fogja a nyomást - mondta Orbán Viktor. A harmadik legnagyobb egészségügyi tartalékkal rendelkezünk Európában - mondta a kormányfő. A lélegeztetőgépet tekintve az elsők vagyunk

08:43
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

December vége-január elején megjöhet az első adag koronavírus-elleni vakcina Magyarországra.

Kétszer annyi influenza elleni oltásunk van, mint békeidőben, de lehet ez nem elég, ezért rendeltünk 360 ezret, valamint van egy magyar vakcinagyár is - mondta Orbán Viktor. Debrecenben is épül egy új oltóanyag-gyár. A miniszterelnök elmondta, hogy mind a remdesivirt, mind a favirapiravirt gyártjuk. Remekül küzdenek az orvosok és az ápolónők. Mindenki fáradt, mindenkinek van problémája, de az orvosaink tudják, hogyha baj van, akkor menni kell. Bírni fogják, és mindnyájan bírni fogjuk. Úgy számolok, december vége-január elején megjöhet az első adag koronavírus-elleni vakcina Magyarországra. Már január környékén be lehet oltani a krónikus betegeket, és a legveszélyezettettebb csoportot.

08:45
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Áprilisban inthetünk búcsút a járványnak a mostani állás szerint

Orbán Viktor utasította az Operatív Törzset, hogy legyen egy átoltottsági terv. Áprilisban inthetünk búcsút a járványnak a mostani állás szerint - momndta a kormányfő.  

08:47
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

Zajlik az egeztetés az orvosi jogviszonyról

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az orvosok jogállásáról szóló törvényről folyamatosan egyeztetnek. A kirendelési szabályokat humanizálni kell, de egy járványhelyzetben a kirendelés maradni fog. A miniszterelnök szerint jogos-életszerű igények vannak. A magánpraxis ügyéről azt mondta, hogy kialakult egy életforma, és próbálnak rendet tenni ezen a területen is. A következő kormányüléseken biztosan döntenek majd ezekről a kérdésekről.

08:50
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

Pénzügyi téren nem lesz könnyű

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy van egy optimista kép előtte a gazdasági téren, de pénzügyi téren nem lesz könnyű. Mindezen helyzetben sikerült végrehajtani a nagyon jelentős egészségügyi béremelést. Eljött az ideje annak is, hogy az elviselhetetlen alacsony fizetéseket meg tudják emelni. Mindezek mellett össze fgo állni a családtámogatási rendszer. 2010-ben is az első döntések a családtámogatás területén voltak - mondta a kormányfő.

08:53
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A helyzetünk nem könnyű, mert a magyar ellenzék is bevándorláspárti

Orbán Viktor a franciaországi terrortámadásról azt mondta, hogy van tapasztalatunk a muszlim világról, 150 évig éltünk velük együtt. Mi tiszteljük őket, de ott ahol vannak - tette hozzá. Ha nem akarunk alkalmazkodni, akkor ne engedjük be őket - mondta a kormányfő. Nem akarok olyan helyzeteket látni, mint ami most Franciaországban van. Hiába erőszakoskodnak Brüsszelből, akkor is ki kell tartani. A helyzetünk nem könnyű, mert a magyar ellenzék is bevándorláspárti. Amíg ez a kormány van, addig nem jönnek be a migránsok - mondta a kormányfő.

08:57
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

Nagyot romlott a helyzet Nyugat-Európában

Orbán Viktor elmondta, hogy Matteo Salvini megakadályozta a bevándorlást. Nekünk Nyugat-Európában is az az érdekünk, hogy bevándorlásellenes politikusok legyenek a hatalmon. Egyébként fel vagyok dúlva, mivel 1984-ben voltam először Nyugat-Európában, de soha nem féltem - emlékeztetett Orbán Viktor. Ha a saját gyerekeink kimennek Nyugatra, akkor aggódni kell. Volt egy fantasztikus kontinensünk, és érthetetlen, hogy egyesek hagyják, hogy ilyen helyzet alakult ki.

09:00
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Arra semmilyen ok sincs arra, hogy valaki meggyilkoljon ártatlanokat

Lehet beszélni arról, hogy az európai szólásszabadság jól van-e berendezve, de arra semmilyen ok sincs arra, hogy valaki meggyilkoljon ártatlanokat - mondta a kormányfő. Nem lehet elvenni a másik ember életét, és menthetetlen bármilyen gyilkosság egy békeidőben. Orbán Viktor elmondta, hogy október 31-én egy református templomot avat fel Bdapest mellett. Szólt arról is, hogy a reformáció mentette meg a magyar nyelvet, és nemzettudatot a 16. században. Ezt még a katolikus testvérek is elfogadhatják - tette hozzá. 

09:01
október 30, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!