A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Gulyás Gergely ismerteti a legújabb kormányzati döntéseket a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban – élőben a Kormányinfó

Események

GULYÁS Gergely
Gulyás Gergely: Senki ne utazzon külföldre
Vágólapra másolva!
Rendhagyó módon szerdán tart kormányinfót Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül47 bejegyzés
11:45
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Megjelent az újabb rendelet az egészségvédelem érdekében

Megjelent a Magyar Közlönyben a veszélyhelyzet kihirdetéséről és az Orbán Viktor által tegnap bejelentett újabb szigorító intézkedésekről szóló rendelet. A részletekből kiderül többek között, hogy milyen céllal lehet csak közterületen tartózkodni éjjel, illetve hogyan lehet megszervezni a kulturális és sportrendezvényeket.

11:47
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ha összefogunk és mindannyian betartjuk a szabályokat, akkor a mostani szigorítások elegendőek

"Reggel hat óra, az Operatív Törzs megkezdi a munkáját, áttekintjük a kórházi kapacitásokat, számba vesszük a rendelkezésre álló ágyakat, a beüzemelt és beüzemelhető lélegeztetőkészülékeket, a szükséges és rendelkezésre álló ápolónőket és orvosokat. Tegnap este összehívtam a védelmi bizottságok vezetőit, az utasításokat megkapták, és így tudják majd érvényesíteni a tegnap meghozott korlátozó intézkedéseket. Ha összefogunk és mindannyian betartjuk a szabályokat, akkor a mostani szigorítások elegendőek, és nem lesz szükség újabb intézkedésekre. Nyolc órakor folytatódik a kormányülés, Palkovics és Varga miniszterurak számolnak be a gazdaságvédelmi akcióterv állásáról, mert miközben védekezünk a vírus ellen, az országnak működnie kell, a gazdaságnak működnie kell, és be akarom tartani azt az ígéretemet, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet fogunk létrehozni" - mondta Orbán Viktor a Facebookra feltöltött videóban.

11:47
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

4219 új koronavírusos beteget azonosítottak Magyarországon

4219 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 90 988 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 90 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 2063 főre emelkedett, 21 232-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 67 693 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az áldozatok 31%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 4871 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 355-en vannak lélegeztetőgépen.

14:21
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik a Kormányinfó

Kezdődik a Kormányinfó.

14:24
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: 90 napos veszélyhelyzeti időszakot kér a kormány az Országgyűléstől

A vírushelyzet folyamatosan romlik Európában és Magyarországon is - mondta Gulyás. Fertőzöttség tekintetében a 10. helyen van Magyarország, míg a halálozás a fele az uniós átlagnak. Egyre magasabb kórházi kezelésre szorulók száma, éppen ezért hirdetett veszélyhelyzetet a kormány. Gulyás közölte, hogy azt kérik az Országgyűléstől, hogy 15 nap után 90 napra hosszabbítsák meg a veszélyhelyzetet.

14:25
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért kellett az ingyenes parkolás

Gulyás elmondta, hogy a rendezvények korlátozása ésszerű és indokolt. A közlekedés is egy komoly veszélyforrás, és ezért járatsűrítést kért a kormány az érintett önkormányzatoktól. Az ingyenes parkolás a forgalomra lehet negatív hatással, de az is jobb, mint a tömeg. 

14:27
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Bíznak benne, hogy így lassulni fog a vírus terjedése

A Miniszterelnökség vezetője elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben ezeket a szabályokat be fogják tartani. Aki nem tudja a szabályokat betartani, akkor annak bezáratás lesz a következménye - tette hozzá. Bízik benne, hogy a meghozott intézkedések révén a vírus terjedése lassulni fog.

14:28
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Hetente lesznek kormányülések mostantól

Hetente lesz kormányülés a jövőben - mondta Gulyás.

14:30
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Karácsony fejezze be a szerencsétlenkedést

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a főpolgármestertől függ, hogy lehívja-e az EBRD-hitelt az új járművekre. Több mint 200 milliárd feletti forrás áll a főváros rendelkezésére - tette hozzá. Jó lenne, ha befejeződne ez a szerencsétlenkedés, és a főpolgármester élne ezzel a helyzettel.

14:32
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter jó állapotban van

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a kormányülésen egyesek hordanak maszkot, de megtartják a megfelelő távolságot. Minden ülés előtt van hőmérőzés - tette hozzá. Szijjártó Péter jól van.

14:34
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

A kórházi kisegítőszemélyzet is kellő számban áll rendelkezésre

Ma 32 ezer kórházi ágy áll a koronavírus-fertőzöttek rendelkezésre, ez a legpesszimistább forgatókönyv szerint december közepére betelne - mondta kérdésre Gulyás. Magyarország azokban az eszközökben, amelyek a védekezéshez kellenek, azokban jól áll - tette hozzá. Van elég ágy és lélegeztetőgép. A kórházi kisegítőszemélyzet is kellő számban áll rendelkezésre - mondta a miniszter. 

14:36
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Kész újabb döntéseket hozni a kormány

Gulyás kérdésre azt mondta, hogyha szükséges, akkor a kormány újabb döntéseket hoz.

14:37
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ebben az esetben lehetnek zártkapus meccsek

Gulyás kérdésre azt mondta, hogyha a klubok nem tartják be a szabályokat, akkor zártkapus meccsek jöhetnek.

14:39
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ez a vis maior világos esete

A színházak esetében a vis maior világos esete áll most fenn - mondta kérdésre Gulyás.

14:41
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ezért kér 90 napot a kormány

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján elegendő lehet a 90 napos veszélyhelyzeti időszak, és a kormány bízik benne, hogy most megkapják a támogatást az ellenzéktől - mondta kérdésre Gulyás.

14:43
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ingyenes lesz a védőoltás

Folyamatosan figyeljük a világban is, hogy hol lesz sikeres vakcina. Az Európai Bizottság szóvivőjének nyilatkozata téves, mivel a magyar kormány, ha lesz védőoltás, akkor azt fel fogja vásárolni, és nem kötelező módon, de ingyenesen be fogja oltani azt, aki akarja - mondta Gulyás.

14:46
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Nem túl jó a kiindulópont

Én a pesszimisták közé tartozom Trump győzelmi esélyeit illetően. Mi Trumpot támogattuk, míg Soros György Joe Bident, így nem túl jó a kiindulópont - mondta kérdésre Gulyás. 

14:48
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

A sürgős műtéteket nem lehet elhalasztani

A sürgős műtéteket nem lehet elhalasztani - mondta kérdésre Gulyás.

14:54
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Magyarország és a térség minden körülmények között kitart a mostani bevándorlási politika mellett

Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maximálisan fel vannak készülve, minden óvintézkedést már korábban is megtettek. Az elkerülés legbiztosabb módja a mostani bevándorlási politika megőrzése - tette hozzá. A terrorelhárítók lezárták az osztrák határt. Brüsszel az elmúlt 5-6 évben rendkívül ötletgazdag volt, és így minden elképzelhető, de Magyarország és a térség minden körülmények között kitart - mondta az Origo kérdésére Gulyás.

14:55
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Jelen pillanatban nem indokolt az iskolák bezárása

Tömegessé vált a tesztelés Magyarországon, és a WHO-protokoll szerint tesztelnek. Megnézik, hogy a szlovákiai országos tesztelés milyen későbbi eredményeket hoz. Jelen pillanatban nem indokolt az iskolák bezárása.

15:00
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Minél kevesebben legyenek tömegben

Egyeztetett-e a fővárossal és a nagyvárosokkal a kormány a szigorítások előtt? Gulyás Gergely: nem. Senkivel nem akarunk kiszúrni, az eszközöket biztosítjuk a védekezéshez. A lényeg most, hogy minél kevesebben legyenek tömegben.

15:03
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Teljesen felháborító ez a munka

Egészen felháborító munkát végzett az M0-ás hídján a Strabag és az A-Híd, és a kormány mérlegeli, hogy a jövőben ne indulhassanak a közbeszerzéseken - mondta Gulyás Gergely.

15:05
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Durván korlátozza a sajtószabadságot Karácsonyék rendelete

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a főváros újságokra vonatkozó javaslata a késő Kádár-kort idézi. A sajtószabadságnak hasonlóan durva korlátozására nem volt példa.

15:08
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Több jogköre lesz a polgármestereknek

A rendkívüli jogrend idején a főpolgármester, a polgármesterek a közgyűlések összehívása nélkül gyakorolhatják a jogkörüket - mondta kérdésre Gulyás. Az idős hölgyekkel szembeni tisztelet egy erény, még akkor is, ha azt Szabó Tímea nem gyakorolja - mondta egy másik kérdésre a miniszter.

15:12
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Dezintegráció zajlik Európában

Az, hogy a bécsi merénylő Ausztriában született, egyértelműen azt mutatja, hogy dezintegrációs folyamatok zajlanak Európában - mondta kérdésre Gulyás. Mindez egyféleképpen kerülhető el, ha a tagállam elkerüli ezt a helyzetet - tette hozzá.

15:17
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Biztosított az ország finanszírozása

A budapesti repülőtérről azt mondta, hogy amikor a szocialisták eladták, akkor is ellenezték azt, de most az a helyzet állt elő, hogy a repülőtér magántulajdonban van - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Ha nincsen hétéves költségvetés, ha nincsen Next generation gazdaságfejlesztési alap, akkor arra a forgatókönyvre is felkészült a kormány. Az utóbbi helyzet mellett is biztosított az ország finanszírozása - tette hozzá.

15:18
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ebben az esetben vétózni fog a kormány

Vétózni fog a kormány, ha változni fog az uniós büdzséről szóló megállapodás, és a magyar Országgyűlés sem ad majd támogatást a Next Generation alapnak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

15:23
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Egyesek felülírnák a lisszaboni szerződést

Biztonsági kihívások, és ezzel párhuzamosan egy 100 éve nem látott járványhelyzet van, miközben egyesek a lisszaboni szerződés felülírására törekednek - mondta kérdésre Gulyás.

15:29
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Az erőszak nem lehet eszköz

A kormány minden erőszakot elítél, és az nem is lehet eszköz semmilyen vitában - mondta Gulyás annak kapcsán, hogy II. János Pál pápa szobrát megrongálták Varsóban. Heiko Masszal kapcsolatban azt mondta Gulyás, hogy a józan ésszel összeegyeztethetetlen, hogy kitüntették a román elnököt és méltatták a kisebbségi politikáját.

15:32
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem lesz vásárlási sávja az időseknek

Nem volt egységes támogatása az idősek vásárlási sávjának - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Az idősügyi szervezetek álláspontja sem volt egységes - tette hozzá.

15:34
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Az ország működése miatt nem célszerű bezárni az iskolákat

Az egyetemek egy része már a távoktatás mellett döntött, míg a közoktatásban rengeteg óvintézkedés történt. Ha azt akarjuk, hogy az ország működjön, akkor az iskoláknál nem célszerű a bezárás - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

15:39
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Több javaslatot megfogadtak az orvosi kamarától

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy az orvosi kamara több javaslatát megfogadták. Látszik, hogy a kórházakon belül is terjed a fertőzés, de nem olyan mértékben, mint tavasszal - tette hozzá. Ha a feltételek adottak egy egészségügyi intézményben a tömeges teszteléshez, akkor a kormány abban partner.

15:41
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Terítékre kerülhetnek az otthoni munkavégzésre vonatkozó támogatások

A munkáltatóknak szabadsága van abban, hogy otthonról dolgozhat az adott munkavállaló - mondta kérdésre Gulyás. Az otthoni munkavégzésre vonatkozó támogatásokról a következő kormányülésen tárgyalnak majd.

15:46
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ennyi idő alatt jelenhetnek meg a járványügyi lépések hatásai

8-14 nap közé sorolják a szakemberek az egyes járványügyi lépések hatásainak a megjelenését - mondta kérdésre Gulyás. A miniszter közölte, hogy az orvosok kirendelésével kapcsolatban a kamara szempontjait vette figyelembe, ezért nem gondolja, hogy tömegesen nem írnák alá az új jogviszonyról szóló szerződést.

15:50
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Világos vezénylési terv van

Van egy világos vezénylési rend a koronavírus-fertőzöttek növekedésének esetén - mondta Gulyás. Az egész országra elkészített terv szerint halad a vezénylési terv.

15:55
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Megpróbálják gyorsítani a Modern Városok Programját

A Modern Városok Programja nem változott, és ahol lehet, ott gyorsítani próbálják a beruházásokat - mondta kérdésre Gulyás. A jó állapotban lévő gazdaságok esetében is legalább két év lesz, míg visszajutnak a 2020 eleji állapothoz.

15:57
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

A cél, hogy ne legyen tömeg

Jól értelmezhetőek a most meghozott új védekezési szabályok - mondta kérdésre Gulyás Gergely. Mind az ingyenes parkolás, mind a tömegközlekedési járatok sűrítése azt a célt szolgálja, hogy ne legyen tömeg.

16:03
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

A kabinet nem akar étterembezárásokat

Nem akarunk étterembezárásokat, de ott is szigorú maszkviselési szabályok vannak - mondta kérdésre Gulyás.

16:06
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Be kell tartani a távolságot

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy a távolságtartási szabályok mellett bárki mehet meccsre.

16:08
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Influenza elleni oltás: ekkor lép az Operatív Törzs

A háziorvosoknak jeleznie kell, ha nincsen elég influenzaoltás, és akkor ebben az ügyben intézkednek - mondta kérdésre Gulyás. A 4 összetevős influenzaoltásból 104 ezer állt rendelkezésre, míg tavaly csak 2500-at használtak fel. Minden konkrét esetben lép az Operatív Törzs.

16:12
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Kevesebben haltak meg Magyarországon, mint tavaly

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy van egy egyetemes védekezési felelőssége a kormánynak, ami március óta áll fenn. Ha megnézzük, hogy azóta hogyan védekeztek az országok, akkor azt lehet mondani, hogy idén eddig kevesebben haltak meg Magyarországon, mint amikor nem volt vírus - tette hozzá.

16:14
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ez egy méltatlan vita

A második hullámban azért haltak meg többen itthon, mert sokkal több a fertőzés. Méltatlan vita, hogy a halottak számáról vitáznak egyesek - mondta kérdésre Gulyás.

16:20
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Ekkor van eredménye a védekezésnek

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a védekezésnek akkor van eredménye, ha sikerül lassítani a járvány terjedését.

16:22
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

"Korózs Lajos hiteltelen járványügyben"

A népjóléti bizottság élére egy hiteles embert kéne jelölnie az ellenzéknek, és akkor nem lesz akadálya az Operatív Törzs meghallgatásának, mivel a mostani elnök (Korózs Lajos) kamuvideós botránya miatt nem egy hiteles szereplő járványügyben - mondta egy kérdésre Gulyás.

16:28
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Csak egy minimális közlekedési kapacitás kell éjszaka

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy az éjszakai közlekedés esetében egy minimális kapacitást érdemes fenntartani.

16:34
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Nem állja meg a helyét ez a párhuzam

A korlátlan migráció mindenképpen veszélyezteti az ország biztonságát, és nem szabadna párhuzamot vonni Gruevszki és a bécsi merényletet elkövető északmacedón férfi közé - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

16:35
november 04, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!