A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések a koronavírus-járvány elleni védekezésről - élőben a Kormányinfóról

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Budapest, 2020.11.30.
Vágólapra másolva!
A szerdai kormányülésen értékelte a kabinet a koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggésben rendelkezésre álló adatokat, az ezek nyomán hozott döntésekről pedig a Kormányinfón számolnak be csütörtökön délelőtt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés
10:21
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Percről percre

A tájékoztató a tervek szerint 10.30-kor kezdődik. Az eseményről percről percre frissülő cikkben tudósítunk.

10:23
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

6635 újabb megbetegedés

6635 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. EZZEL 231 844 FŐRE NŐTT MAGYARORSZÁGON AZ AZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA.

Meghalt 182 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 5324 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 67 033 fő, AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 159 487.

10:24
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Kásler Miklós: Olyan vakcina, amelyik nem hatásos és szövődményeket okoz, nem kerülhet forgalomba Magyarországon

Az egészségügyi ellátórendszer el tudja látni a betegeket minden szempontból – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Van elég infektológiai, intenzív- és terápiás ágy, rendelkezésre állnak a szükséges gépek, műszerek, eszközök, és persze a személyzet is. Van elég orvos, nővér, ápoló a kórházakban – hangsúlyozta a miniszter. Azt is hozzátette, hogy többféle vakcina érkezik Magyarországra, amelyeket először megvizsgálnak. „Olyan vakcina, amelyik nem hatásos és szövődményeket okoz, nem kerülhet forgalomba Magyarországon" – emelte ki Kásler Miklós. Interjú az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjével.

11:41
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

11:43
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

A mostani prognózisok szerint decemberben tetőzhet a járvány

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, a fertőzöttek számát tekintve Magyarország a 12. helyen van az unióban. A halálozásokat tekintve az uniós átlagnál kedvezőbbek a magyar adatok - tette hozzá. Még mindig emelkedik a halálozások száma, de ez még mindig jobb adat, mint az uniós átlag - mondta a miniszter. A mostani prognózisok szerint decemberben tetőzhet a járvány. 

11:45
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Minden nyugdíjas levelet kap Müller Cecíliától

A tömeges célzott tesztelésről azt mondta, hogy a múlt héten az unióban az ötödik legtöbb tesztet itthon végezték - mondta Gulyás. A kormány döntött arról, hogy elindul a vakcina-előjegyzési kampány. Müller Cecília levélben keresi meg a nyugdíjasokat a regisztrációs lappal, és jövő héten indul a vakcinainfo.gov.hu - mondta a miniszter. 

11:47
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Csak az állam szervez védőoltást

Oltás csak önkéntes lesz, de csak állami szervezésben lesznek - mondta Gulyás Gergely. Az újabb vakcinaprogramhoz is csatlakozott Magyarország, ebből is látszik, hogy minden lehetőséget kihasználunk. A Pfizer esetében hónapokat csúszhat a szállítás Európába - tette hozzá. 

11:50
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Nem lehet adókat emelnie az önkormányzatoknak

A kormány tárgyalt a jelenlegi korlátozásokról, a mostaniak december 11-ig maradnak fenn. A miniszterelnök csütörtöktől konzultációba kezd szakemberekkel, és döntés ezután lesz a következő intézkedésekről - mondta Gulyás. A karantén nem csupán az egészségre káros, hanem a gazdaságra is. Az újraindítást szolgálja, hogy nem szabad adót növelni, hanem csökkenteni kell. Néhány önkormányzat ezzel ellentétes irányba döntött, a kormány szerint ez megengedhetetlen, és a kormány a 2019. december 31-i szinten szabályozta az árak mértékét. 

11:54
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Elutasítjuk a legújabb migrációs terveket

Gulyás szólt arról is, hogy a bizottság egy újabb migrációs akciótervet hozott nyilvánosságra. A tervezet szavazati jogot és lakást akar adni a migránsoknak - tette hozzá. Ha Magyarország nem tart ki a költségvetési vitában, akkor minden eszközt elveszítünk a bevándorlás elleni küzdelemben - mondta Gulyás. A kormány semmilyen kompromisszumra nem lát lehetőséget a bevándorlás ügyében, és abban sem, hogy semmilyen nem körülírt jogállamisági mechanizmust elfogadjon - tette hozzá. Magyarország jóváhagyása nélkül nem léphet hatályba a Next Generation alap és a hétéves költségvetés - mondta Gulyás.  

11:56
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Egyértelmű a Fidesz álláspontja Szájer-ügyben

Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozott a Szájer-ügyről, és az egyértelművé teszi a párt álláspontját. Személyesen is nagyra becsüli Szájer József munkáját, de semmilyen találgatást nem kíván kommentálni a magyar kormány. 

11:57
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Nem kényszerítenek senkit tesztelésre

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy sokan vettek részt a célzott tesztelésben, és sokan úgy döntöttek, nem vesznek részt benne, és nem kényszerítenek senkit erre. 

12:00
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Nyitottak vagyunk a további tárgyalásra

Gulyás szerint Deutsch Tamás nyilatkozata a szólásszabadság kategóriájába tartozik. Egy olyan eljárás kritikáját adta, ami semmilyen jogbiztonsági garanciát nem ad, ráadásul nem egy személyt kritizált. Gulyás a vétó kapcsán azt mondta, hogy jelenlegi formájában nem fogadják el a költségvetést, és nem lehet ezt úgy feltüntetni, hogy bármilyen zsarolás lenne, mert a vétó joga mindenkit megillet. Nyitottak vagyunk a további tárgyalásra, de ilyen rendelettervezettel nem lesz megállapodás - mondta Gulyás. 

12:03
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Előbb, vagy utóbb lesz uniós költségvetés

Hitelt felvenni lehet közösen, vagy külön is, az utóbbi esetben csak magunkért vagyunk felelősek - mondta Gulyás. Előbb, vagy utóbb lesz költségvetés, mert semmilyen problémát nem okoz, ha csak hónapok múlva lesz - tette hozzá. Ennek fényében idővel hozzájutunk a megfelelő összegekhez. 

12:05
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Iparűzésiadó-ügyben nem hozott semmilyen döntést a kormány

A karácsonyi ünnepekre külön speciális szabályokat kell elfogadni, és a jövő héten dönt a kormány az erről szóló szabályokról - mondta Gulyás. Iparűzésiadó-ügyben nem hozott semmilyen döntést a kormány. 

12:07
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ukrajna nem tekinthető jogállamnak

Ukrajna nem tekinthető jogállamnak, és a magyarok elleni fellépésben faji alapon jár el - mondta kérdésre Gulyás. Semmilyen jogi alapja nincsen a magyarok elleni fellépéseknek. Sem az EU-ban, sem a NATO-ban nincsen helye Ukrajnának - tette hozzá. A magyar álláspont nem változik ebben az ügyben. 

12:09
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

2025-re elkészül a Budapest-Belgrád vasútvonal

2025-re elkészül a Budapest-Belgrád vasútvonal - mondta kérdésre Gulyás. 

12:11
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ezzel nem ért egyet a kormány

A kormány nem ért egyet Demeter Szilárd cikkének állításainak jelentős részével, mert a mindennapi visszásságok nem egyeztethetőek össze a holocaust borzalmaival - mondta Gulyás. Nem megalapozott semmilyen összehasonlítás a mostani történések a kommunizmus és a nácizmus bűneivel - tette hozzá. Ő maga visszavonta a cikkét, és bocsánatot kért. 

12:12
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Zéró tolerancia a korrupcióval szemben

Zéró tolerancia van a korrupcióval szemben Magyarországon, és ezt jól mutatja, hogy az Agrárminisztériumban határozottan léptek a gyanúba keveredett személlyel szemben - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:15
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Palkovics maga kezdeményezte az uniós források kezelésének átadását

Palkovics László maga kezdeményezte, hogy az uniós források kezelése a Miniszterelnökségnél legyen, mert abba a portfólióba illeszkedik - mondta Gulyás. A miniszterelnök pedig támogatta ezt. 

12:16
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Ők is megkapják az emelt orvosi fizetést

Az is megkapja az emelt fizetését január, februárban, aki nem fogadja el márciusig az új orvosi jogviszonyra szóló szerződést - mondta kérdésre Gulyás. A kirendeléssel kapcsolatos kérdéseket is sikerült rendezni - tette hozzá. A végső döntés a kórházigazgatóknál vannak. 

12:20
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

"Az a rasszista, aki szobrot állít a BLM-mozgalomnak"

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a BLM-mozgalom alapvetően egy rasszista mozgalom. Nem az a rasszista, aki ellenzi a szoborállítást, hanem az, aki szobrot állít. Egyelőre marad a vásárlási idősáv a 65 év felettieknek - mondta Gulyás. 

12:22
december 03, 2020
Vágólapra másolva!

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!