A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Mutatjuk az újabb fejleményeket a koronavírus-járvány alakulásáról – élőben az Operatív Törzs tájékoztatója

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Budapest, december, eső, 2020.12.07.
Vágólapra másolva!
Kedden is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés
11:36
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

2300 alá csökkent a napi új koronavírusos esetek száma itthon

2219 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 256 367 főre nőtt az itthon azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 136, többségében idős, krónikus beteg, így a betegség miatt meghaltak száma 6120-ra emelkedett.

11:37
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Csökken a járvány terjedési sebessége Magyarországon

A járvány terjedési sebessége csökken, ugyanakkor a koronavírus Magyarország egész területén jelen van - olvasható a kormány tájékoztató honlapján. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapon azt írta: Egerben emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben a 49. heti adatok szerint, a hevesi megyeszékhely mellett Szombathelyen és Békéscsabán az átlagosnál magasabb ez az érték.

11:37
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Egy hónapig maradnak a rendkívüli intézkedések - mutatjuk, mire lehet számítani január 11-ig

A kormány döntése értelmében további egy hónapig érvényben maradnak a korábban meghozott rendkívüli intézkedések. Mik azok a szabályok, amiket továbbra is be kell tartanunk? Mire kell számítani a következő hetekben, különösen karácsonykor és szilveszterkor? Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése után összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

12:44
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója!

12:46
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Elindult a vakcinainfo.gov.hu

Müller Cecília országos tisztifőorvos bejelentette, elindult a vakcinainfo.gov.hu honlap. Itt lehet a védőoltás iránti igényt leadni, és így meg tudják becsülni, hogy hányan szeretnének élni a koronavírus elleni védőoltással. A védőoltások csak akkor indulhatnak, ha meglesz a magyar hatóságok által engedélyezett vakcina  - tette hozzá. Eddig a kormány 17,5 millió adag vakcinát kötött le.

12:47
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Az emberek bizalommal vannak a magyar gyógyszerhatóságok iránt

Hamarosan megérkezik az egyik kínai vakcina dokumentációja is - mondta Müller. Szólt arról is, hogy egyelőre nem tudják megmondani, hogy melyik vakcinából kezdik majd el az oltásokat - tette hozzá. Úgy látja, az emberek bizalommal vannak a magyar gyógyszerhatóságok iránt, így ha az engedély megérkezik, akkor csak itthoni engedéllyel rendelkező vakcinákat adnak majd be.

12:49
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Az oltakozás nem a regisztráció sorrendjében történik majd

A tömeges oltásra a következő év első negyedében lehet számítani – mondta Müller Cecília. Figyelmesen és pontosan kell kitölteni az adatokat a regisztrációs honlapon. Ez egyfajta információ a hatóságok irányába. Az oltakozás nem a regisztráció sorrendjében történik majd - mondta Müller Cecília. Egy adott oltási terv szerint fognak majd haladni.

12:51
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Önmagában a regisztráció nem jár kötelezettséggel

Önmagában a regisztráció nem jár kötelezettséggel - mondta az országos tisztifőorvos.

12:53
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Itthon már 12 védőoltás van

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a védőoltások iránt nagy a bizalom Magyarországon. Immáron 12-féle megbetegedés ellen oltják a gyermekeket - tette hozzá. Mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljanak a védőoltásra - tette hozzá.

12:55
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

A kórházban kezeltek száma nem csökken, tartósan magas

Müller Cecília szólt arról is, hogy a betegségben meghalt 136 embernek a magyar megbetegedési viszonyoknak megfelelően oszlottak meg az alapbetegségeik. Kijelentette, hogy a kórházban kezeltek száma nem csökken, tartósan magas. Az adatok alapján úgy tűnik, hogy elértük a platót, viszont ezt annak segítségével érjük el, ha továbbra is nagyon komolyan vesszük a bevezetett szabályokat.

12:58
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Továbbra is a 40-49 éves korosztály fertőződött meg a legjobban

Mindenféle enyhítés ezt a járványügyi helyzetet ronthatná - mondta Müller Cecília. 37 031 fővel nőtt a múlt héten az igazolt koronavírusos fertőzöttek száma. Az életkor szerinti megoszlás nem változott a múlt héten, a 65 éven felüli fertőzöttek aránya 16 százalék, de 23 százalékuk továbbra is a 40-49 éves korosztályból kerül ki. A főváros területén azonosították az új fertőzöttek 15 százalékát, míg Pest megyében a 13 százalékát.

12:59
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Kedvező hírek több megyéből

Több megyében is 30 százalékkal kevesebb COVID-esetet regisztráltak a múlt héten a korábbi héthez képest - mondta Müller Cecília.

13:01
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

208 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselés megszegése miatt

További egy hónapig, január 11-ig fennmaradnak a szigorú védelmi intézkedések - mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes közölte, hogy december 21-én döntenek a szenteste alkalmazott szabályról. 208 személlyel szemben intézkedtek hétfőn a maszkviselési szabályok megszegése miatt - tette hozzá.

13:03
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

308 személy nem tartotta be a kijárási tilalmat

A vendéglátóhelyiségekben, üzletekben egy esetben intézkedtek, egy üzletet zártak be. Kiss Róbert elmondta, hogy Debrecenben egy italdiszkontot ellenőriztek, egy személy italt fogyasztott a helyszínen, a diszkontot bezárták. 308 személy nem tartotta be a kijárási tilalmat - tette hozzá.  

13:07
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Még mindig a sötétben tapogatóznak a kutatók

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy nagyon nehéz megmondani, hogyan alakul a vírus helyzete azt követően, hogyha valaki egyszer már elkapta a betegséget. Teljesen különféle lezajlási formák vannak. A betegség átvészelését követően nem mindenki termel ugyanannyi ellenanyagot - tette hozzá. A mai tudásunk szerint hat hónapra lesz valaki ellenálló a fertőzést követően, de van olyan kutatás, amely szerint csak néhány hónapos ez az időszak.

13:09
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Ebben az esetben otthon kell maradni a gyereknek

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogyha egy gyermek kontaktszemély, akkor otthoni karanténban kell tartózkodnia 10 napig, ha tünetmentes, így fogorvoshoz sem mehet. Ki kell várni a lappangási időszakot - tette hozzá. Ha sürgősségi ellátásra van szüksége, akkor mindenképpen el kell, hogy hagyja az otthonát.

13:10
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Nagytakarítást kell tartani koronavírus-fertőzés után

Egy jó alapos nagytakarítást kell tartani abban a lakásban, ahol volt koronavírusos fertőzött - mondta egy kérdésre Müller Cecília.

13:14
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Negatív teszt esetén lehet lappangó a betegség

Mind a PCR, mind az antigén-alapú gyorsteszt csak pillanatnyi állapotot mutat, tehát negatív eredmény is lehet a betegség lappangó állapotában - mondta kérdésre Müller Cecília. Ha valaki tüneteket észlel, akkor a korábban már ismert eljárást kell követni – tette hozzá. 

13:15
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Müller Cecília: Bizakodóak vagyunk

Müller Cecília közölte, hogy bizakodóak a járvány tekintetében, de szakmai szempontból napi változásokat nem lehet értékelni. Legalább egy hétnek el kell telnie, hogy tendenciákat figyeljenek meg. Esetleg platózhat a járvány, de ez akár több hétig is eltarthat. Közölte, ha lazítanának, akkor ez az adat nagyon gyorsan elkezdhetne romlani - tette hozzá. 

13:17
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Nem választható a vakcina

Azzal az oltóanyaggal kezdenek oltani, amit biztonságosnak találnak a hatóságok, így nem választható a vakcina származási helye - mondta kérdésre Müller Cecília. Azt a vakcinát tudjuk majd kínálni, amely minden engedéllyel rendelkezik, tehát nem választható a vakcina.

13:17
december 08, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!