A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Szerdán is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül19 bejegyzés
12:00
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

1279 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

1279 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 380 013 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 98, többségében idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 13 347 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 285 022 fő, az aktív fertőzöttek száma 81 644 főre csökkent. 3747 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 296-an vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 292 627 fő kapott oltást, közülük 113 570 fő már a második oltását is megkapta. Az oltás első két szakasza lezárult: az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok, bentlakásos szociális intézmények kampányszerű oltása már megtörtént. Múlt héten megkezdődött, és csütörtöktől folytatódik a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása, az ehhez szükséges Pfizer-vakcinákat most kapják meg a háziorvosok, emellett négy budapesti kórházi oltóponton is oltanak majd Szputnyik vakcinával.

12:06
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Megvan, mikor érkezik az első kínai vakcinaszállítmány Magyarországra

Kilencedik alkalommal tartottak Kína-Közép-Európa csúcstalálkozót, de ez volt az első alkalom, hogy a vezetők nem tudtak személyesen találkozni - írta közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

12:13
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Ilyen ütemben folytatódhat az oltás

Összesen már öt vakcina kapta meg az engedélyt Magyarországon (abból négyet már az NNK is megvizsgált és jóváhagyott, az ötödik, kínai vakcina jövő héten érkezhet meg). A kormány további oltásokból is jelentős mennyiséget kötött le. Ezzel a több lábon állást célként kitűző magyar kormány tervei szerint fel lehet gyorsítani a Brüsszel hibás vakcinabeszerzése miatt lassú oltási kampányt. Itt az idő, hogy összegezzük: hol tart most az oltási folyamat, és mire lehet számítani a következő hónapokban.

12:44
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik az Operatív Törzs tájékoztatója.

12:46
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

A háziorvosoknál is folytatódik az oltások beadása

Békássy Szabolcs elmondta, hogy megkezdődött a háziorvosoknál az idősek oltása. Az országos háziorvosi kollegiális vezető közölte, hogy ezen a héten is folytatódik az oltások beadása. A háziorvosi praxisok közül ezen a héten mindegyik kap védőoltást - tette hozzá.

12:48
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Folyamatosan frissülnek a háziorvosoknál lévő listák

Békássy Szabolcs kérte, hogy az oltópontokra mindenki időben érkezzen. Számos visszajelzés érkezett, hogy mikor kaphatják meg a védőoltást. Mindenki várja meg a háziorvosi értesítést a védőoltások kapcsán - tette hozzá. A szakember közölte, hogy hétről hétre frissülnek a háziorvosoknak adandó listák.

12:50
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Békássy: Látszik, hogy romlanak a számok

Békássy Szabolcs nagy előrelépésnek nevezte, hogy a megyei védelmi bizottságok ülésein részt vesznek a helyi háziorvosok is. Mindez segíti az információk áramlását. A háziorvosok is látják, hogy romlanak az adatok, és egyre több a megbetegedés. Mindenki továbbra is tartsa be a járványügyi szabályokat – mondta a szakember. Éppen ezért a vakcinák iránti bizalmat tovább kell növelni.

12:53
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Ennyien szegték meg a védelmi szabályokat

166 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési szabályok megsértése miatt - mondta Kiss Róbert. A rendőr ezredes közölte, a tömegközlekedési eszközökön 9 személlyel szemben intézkedtek. 324 rendőri intézkedés volt a kijárási tilalom megszegése miatt.

12:56
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Müller Cecília: Köszönet a háziorvosoknak

Müller Cecília országos tisztifőorvos megköszönte a háziorvosok segítségét az oltások beadása során. Nagyon fontos, hogy most a megelőzés területén segíthetnek - tette hozzá.

12:57
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Nem halad lefelé a járványgörbe

A járvány egy kicsit másképpen alakul, mint ahogy várták - mondta Müller Cecília. 10 napja a járványgörbe nem lefelé halad, hanem kialakult egy konstans szám, és nem változnak kedvezően az adatok. Az, hogy mi ennek az oka, azt mindenki vizsgálja - tette hozzá. Lehet, hogy egy harmadik hullám elején vagyunk, de lehet, a mutáns törzsek okozzák ezt a helyzetet - mondta a szakember. 

13:01
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Folyamatosan szállítják a vakcinákat

Müller Cecília elmondta, hogy a beoltott személyek számának növekednie kell. 292 ezer fő kapta meg az első és 113 ezer fő a második védőoltást - tette hozzá. Tegnap kiszállítottak Pfizer-vakcinát, és ez a praxisokhoz is el fog jutni.

13:03
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

A célcsoportokat immunizálják

Müller Cecília elmondta, hogy nem kellő számban érkeznek a vakcinák, de ettől függetlenül a célcsoportokat minél gyorsabban próbálják immunizálni. Országos átlagban emelkedik a szennyvizekben a koronavírus-járvány örökítőanyaga.

13:06
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Nekik nem kell karanténba menniük

Ha valaki mindkét védőoltást megkapta, és kialakult a teljes védettsége, és beteg környezetében kontaktszemély, akkor nem kell karanténba mennie - mondta Müller Cecília.

13:09
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Nem egy laboratóriumból indult a koronavírus

Már nagyon régóta ismert a koronavírus mint kórokozó - mondta Müller Cecília. A korábbi verziók enyhe náthát okoztak, de a mutáció révén alakult ki ez az új törzs. Most azt vizsgálják, honnan származik ez a kórokozó. Korábban a tobzoskát nevezték meg mint közvetítő fajt, de ez nem nyert igazolást - tette hozzá. A mostani vírus nem egy laboratóriumból került elő, hanem egy állatról emberre terjedő megbetegedésről van szó.

13:12
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Nincsen influenzajárvány itthon

Müller Cecília elmondta, hogy mindenkit óvatosságra és körültekintésre int a nyitás kapcsán. Szerencsére nincsen influenzajárvány - tette hozzá.

13:15
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Szabálykövetőek az emberek

Három hónapja léptek életbe a jelenlegi védelmi intézkedések, és azt tapasztalják a hatóságok, hogy nincsenek kimagasló értékek a szabályszegések területén - mondta kérdésre Kiss Róbert.

13:16
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Ekkortól oltakozhat mindenki

Abban reménykedünk, hogy nincs messze az az időszak, amikor megkezdődhet a nem krónikus betegek oltása, ez márciusban mindenki számára elérhetővé válhat - mondta Müller Cecília.

13:17
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Ebben az esetben a kezelőorvos dönt az oltásról

A daganatos és autoimmun betegek is kaphatnak oltást, de természetesen ezek a betegségek különböző stádiumban zajlanak le, és azokhoz kell alkalmazkodni az oltás során - mondta Müller Cecília. Mindig a kezelőorvos dönt az oltásról.

13:18
február 10, 2021
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jövünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!