A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNCsipes Tamara
11:00Kajak-kenuKajak 500m-elődöntő 4
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés
08:10
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:11
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

Március 15-ig érvényben maradnak a jelenlegi korlátozások

A kormány március 15-ig változatlan formában fenntartja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Kijelentette: a szakértők véleménye egyértelmű, a járvány harmadik hulláma elérte Magyarországot, és a következő egy-két hétben akár drámaian is romolhatnak a vírussal kapcsolatos számok. A következő két hét kifejezetten nehéz lesz - fogalmazott Gulyás. A baloldal oltásellenes, különösen Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció - jelentette ki a miniszter, hozzátéve: ezzel nemcsak az ország érdekével ellentétesen cselekszenek, de az emberek életével is játszanak.

08:13
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az Operatív Törzs ülésén - képek

08:31
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

08:34
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A helyzet drámaian romlik

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy 4668 új fertőzött van, és 123 beteg halt meg. 451 ember van lélegeztetőgépen, és 5027 ember van kórházban. A helyzet drámaian romlik - tette hozzá. 

08:36
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

Itt vannak a szabad kapacitások számai

Ismételten az kell nézni, hogy mekkora kórházi kapacitás van jelenleg - mondta a kormányfő. Szabad ágy 15 831, és 2296 lélegeztetőgéppel felszerelt szabad ágy van - ismertette Orbán Viktor. A kormányfő arról beszélt, hogy a járványügyi szakemberek az elmúlt egy évben 1-2 százalékos hibahatár mellett mindig pontosan megmondták, mi történik.

08:38
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

Emelt szintű készültséget rendeltek el a kórházakban

A mai Operatív Törzs ülésén elrendeltek egy emelt szintű készültséget a kórházakban - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy egy megerősített vezetési rendszer van. Ismét életbe lépett a vezénylés - tette hozzá. Újra azt a régi készültségi állapotot kell visszahozni, ami áprilisban és novemberben volt. 

08:40
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Oltásellenes a baloldal

Orbán Viktor elmondta, hogy 17 millió vakcina van lekötve, de ezek egy jelentős része nem érkezik. Ha nem lenne itt az orosz és a kínai vakcina, akkor nagy bajban lennénk - tette hozzá. Orbán Viktor közölte, hogy jövő héten beolthatják. A baloldal oltásellenes, folyamatosan álhíreket gyártanak, és bizonytalanságot szítanak. Csak az oltás jelentheti a megmenekülést.

08:43
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

Nagyon szigorú lépések lesznek a határokon

2,5 millió ember regisztrált eddig, és húsvétra az összes regisztrált meg fogja kapni legalább az első oltását. Orbán Viktor elmondta, hogy egyrészt mivel van vakcina, ezért lehet gondolkozni a nyitásról, és közben átmenetileg egy felfutó szakaszba is beléptünk. Nagyon fegyelmezetten fenn kell tartani a korlátozásokat. Vannak javaslatok, miszerint lehetnek szigorítások - mondta a kormányfő. A határokon mindenképpen szigorítani kell, így nagyon szigorú utazási szabályok kellenek. 

Az Európán kívüli üzleti utazásokat radikálisan csökkenteni kell - tette hozzá. 

08:46
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Időt vesztett a bizottság

Orbán Viktor az uniós csúcsról azt mondta, hogy sokan aggódnak a gazdaság megbénulása miatt. A kamionosok tesztelése okozott problémát - tette hozzá. Olyan nagy a baj az unióban, hogy az egymás felelősségre vonásának nincs itt az ideje. A személyforgalom korlátozása mellett fenn kell tartani az áru és a tőke szabad áramlását. 

Orbán Viktor elmondta, hogy a bizottság jól tárgyalt, de ezzel időt vesztett, mert olcsóbbá akarták tenni a vakcinákat. A bizottság tegye a dolgát, de ne álljon egy lábon az unió sem. 

08:49
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

Jól halad az oltási program

Orbán Viktor elmondta, hogy az unió vezetői okos emberek, ők is látják a problémákat, és cselekedni akarnak. Aki nem él a nemzeti hatáskörével, az otthon ül, várnak és frusztráltak - tette hozzá. A kormányfő elmondta, hogy sokkal több embert is be tudnánk oltani, mint amennyi vakcina van. Jól halad az oltási program - tette hozzá. 

08:50
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A brit példa kínos az unió számára

Zavaró, hogy eddig azt mondtuk, hogy az unión kívül nincsen élet, most pedig a britek jobban teljesítenek, mint az unió a vakcinák területén - mondta a kormányfő. Ez pedig kínos - hangsúlyozta Orbán Viktor. A világban nekünk nincsenek ellenségeink, de ennek ellenére vannak támadások a kibertérben - mondta a kormányfő. 

08:54
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

A nyitást követően is megmaradnak a támogatási programok

Orbán Viktor szólt arról is, hogy korábban meghirdették a gazdasági újraindítási programot. A harmadik hullám sok tízezer ember munkáját veszélyezteti - tette hozzá. Nagyon sokan bizonytalan helyzetben vannak. Megvannak az eszközök arra, hogy akiknek támogatást adtunk, azokat előre ki tudjuk fizetni. Ezeket a támogatásokat az újranyitást követő egy hónapban is fenn fogjuk tartani. 

Orbán Viktor elmondta, hogy az egy évvel ezelőtti helyzethez képest most 55 ezerrel kevesebben dolgoznak. Ezt a következő hónapokban nullára, vagy e fölé kell vinni. 

08:56
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

Fontos az állatvédelem is

Orbán Viktor az állatvédelmi konzultációról azt mondta, hogy ő is kitöltötte, de a vírus és a hatásai miatt hátrébb került ez az ügy. A felelős állattartásra kéne rábírni a társadalmat - tette hozzá. Miféle ember az, aki egy másik élőlénynek fájdalmat okoz örömből? - tette fel a kérdést a miniszterelnök. 

08:57
február 26, 2021
Vágólapra másolva!

Véget ért az interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért az interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!