A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés
08:08
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

08:09
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Elindult a gazdaság-újraindítási akcióterv

A gazdaságvédelmi után gazdaság-újraindítási akcióterv jön – mondta Orbán Viktor évértékelő beszédében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdasági Évnyitó című rendezvényén, aki nemzeti konzultációt jelentett be a nyitásról, új mikrohitelt a legkisebb, bajba jutott vállalkozásoknak, és átfogó agrárfejlesztési stratégiáról is beszélt.

08:10
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Megszorítások helyett továbbra is a gazdaság élénkítésén lesz a hangsúly

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján összefoglalta a gazdaságvédelmi akcióterv eredményeit, és felvázolta a gazdaság újraindítását célzó kormányzati intézkedéseket az elkövetkezendő időszakra vonatkozóan.

08:30
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú.

08:32
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Sűrű nap. Kezdésnek operatív törzs

08:35
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Most mi támadunk, és a vírus védekezik

Orbán Viktor a beszélgetés elején elmondta, 1576 új fertőzött van és 98 ember meghalt, és több mint 3600 ember van kórházban. Az elmúlt három nap adatai alapján a helyzet javulása megállt, némi romlás látható. Az oltottak száma 264 530 fő, és 90 ezer körül van a második oltottak száma. Most mi támadunk, és a vírus védekezik.

08:37
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Így alakulhat a beoltottak száma

Orbán Viktor elmondta, hogy egyrészt van az oltottak és a fertőzésen átesettek száma, és ezen személyek száma március elejére el fogja érni az egymilliót. Minden 60 év feletti állampolgárt be fogunk oltani március 15-ig, akik regisztráltak. Április elejére kétmillió beoltott ember lesz, és ha a kínai vakcinát is használni tudjuk, akkor április elejére több mint kétmillió beoltott lesz. Jövő héten már orosz vakcinával is oltani fogunk - mondta a kormányfő.

08:40
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A baloldal túlságosan messzire ment

Orbán Viktor közölte, hogy Szerbiában mind az orosz, mind a kínai vakcina kapcsán jó tapasztalatok vannak. A kormányfő elmondta, hogy a világban van egy csata a gyógyszergyártók között. Három különböző vakcina van: orosz, amerikai, kínai. Ezek a gyártók nagyon csúnya dolgokat tesznek közzé egymásról. A kormányfő szerint ez a csata zajlik, és látszik a magyar nyilatkozatokból, hogy kik melyik érdek mellett szólalnak meg. A másik dolog a hatalomról szól, a baloldal ellenzékben van, és logikus, ha rosszul működnek a dolgok, akkor ez a kormányra nézve negatív dolog - mondta a kormányfő. Ez logikus gondoltat, de egy világjárvány idején elfogadhatatlan - tette hozzá. A baloldal túlságosan messzire ment. 

08:42
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Nem megy a brüsszeli vakcinabeszerzés

A miniszterelnök elmondta, az uniós vakcinabeszerzés esetében lassúság látható. A brüsszeli bürokraták számára a minél olcsóbban beszerzett vakcina volt a fontos, de nekünk a pénz nem lényegtelen, de az élethez képes másodlagos - tette hozzá.

08:45
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Ez bizonyítja a gazdaságvédelem sikerét

Orbán Viktor a gazdaságról azt mondta, érzi a sürgetést, mindenki nyitni szeretne. Megérti a vendéglátósok és a szállodások elkeseredését - tette hozzá. 2020 tavaszán nem lehetett konzultálni, később lehetett konzultálni, amikor kiderült, mit tartanak kibírhatónak és kibírhatatlannak az emberek. Miután vakcina érkezett, így a gazdaságvédelem átadta a helyét a gazdaság újraindításának - mondta a kormányfő. A védekezés sikerét bizonyítja, hogy többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt.

08:47
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Nagyszabású programok indulnak

Orbán Viktor elmondta, hogy április elején döntenek a felsőoktatás átalakításáról, 1500-2000 milliárd forintos beruházásról van szó. Június elején pedig a teljes hazai energiarendszer és az agrárrendszer átalakításáról döntenek. 2021 egy példátlanul sikeres év lehet. Nemzetközi összevetésben egyáltalán nem néz ki rosszul a 2020-as év, a visszaesés mértéke alacsonyabb lesz, mint sok országban. 

08:49
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Igaza volt a vendéglátósoknak

A kormányfő közölte, hogy a vendéglátósoknak igazuk volt a bértámogatások ügyében. Előlegben kifizetjük azt, ami jár nekik - tette hozzá. Február során minden pénzt kézhez kaphatnak. Elsősorban a számukra indítanak egy hitelprogramot: 10 millió forintos hitel 0 százalékos kamatozással 10 évre, és az első három évben nem kell törleszteni.

08:51
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Mi lesz a vakcinaigazolvánnyal?

Orbán Viktor szólt arról is, hogy nem foglal állást az úgynevezett vakcinaigazolvány ügyében. Ha majd meglesz a konzultáció eredménye, akkor lehet döntés erről.

08:54
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem választási ciklusokban gondolkozom

Orbán Viktor elmondta, hogy a demográfiai adatok esetében érdemes arról beszélni, hogy 2010-ben kezdődött a mostani kormányzás. Az elmúlt 10 évben nagy eredményeket ért el Magyarország az öntudatra ébredés és az önbecsülés terén. Egyre több jól és szépen nevelt családról van kimutatás, a nem kívánt gyermekek száma is lecsökkent. Jobb állapotban van a nemzet, mint 10 évvel ezelőtt - mondta a kormányfő. Nem választási ciklusokban gondolkozom, mert van ennél fontosabb, nemzedékekben kell gondolkozni, és azoknak meg kell születniük - mondta a kormányfő.

08:56
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

A kormányzati lépések nélkül 115 ezerrel kevesebb gyerek született volna

Elkötelezett vagyok abban, hogy folytassuk a magyar családok támogatását - mondta a kormányfő. Szerencsére a cigányság is támogatja, hogy munkához kössük a támogatási formákat. Ha nem vezetjük be ezeket a lépéseket, akkor 115 ezerrel kevesebb gyerek született volna - mondta a kormányfő.

08:58
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Egyre többen akarnak önálló lábra állni

Orbán Viktor elmondta, hogy bízik benne, hogy minél többen szeretnének önálló lábra állni, így a fiatalok esetében is így gondolkozik. A születéstől a fiatal felnőttkorig jelentős segítséget ad a kabinet ennek a korosztálynak - közölte a kormányfő.

09:00
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Nem akarnak életformát az emberekre erőltetni

Semmilyen életformát nem akarunk az emberekre erőltetni, hanem csak lehetőséget akarunk nyújtani az embereknek - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy sok esetben meg kell védeni egy evidens álláspontot.

09:00
február 05, 2021
Vágólapra másolva!

Vége az interjúnak, hamarosan jön az összefoglaló

Véget ért a kormányfői interjú, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!